TÜM DETAYLARI İLE UÇAK FACİASI

Trabzon’da dün gece tam anlamıyla faciadan dönüldü. 162 yolcu 2 pilot ve 4 kabin görevlisi ile toplam 168 kişinin içinde bulunduğu uçak, Ankara’dan 21.20’de Ankara’dan havalanacaktı fakat uçak tam bir saat 10 dakika rötar yaptı. Yolcuların telefonuna operasyonel bir sorun olduğu bilgisi ulaştırıldı. 22.35’te uçak havalandı, hiçbir sorun yoktu, ve uçak piste teker koymaya çok kısa bir süre kala, normalde alçalmaya geçildiğinde yapılan elektronik cihazlarınızı tamamen kapatın anonsu tekrar yapıldı. Yolcular burada huylandıklarını belirttiler. Ardından uçak piste teker koydu, ve yavaşlamaya başladı. Fakat herkes uçağın durmasını beklerken sanki fren bırakılmışçasına uçak hızlanmaya başladı, pist sonuna gelindiğinde ise sert bir frenin ardından uçak kaymaya başladı. Ve sürüklenirken uçağın burnu denize döndü, pistten denize doğru kaymaya başlayan uçağın tekerleklerinin çamura saplanması ile uçak durdu…. İşte tüm bu detayların ve daha fazlasını tüm Türkiye ilk kez 61saat.com’dan görüntüleri ile birlikte an be an takip etti. Uçağa müdahale edilirken, yolcular indikten sonraki ilk röportajlarını da 61saat.com’a verdi. Dün gece sabaha kadar olayla ilgili ayrıntıları sizlere aktarırken, Trabzon basının çok sayıda emekçisi de havalimanında sabahladı. İHA’dan Ersen Küçük’ün 40 derece ateş ile hastaneye kaldırdığı çocuğunu hastanede doktorlara teslim edip olay yerine gelerek görevini icra etmesi gazetecilik mesleğinin zorluğunu ve kutsallığını bir kez daha gözler önüne serdi. Valisinden komutanına, vekilinden, kaymakamına herkes yolcularla an be an ilgilendi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Yüzbaşı Ali Çoban, ve birçok bürokrat ve siyasetçi yolcuların sağ salim eve varması için üstün çaba sarf etti. Milletvekili Muhammet Balta’nın sandalyenin üzerine çıkarak yolcuların transferleri ile ilgili koordinasyonu sağlaması dikkatlerden kaçmadı. Trabzon Valisi Yüceli Yavuz’da olayın hemen ardından uçağın yanına giderek incelemelerde bulundu ve kriz masası kurarak olaya el koydu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da Trabzon Valisi ile irtibata geçerek olayı an be an takip etti. O anları yine 61saat.com’dan izledi tüm Türkiye. Tüm ekibiyle birlikte yine haberciliğin öncülüğünü yapan 61saat.com ekibi uçak içinden haber alamayan ailelere de sevindirici haberi verdi ve kimsenin burnunun kanamadığını duyurdu. Bu vesile ile de çok sayıda yorum aldık. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşalım. ‘İyi ki varsınız, uçak düştü dediler, kimileri denize düştü dedi, ama 61saat.com yüreğimize su serpti’ ‘Trabzon’da her olayı en ince detayıyla yurt dışından okuma imkanı buluyoruz, şükür ki bu üzücü olayda kimsenin burnu kanamadı.’

‘İyi ki varsınız, yalan yanlış yeler konuşuluyor ama siz oradaki durumu bize canlı görüntülerle aktardınız, çok korktuk, Allah beterinden sakınsın’

Gibi birçok yorum ile Allah’a şükür ki bu kılpayı atlatılan faciayı sizlere aktardık. Dün gece uçağın kaymaması için bazı tedbirler alındı, çünkü yağmur nedeniyle çamurlu zeminde uçağın denize kayma ihtimali yüksekti. 11 hafif yaralı vatandaş tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Pist gece uçuş trafiğine kapatıldı. Uçak ve etrafından yapılacak inceleme sonrası Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün oluru ile havalimanının uçuşa açılacağı ifade edildi.

UÇAK FACİASI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİALAR

Trabzon’da facianın eşiğinden dönülen uçak kazası ile ilgili 61saat.com mikrofonlarına açıklamalarda bulunan yolcular, tüyler ürperten iddialarda bulundu. O iddialara uçak firması ne cevap verir bilemeyiz. Fakat olayın tanıklarının ifadelerine göre: Uçak 1 saat 10 dakika neden rötar yaptı.

Eğer arızadan dolayı rötar yaptı ise arıza tam giderilmeden mi uçak havalandı? Check in işlemi esnasında görevliler uçağın arızalı olduğu yönünde kendi aralarında konuştular mı? Uçak normal süresinden çok daha erken mi Ankara-Trabzon seferini tamamladı. Aynı uçak bir hafta önce de sorunlu bir iniş yaptı mı? Uçak tam piste inerken normalde alçalmaya başladığında yapılan anons ikinci kez neden tekrarlandı? Piste teker koyduktan sonra yavaşlayan uçak neden yeniden hızlandı? Uçak pistin sonundaki toprak alana ilerlerken ani fren yapılarak uçağın kayarak denize doğru yönelmesi teknik bir arızadan mı kaynaklandı. Şirketin genel müdürü kaza sonrası güvenlik güçlerini ve havalimanı yetkililerini arayarak yolcularla röportaj yapılmasının engellenmesini istedi mi veya alan içinde röportaja izin verilmemesini talep etti mi? İşte kafa karıştıran bu sorulara ilişkin tüm cevapları kara kutu ile pilotun ifadeleri ve uçakta yapılacak tektik inceleme verecek.

ŞEHİT EREN BÜLBÜL İÇİN

24 Şubat 1918… Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluş günü. Bu yıl Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Bu sebepten ötürü 100. Yıl hazırlıkları şimdiden başladı. Trabzon’da 100. kurtuluş yılına özel etkinlikler gerçekleştirilecek. Trabzon’da 18 Şubat 2018 Pazar günü saat 09:00’da gerçekleştirilecek 38. Uluslararası yarı maratonu ve halk koşusu çok özel olacak. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen maratonda bu kez Şehit Eren Bülbül için koşulacak. Bu maratona tanınmış birçok ünlünün de katılması bekleniyor.

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünde Şehit Eren Bülbül anısına gerçekleştirilecek olan bu maraton çok daha anlamlı olacak.

TRABZON AK PARTİ İL YÖNETİMİ ŞEKİLLENİYOR

Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı seçimlerine az bir süre kaldı. Şubat ayının ilk Pazar günü kongrenin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ak Parti Trabzon İl Başkanı Revi son viraja girerken listesini şekillendiriyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Ortahisar’ın yeni yönetimini belediyede ağırladı. Toplantıya Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de katıldı. Program başlamadan önce Başkan Gümrükçüoğlu ile Başkan Revi makam odasında görüştü. Görüşmenin detayında yeni yönetim listesi de konuşuldu. Hangi isimler masaya yatırıldı bilmiyoruz ama kadın, gençlik ve ilçe dengesi olan bir yönetim oluşturulması bekleniyor. İkili görüşmenin ardından Başkan Gümrükçüğlu ve Başkan Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın yönetimiyle bir araya geldi. Başkan Revi son virajda isimleri tek tek gözden geçiriyor. Bakalım yeni isimler kim olacak?

YENİ BAŞKANI İLK ZİYARET EDEN KİŞİ

Trabzon Şoförler Odası seçimleri geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Cemiyette 12 yıl Genel Sekreterlik yapan ardından istifa ederek aday olan Ömer Hakan Usta kazandı. Başkan Usta Çarşamba günü mazbatasını aldı, ardından koltuğa oturdu. Başkan Usta’yı çok sayıda arkadaşı bu günde yalnız bırakmadı. Başkan koltuğuna oturduğunda onu ilk ziyaret eden isimlerden bir tanesi de İsmail Kitapçı oldu. Hatırlarsanız İsmail Kitapçı 2010 yılında Turan Altuntaş’a rakip çıkmıştı. 690 oy alırken Altuntaş 724 oy alarak başkan seçilmişti. Ardından Kitapçı 2014 yılında tekrar Altuntaş’a karşı aday oldu. Bu kez Altuntaş 676 oy almış Kitapçı ise 629 oyda kalmıştı. Bu seçimde Ömer Hakan Usta, Altuntaş’ın karşısına çıktı ve başkanlık koltuğuna oturdu. Kitapçı Başkan Hakan Usta’yı makamında ziyaret etti ve kendisini tebrik etti. Usta, “Başkanım dilerseniz böyle oturun burayı biz hep birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı. Kitapçı ise Usta’yı tebrik ederek, “Ben Şoförler Odasında 17 yıl başkan vekilliği yaptım. Çok sevdiğim bu cemiyete 12 yılda sadece ilk gelişim. Çok özlemişim” ifadelerini kullandı. Başkan Usta da 19 yıl görev yaptığım cemiyetten Haziran ayında istifa ettiğini ve Ocak ayında başkanlık koltuğuna oturduğunu cemiyetten sadece 6 ay uzak kaldığını söyledi.

KTÜ’DE ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLMİYOR MU?

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde kurulan kulüplerin hepsinin sürekli faaliyette olmamasına rağmen bazı kulüplerin önemli projeleri olduğu bilinmekte.

Sosyal ve akademik kulüplerin çalışmalarını yapmak için rektörlükten destek istemeye gittiklerinde elleri boş döndüklerini ve her defasında başka bir bahaneyle karşılaştıklarını kulüplerde bulunan öğrencilerin yapacakları projeleri kendi ceplerinden çıkardıkları paralarla yapmaya çalıştıklarını öğrendik.

KTÜ, Kulüp yetkililerini “Paramız bitti, ödenek kalmadı” gibi mazeretlerle göndermesinin yanında bazı kulüplerin yetkililerine de “Bunları boş verin derslerinize çalışın” dediğini iddia etti kulüp üyeleri.

Kulüp yöneticileri ile rektörlüğün yaptığı toplantıda da bu konu açılmış ve sözlü tartışma sonrası bazı kulüp yetkilileri toplantıyı terk etmiş.

Güzel projeler üreten, hemd e bu projelere KTÜ adına üreten Kulüplere ödenecek 5-10 Bin TL KTÜ’ye bir şey kaybettirmez. Trabzon için KTÜ için üretken öğrencilere destek verilmesi gerekiyor.