ATAMAN MECLİSTE NEYİ UNUTMADI?
Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi son toplantısını Cuma günü gerçekleştirdi. Tatile giren meclis bir daha Eylül ayında toplanacak.  Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, meclis başkanlığı görevini yürüten başkanvekili Atilla Ataman. 15 Temmuz’u da unutmayarak darbe dönemlerine ait kesitler verdi. Ataman o yılları şu ifadelerle aktardı. 
‘Pazartesi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin yıldönümü. 
Ben 61 doğumluyum,

Menderesin İdam hikayeleriyle büyüdüm. Onun izleriyle büyüdüm. Rahmetli annem onun hikayelerini anlatırdı bize. Ardından 70 Muhtırası ve 80 darbesini öğrencilik hayatımda yaşadım. 
Kendi ilçemizde mahallemizde, kahvede otururken içeri giren askerler tarafından dışarı çıkarıldık. 
Askerler geldi hakim ile burada alem yapacağız dışarı çıkın dediler. 
Kendi mekanımızda, kahvemizde oturamadık. Ardından 28 şubat ve son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi. 


Dünyanın neresinde olursa olsun böylesine demokrasi adına yapılan darbe girişimlerini Büyükşehir belediye meclisi adına.  kınıyorum. 
Başta Atatürk ve silah Arkadaşları olmak üzere menderes ve silah arkadaşlarına 15 temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 
Bu vesile ile Pazartesi yapılacak etkinliklere katılımınızı özellikle istirham ediyorum’ dedi. 
Meclis toplantısında 15 Temmuz’u unutmayan Ataman anılarıyla darbenin ne kadar kötü bir şey olduğunu kendi yaşadıklarıyla anlatmış oldu.  

VALİ ÇOK AMA ÇOK KIZDI 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, gece gündüz, hafta sonu hafta içi demeden Trabzon’un her yerine yetişmeye, ilgi göstermeye çalışıyor. Araklı’da yaşanan facia sonrası hemen hemen her gün hatta günde iki kez o bölgeye giderek arama çalışmalarını yerinde takip etmeye gayret ediyor. 


Aynı zamanda turizm merkezlerini de ziyaret ederek sezonun en verimli şekilde geçirilmesi adına tedbirleri yerinde gözlemliyor. 
Vali Ustaoğlu geçtiğimiz günlerde bölgemizdeki en büyük Türkiye’nin ikinci büyük yeraltı cenneti Çal Mağrası’nı ziyaret etmiş. 


Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde içinde restorasyon çalışması yapılarak gezilmesi kolay hale getirilen mağaranın dışındaki içler acısı durumu görünce oldukça sinirlenmiş. 

Kimi bir tarafta balon satıyor, kimi bir tarafa tezgah açmış gözleme yapıyor, çarpık bir görüntü. Araçlar çamurun içine saplanmış. 


Hemen telefona sarılarak ilgilileri arayıp gerekli uyarıyı yapmış ve ‘Çal bu görüntüyü hak etmiyor’ diyerek harekete geçilmesini istemiş. 
Bakalım Vali Ustaoğlu’nun gösterdiği hassasiyeti ilgililer aynı şekilde gösterecek mi? 

UYARIYORUZ: ÇUKURÇAYIR VE KAYMAKLIYA DİKKAT 
Trabzon’da aşırı yağışlar nedeniyle artık sadece ilçelerde değil, merkezde de gözle görülür ve büyük tehlikeler uyandıran toprak hareketleri meydana gelmeye başladı. 
Sonbahar’daki yağmurlarla birlikte Çukurçayır’da birkaç sitenin istinat duvarı çökmüş, binalar boşaltılmıştı. Son yağan yağmurla birlikte yine Çukurçayır ve Kaymaklı mahallesindeki büyük sitelerin temellerinde gözle görülür oyamalar olduğu, istinat duvarlarının yıkıldığı gözlemlendi. 


Toprak suya doydukça, üzerindeki tonlarca ağırlığındaki dev binaların temelini oynatmış ve duvarların çökmesine neden olmuş. 
İşte bu saydığımız iki yerde özellikle istinat duvarları büyük bir tehlike arz ediyor. 
Bazı yerlerdeki tespitler gerek valiye gerek belediye başkanı ve diğer yetkililere ulaştırılmış. 
En kısa sürede burada sıkı bir incelem yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa ileride yaşanacak faciaların sorumlusu bugünün önlem almayanları olacaktır. 

TRABZON’DA İL BAŞKANINDAN GÜZEL HAREKET 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün il binasında gerçekleştirdiği il danışma kurulu toplantısı canlı ve heyecanlıydı. 
Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya önemli konulara değindi adeta şehrin bir röntgenini çekti.


Detaylı haberi okumak için
 TIKLAYIN 

Toplantıda en dikkat çeken hususlardan biri de CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un bir kadın siyasetçi olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sahip çıkması idi. 
Uzun ‘Kadın bedeni ve kimliği üzerinden kadın siyasetçilere yapılan ağır sözlü şiddet içeren saldırıyı sizlerin huzurunda kınıyorum. İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'e bedeni üzerinden, torunu üzerinden yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Bunun Türkiye'de ulusal basında gündeme gelmesini istiyorum. Kadınlar siyasette yer aldığı sürece barış gelecek. Meral Akşener üzülmesin, dik dursun onun her zaman arkasında olduğumuzu sizler aracılığıyla iletiyorum’ sözleriyle siyasette kadın dayanışmasını gözler önüne serdi. 

Dün İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs ile fındık fiyatı üzerine sohbet ederken Uzun’un bu açıklamasını hatırlattık.


Meğer Örs de Uzun’un açıklamalarını 61saat.com’dan takip ettikten sonra kendisini arayarak teşekkür etmiş. 


Örs siyasette bu manada fark yaratmaya devam ediyor. Sadece CHP’ye değil Örs geçtiğimiz günlerde AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bir paşamı altına da güzel bir yorum yaparak herkesin taktirini kazanmıştı. Kutuplaşan siyasi arenada böylesine şık hareketleri özlemiştik. 
İl Başkanı Uzun’da, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs’de bu davranışlarıyla alkışı hak etti. 

YÜZLERCE HASTA AKIN EDİYOR 
Trabzon’da yıllardır konuşuluyordu şöyle tam donanımlı bir göz hastanesi, ünlü markalar birbiri ile yarışıyor diye söylentiler yayıldı. 
Bölgeye hizmet verecek tam donanımlı bir göz hastanesi ne zaman faaliyete geçecek diye merakla beklenirken,

Trabzon’da işin ehli hekimler bir araya gelerek Trabzon’a çok güzel bir göz merkezi kazandırdılar. 
Dr. Can Kaya, Dr. Miraç Ali Yavruoğlu, Dr. Kadir Durmuş, Dr. Engin Sözen, Dr Özlem Akçay ve Dr. Dilek Kutanis ‘Trabzon’da ortak iş yapılmaz’ diyenlere inat, çok şık güzel modern son sistem araçlarla donatılmış 3 ameliyathanesi olan Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi’ni şehrimizin ve bölgemizin hizmetine açtılar.
Kısa süre önce açılmasına rağmen bini aşkın hastanın akın edip şifa bulduğu Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi yurt dışından da hastaların tercihi olmaya şimdiden başladı. 


Geçtiğimiz günlerde Gürcistan’dan bir hastanın başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştuğu Göz hastalıkları merkezine Arap turistlerin de ilgisi her geçen gün artıyor. 
Bölgemizde bu tür ihtisas hastanelerinin sayısının artması sağlık turizmi açısında da çok önemli. 
Kuzey Göz Hastalıkları merkezinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 

TRABZON ÜNİVERSİTESİ KADERİNE TERK EDİLMESİN 
Trabzon Üniversitesi kuruldu kurulmasına ama… Ne döner sermayesi var ne ek gelir saglayacak bir kanalı. 
Tabelası asıldı, Rektör Emin Aşıkkutlu kendi çabaları ile akademik kadro ve kurumsallık adına mücadele ediyor.
Üniversiteye gelen ödenek sadece akademik kadronun maaşlarına yetiyor. 
Bu üniversiteye yeni bölümler açılacak, bir şenlik alanı oluşturulacak, yeni atılımlar yapacak. 
Ama hiçbir ödenek ve gelir olmadığı için şu anda hepsi bekleme aşamasındaymış. 


İlgili kurumlardan yeni bölümler için gerekli olan malzemelerle ilgili bazı talepler olmuş ama geri dönüş olmamış. 
Eğer Trabzon Üniversitesi’nin marka bir üniversite olmasını istiyorsak, TTSO’sundan Trabzon Valiliğine, Trabzon. Büyükşehir. Belediyesi’nden şehrin bakanlarına kadar. 
İşadamlarından, bu şehirden doğmuş büyümüş büyük şehirlerde büyük işler yapan işadamlarına kadar herkesin harekete geçmesi lazım. 


Az çok demeden hızlıca Trabzon Üniversite’ne bir destek kampanyası düzenlenmesi şart. Yoksa Trabzon’un adını taşıyan üniversitemiz bir tabela üniversitesi olmaktan eski Fatih Eğitim Kampüsü olmaktan ileri geçemeylecektir.