VE REVİ, HAVUZUN KAPAĞINI AÇTI!

Ak Parti Genel Merkezinin, Trabzon il başkanım Haydar Revi’din açıklamasını dün geceye doğru açıklamasından sonra hemen anında, il başkanı Revi,  yönetiminde belirleyeceği isimler için oluşturduğu havuzun kapağını açtı. Son bir aydır havuz kapağı kapalıydı. Zira, hem belediyelerde görevden almalar hem de siyasi çalışmalar hem de il başkanlığı için kesinleşmiş bir karar olmadığından, Revi havuz işini rölantiye almıştı. Artık bugünden itibaren havuza önerilecek isimleri yazacak. Kendi inisiyatifi ile yönetime alacağı kişileri de havuzunun bir kenarına yazacak.

Revi, özellikle bu sefer oluşturacağı il yönetiminde direkt ve etkin olarak kendi gücünü de ortaya koyacak. Ve özellikle de il yönetimini hazırlarken belirlerken geriye dönük il başkanlığı döneminde yaşadıkları tecrübede kendine büyük bir avantaj sağlayacak. Halen görevdeki yönetim kurulu ile ilgili olarak Revi, yakın dostlarına şu üç tespiti yapmıştı.

1) Çok erken yorulan

2) Çok çalışan

3) İşi rölantiye alan

Revi, bu anlamda yeni yönetiminde bu üç tespitten çok erken yorulanlar ile işi rolantiye alanlardan edindiği tecrübeyi yeni yönetiminde en asgari düzeye indirmeye çalışacak.

Ve elindeki en önemli güç ise, Cumhurbaşkanının dediği; İl’de partimin patronu il başkanıdır ifadesi.

Bu da, şu son dönemlerde genel anlamda Türkiye genelinde tartışılan partili belediye başkanlarının il yönetimi belirlenirken Revi’yi kontenjan anlamında sıkıştıramayacağı… Zira ilk başkanlığında bu anlamda bir cendereye alınan Revi artık şimdi tamamen kendi yetenekleri tecrübeleri ve siyasi birikimi ile listesine hazırlayacak.

AK PARTİ TABANI REVİ İSMİNİ NASIL YORUMLADI

Ak Parti kulislerinde ta başkan bu yana Revi’nin yeniden il başkan adayı gösterileceği konuşuluyordu. Ancak ufak tefek bazı kıpırdamalar oldu. İl Başkan adayı olarak kendileri öne çıkmayan;

Ergin Aydın

Ömer Topaloğlu

Nusret Yılmaz

Faruk Kanca gibi isimlerin etrafındaki partililer parti büyüklerine fısıldadılar. Genel Merkeze bu anlamda etkili olmaya çalıştılar. Ama partinin genel olarak tabanı Revi’den memnundu. Haydar Revi’ye Trabzon STK’ları ve sessiz çoğunluk da destek veriyordu. Genel Merkezin 20 gün önce yaptığı parti tabanındaki ankette, Reci açık ara önde çıkmıştı.

Sokaktaki adam ise, kendinden biri olarak gördüğü Revi’nin yeniden il başkanı olmasını da olumlu karşıladı.

Kimsenin adamı olmayan.

Kimse ile kavgası da bulunmayan

Devlet ile iş yapmayan

Parti içi çekişmelerde taraf olmayan alabildiğinde objektif davranmaya çalışan Haydar Revi’nin ikinci dönem il başkanlığı ipleri eline almış bir sürecin başlangıcı olacağı kesin.

AK PARTİ ORTAHİSAR’DA DA KARAR VERİLDİ 

Trabzon AK Parti’de il başkan adayının genel merkez tarafından mevcut başkan Haydar Revi olarak açıklanmasının ardından gözler bu kez Trabzon’un en büyük ve önemli ilçesi Ortahisar’a çevrildi. Ortahisar İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Temel Altunbaş devam etme yönünde karar alırken, genel merkezinde Temel Altunbaş ile devam edileceği yönünde karar aldığı ve Altunbaş’a bu kararı dün akşam ilettiği bilgisi bize ulaştı. Görünen o ki genel merkez Trabzon’da hem il yönetiminden hem de Ortahisar’dan memnun ve tartışmasız iki seçim olması için şimdiden kesin kanaatini ortaya koyuyor. Öte yandan dün sürpriz bir gelişme oldu ve bir önceki seçimde Temel Altunbaş’a rakip olan Ömer Odabaş yeniden aday olacağını sinyalini verdi. Eski belde belediye başkanlarından Mimar Hüseyin Yılmaz’da Ortahisar İlçe Başkanlığı için aday olacağını açıklayan isimler arasında.

Ortahisar için ismi seslendirilen bir diğer isim ise eski meclis üyesi ve Ergin Aydın ile Temel Altunbaş’ın yardımcılığını yapan Trabzon’un tanınmış işadamlarından Hüseyin Canım. Kendisi ben adayı demese de, çok sayıda partilinin bu göreve soyunması halinde destek vereceğini beyan ettiği bir isim. Aday olması yönünde baskı gören Canım’ın aday olup olmayacağı ise merak konusu. Ortahisar’a adı geçen diğer güçlü bir isim de AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş. Demirtaş Revi’nin sağ kolu. Sahanın en aktif isimleri arasında. Ortahisar’a bende varım demese de olması yönünde yoğun talep var. Bakalım Demirtaş bu yönde bir açıklamada bulunacak mı? Yine Temel Altunbaş’ın yardımcılığını yapan Yasin Aydın ismi de gündemde, Aydın Altunbaş’ın yönetiminde istifa etse de partisi adına çalışmaya devam eden, önemli mesajlar veren ve sahayı hiç boş bırakmayan bir isim. Kendisi bizzat adayım demese de, aday olması halinde destek görebilecek ir isim. Trabzon’un kalbi olan Ortahisar için genel merkezin açıklama yapmaması halinde aday sayısının artacağı kesin. 

BAŞKAN USTA, SOSA İÇİN KİME TELEFON ETTİ

Sosa geldiğinden bu yana zaman zaman eşi ve çocukları ile birlikte Ramada otelde kalıyor. Hala eve çıkmadı. Müstakbel yengemiz ev beğenecek. Hala beğenemedi. Bu arada geldiğinden bu yana Ramada otelde kalıyor dedik ya.. Öyle sıradan bir odada değil. Tam teşekküllü, kral dairesinde. Kral dairesini kapatan Sosa’nın otel ücreti ile ilgili olarak Ramada Trabzonspor’a bir fatura gönderdi. Faturanın bedeli 250 ile 300 bin lira arasında. Tabi, fatura Trabzonspor’a gelince, Başkan Usta durumdan haberdar edildi. Usta da, Ramadan’ın patronu eski Trabzonspor yöneticisi Hüseyin Başaran’ı telefonla aradı. Ondan, bu bedeli silmesini Trabzonspor’a böylelikle katkın olmuş olur dedi.. Başaran faturayı geri aldı, hatta bundan sonra Sosa misafirleri olduğu sürece faturalandırma yapmayacaklarını da belirtti. 

Sosa’nın kral dairesindeki sefası(!) ücretsiz devam edecek.

Sahada ise taraftara verdiği cefa da…

Oysa kendisinde artık bize taraftara ve Trabzonspor’a sefa çektirmesini bekliyoruz.

Çok şey mi istiyoruz?

FARABi’DE KİRALAMA DÖNEMİ

KTÜ Tıp fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi amaçlı tıpı cihazların kiralanarak kullanıldığına dair bir bilgi elimize ulaştı. Her hangi bir tıpı cihaz mı bu yoksa, özellikle isteyen mi tam olarak bunun bilgisine ulaşamadık. Ama, onkoloji ile ilgili bir tıpı cihaz olduğu bilgisine ulaşabildik. Böyle bir uygulama diğer hastaneler tarafından yapılıyor mu bilemiyoruz. Elbette çok acil ve gerekli bir tıpı cihazdı di KTÜ yönetimi bunu kiraladı. Bu konu ile ilgili bilgi kırıntısı bize geldiğinde kendi çapımızda bir araştırma yaptı…Cihazın bir dönem Ak Parti’de etkin bir yöneticiye ait olduğun öğrendik..

SP TRABZON’DA AMACINA ULAŞTI MI?

 Hafta sonu gerçekleştirilen Saadet Partisi Trabzon İl kongresi coşkulu kalabalık ile gerçekleşti. Parlamento içinde olan birçok parti bile 19 Mayıs Spor Salonu’nda kongre yapmaya cesaret edemezken SP salonu doldurdu ve önümüzdeki seçimler için adeta bir gövde gösterisi yaptı. Kongre öncesi SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt teşkilatlara 1000 araç hedefi koymuştu. Kongre günü Of ilçesinden Trabzon’a kadar toplanan araç sayısı ile ilgili bilgi veren Kurt, ‘Evet ben 1000 araç hedefi koydum ve o gün Of ilçesinden bu tarafa her ilçe konvoya katıldı. Trabzon’da Forum AVM’den Çömlekçi kavşağına kadar konvoyumuz uzadı. 500-600 araçlık bir konvoy oldu. Evet hedefimizi 1000 koymuştuk ama parlamento dışı bir parti için koyulan 1000 hedefinin yanında 500-600 araçlık bır araç konvoyu oluşması gayet başarılıdır. Fakat sizin yayın organınızda 100 araç gibi biri ifade kullanıldı. Bu teşkilat mensuplarımızın emeğinin karşılığı değildi. Meydan civarından çekilen bir görüntü ile o trafikte sadece 400 metrelik bir caddedeki görüntü üzerine yapılan bir haber bu. Hoş olmadı. Eleştirileniz bize her zaman güç katar, her zaman eksiklerimizi bize söyleminiz gerekir. Ama doğru eksiklerimizi yazmanızı isteriz. Yanlış bilgilendirmeler bizleri de teşkilatlarımızı da hepimizin emeklerini de hiç etmesin’ ifadelerini kullandı. SP Trabzon kongresi ile gerçekten önümüzdeki seçimler için bir gözdağı vermiş, artık saflar da netleşmiştir. Barajın düşmesi halinde SP iktidar partisine en büyük darbeyi vuracak parti olarak görülmekte. Bakalım zaman ne gösterecek.