NWAKAEME İÇİN ACİL KODUYLA ÇAĞIRDI 

Trabzonspor’un sezon başında Hapoel Beer Sheva’dan transfer ettiği Nwakaeme ile ilgili ilginç bir bilgi spor merkezimize ulaştı.

Bu sezon gösterdiği performansla tüm Türkiye’yi kendisine hayran bırakan Nijeryalı oyuncunun sözleşmesine “5 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesinin konulduğu öğrenildi.

Bordo Mavililer de bu sezon 10 gol 10 asitlik performans sergileyen Nwakaeme’nin sözleşmesinde yer alan bu açık diğer kulüpler tarafından değerlendirmeye alındı.

Bu bağlamda oyuncunun menajeri acil koduyla İstanbul’a çağırırken Ağaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Oyuncunun sözleşmesinde yer alan maddeyi kaldırmak isteyen Ağaoğlu’na menajer “zam” teklifi ile cevap verdi.

Buna göre Nwakaeme’ye yeni bir sözleşme yapılıp hem madde kaldırılacak hem de zam yapılacak.

nwakaeme ile ilgili görsel sonucu

ALBAYRAK’A DESTEK VE TRABZONSPOR’DA SIZMA

Dün bu satırlarda Trabzonspor’un 2 genç yeteceği Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı’nın geleceği ile ilgili Trabzonspor Kulübü’nde görüşme olduğunu ve Bakan Albayrak’ın oyuncuların satışına sıcak bakmadığı ifade etmiştik.

Trabzonspor’a desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu tutumu Trabzonsporlu taraftarlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. 

Bakanın Trabzonsporlu duruşu takdir edilirken oyunculara sahip çıkması ve şampiyonluk kadrosunun bozulmama isteği ilgiyle karşılandı.

Kulisin ardından yaptığımız araştırmalarda bazı kişilerin transfer için koşturduğunu duyduk. 

Başkan Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı’yla bir görüşme gerçekleştirmiş bu daha konuşma bitmeden farklı farklı şekillerle medyaya sızdırılmış. Abdülkadir Ömür’e de gelen teklif bir anda sızdırılmıştı. 

Sanki biri veya birileri bir yerden düğmeye bastı. 

Trabzonspor’un bir an önce çalıştığı kişileri kontrol altına alması gerekiyor. 

Gizlilik anlaşması olan görüşmeler nasıl sızıyor?

Tüm bu yaşananlar arefesinde Bakan Albayrak’ın “şampiyonluk yaşamadan göndermeyin” sözleri güncelliğini korurken bu tür haberlerin çıkışı merak konusu oldu. 

Trabzonspor’un bu komik rakamlara oyuncuların transferine izin vermeyeceğini sağır sultan bile biliyor.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE BASKIN YAPILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi toplantıları önümüzdeki hafta itibariyle başlayacak.

Ancak şimdiden ifade edelim Büyükşehir Belediye Meclisini bekleyen büyük bir kalabalık var.

Konu ise, şu an yıkık durumda ki Yavuz Selim Futbol Sahası.. Seçim öncesinde verilen vaatlerde Yavuz Selim Futbol Sahasının yeniden yapılacağı ifade edilmişti.

Bugün Ortahisar Belediye Meclisini ziyaret eden ASKF Başkanı Cahit Erdem konuyla ilgili her partinin Grup Başkan Vekillerini bilgilendirdi.

Bir süre de Belediye Meclisini takip etti. Kendisi de daha önceden Ortahisar Belediye Meclisi üyesi olan Erdem, arkadaşlarıyla da hasret giderdi. 

Şimdi gelelim esas konuya. Erdem, önümüzdeki hafta başlayacak Büyükşehir Belediye Meclisine kalabalık bir grupla gelecekmiş.

Deyim yerindeyse baskın yapacak. Amaç ise Yavuz Selim Futbol Sahasının söz verildiği gibi yeniden canlandırılması.. 

Kalabalık bir grup derken Erdem yalnız gelmeyecek. Yanında Trabzon’da ki spor taban birlikleri ile futbol kulüplerinin başkan ve yöneticilerinden oluşan bir grubu getirmeyi planlıyor.

Bakalım bu girişim Yavuz Selim Futbol sahası için nasıl bir sonuç doğuracak.. 

MECLİS KARANLIKTA KALDI

Trabzon’da özellikle son günlerde bazı mahallelerde elektrik sorunu baş gösteriyor.

Çömlekçi Mahallesinin olduğu civarda özellikle sabah erken saatlerde elektrikler kesilirken dün Ortahisar Belediye Meclisinde de bu duruma şahit olduk. 

Ortahisar Belediye Meclisine gittiğimizde elektriklerin olmadığını fark ettik.  

Teknik arıza mıdır bilemiyoruz ancak meclis karanlık bir ortamda başladı. ardından ışıklar geldi, sonra yine gitti.

Bu şekilde biz meclisteyken rahatlıkla 5 - 6 kere meclis üyeleri karanlıkta kaldı.

Öğrendik ki meclisten sonra da belediye binasında elektrikler kesilip gelmeye devam etti. 

Ancak ses ve bilgisayarlar jeneratör veya güç kaynağına bağlı olduğundan meclis çalışmasında bir sorun olmadı.

Işıkların sürekli bu şekilde gidip gelmesi de mecliste ister istemez konuşmalara neden oldu. 

Trabzon’da belli mahallerde sürekli yaşanan bu elektrik kesintileri ise gelinen duruma da gözler önüne seriyor.

Dileriz bundan sonra bu tarz sorunlar yaşanmaz.

CUMHUR İTTİFAKI İLK DEFA AYRI DÜŞTÜ.. 

Mahalli İdareler Seçimlerinden önce bilindiği gibi Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti - MHP ile, Millet İttifakı kapsamında da CHP - İYİ Parti ile ittifak yapmıştı.

Hatta MHP’li üyeler AK Parti listelerinden, İYİ Partili üyeler de CHP’nin listesinden seçime girmişti. 

Ortahisar Belediye Meclisinde dün Cumhur İttifakının ilk defa ters düştüğünü gördük. Konu ise Mania Kriterleri..  

İmar Komisyonunda görüşülerek belediye meclisine gelen gündem maddesinde MHP’li üye Ayşe Kabadayı, karşı oy belirtti. 

İmar Komisyonundan Kabadayı’nın red oyuna karşı, oy çokluğu ile meclis gündemine gelen maddede, mecliste uzun süre tartışmalara neden oldu. 

Yarım saatlik bir tartışmanını ardından madde MHP’li üyelerin red oyuna karşılık, AK Parti, İYİ Parti ve CHP’li üyelerin kabul oyuyla meclisten oy çokluğu ile geçti.

BÜYÜKŞEHİR’DE GÖREVDEN ALMALARA TEPKİ 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde görevden almalar devam ediyor.

Bilindiği gibi son olarak Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zekeriya Ertürk görevden alındı.

Belediye Seçimlerinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bilindiği gibi bir çok kişi görevden alınmıştı.

Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarına kadar olan isimlerin yerlerine yenileri atandı. 

Görevden alınanların bir çoğunun AK Partili ve Ak Parti teşkilatları ile uyumlu insanlar olmasından ötürü, teşkilatlardan bir tepki gelir diye beklendi fakat kimse içerideki bu tepkiyi sesli olarak dile getiremedi. İktidar partililerinden beklenen tepki muhalefetten geldi. 
 
Muhalif kesimde ki bir çok isim, görevden almaları tasvip etmediklerini belirtmişti. Bu isimlerden biri de Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin.

Devlette uzun yıllar çalışmış ve Bölge Müdürlüğü yapmış bir kişi olarak Şahin, deneyimli kadrolarla oynanmaması gerektiğine dikkat çekti. Şahin,  “Beceriksizse, işi yapamıyorsa, suistimale bulaşmışsa, vatandaşla diyaloğu iyi değilse bunlar değerlendirilir” derken,  "Ama "benden önceki kişinin, idarecinin kadrosudur" diye bunların gözünün yaşına bakmadan, değiştirmek son derece yanlıştır” ifadelerini kullanıp tasvip etmediğini söyledi. 

Bu durumu ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaşadığı durumu örnek vererek destekledi. 

Şahin, o dönem İmamoğlu’nun Genel Sekreteri görevden aldığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da eleştirildiğini hatırlatarak,  "Bunu o zaman CHP’li bir belediye, MHP, İYİ Partili veya SP’li bir belediye yaptığı zaman yanlış oluyor. sen yaptığın zaman doğru oluyor” ifadelerini kullandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu için söylenen,  "sayın Gümrükçüoğlu, bacanağını Genel Müdür yaptı getirdi oraya" denildi.” sözlerini hatırlatan Şahin, "Zorluoğlu’da bacağını getirdi özel kalem müdürü yaptı. Sonuçta çalışma şevkini azmini kırar, doğru bir şey değil.. 

CHP olarak biz de seçime girdik. Büyükşehir’de kazansam, orada ki kadroda üst düzeyde belki 1 kişi, belki 2 kişi değişirim.  Benim şube müdürüyle işim ne. İşini yapıyorsa beni ilgilendirmez dünya görüşü siyasi görüşü.  Siyasi görüşünü işine yansıtıyorsa zaten kulağını burarım” diye konuştu. 
Kendisinin Bölge Müdürü olduğu dönemden örnekler veren Şahin, kendisinin farklı siyasi görüşteki personelle uyum içinde çalıştığını söyledi.