HOPARLÖRDEN İLGİNÇ DUYURU..

Dün, bayramın ikinci günüydü. Trabzon şehir içi bomboştu. Ancak, kasaplar önünde uzun kuyruklar vardı. Kurban kesenler, kurbanlık et alanlar etlerini işletmek için kasaplarda uzun kuyruklar oluştururken, büyükşehir hoparlöründen de ilginç bir anons duyuldu.

Anonsta, balıkçı halinde; palamut balığının bolca bulunduğu belirtilerek, palamut almak isteyenlerin balıkçı haline uğrayabilecekleri belirtiliyordu. Böyle bir anons ilk kez duyuluyordu. 61saat olarak bu anonsu merak ettik, merakımızı giderdik.

Bayram nedeni ile balıkçıların da şansı yaver gitti ve beklenenden fazla palamut avlandı. Fiyatı da balıkçı halinde bir liraya kadar düştü. Balıkçıların özellikle kurban bayramı nedeni ile milletin ete ilgi göstereceğinden hareketle palamut bereketinin hem de ucuz fiyata balıkçı halinde yaşandığına dair haberi belediyenin vermesi ile ilgili talebini belediye de uygun gördü.

Dün, bu anonsu duyan balıkçı haline gitti ve hem yemek hem de tuzlamak için bir liradan palamutlar alındı.
Palamut bereketi umarız, bundan sonra da devam eder.

İŞTE O İLK YABANCI FUTBOLCU

Trabzonspor’un ilk yabancı futbolcusu 2.inci ligde mücadele ederken Romen Coska’dır. Coska orta sahada top koşturdu. Tıpkı bir Trabzonlu gibi şehirde yaşadı. Türkçeyi çok iyi konuştu. Trabzonspor’un ruhunu kendinde çok iyi yaşattı.

Çok iyi mücadele etti, takım arkadaşları ile çok iyi ilişkisi oldu.

Şehirde herkes onu tanıyordu.

Coska centilmenliği saygınlığı ile de Trabzonluların sevgisini kazandı. Coska’nın Trabzonspor’da futbol oynadığı yıllardan fotoğrafı da çok az vardır. İşte bunlardan biri.


Necmi Perekli’nin o çok anlamlı geniş arşivinden bulduk ve çıkardık. Coska, Perekli’yi çalıştırıyor.
Bu fotoğraf tozlu raflardan gün ışığına çıktı.

Trabzonspor’un ilk yabancı futbolcusu, saygınlığı ile hiç unutulmayacak. Genç kuşak taraftarlarımızın onu tanıması için de böyle bir yazıyı paylaştık.

CUNTACILARLA BAŞ BAŞA

Bugün Trabzonspor ile ilgili biraz geçmişe dönük fotoğraflarla anıları paylaşalım istedik. Bundan birkaç gün önce 12 Eylül darbesinin yıldönümüydü. 12 Eylül darbesi kimine göre gerekliydi kimine göre ise Türkiye darbeye adım adım sürüklenerek kitlelerin özgürlük demokrasi ve hürriyet talepleri askıya alındı. Ülkücüler, devrimciler bir ondan bir bundan diyerek asıldı.

Türkiye tam bir cunta yönetimi ile yönetildi. O dönemin en güçlü ismi genelkurmay başkanı olan Kenan Evren’di.

Evren aynı general olmadan önce Trabzon Turgay’da da albay olarak görev yaptı, o görevi esnasında Trabzonspor’a da ilgi duyardı.

Darbe cuntasının başkanı olarak geldiği Trabzon’da Kalepark’ta zamanın Trabzonspor yöneticileri ile de bir araya gelirdi.


Konsey başkanı olarak geldiği Trabzon’da fotoğrafta görüldüğü gibi Trabzonspor’un yöneticileri ile buluştu.

O fotoğraf zamanın şartlarına göre, Trabzonspor için müthiş bir ayrıcalıktı.

Bugün ise o fotoğrafta olan ve hayatta bulunan Trabzonspor yöneticileri için ise arşivde kalıp gün ışığına çıkmaması gereken bir an olarak nitelendiriliyor.

Ama ne yazı ki, tarihe not düşülen her şey yıllar sonra gün ışığına çıkıyor. Şimdi olduğu gibi.

İNADINA VE ISRARLA DİRENİYOR

Bu zamana kadar çoktan başka biri olsa partinin kapısına kilidi vurmuştu. Ama o inatla ve ısrarla direniyor. Bir avuç da kalsak parti il binası açık tutulacak parti tabelası inmeyecek diyor Ali Akar.

Demokrat Parti’nin Trabzon il başkanı Akar ve bir avuç partili arkadaşı bütün imkânsızlıklarına rağmen ayakta.

Dün partide bayramlaşma vardı. Biz de gitti. Ali Akar bir avuç partiliyi öyle diri tutuyor ki, bugün ben varım diyen partilerin il başkanlarından daha inançlı kararlı.

Ali Akar, Trabzon siyasetinin en renkli simalarından biri.

DP’nin Türkiye genelinde birçok il teşkilatlarında faaliyetini durdurmasına rağmen o Trabzon’dan Türkiye’ye örnek oluyor.


Ali Akar ve arkadaşları parti sadakatine en iyi hayata geçiren simalar.

DP’nin her şeye rağmen Trabzon’a bir değer ve aksiyon partisi olduğunu eşe dosta ispatlıyorlar.

DÜN NEYSE BUGÜN DE O

TBMM’sinin genel sekreterliğini yaptığı dönemlerde İrfan Neziroğlu, fırsat buldukça memleketi Akçaabat’a gelir çocukluk arkadaşları eş ve dostu ile hasret giderirdi.

TBMM’si genel sekreteri oldum diye aslını geldiği yeri unutmayan Neziroğlu, bu alçak gönüllü özelliği ile herkesin sevgisini sempatisini kazanmıştı.

TBMM’si genel sekreterliğinden da ayrıldıktan sonra Trabzon ilgisinde hiçbir azalma olmayan Neziroğlu, bu bayram tatilinde de köyüne geldi.

Çocukluk arkadaşları dostları ile buluştu. Neziroğlu, alçak gönüllüğü, sempatisi, doğdu ve büyüdüğü yerleri unutmayan vefası ile bir ekol ve örnek alınacak kişilik.

EĞER BABAM TORPİL YAPSAYDI….!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen başarılı bir avukat. Mesleğinde ünlü bir isim. Bize göre Türkiye’nin en başarılı on avukatı sıralansa, Pekşen ilk 5 sıraya girer. Hukuk bilgisi ve avukatlık yetenekleri ile Pekşen bu alanda haklı bir üne sahip.

Dün partide bayramlaşma esnasında Pekşen çocukluk yıllarında her Trabzonlu gibi futbola ilgi duyduğunu idolünün de o zamanın yıldız futbolcusu Ali Kemal Denizci olduğunu söyledi.

Babasının elinden tutup Trabzonspor alt yapısına getirdiğini futbolcu olmak için uğraştığını ama yeteneğinin buna el vermediğini belirten Pekşen “O dönem babamın Trabzonspor da çok dostları vardı. Ben de babam bana torpil yapar takımda oynarım diye beklenti içindeydim, ama babam torpille futbolcu olunmayacağını biliyordu bir müddet sonra zaten kendisi beni takımdan alarak senin iyi okuman iyi eğitim alman gerek dedi.”

Böylelikle Pekşen’in başlamadan biten futbol yaşantısını da öğrenmiş olduk..