BANA O LİSTEYİ BULUN DEDİ BULUNDU!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu tıpkı yıllar öncesinde olduğu gibi tıpkı As Başkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun dediği yaptığı gibi, yönetimine şu talimatını verdi.

Trabzon futbolunun alt yapısında yetişip, çeşitli kategorilerdeki liglerde mücadele eden bütün futbolcuların listesini ve kiralık oyuncuların listesini verin.

Ve yönetim alt yapı teknik adamları ile bu listenin araştırmasına başladı. Uzun titiz bir çalışma sonrası liste hazırlandı.

Şimdi bu liste Ağaoğlu’nun ajandasında.

Bu liste belki de Trabzonspor’un gelecek sezonlarla ilgili yol haritasını belirleyecek.

61saat.com spor servisi Ağaoğlu’nun ajandasındaki o listeyi ele geçirdi.

İşte o liste.

1-Abdülkadir Parmak-A.Demirspr

2-Ali Han Tuncer-1461 Trabzon

3-Aytaç Kara- Evkur Yeni Malatyaspor

4-Bahadır Han Güngördü-A. Demirspor

5-Furkan Taş-1461 Trabzon

6-Furkan Yıldırım-1461 Trabzon

7-Luis İbanez-Karabüksspor

8-Melih Kabasakal 1461 Trabzon

9-Mert Yıldırım-1461 Trabzon

10-Mertcan Çam-Bandırmaspor

11-Muhammet Beşir-Samsunspor

12*Mücahit Çakır Arsinspor

13-Ramil Sheidaev- Karabağ FK

14-Savaş Çakır-1461 Trabzon

15-Semih Karadeniz 1461 Trabzon

16-Yagızcan Erdem 1461 Trabzon

17- Yunus Emre Çakır 1461 Trabzon

18*Yüksel Şisman- 1461 Trabzon

19-Murat Cem Akpınar- 1461 Trabzon

SOSYAL MEDYADA ELDEN ELE DOLAŞAN FOTOĞRAF

İçinde Trabzonspor’un yeni yöneticilerinin de yer aldığı bir whatsapp grubunda elden ele bir fotoğraf dolaşıyor.

Bir biçimi ile o fotoğraf bizim de elimize geçti.

Fotoğraf çok eski çok da yeni yıllardan değil.

Ahmet Ağaoğlu ile Hayrettin Hacısalihoğlu’nun yönetici Şenol Güneş’n teknik direktör olduğu döneme ait. Fotoğraftaki samimiyet de dikkat çekici.. Bu fotoğraf ilgili sanal alem grubunda şöyle paylaşılıyor.

Trabzonspor’da 3 ay sonraki manzara..

İnşallah olur diyoruz…

SOYLU GENÇLERE ÇOK ÖNEM VERİYOR

İçİşleri Bakanı Süleyman Soylu özellikle Ak gençliğin her türlü organizasyonuna, etkinliğine toplantıları bizzat katılarak siyasi anlamda gençlik hareketin ne denli önemli olduğunu da icraatı ile ortaya koyuyor,

Hele seçim bölgesi Trabzon’un Ak gençlik imzası ile atılan bütün etkinliklerine katılan buradaki konuşmaları ile siyasi tecrübesini gençlere aktaran Soylu gençlik hareketinin içinden geldiği için de gençliği çok iyi biliyor, gençliğin yüreğinin nasıl attığını da. Partide gençlik hareketinin dinamik ve cesur olması gerektiğine inanan Soylu, bu anlamda Trabzon Ak Parti gençlik teşkilatları üzerinde titizlikle duruyor. Soylu, Ak Parti Trabzon gençlik kolları il başkanlığını genel kuruluna da katılacak. Bizzat, kongreye gelecek ve konuşma yapacak. Gençlerin hep yanında olan Soylu’nun gençlik hareketini kucaklaması, parti içinde de örnek teşkil ediyor,

CUMA DAVETİ VE ERDOĞAN BAYRAKTAR

Dün, Erdoğan Bayraktar Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdogan’ı Ataşehir’de kendi yaptırdığı Mimar Sinan Camii’ne Cuma namazı için davet etti. Cumhurbaşkanı da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Mimar Sinan Camii’ni gitti. Cuma namazını orada kıldı. Namaz sonrasız da Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler ile Bayraktar birlikte oldu. Namaz sonrası Suriye gerginliği ile ilgili TV kanallarına canlı yayınla açıklamalarda buluna Erdoğan’ın hemen arkasında Bayraktar’ın görülmesi de dikkat çekti.

Öte yandan Rıza Zarrap davasında ABD’li savcının suçlu siyasi bakanlar ile ilgili olarak iddianamesi de ortaya çıktı. Bu dava iddianamesinde Bayraktar’ın adı hiç geçmedi.

TTSO’DA DEĞİŞİM EKİBİ NASIL YIKILDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarihi bir seçimi geride bıraktı. Geçen hafta yapılan seçimlerde 31 gruptan 74 kişi meclise girmeye hak kazanmıştı. Gruplardan çıkan sonuçlara bakıldığında, mevcut yönetim birçok grupta seçimi kaybetmişti. Tüm basın TTSO’da meclis üyelerinin değişim istediği yönünde manşetler atmıştı.

Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri yani dünkü seçimlere kadar öylesine gel gitler oldu ki, herkesin kafası allak bullak oldu. Değişimci grup aslında geçen haftaki seçim galibiyetinin ardından bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları vermişti.

Seçim öncesi ‘Suat Hacısalihoğlu ve Şadan Eren değişsin de ne olursa olsun’ diyen değişimci grup Pazartesi günü yapılan toplantıda çatırdamaya başladı. Seçimlerde daha fazla gruptan çıktığı için başkanlık hakkının kendisinde olduğunu söyleyen ve değişimci grubun çoğunluğunun desteğini alan Erkut Çelebi’nin ‘Ben başkan olayım siz Meclis Başkanı olun’ teklifini Ekrem Çapkınoğlu kabul etmedi, bu teklifin tam tersini Çelebi’ye yaptı. Fakat Çelebi’de bu teklife yanaşmadı ve son güne kadar Ekrem Çapkınoğlu meclis başkanlığını kabul etmedi. Taa ki Perşembe günü gece yapılan toplantıya kadar. Bu toplantıda Ekrem Çapkınoğlu Meclis Başkanı olurum fakat yönetime girecek 5 ismi ben belirleyeceğim, ve herkes te istifasını başkana sunacak teklifinde bulunmuş. Hem meclis başkanlığını hem de yönetimden 5 kişi talebini Çelebi takımı kabul etmeyince gece yarısına kadar süren toplantı sonuç vermemiş. Çelebi ve ekibi bir gün önceden Çapkınoğl’nun bu hamlesini düşünerek MOBİAD Başkanı Alper Bektaş ismini meclis başkanlığı için hazırlamıştı. Çapkınoğlu belli ki Bektaş ismine çok sıcak bakmadı sabah bazı temaslar yaparak telefonunu kapattı. Seçimin son saatine kadar herkes Çapkınoğlu’nun ne yapacağını merak ediyordu. Çünkü değişimci ekibin 33 kemik oyu vardı, ve seçimin kaderini Ekrem Çapkınoğlu ve ekibi belirleyecekti. Çapkınoğlu’nun çekildiğini de herkes oylar gelince anladı. Çapkınoğlu son dakika ekibiyle birlikte meclise geldi, ortalık buz kesti, o saate kadar 9 oy kulanılmamıştı, bir tanesi Suat Beyin listesinde olan bir isimde, diğer isimler ise ortada idi. Çapkınoğlu Suat Hacısalihoğlu’nun yanına oturarak onunla bir şeyler konuştu ve oylar kullanıldı. Beklenen oldu, mecliste 8, yönetim kurulunda ise 7 oy fark ile Şadan Eren ile Suat Hacısalihoğlu yeniden göreve geldi.

EREN VE HACISALİHOĞLU NASIL DEVAM ETTİ

Gerek Meclis Başkanı Şadan Eren gerekse de mevcut Başkanı Suat Hacısalihoğlu, aslında herkesin tarafsız dediği meclis eski üyelerinin ağırlıkta olduğu grupları iyi işlediler. TTSO’nun gerek Trabzon nezdinde gerekse Ankara TOBB kanadında önemli bir ağırlığı var, genç başarılı, üretken, azimli, birlik ve dayanışma içinde olmayı başaran yenilikçi ekibe göre tarafsız görünen meclisin eski üyeleri, tecrübeden yana oy kullanmayı tercih etti. Şaban Bülblül’ün de dediği gibi ‘TTSO’nun bir ağırlığı bir yapısı kendine has bazı çizgileri vardır, öyle birden bire gelinip, bu meclisin organlarını bir anda devre dışı bırakacak bir yapıya asla müsaade etmeyecektir. Seçim sonucundan bunu göreceğiz’ ifadeleri bizzat sandığa yansıdı. Aslında bu fotoğraf karesi meclisin temelindeki bazı isimlerin öyle bir anda değişime izin verilmemesi adına özenle çalıştığının bir göstergesi.

Yani TTSO’da değişimin kendi içinde olması gerektiğini, meclis ile yoğrulmuş, birkaç dönem mecliste görev yapmış, meclisin ağırlığını işleyişini bilen kişilerin, yavaş yavaş sırasını bilerek bu göreve soyunabileceğini ima ettiler açıkça. Artık seçim bitti, şimdi en önemli görev Şadan Eren ve Suat Hacısalihoğlu’nda, ‘Yine biz kazandık’ deyip yönetim harici isimleri bir kenara iterlerse, geçen hafta yaşadıkları kabus dolu sandık sonucu yarın daha sert bir şekilde karşılarına çıkar. Artık yeni jenerasyonun, değişimci ekibin gönlünü alarak, onları da yönetim sisteminin içine katarak, başkanlık, üstünlük taslayarak değil ağabeylik, kardeşlik babalık yaparak meclisi yöneterek, kendilerine yakışanı yapmalıdırlar.

KİM JET LAG OLDU KİM KURAYA KALDI

TTSO seçimlerinin olduğu gün Trabzon’da hava muhalefeti şansızlığı yaşandı. Uçaklar Trabzon’a inemeyince, şehir dışından gelecek bazı isimler Or-Gi havalimanına indi. Bir isim vardı ki o tam bir Jet-Lag oldu diyebiliriz. O isim de Şadan Eren’in Meclis Başkan Yardımcısı olacak olan Ertuğrul Doğan’dı. Doğan yurt dışındaydı ve Şadan Eren’e söz verdi, yetişeceğim dedi. Tam 3 uçak değiştirerek Or-Gi havalimanına indi. TTSO’ya oy kullanmaya geldiğinde yorgun olduğu her halinden belliydi. Şadan Eren ona sarıldı, hoş geldin dedi. Doğan ‘Ne demek başkanım ama inanın bayağı zor oldu yine de burada olmak iyi, perişan olduk ama, görevimizi yerine getirdik’ dedi. Doğan haricinde birkaç isim de şehir dışından geldi, bu isimlerden rötarlı gelen son oyu kullanan isim Cem Eyüboğlu idi. Herkes onun gelmesini bekledi. 3 saat rötarla Trabzon’a gelen Eyüboğlu Suat Hacısalihoğlu’nun TOBB Genel Kurulu asıl delegelerinde yer alıyordu. Fakat karşı listedeki Hüseyin Ekşi ile aynı oyu (37) alınca işi kuraya kaldı. Seçimlerde tek kura, bu iki isim arasında çekildi. Seçimi 7 oy farkla kazanan Suat Hacısalihoğlu’nun listesinde yer almasına rağmen işi kuraya kalan Eyüboğlu tedirgin olmadı değil. Tek nefes kura çekimini izledi ve neyse ki korktuğu olmadı, şans ondan yana idi ve Seçim Kurulu görevlisi herkesin önünde, iki kağıt arasından onun ismini çekti. Kura ile sandığa giren Eyaboğlu’na, sen meclisi bu kadar bekletirsen böyle kura ile seçilirsin espirisi yaptı. Çok demokratik, ılımlı, saygılı bir ortamda geçen seçimler esnasında rakipler birlikte dürüm yiyip çay içti, şakalaştı, ortam hiç ama hiç gerilmedi. Hatta bazen Şadan Eren rakibi Alper Bektaş ile şakalaştı. TTSO’ya yakışan bir şekilde geçen seçimlerden ötürü tüm üyeleri taktir ederken, bir taktir de TTSO’nun işini en güzel şekilde yapan gelen tüm üyelere hazırlanan stüdyoda fotoğraf çeken, basın ekibine ve diğer personellerine etmek gerek. Seçim boyunca en güzel şekilde üyeleri ağırlayıp fotoğraflarını çekip ikramlarını yaptılar. Son olarak bir alkışta seçimleri yine canlı yayından vererek tüm Türkiye’de merak edenlere ilk kez duyuran 61saat.com ekibine gelsin. Her zaman olduğu gibi yine herkesin taktirini kazandılar ve seçim sonuçlarını anından salondan ilk ve tek duyuran yayın organı olarak gerek başkan adaylarının, gerek meclis üyelerinin gerekse seçimi dışardan izleyenlerin taktirini kazandılar.