TRABZONSPOR’DA BU KADRO, BU FİKİR KİMİN? 

Ligde olmuş 33. Hafta yolun sonu gelmiş. 1 hafta sonra ayrılacaksın, işin gereği şu takıma son bir iyilik neden yapmadın Rıza Hoca? 

Kim engelledi seni? 

Bu kadroyu kim çıkardı? 

Yönetim mi sen mi? 

Trabzonspor altyapısının bir maden olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Yusuf, Abdülkadir gibi iki cevheri çıkaran altyapının son ürünü Uğurcan Çakır oldu. 

Şans verildiğinde neler yapıldığını gösterdiler. 

Sizin gibi bizde vadesi dolmuş oyuncular yerine genç oyuncuları Bursa maçında bekledik. 

Sefa Akgün, Cafer Tosun, Abdurrahim Dursun, Ayberk Kardaş, Batuhan Artaslan, Sami Can ve niceleri bu sezon bir dakika bile şans bulamazken neden son maçlarda takımın hedefi kalmadığı halde denenmedi. Her fırsatta öze döneceğiz diyen yönetim neden müdahale etmedi?  

Diğer bir aforizmaya geçecek olursak yönetim oyuncuları satmak için oynattı diyorlar peki o zaman kulübün sırtındaki en büyük yük olan Sosa neden 20 dakika oyuna girdi. 

Nereden bakarsanız bakın bu garip hamlelerin anlamı yok. Keşke Rıza Hocanın yapamadığını yönetim yapsaydı da iki üç genç oyuncu kendini gösterme fırsatı bulsaydı.  

Artık kimsenin izlemeyeceği Karabük maçında forma verirsiniz.

ERDOĞAN HANGİ VEKİLLERİN ÜZERİNİ ÇİZDİ

AK Partide nefesler tutuldu. 54 aday adayı ile 5 mevcut milletvekilinin kaderi genel merkezde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağının arasında. 

Trabzon’da 54 kişiden 18’inin üst komisyona çıktığı bilgisi geldi fakat 54 aday adayından kime sorsak hepsi üst komisyona çıktığı yönünde kendinden emin. 

Gelelim vekillerin üzerinin çizildiği iddiasına. 

Ankara’dan gelen derin kulis bilgilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mevcut milletvekilleri ile ilgili listeleri kontrol etti ve 120 milletvekilinin  üzerini, gerek memnuniyet anketlerindeki sonuçlara bakarak gerekse bazı vekillerle ilgili giden belgeli şikayetler üzerine çizdi. 

Bu milletvekilleri arasında Trabzon’daki mevcut milletvekillerinden var mı bilemiyoruz, fakat genel merkeze yakın isimler Trabzon listesinde yüzde 50 oranında bir değişimin olacağı dillendiriliyor. 

GÖZLER BAKAN SOYLU’DA 

Trabzon AK Parti’nin milletvekili aday listesini oluşturacak 6 kişinin kim olacağından ziyade, liste başında kimin yer alacağı ve Trabzon’da seçimini gerek maddi gerekse manevi olarak kimin sürükleyeceği merak konusu. 

Bundan önceki seçimlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu faktörü herkesi rahatlatıyordu. Soylu her manada teşkilatları ve seçim sürecini sürüklüyor, seçim kampanyalarının profesyonel bir şekilde ilerlemesi için tüm kapıları açıyordu. 

Fakat yeni sistemde eğer Soylu Başkan yardımcısı olacak ise, Trabzon’dan aday gösterilmeyecek, hal böyle olunca, Trabzon’a ya yine İstanbul veya Ankara’dan güçlü bir isim gelecek ya da Soylu aday olmasa bile seçim bölgesi olarak Trabzon’da çalışmalara ağırlık gösterecek. 

Bir diğer ihtimal de Soylu’nun Trabzon’dan aday gösterilip, güçlü bir oyla Trabzon’dan 6-0 yapıp, istifa ettirilmesi ihtimali. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meclisteki sandalye sayısına çok önem verdiği burada bir zayiat verilmemesi gerektiği yönünde düşüncesi olduğu söyleniyor, fakat Trabzon’a özel bir yaptırımı olur mu bunu da 21 Mayıs’ta öğreneceğiz. 

Şu ana kadar hiçbir milletvekili veya bakana Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir işaret verilmediğini de belirtelim. 

Yani AK Parti’de neyin ne olacağı, kimin aday olup kimin olmayacağı Erdoğan’ın ajandasında kayıtlı. 

KÖSEOĞLU’NUN FARKI NE? 

AK Parti’nin sadece Trabzon’da değil, Türkiye’deki  en sosyal, en göz önünde milletvekillerinden biri Ayşe Sula Köseoğlu. 

Yeri geliyor Ankara’da CHP’lire posta koyuyor, yeri geliyor Doğu’da kongrelerde hak edene hak ettiğini söylemesini biliyor. 

Köseoğlu, Trabzon’da gittiği her yerde Trabzon’un Ayşesi olarak büyük bir sempati ile karşılanıyor, gelen taleplerle ilgili kurum yetkililerini direk arayarak sorunun çözümünü anında üretmeye çalışıyor. Bakarız, ilgileniriz demiyor anında müdahale ediyor. 

Ankara’da da TBMM’nin gülü diyor ona TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman. 

TBMM’de de ilklere imza atan kadın milletvekili olan Köseoğlu son olarak CHP’den İYİ Parti’ye geçen kadın milletvekiline kameralar önünde ‘Tarihe sizin gibi geçmek istemezdim’ sözüyle postasını koyarak gündeme oturmuştu. 

TBMM’de Trabzon il yönetiminin ziyaretinde de bir ilki başararak TBMM Meclis başkan vekiline Trabzon heyetini selamlatmış, tüm meclise Trabzon ekibini alkışlatarak Türkiye gündemine yine Trabzon’un adını yazdırmıştı. 

Trabzon ve Türkiye gündemi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da zaman zaman görüştüğü Köseoğlu birçok şeyi aşmış durumda.

Köseoğlu’nu bir bölgeye sıkıştırmak ta mümkün değil, çünkü gittiği her bölgede gördüğü yoğun ilgi nedeniyle tüm Trabzon’un vekili olabilme marifetine sahip. 

Ve kadın aday adaylarına başarılar dileyerek meselenin kişiler değil, memleket meselesi olduğunu herkese gösterdi.
TBMM’nin gülü yeni dönemde olur mu bilemeyiz ama Trabzon’un hafızalarına kısa sürede kazındı diyebiliriz onun için.  

TS'DE  BALTALAR GÖMÜLDÜ MÜ? 

Çiçeği burnunda yeni başkan Ahmet Ağaoğlu ile yeni bir yola girmeye hazırlanan Bordo Mavililer ardı ardına temaslarda bulunmaya devam ediyor. 

Bütünüyle birliktelik yakalamak isteyen Bordo Mavili yönetimin son durağı son zamanlarda yaptığı sert açıklamalar ile sürekli gündeme damgasını vuran Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz oldu. Bize göre kulübe hizmet eden büyükleri unutmamak gerekir. 

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu dikkat çeken bu ziyaret ile stratejik bir adım attı. Belki de 2000 kongresinin hesabını ve eski defterleri kapattı veya hamleler yaptı bunları bilemeyiz. Özkan Sümer'in heyet içerisinde olmaması ayrı bir spekülasyon konusu...  

Kafaları kurcalayan bu duruma iki soru ile açıklık getirebiliriz. 

Sümer mi ben orada olmam dedi.... 

Mehmet Ali Yılmaz mı Sümer'i istemedi. 

Bu soruların cevabı tam belli değil ancak bu stratejik ziyaretten Trabzonspor'un karlı çıkacağı kesin gibi görünüyor. Başkan Ağaoğlu ve yönetimin topluca Trabzonspor'un için önemli bir değer olan Mehmet Ali Yılmaz'ı ziyaret etmesinden sonra top artık Yılmaz'a geçti.  

Hayrettin Hacısalihoğlu stratejik hamlelerine devam ediyor, bakalım başta Mehmet Ali Yılmaz hamlesi ve diğer temaslar ne gibi meyveler verecek.  

Dikkatle takip etmeye devam edeceğiz.

TRABZON’DA İŞTAH KABARTAN İHALELER 

Trabzon’un meydanı, herkesin gözü önündeki yer, ve herkesin mutlaka her gün uğradığı bir yer. Turistlerin mutlaka geldiği vakit geçirdiği yer Trabzon meydanı ve Meydan Parkı Atatürk Alanı. 

Bu alan içindeki çay bahçelerinden bir tanesi özel işletme tarafından gayet intizamlı, güzel ve modern bir şekilde işletilirken Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği tarafta bazı sıkıntılar yaşanıyor ve bu sıkıntılar bir türlü aşılamıyor. 

Edindiğimiz bilgiye göre de bu alan da önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak, aylık kirası 40 bin TL’nin üzerinde olacak olan bu yer için çok sayıda girişimci ihale günün bekliyor. 

Özellikle yazın turistlerin gece geç saatlere kadar doldurduğu meydan parkında bu alan ile ilgili büyükşehrin çekincesi ise ihalede rakamın çok yükseleceği ve ihaleyi alan işletmecinin bir önceki gibi kirasını ödeyemeyeceği. 

Bir önceki kiracısından milyonu aşkın alacağı bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu alanın yeniden ihalesi için kılı kırk yaracak. 

Bir diğer iştah kabartan yer ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binası altındaki Turizm Enfermasyon ofisinin hemen bitişiğindeki mekan. 

Bu mekanın ihale şartnamesinin adrese teslim olduğu iddia ediliyor. 

İktidara yakın Turkuaz grubuna bu yerin söz verildiği iddia ediliyor. 

Fakat özellikle Türkiye’nin yaygın kitap kırtasiye gruplarından D&R’ın da buraya talip olacağı gelen bilgiler arasında. 

Bakalım bu özel yerin yeni sahibi kim olacak.