BELEDİYE ÇALIŞANLARININ GÖZÜ ZORLUOĞLU’NDA 
Trabzon’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu verdiği vaatlerin yanı sıra, belediyenin rutin işleri denilen önemli ödemeler, personel zamları ve benzeri bir çok iş bekliyor. 
Sabahları gelen yoğun ziyaretçi akınına cevap vermeye çalışan Zorluoğlu gece 12’lere kadar ekibiyle çalışmasını sürdürüyo,  belediyenin diğer işlerine koşturuyor. 
Bilindiği üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kadrolu şirket çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun bağlı olduğu sendika Hizmet İş ile toplu sözleşme imzalayamamıştı.


İşçiler belediye önünde eylem yaparak Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ve belediye yönetimini protesto etmişti. 
O dönem sendika başkanı İsmail Kaplan, belediye başkan adayı olan Murat Zorluoğlu ile görüştüğünü, göreve geldiğinde en güzel şekilde toplu sözleşmenin imzalanacağını zammın da tatmin edici oranda olacağını asla ama asla enfslasyon rakamlarının altından olmayacağını ifade etmişti. 



Şimdi yüzlerce çalışanın gözü Başkan Zorluoğlu’nda. Van Belediyesi’nde işçelere zammı yüzde 26’lıları bulan toplu sözleşmeye imzaya atan Zorluoğlu bakalım Trabzon’da başkanı olduğu belediyede zam işine nasıl nokta koyacak. 

CHP OLMASA ZORLANIRDIK 
Trabzon’da seçim sonuçları ile ilgili tartışma devam ederken gerek Ortahisar’da gerek büyükşehirde millet ittifakı aldığı oylardan hiç ama hiç memnun değil. 
Günlerce sahaları arşınlayan adaylar Salih Akyüz ve Ataktan Aksoy gerçekten büyük bir hayal kırıklığı içinde. 
Peki iktidar partisi Cumhur ittifakının oylarından memnun mu. Önceki gün meydanda bir restaurantta AK Partili yöneticilerin olduğu bir grup hararetli bir şekilde bu konuyu tartışıyordu.

Söyledikleri bir cümle gerçekten dikkat çekiciydi ‘CHP Allah’dan en pasif dönemlerinden birini yaşıyor’. 
Aslında bu söylem, sadece AK Partililerde değil CHP'liler arasında da dile getiriliyor. Kaldı ki,  İl Başkanı Güzide Uzun’u istifaya davet eden partililer de gündeme geldi. 
CHP’nin gerek Trabzon yönetimi gerekse genel merkezi bu seçimlerde Trabzon’u adeta OFF durumuna aldı. Artık CHP Trabzon’daki ölü toprağını üzerinden atıp, irkilip silkinmeli. 
Yoksa adayları hiç hak etmedikleri bu oy sonuçları ile bir daha bu işe soyunmazlar. 


ANKARALILAR ŞAŞTI KALDI 
Trabzon’da yine bildik Ankara günleri buluşması var. Konuyla ilgili Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın ‘Bu iş çok sıradanlaştı, artık yeni birşeyler yapılması lazım’ sözlerini katıldığımızı tekrar hatırlatarak, bu konuyla ilgili Ankaralıları şaşırtan bir güzel bir gelişmeyi sizlere aktaralım. 
Trabzonumuzun üretken Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, 2 aydır bu organizasyon için uğraşıyor, gecesini gündüzüne katıyor.

Özellikle tanıtıma  çok önem veriyor. Ankara’yı baştan sona Trabzon reklamları ile döşetmiş. 
Birde öyle bir şey yapmış ki, Ankaralılar şaşmış kalmış hemen telefona sarılmış. 
Ayvazoğlu Telekom ile anlaşarak belli lokasyonlara giriş yapanlara Trabzon günleri ile ilgili davet metni göndermiş, alana yaklaşıldığında ise Trabzon günlerine hoşgeldiniz SMS’i tüm vatandaşlara gidiyormuş.


Mesajı görenlerin bazıları da Ali Ayvazoğlu’nu ve Trabzonlu yetkilileri arayarak ‘Bizim  numaramızı nereden buldunuz, Trabzonlu değiliz ama çok mutlu olduk’ ifadelerini kullanıyorlarmış. 
Evet bu tür fikirler, organizasyonların enformasyonu için önemli. 
Ama dediğimiz gibi Ankara günlerinin içi doldurulmalı, der değişmeli ve en önemli Trabzon’da büyük bir Trabzonlular buluşması yapılmalı. 

O BELEDİYEDE MAAŞLAR ÖDENEBİLECEK Mİ?
Trabzon’da seçimler geçti mazbatalar alındı şimdi makamlarına oturan belediye başkanlarının icraat zamanı. En çok merak edilen ilçelerden bir tanesi de Beşikdüzü. En batıdaki ilçeyi Ak Partili Orhan Bıçakçıoğlu’ndan sonra CHP’li Ramis Uzun devraldı.

Makama oturan Başkan Uzun, ilk olarak mali tabloyu masaya yatırdı. İnce eleyip sık dokuyan Başkan Uzun, adımlarını acele değil yavaş yavaş atıyor. İlçedeki personeller ve vatandaşlar belediye işçilerinin maaşlarını alıp alamayacaklarını merak ediyor. Çünkü Beşikdüzü önceli dönemde ağır bir mali yükün altına girdi. Bu soruyu direk Başkan Ramis Uzun’a sorduk, “Kimse telaşlanmasın. Personellerimizin maaşları bizim için önceliklidir. Sorun yaşanmayacaktır” dedi.

Mali tablo değerlendirmesi istediğimizde ise, “Şu anda ekibimizle birlikte mevcut tabloyu inceliyoruz. Önümüzdeki günlerde detaylı şekilde sizlere bilgi vereceğim” ifadelerini kullandı. Başkan Uzun’un ilk önceliği ise temizlik konusuymuş. Beşikdüzü ilçesinde vatandaşların en büyük sorunu temizlikmiş. Bu talep üzerine konuya eğilen Başkan Uzun, “Beşikdüzü ilçemiz temizlik konusunda bir türlü toparlanamadı. Acil olarak temizlik gerekiyor. 

Hemşehrilerimiz ne isterlerse onları yerine getireceğiz” dedi. Başkan Uzun, Teleferik konusu ve mali durumu ilerleyen günlerde detaylı şekilde 61saat’e aktaracağını bildirdi.

GENEL SEKRETER KİM OLACAK?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde en çok merak edilen ve başkan sonra gelen ikinci adamın makamı olan Genel Sekreterlik görevini şu anda Davut Çakır yürütüyor. Fakat Çakır, izne ayrıldı ve Trabzon’da devam etme niyetinin olmadığını da bir kaç kez söylemişti. 
Şimdi Trabzon kulisleri yeni Genel ekreter kim olacak diye merak ediyor. Bu konu Ankara’nın da gündeminde. Bakanların önüne CV üstüne CV gidiyor.


Şu anda en şanslı görünen isim Trabzon’un başarılı bürokratlarından Mazhar Yıldırımhan. Cumhurbaşkan Erdoğan’ın, Gümrükçüoğlu döneminde Yıldırımhan’ı genel sekreter olarak görmek istemiş fakat Gümrükçüoğlu kendisiyle çalışamayacağını belirtmişti. 
Yıldırımhan büyükşehri aday adayı olmuş aday gösterilmemesine rağmen seçim döneminde Trabzon’a gelerek kendi özelinde çalışmalarda bulunmuştu.

O nedenle şimdilik en şanslı Yıldırımhan görülüyor. Tabi ki kendisi isterse. 
Yıldırımhan, haricinde gündeme gelen isimler de var tabi ki. Trabzon’dan 
Arsin eski belediye başkanı Erdem Şen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi iç denetçisi Osman Abanoz, Ankara’dan ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Yerel Yönetimler Daire Başkanı  Seyfullah Aarslantürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli Akçaabat için ismi belediye başkanlığına geçen Mehmet Baş, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş, Emek A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Aydın isimleri genel sekreterlik için gündemde olanlar....
Bakalım bu önemli göreve kim getirilecek?

TRABZONSPOR’DAN İSTANBUL HAREKATI!
Trabzonspor’da şu sıralar medya merkezi, yöneticiler ve asbaşkan vites arttırmış durumdu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve kulübün Asbaşkanlık görevini yürüten Mehmet Yiğit Alp dev bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.
İstanbul’da merkezi bir noktada bir gece düzenleyecek olan Bordo Mavililer kulübe burada gelir kapısı yaratmak için çeşitli organizasyonlar yapacakmış.


Spordan, sanata, siyasetten, sivil toplum örgütlerine kadar temsilcilerle bir araya gelecek olan Bordo Mavililer kasayı hareketlendirmek için yeni bağış ve satış yapacak.

Satış yapılacak işler arasında kombineler, yeni sezon formaları ve localar yer alırken katılım sonrası sponsorluk görüşmeleri yapılacağını öğrendik.
Başta da dediğimiz gibi Trabzonspor’un şu anda gündemi bu. Geçtiğimi gün oyunculardan kılı 40 yararak borcu yoktur yazısı alabilen Bordo Mavililer geçtiğimiz sezonun başında yaptığı ve istediği sonucu alamadığı organizasyonu daha derinleştirip gelecek sezon adına elini dahada güçlendirmeyi planlıyor.
Medya merkezi geniş bir liste hazırlamak üzere yönetimin onayından geçtikten sonra bu harekata start verilecek.