BEYLERBEYİ GRUBUNUN MUHTIRASI


Divan seçimlerine az bir zaman kala, kamuoyunda Beylerbeyi grubu olarak bilinen isimler ortak bir bildiri yayınladı. 


Son günlerde ülke gündeminde emekli Amirallerin bildirisi gündemdeyken, Beylerbeyi grubunun emekli yöneticileri de Trabzonspor Divan seçimleri ile ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride imzası bulunan Erdal Atalay’a şaka vari takıldık. Sizde muhtıracı mı oldunuz..? 


Atalay, açıklamayı yayınlama tarih ve saatine bak. Gündüz vakti dedi.


Şaka bir yana, Beylerbeyi grubunun Divan başkanlığı için bu bildiriden sonra aday çıkarması hemen hemen kesinleşti.. Bu aday da Hayrettin Hacısalihoğlu’dur diye tahmin ediyoruz..


İmzacı Beylerbeyi grubunu tanıyalım.


Erdal Atalay; Trabzonspor’da çok etkili yöneticiliği oldu. Ancak divan tüzüğü gereği aday olamıyor


Muhittin Öztürk; Trabzonspor’un İstanbul kanadının en etkili isimlerinden biri. 80’li ve 90’lı yıllarda hep yöneticilik yaptı. Yöneticilik yaptığı dönemlerde Trabzonspor’a maddi katkıları hep oldu.


Hayrettin Hacısalihoğlu: Trabzonspor hassasiyeti ile bilinen, yöneticilik de yapan. İlkeli duruşu ile tanınan bir eski yönetici


Süheyl Önen; Trabzonspor’un İstanbul kanadı yöneticilerinden. Trabzonspor camiasında daha çok Senez Erzik’in TFF başkanlığında TFF yöneticiliğinden tanınır


Bülent Akyazıcı: Trabzon’da ikamet ettiği yıllarda, Trabzonspor’da yöneticilik olmak üzere kurullarda da görev yaptı.  Zamanın iktidar partisinde de il yöneticisi oldu. İstanbul’a taşındıktan sonra da Trabzonspor ile ilgisini kesmedi.


AĞAOĞLU DİVAN SEÇİMİ İÇİN NE DEDİ?


Divan seçimleri öncesi yayınlanan imzalı bildiri ile divan genel kurulu kulisleri hareketlendi. 

O uzun metni, dün sitemizde yayınlandık.. Metni, Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da dikkatine sunduk, yorumunu almak istedik.. 

Ağaoğlu, soğukkanlı ve divan seçimlerine direkt müdahil olmak istemiyor.. Divan genel kurulu ile ilgili bakın ne dedi..

“Ben de bir divan genel kurul üyesiyim.. Ferdi olarak seçimlere gelip tercihimi yapacağım.

Trabzonspor’da divan başkanlığının önemi ağırlığı ve yol göstericiliği vardır.

Bizim dönemimizde de divan ile iyi ilişkilerim oldu. Olması da buydu. Yönetim olarak aday ya da adaylar arasında kamuoyuna açıklayacağımız bir tercihimiz olmaz.

Herkese karşı eşit mesafedeyiz. Ama elbette benim bireysel olarak divan genel kurul delegesi olarak bir tercihim olacak onu da seçim günü sandıkta vereceğim”


DİVAN GENEL KURULUNDA TÜZÜK DEĞİŞİR Mİ?


Divan genel kuruluna doğru özellikle tüzüğün başkan olabilmekle ilgili şartlarının amir hükümleri, yapılacak olan divan genel kurulunda değişir mi..?
Hemen belirtelim hayır değişmez.


Tüzük ancak Trabzonspor’un kongresinde değişir. O da öneri gelirse. Yani, kamuoyunda kulislerde divan genel kurulunda tüzüğün başkanlıkla ilgili şartlarının değiştirilmesi ile ilgili bazı söylemler duyuyoruz. Bu kanuni değil.. Divan genel kurulu da Trabzonspor’un ana tüzüğündeki maddeler ışığında yapılıyor.


Herkesin tartıştığı divan başkanlığı ile ilgili tüzük maddesi şöyle;


MADDE 50 DİVAN BAŞKANLIK KURULU KURULUŞU 


Başkan adayının, organ/kurullarda 5 yıl yöneticilik veya organlarda 3 yıl başkanlık yapmış olması şarttır.


Bu tüzük maddesine göre tahminen 76 kişinin başkan olma hakkı var ama bu 76 kişinin en az yüzde 70’nın yaşı da 80’nin üzerinde..


AK PARTİ-İYİ PARTİ ÇEKİŞMESİ


Son aylarda Trabzon’da iki parti il başkanı karşılıklı birbirine karşı basın açıklamaları yaparak, dikkat çekiyor.

Bir Azmi Kuvvetli bir Sezgin Mumcu, yazılı açıklamalar ile deyim yerindeyse, salvo atışları yapıyor. 

Peki, tabanda Trabzon’da halk bazında bu olay nasıl karşılanıyor. Önceki gün siyasete yakınlığı ile bildiğimiz şehrin gündemini takip eden birkaç kanaat önderine bu durumu sorduk.. 

Dediler ki inanın halkın hiç umurunda değil.. Herkes kendi derdine düşmüş.. 

Bizce iki il başkanı da sırayla birbirine eleştiren cevap veren açıklamalarına bir ara vermeli.. 

Çünkü vatandaş bu konuda çok da ilgili değil.. 

Bilgileri olsun.


O İL BAŞKANI KESİN TAVRINI KOYDU


Şu sıralar Ankara siyasetinde ittifakların, ittifak içine dahil edebileceği partiler ile ilgili kulis bilgileri gündemi meşgul ediyor.

DSP hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Bakan Masum Türker’in, Berat Albayrak’ın ekonomik operasyonlarına verdiği destek, DSP Cumhur ittifakında yer alacak söylentilerine de beraberinde getirdi. 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da Cumhurbaşkanı ile Külliyede görüşmesi, DSP’nin Cumhur ittifakı içinde yer alacağı söylentilerine de yoğunlaştırdı.

Bu gelişmeler üzerine DSP’nin Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz’ı aradık. Solmaz partinin tam bir neferi. Parti kurulduğundan bu yana  DSP’de.

Partisine, görüşlerine, ilkelerine sadık bir isim..

Solmaz dedi ki: “Masum Türker’in partide bir görev yok. Doğal olarak kendi şahsı görüşlerini dile getirdi. DSP’nin Cumhur ittifakında yer alacağına dair, genel merkezden parti tabanlarına gelmiş bir öneri de yok. Yani bu ittifakı tartışalım diye bir şey yok. Benim şahsi görüşüme gelirse. DSP, Cumhur ittifakında yer aldığı an, partiden ayrılırım. Daha önceki gün partimin tabelasını Trabzon’da astım. Ama bireysel görüşüm o ki, Cumhur ittifakında DSP olmaz. Olmamalı. Ha oldu. O zaman benim de yolum ayrılır.”


EN ZOR BEĞENEN ADAM


Hasan Al, kendine özgü bir kardeşimizdir. Teknik direktördür. Gazetecidir. Beşikdüzülüdür.. 

Hasan Al’ı en büyük özelliklerinden biri zor beğenmesidir. Her alanda illaki bir konuda eksiklik görür basar eleştirisini. 

Al’ın Trabzonspor ile ilgili tespitleri ve tahlilleri de ilginçtir. Şike sürecini de kitaplaştırmıştır. Al’ın eleştirmediği tek kişi vardır, rahmetli Özkan Sümer.

Sümer tutkusu ile de tanınır. Önceki gün Hasan Al, Vakfıkebir belediyesinin yaptırdığı yürüyüş ve bisiklet yolunu  denedi. Yürüdü, koştu ve sonunda, bisiklet ve yürüyüş yolunu çok beğendiğini belirtti. 

Vakfıkebir Belediyesi’ni övdü… 

Ancak halkın bu güzel tesisleri yeterince kullanmamasını da eleştirdi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Hasan Al’dan tam puan aldı.

Bu yaz Vakfıkebir’de de denize girilebilecek.

Haydi hayırlısı.