BÜYÜKŞEHİR İÇİN HAZIRLAN DENİLDİ Mİ?

Trabzon Büyükşehir belediye başkan adaylığı için, milletvekilliği aday listesinde sürpriz bir şekilde 5. Sıradan giren Vehbi Koç’a ‘Trabzon için hazırlığını yap’ denildiği iddiası bize ulaşınca hemen kendisine bir alo dedik. Telefonunu ilk çalmada açtı. Kısa bir selamlaşmadan sonra… Genelden yerel siyasete mi dönüyorsunuz, size ‘Büyükşehir için hazırlığını yap denildi mi? diye hemen sorumuzu sorduk. Kendisi bir toplantıdaydı, ama bu soruyu da yanıtlamadan geçmedi ve ‘Bize kimsenin şu ana kadar bir şey dediği yok’ ifadelerini kullandı. Koç genel seçimde güzel çalıştı, saha çalışmalarının hepsine katıldı, fakat enfermasyon konusunda bayağı sıkıntı yaşadı. Şimdi yerel seçimler var. Koç aday adayı olur mu? Yaptığımız sohbet neticesinde kendisinin aday adayı olmayacağı kanaatine vardık. Fakat özellikle genel merkezin garanti vermesi veya aday adayı olacaksın demesi Koç’un fikrinideğiştirebilir. Söz açılmışken tersane ve gemi imalatı işlerini de sormadan geçmeyelim dedik. Ülkenin içinde bulunduğu kriz nedeniyle çok önemli gemi üretimi projeleri şimdilik askıda. 2020’da yeniden gündemegelebilirmiş. Bu projeleri biz önemsiyoruz, çünkü üretime geçileceği zaman Trabzon’da da üretim yapılması için gayret göstereceğini Koç bizzat söylemişti.

BU KEZ ADAYIM DEDİ!

Trabzon’da Ak Parti’nin; en canlı, en heyecanlı, en girişken, en çok tanınan, en çok sevilen.. Trabzon ile Gümüşhane arasında köprü kuran, Trabzon’un sosyal alanında da damgası olan, sevilen sayılan.. Toplumun her kesiminde dostu olan, o dostlukları çıkar üzerine değil yol arkadaşlığı üzerine kuran, Değirmendere’ de lokanta işleten.. O mahallenin 7’den 70 her kesimindeki insanı ile kucaklaşan Erol Birsen( Namı diğer Ciğerim Erol) Mart 2019 yerel seçimlerinde Ortahisar’dan Ak Parti belediye meclis üyeliğine adaylığını koyacağını açıkladı. Partinin derin kulislerine yakın bir isim de olan Ciğerim Erol, Ergin Aydın’ın Ortahisar Belediye başkan adaylığına yakın olduğunu A.Metin Genç’in de büyükşehir aday adayı olabileceğini söyledi… Kendinin belediye meclis üyeliği adaylığını da, şehrin her kesimi benimle orada temsil edilecek onun için bu sefer açık ve net adayım diyorum şeklinde açıkladı..

AK PARTİ’DE ANKETLERİN DİLİ!

Öncelikle şunu belirtelim, özellikle son iki haftadır herkesin dilinde ‘Gümrükçüoğlu yeniden aday gösterilirse kimse şaşırmasın’ söylemi var. Bu algı kısa sürede nasıl oluştu derseniz Gümrükçüoğlu’nun ‘Hiçbir şey yapmadık mı, yoksa çok şey mi yaptık’ toplantısı gerçekten etkileyici oldu. Ve sahaya her zamankinden daha çok inmesi ve en önemli rakiplerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Yerel Yönetim Politikalar kuruluna seçilmesi de tabanda böyle bir etkinin oluşmasına neden olmuştur diye düşünüyoruz. Gelelim anketlere.

Trabzon Ak Parti’de Ortahisar ve Büyükşehir belediye başkanlıkları ile ilgili olarak üç türlü anket yapılıyor.

Birincisi teşkilat içinde.. Bu ankete teşkilat mensupları katılıyor. İl yönetimi, ilçe yönetimi, kadın kolları il ve ilçeler, gençlik kolları il ve ilçeler. Bunlara kimi belediye başkanı görmek isterseniz soruluyor… Ve bu anketin sonucunda A.Metin Genç ismi, öne çıkmış.. Genç özellikle teşkilat içindeki lobi faaliyetlerini çok sıkı tutuyor ve hiçbir teşkilat mensubuna yok demiyor. Bu nedenle ankette öne çıkması normal.

Genel Merkezin üç anket sonuçlarını çapraz değerlendirme ile bir karara varacağı biliniyor. Teşkilat anketlerinde yönlendirme olasılığı yüksek. O nedenle, diğer iki anketin sonuçları daha bir belirleyici olacak gibi.

İkinci anket ise, STK’larda yapılıyor.. Bu ankette de iktidara yakın STK’lar ve vakıflardaki görevli üyelere Büyükşehir Belediye başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz soruluyor.. Bu ankette de,

Erdoğan Bayrak ismi birinci çıkmış. Bayraktar’ı anketlerde yer alan bir diğer isim olan Mazhar Yıldırımhan takip ediyormuş.

Üçüncü anket ise halkla yapılan çalışma.

Bu anketin sonuçlarına ulaşamadık.. Ya anket devam ediyor. Ya da sonuçlar sızdırılmıyor.

MHP ORTAHİSAR'DA İBRE KİME DÖNDÜ?

Özellikle son yıllarda MHP’de bölünmeler ve ayrışmalar yaşandığından bu yana hem MHP hem de İYİ Parti davanın önemli isimleri, vefalı simaları bu mücadele için bedel ödemiş ama şimdi çeşitli nedenlerden ötürü kenara çekilmiş her bir ismin kapısı çalınıyor, her iki partide bu isimlere aktif siyaset için çağrıda bulunuyor.. MHP’nin bu yerel seçimlerde Ortahisar Belediye başkan adaylığı için eski il başkanlarından Muhammet Öztürk’e ibre döndü.. Önceki gün Öztürk ile ayak üstü sohbetimiz oldu… MHP içinde mücadele edeceğini, etmeye devamedeceğini belirten Öztürk’e adının Ortahisar Belediye başkan adaylığına geçtiğimi söylediğimizde de…” Böyle bir talep var. Tabandan arkadaşlar gelip aday olmam gerektiğini söylüyorlar. Partinin aday belirlemede bir yöntemi var. Bana bu ana kadar söylenen bir şey yok…” dedi… Ancak, ibrenin MHP’de Öztürk’e döndüğünü belirtelim… Öztürk il başkanlığı döneminde olay yeri muhalefetini başlatan ilk siyasetçiydi. MHP’deki diğer isimleri de önümüzdeki günlerde kaleme alacağız. Önemli isimler var özellikle Büyükşehir için MHP’de sürpriz isimlere hazırlıklı olun.

CHP’NİN TRABZON’DA KADERİNİ ANKETLER BELİRLEYECEK

Yerel seçimler yaklaştıkça Trabzon’da da yavaş yavaş belediye başkanlıkları için aday adayları belli olmaya başladı. Bu konuda en hızlı davranan parti CHP oldu. Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar için iki tane aday adayı şimdiden belli oldu bile. Birisi Salih Akyüz, diğeri ise Ali Yazıcı… Ali Yazıcı dün sabah etkileyici bir toplantı ile basının karşısına çıkarak taktir topladı. CHP’de bu seçimde aday adaylarının çok olması bekleniyor. Durum böyle olunca CHP Trabzon Teşkilatı ve CHP Genel Merkezide iyi bir çalışma yaparak doğru adayı belirlemeye çalışacak.

En iyi ve en çok oy potansiyeli olan adayı seçmek isteyen CHP, sadece parti tabanına bağlı kalmayacak. Öğrendiğimiz bilgilere göre CHP Trabzon merkez ve tüm ilçelerinde anket yapmaya başlamış bile. Aday başvuru süreci boyunca devam edecek anket sonrası, sadece tabanın görüşü değil

halkında görüşlerine önem verilerek Trabzon’da diğer partilerden de destek alabilecek aday adaylarını Belediye Başkanlıkları için aday göstereceklermiş.

CHP bu seçimde sokağa daha fazla inip partiyi aşmak istiyor. Şimdiden başlanan anketler ve başkan belirleme yöntemleri CHP tarafı olmayan kesimleri de etkileyebilir. Bu arada CHP’nin Trabzon’daki hedeflerinden biride merkezdeki AK Parti oylarını almak, bunun için en uygun aday arayışı içerisinde oldukları da söylenenler arasında…

CHP’nin aday adaylarının gözleri şimdiden anketlere döndü… Anketlerin söyledikleri genel merkez için çok önemli… Yani CHP’nin Trabzon kaderi anketlerde saklı…

SORSALAR FUTBOL’UN BAŞ ŞEHRİ TRABZON!

Trabzon’da adeta saha krizi yaşanıyor. Hem de Trabzon’da!

Namı diğer Futbol Şehri Trabzon’da!

Tüm bürokratların futbol adamlarının eli kolu bağlı. 1461 Trabzon maçını izlemeye Ahmet Suat Özyacı stadına gittik, aman Allah’ım o ne! Bildiğin tarla hem de sunisinden.

17-25 yaşındaki geleceği parlak çocuk bu sahada kıran kırana müsabakalar çıkarıyor. Böylesine mücadele ortamında bu çocukların başına neler gelmez ki?

Varın siz düşünün!

Sakatlık üstüne sakatlık. Zaten bir Yavuz Selim Stadı vardı. Orası da şimdilik yerle bir oldu. Amatör maçlarının Trabzon’da nasıl bir kitlesinin olduğunu bilmeyen yok. Gariban bir şekilde ortada kaldı. Binlerce taraftarı vardı. Orası da bitti.

Varın siz düşünün Trabzon futbolunun içler acısı halini.

Buradan şehrin bakanlarına, milletvekillerine, bürokratlarına spor adamlarına açık çağrımızdır

gençlerimizin daha sağlıklı bir ortamda yetişmesi için gelin bu işe el atın. Futbolun başkenti Trabzon lafı havada kalmasın.

Yoksa hepiniz büyük vebal altındasınız.