TRABZON’DAKİ İKİ İL MÜDÜRÜ PERSONEL GİBİ… 

Dün karşılaştığımız Trabzon’un iki il müdürünün kıyafetleri dikkatlerimizden kaçmadı. 
İlk olarak Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper ile karşılaştık, üzerinde Trafik Polisi yazılı üniforma vardı. 


Ardından Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ile karşılaştık. Onun üzerinde de UMKE’nin tişörtü vardı.


Genelde takım elbise ile görmeye alışık olduğumuz bu iki isminde en önemli özelliği makamda değil de genelde sahada olmaları. 


Artık makamdan müdürlük devrinin bitti diyen iki müdürümüzde kendi çalışanları ile aynı kıyafeti giyerek hem onları motive ediyor hemde mütevaziliklerini göstermiş oluyorlar. 


Özellikle Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’e Özel harekat kıyafetiyle aslında alışmıştık. 
Belli ki diğer birimler müdür beye baskı yapmış. 
İki müdürümüzü de bu anlamlı tercihlerinden ötürü tebrik ediyoruz. 

TRABZON VALİSİ 'ARTIK UYARI YOK' DEDİ

ResimKovid 19 Sürecinde devletin tüm kurumları tüm amirleri tüm çalışanları gerçekten büyük çaba büyük emek büyük gayret sarf etti.

Sürecin başından sonuna Trabzon mahallesi İsmail Ustaoğlu’da Trabzon ekibinin başında gecesini gündüzüne katıp işleri koordine etti.

Sıkı denetimlere bizzat katılan Vali Ustaoğlu Özellikle bile bile testi pozitif çıkmasına rağmen evinde durması gerekirken sokağa çıkanlara sert bir benzetmede bulunarak ‘Düşünün testi pozitif çıkmış evde durması gerekiyor ama sokakta geziyor yani insanların canına bile bile kastediyor böylelerin canlı bombadan farkı ne.
Neler duyuyoruz nelerle karşılaşıyoruz.

Ama bu saatten sonra kesinlikle çok sert katı tutum sergilenecektir. Bugüne kadar 500 bin TL’ye yakın ceza kestik. 

Artık uyarma devri kapanmıştır kurallara riayet etmeyenler kesinlikle cezalandırılacaktır.

Bakıyoruz kimi maskesini koluna takmış, Kimi başının üstüne koymuş kimi çenesinin altına indirmiş.

Bu işin şakası yok artık. Berbere gidiyoruz randevu defteri yok çay ocağına gidiyoruz sosyal mesafe yok, Tek tek uyarıyoruz anlatıyoruz günlerdir, aylardır sahadayız, burada insanlarımızın sağlığı söz konusu. Tekrar ifade ediyorum bu saatten sonra uyarma dönemi bitmiştir vatandaşından esnafına kim kurallara uyumazsa ceza yiyecektir’ dedi. 

Valimizin bu çıkışını bir örnekle destekleyelim.

Bilinçsiz bir hemşehrimizin Corona Testi İstanbul’da pozitif çıkmış ve bu hemşehrimiz ‘Birde memlekette yaptırayım’ diyerek evde karantinaya girmesi gerekirken Uçak ile Trabzon’a gelmiş.

Buyurun bu hemşehrimizin canlı bombadan farkı ne? Sayın valimiz bu konuda çok haklı.

TRABZONSPOR’UN CHELSEA’DAN İSTEĞİ

Trabzonspor'un gizli kahramanı Eddie Newton! - Trabzonspor - Spor ...Trabzonspor Kulübü transferde diğer kulüplere nazaran daha düşük profilli oyuncular tercih ediyor. Yeni sezon için kadrosunu oluşturan Bordo Mavililer de geçtiğimiz gün dikkat çeken bir bilgiye ulaştık.

Gelen bilgi aynen şöyle…

Trabzonspor İngiliz devi Chelsea yetkililerini arıyor ve kiraya çıkaracağı oyuncuların listesini istiyor. Yetkililer de bir kaç gün sonra Trabzonspor’a oyuncu listesini gönderiyor.

Bu da demek oluyor ki Trabzonspor hem teknik direktörü Eddie Newton hem de ve öncesinde yaptığı transferler nedeniyle arasının iyi olduğu Chelsea'dan hamleler yapacak.

Bir yada daha fazla transfer buradan olabilir. Bu bağlamda çok ciddi çalışmalar var. Hatta bir kopya verelim savunmaya hamle.....

İŞTE TRABZONSPOR’UN RAKİPLERİ

Trabzonspor 17 Ağusotos’da top başı yapmaya hazırlanıyor. 

Koronavirüs nedeniyle kamp programını Trabzon’da yapacak olan Bordo Mavililer bunu fırsat olarak görüyor. Maddi anlamda büyük bir yükten kurtulacak olan Trabzonspor’da kadrolar da şekllenmeye başladı. 

A takımla birlikte kiradan dönen birkaç oyuncuyu kadroya dahil edecek olan Trabzonspor’da hazırlık maçları da düzenlenecek.

Kamp programı Trabzon’da olduğu için Bordo Mavililer şehirde bulunan profesyonel takımlara teklif götürecek.

Hekimoğlu Trabzon FK, Yomraspor ve Ofspor gibi ekiplerle hazırlık maçları düzenlemeyi planlayan Trabzonspor Kulübü’nün kadrosunda bulunan genç oyuncuların bir bölümünü de bu takımlara vereceği gelen bilgiler arasında. 

Hatırlanacağı üzere Bordo Mavililer geçtiğimiz yıl Trabzon takımlarına çok destek olmamış gönderilen futbolcu sayısı 3-4 ile sınırlı kalmıştı. 

Trabzon ekipleri de bu düşünceyi fırsat olarak görüyor, Oyuncular Trabzonspor’a karşı kendilerini mutlaka göstermek isteyecektir.

NUHOĞLU’NU İKNA EDEN TELEFON

AK Parti'de flaş gelişme, Nuhoğlu geri döndü!Bilindiği üzere Ak Parti tarafından 3 dönem kuralına takıldığı için partisi tarafından aday gösterilmeyen Mehmet Nuhoğlu Hayrat ilçesinde bağımsız aday olarak girdiği seçimlerde Türkiye rekoru kırmıştı. 


Aslında siyasetin tepeden inme yapılmayacağının en önemli işaretlerinden biriydi Hayrat Seçim sonucu.
AK Parti’ye kötü söz etmese de kendisini dışlayanlara zaman zaman sitemi olmuştu. 


Nuhoğlu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısında İl Başkanı Haydar Revi Trabzon Milletvekilleri Gençlik ve Kadın Kolları il başkanları ile birlikte sahneye çıkarak yeniden AK Parti rozetini taktı. 

Böylece Trabzon’da Ak Partili İlçe Belediye Başkanı Sayısı 14’e yükseldi. 
Herkes ‘Nuhoğlu’nu kim ikna etti’ sorusunun cevabını arıyor. 


Kendisine sorduk ‘Söyleyemem dün Ankara’ya çağrıldım, gece yarısı bir telefon aldım, hakkımızda hayırlısı’ dedi.


Bu konuda AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin sıkı takibi olduğunu biliyoruz, Nuhoğlu ile sürekli temastaydı, pandemi olmasaydı belki daha önce bu geçiş olacaktı. 


Pandemi bu işi geciktirdi. 
Birde Nuhoğlu’na geceyarısı gelen etkili bir ismin telefonu var. Bu isim ise sır gibi saklanıyor.

Şimdi gözler geçişi en çok konuşulan ve Ak Parti’nin dolaylı yollardan teklif gönderdiği Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ta. Her ne kadar kendisi ‘Ben yerimden memnunum’ dese de ilçe halkının isteğine asla kulak tıkamayacağını kendisi bizzat ifade etmişti. 

AK PARTİ’YE GEÇEN BAŞKANA ÖZÜR DİLE ÇAĞRISI 

Dün sosyal medyada ilginç bir paylaşım dikkatimizi çekti.

Paylaşımın sahibi Trabzon’un yakından tanıdığı bir isim olan Trabzon Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Altıner. 
Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ile ilgili paylaşımında Altıner bakın neler söyledi. 

Hayrat Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, bugun Ak Parti’ye geçti. İnşallah Hayrat için de kendisi için de hayırlı olur.

İnşallah seçim zamanı kırdığı, döktüğü insanlardan da bir özür dileyip dört elle işe güce sarılıp seçimden bu yana heba edilen yaklaşık bir buçuk yılı telafi eder.

İnşallah ilçe teşkilatını, özellikle de ilçe başkanı Serkan kardeşimizi seçimlerdeki Ak Parti Adayı Salih Öztel kardeşimizi kucaklayıp onlardan da bir özür diler ve kırgınlıklara son verdirir, yaraları tedavi eder. 

Yoksa Hayrat, topal ördek olarak yoluna devam edecek, zaman kaybedecektir. Bize de Yeniköy nezdinde bir özür borcu vardır. Bizim kendisiyle hiç bir husumetimiz olmamıştır.

Şahsım icin İrfan Altiner dernek başkanı olduğu müddetçe Yeniköy derneğine gelmem demişti. Sebep olarak da seçimlerde kendisine destek olmadığımızı söylemişti.

Halbuki biz kendisine Hayrat’ın menfaatleri için Ak parti adayının desteklenmesini söylemiştik. Bizim meselemiz şahsi değildi.

Hayrat’ımız ve Yenikoyümüzün menfaatiydi meselemiz. Biz yine de asaletimiz ve edebimiz gereği kendine saygısızlık etmedik.

İstanbul ve Teniköy’deki dernek lokallerimizde hiçbir siyasi mevzuya girmeden kendisini ağırlamış ve uğurlamıştık.

Biz, bize yakışanı yaptık. Şimdi yine biz, bize yakışanı yapacağız, kendisini destekleyeceğiz, hizmet icin teşvik, gayret, destek de olacağız ve takip edeceğiz.

Durmak yok. Hadi hayırlı olsun inşallah.