KAYA, ZORLUOĞLU’NA NİYE TEŞEKKÜR ETTİ?

CHP Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

Kaya’nın teşekkürünün sebebi Mersin koyu ile ilgili.

Bilindiği gibi Kaya koyun satılacağı yönünde TİSKİ duyuru yapınca hemen beldeye gitmiş, koyu görmüş o esnada belde halkı ile dertleşmiş, satışın olmaması için kamuoyu oluşturmuştu.

Hem bölge halkı ile hem de ilçe belediye meclis üyeleri ile bu duruma dikkat çeken Kaya, anılan bölgenin satışının hiçbir şehircilik mantığı ile bağdaşmadığını da iddia etmişti.

Dün, Akçaabat ilçesinin seçilmiş ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Zorluoğlu, yoğun istek üzerine satıştan vazgeçtiklerini belirten açıklamasını yaptı.

Bölge halkı bir oh çekti. Kaya da Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

Halkın isteğine uygun bir karar vermesinden dolayı, Zorluoğlu’nu tebrik etti.

Anılan bölgede halka birlikte konuştuğunu, halkın bu satışa karşı olduğunu belirten Kaya, ‘Bu taleplere sıcak baktığı için de belediye başkanımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

Kaya, ‘Bu tip satışlarda halkın duyarlılığının önemli olduğunu da belirterek Mersin köylüleri, belediye meclis üyeleri ve kanaat önderlerinin konuya karşı hassasiyeti de taktir edilecek bir durumdur’ ifadelerini kullandı.

BU AK PARTİLİYİ KİMSE DURURAMIYOR!

AK Parti’nin Araklı’da kurucu üyesi olan. İlçede il genel meclisi üyesi olarak görev yapan. Büyükşehir belediye meclis üyeliğinde de bulunan Mehmet Öztürk ilçede yapılmaya çalışılan Ayvadere HES inşaatına karşı, heyelanlı bölgeden tünel kazıldığını iddia ederek karşı duran Öztürk tam bir çevreci oldu..

Kendini HES’e değil, HES’in yanlış proje üzerinden yapımına karşı olduğunu söyleyen Mehmet Öztürk, Araklı’ya gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile de görüştü.

Kendini partideki ünvanları ile bakana tanıtan Öztürk, nerede yanlış yapıldığını da bakana tek tek anlattı..

Projenin yapımında ruhsatlanmasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin devre dışı bırakıldığını da belgeleri ile iddia etti.

Öztürk, bu konuda bayağı inatla ve özveri ile mücadele ediyor.

Şimdi de Öztürk yapımcı şirketin yeni bir yönetmenlik dışında inşaatı sürdürdüğünü ispatladı.

Çevre değerlendirme raporunda göçmen ve vahi kuşlarını göç ve yaşam alanı içinde olan HES’de Nisan ile Haziran ayı içinde patlatma yapılmaması yönünde bir bağlayıcı bir karar var.

Öztürk, ‘Buna rağmen HES inşaatında patlatmalar yapılıyor. Yapımcı şirket bu cesareti kimden nasıl alıyor?’ diye soruyor.

VOLKAN KONAK AMBARGOLU MU?

Trabzonspor’un şampiyonluk şöleninde niye Volkan Konak’ın olmadığını taraftarlar birbirine soruyor.

Bir iddiaya göre Konak, ambargolu.

Bir iddiaya göre ise Konak, ABD’de yaşıyor ve kutlamalara gelemeyeceğini kulübe bildirmiş..

Ekin Uzunlar’la ilgili durum ise şöyle.. Uzunlar’ın bu aylarda önceden planmış Avrupa konserleri var.

Bu konserlerden biri iptal etmek istedi ama olmadı.

Öte yandan merak edilen bir konu ise Şenol Güneş’in kutlamalarda olup olmayacağı.

Bu da bugün belli olacak.

Trabzonspor’un kutlamalara davet ettiği eski futbolcular yöneticilerin çoğu şehre geldi.

ŞAMPİYONLUĞU EŞLERİYLE İZLEYECEKLER

Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi, Bordo Mavili takımın bu sezonki şampiyonluk mücadelesine düzenlediği etkinlik ve organizasyonlarla damgasını vurdu.

Teknik Direktör Avcı’yı dernek şubesinde gazeteciler ile buluşturdu. Yetmedi, ramazan boyuna iç sahadaki maçlarda iftar yemekleri verdi.

Bunları da kendi bütçesinden karşılayarak yaptı.

Çıtayı bayağı yükselten Trabzon şubesi, kendinden sonra yönetime geleceklere de örnek olduğu gibi yol haritası da çizdi.

Son olarak şampiyonluk şölenine, TSYD gazetecilerin eşleri ile basın tribününden bu güzel mutluluğa ortak olması için gerekli düzenlemeyi yaptı.

Başkan Selçuk Kılıç ve ekibine teşekkürler..

KUPA NEREDE?

Trabzonspor’un şampiyonluk kupası nerede? Kimine göre kulüpte..

Kimin göre Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde…

Kimine göre valilikte, kimine göre de TFF Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde.

Bölge müdürü Serdar Bali’yi aradık.. Daha biz sorumuzu sormadan, akıcı bir dille şöyle dedi:

‘’Kupa, bizde değil. Bizde olsa da demem. Kimde olduğunu bilmiyorum”

Bali’nin bu seri söyleminden tahmin ettik ki, kupa TFF Trabzon Şubesi’nde ve kupaya bir zarar gelmemesi için vardiya üsülü özel güvenlikçiler nöbet tutarken bir de polis ekibi güvenlik önlemlerini almış durumda.

OYMAN ÖĞRENCİLİK YILLARINA GİTTİ

CHP’nin Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman, meğer belli aralıklarla okuduğu üniversite KTÜ’nin makine mühendisliğinin kantinine giderek, tek başına anılarını yaşıyormuş.. Öğrencilik yıllarında olduğu gibi tost ve çay ile nostalji yaşadı…

Ve o anı bakın nasıl anlattı:

”Güneşli günde Karadeniz Teknik Üniversitemizin kampüsü bir başka…Hiç yabancılığım yok hep bildiğim yer. Makina kantinindeydim, özlediğim tat ve sohbet için geldim. Her dönemin kendine has güzelliği vardır ama bizim dönem de bir başka güzeldi…”