ABDULAH AVCI DA TAMAM!

Trabzonspor yoluna dolu dizgin devam ediyor.

Müthiş bir galibiyet serisi yakalayan Trabzonspor’da yavaş yavaş herkes havaya girdi.

Daha önceki maçlarda zaten kafile havaya girmiş tek bir kişi fazla girmemişti.

O kişi de Abdullah Avcı’ydı..

Müthiş maçların ardından sevinçlerini kısa süreli yaşıyordu.

Dün oynanan maçta Avcı’nın da havaya girdiğini gördük.

Maça o kadar inanmıştı ki hop oturdu hop kalktı.

Maçı kazanmayı o kadar çok istedi ki golden sonra sarılmadığı kimse kalmadı.

Bir ara havalara da uçtu.

Daha önce hiç yapmamıştı o da havaya girdi…
 
YUNANLAR ÇOK SEVDİ!

Trabzonspor’un Yunanlı oyuncusu Bakasetas bambaşka bir profil çizmeye devam ediyor.

Gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken Yunan oyuncu ülkesinde de gündem olmayı başardı.

Özellikle Trabzonspor’un oyuncuyu horon ve sirtaki karışımı ile tanıtması oldukça olumlu karşılandı.

Ayrıca Bakasetas’ın önemli bir özelliği dün tekrar ortaya çıktı.

Rakip oyuncuyla yaşanan gerilimde öne çıkıp formasını savundu.

Kısa sürede kendisine verilen değerin karşılığını da çıkardı.

Demek ki neymiş doğru transfer hayat kurtarırmış, bunu tekrar gördük…
 
AK PARTİ’NİN YOLUNU BİLMEYENLER

Ak Parti Trabzon İl Başkan Adayı Sezgin Mumcu kongre öncesi il yönetim kurulunu oluşturmak için havuzundaki isimlerle tek tek yüz yüze görüşmeye devam ediyor.

CV bırakanlar, yönlendirme ile gelenler, bununla da görüş diye öneri yapılanlar…

Hafta içi 50’yi aşkın isimle görüşen Mumcu görüşmelerini sonlandırdı.

Bir yandan kongre hazırlığı yapan Cumhurbaşkanı ekibiyle sürekli toplantılar yapıp her gün PCR testi veren Mumcu diğer yandan da yönetimini noktalayıp onların GBT ve soruşturmalarını tamamlamaya gayret gösteriyor. Listenin pazartesi günü son halini alacağı gelen bilgiler arasında.

Bu arada partiye görüşmeye gelen bazı isimleri gözlemledik, kimilerinin bugüne kadar hiç partiye girmeyen partinin yolunu bile bilmeyen sorarak bulan isimler olduğunu tespit ettik… Bu kötü bir durum gibi görünse de aslında Mumcu’nun şehrin her kesimi kucaklayacak ve partiye yeni heyecan getirecek isimleri kadrosuna katacağını bir göstergesi.

Mumcu görüşmelerinde partide neden görev almak istiyorsunuz, neler katabilirsiniz, istediğiniz bir birim var mı? ve bu konudaki beceriniz nedir? gibi sorular yönlendirmiş…

O BÜROKRAT AK PARTİ’YE

Mumcu’nun listesinde olabilecek isimler arasında işadamları, STK üyeleri, spor adamları gibi önemli isimler var.

Bir isim var ki bugüne kadar Trabzon’da 18 yıl il müdürlüğü yapmasına rağmen hakkında hiçbir olumsuz bir durum söz konusu olmamış, geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan Salih Seyyar. Seyyar Trabzon’daki tüm STK’ları bilen, başkanlarını tanıyan, hangi STK’nın ne amaçla kimlerle hizmet ettiğini çok iyi bilen bir isim.

Bugüne kadar da ismi siyaset ile gündeme gelmemiş bin isim.

Mumcu’nun bu hamlesi gerçekten dikkat çekici.

Eğer Seyyar parti yönetimine girerse gerçekten katkısı büyük olur.
 
PATRON TEMEL ALTUNBAŞ

Trabzon’da Ak Parti’ye tam 9 yıl ilçe başkanı olarak görev yapan Ortahisar eski ilçe başkanı Temel Altunbaş’ın Ortahisar İlçe kongresine davet edilmemesi, görevden alındığını bilgisayar sisteminden görmesi nedeniyle yaşadığı kırgınlık tüm Trabzon’da ‘Haksızlığa uğradı, ayıp edildi’ şeklinde yorumlandı. 


Altunbaş’ın kongreye kadar görevine devam edip kongrede veda etmesi gerektiğini herkes dile getirdi. Ama artık iş işten geçti, Altunbaş her ne kadar kırgın, küskün olsa da sosyal medya hesabından kongreye davet metnini paylaşmıştı, yine il kongresine davet paylaşımında da bulunarak Ak Partililiğinin asla son bulmayacağını göstermiş oldu.

Fakat ilginç bir değişiklik yaptı, önceleri sosyal medya durumuna Ortahisar İlçe Başkanı yazan Altunbaş bu durumunu değiştirerek ‘Kendi işinin patronu bir mülkiyeli’ yaptı. Bu durumu da alması gerekenlere iyi bir mesaj oldu.

Altunbaş’ın Ak Parti Trabzon il Başkanı Mumcu’nun listesinde teşkilat başkanı veya siyasi ve hukuk işleri başkanı olması yönünde yoğun baskı var.

Fakat Altunbaş bunu kabul eder mi, etse bile Mumcu bu işe ne der işte herkes şimdi bunu merak ediyor…
 
SOSYAL MEDYA SİYASETİ

Trabzon’da siyasetin hareketlendiği bu günlerde AK Parti kanadında bir çok isim sosyal medya üzerinden siyaset yapıyor.

Teşkilatta olan ve olmayan çok sayıda kişi sosyal medya üzerinden siyaset yarışına girdi. Partiye kırılanlar, yoluna devam etmeyecekler…

Bu sitemler çok sayıda partili tarafından ekran görüntüsü alınıyor. Yarın bu kişilerle ilgili raporlar istenildiğinde öne çıkarılacak.

Görüştüğümüz bazı AK Partililer bu siyaset şeklinin yanlış olduğunu belirterek, “Aslında Cumhurbaşkanını sevmeyenler sosyal medyada övgü yağdırıyor, sevenler ise kırgınlıkla sitemlerini iletirken sevmiyor gibi görünüyor.

Yani çok ilginç bir şekilde insanlar oldukları gibi görünmüyorlar. Geçmişte de oldu. Bazı arkadaşlarımız yazdıklarını silmek ve inkar etmek durumunda kaldı.

Sosyal medya üzerinden siyaset yanlış bir uygulamadır. Partimiz vardır, yetkilileri vardır, burada dertlerini anlatabilirler.

Ama yine de herkesin kendi fikridir, herkes saygı duymalıdır” ifadeleri kullandı. Kısacası herkes birbirini kolluyor demek isteniliyor. Buradan duyuralım