EYÜP AŞIK'IN HEDEFİ NE?

Kabul edelim ki, Eyüp Aşık bir dönem ülke siyaseti ile Trabzon siyasetine damga vurdu. Lider bir adamdı. ANAP'ta merhum Özal'a karşı muhalif bir duruş sergiledi. Bakanlıkları döneminde pratik çözümler buldu. Şimdinin Zorlu Grand otelinin bu haline gelmesinde resmen risk aldı... Öyle risk aldı ki, anlatıklarını dinleseniz hayret edersiniz... Aşık, siyaseti bıraktı gibi ama bırakmadı.. Ak Parti'den iki dönem önce milletvekili aday adayı oldu.. Partinin bazı kanadı 28 Şubat dönemindeki duruşu ile büyük tepki koydu. Ondan mı aday olamadı bilemiyoruz ama Aşık, yine siyasete sıcak ve yakın duruyor...Ve kulislerde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konuşuluyor. Aşık'ın böyle bir hedefi var mı bilemiyoruz. Kendi de bir renk vermiyor ama başkan adaylığı ile ilgili olarak yakın çevresi sesli düşünüyor. Hatta bazı ilçe başkanları da bu grubun içinde...

ERDOĞAN, AĞAOĞLU'NA NE DEDI.

Ahmet Ağaoğlu, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a Ramada'da STK'lara verdiği yemege katıldı.. Erdoğan'a Trabzonspor forması da hediye etti. O anı sadece Külliye fotoğrafçıları tespit etti. Bu nedenle, Trabzonspor da o anı, haberleştirmedi.. Ağaoolu, edindiğimiz bilgilere göre son dakika kararı ile yemeğe katıldı. Ayağının tozu ile uçaktan indi, salona geldi.. Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'la ayak üstü sohbet etti.Bu sohbette, Erdoğan'ın Ağaoğlu yönetiminin öze dönüş ve özellikle ekonomik disiplin konusundaki duruşunu taktir ettiğini de öğrendik. Erdoğan, Trabzonspor yönetimini yakından takip ettiği de böylelikle anlaşılmış oldu..

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ ALSIN

R.Tayyip Erdoğan'ın Trabzon incelemelerinin yankıları devam ediyor. Erdoğan'ın milletvekilliği seçimlerindeki Trabzon oy oranının düşük olduğunu söylemesi, teşkilatta bir şok etkisi yarattı. Şimdi teşkilat bu sözü tartışıyor.. Sözün muhattabı kim diye de birbirine söylüyor... Evet, bu sözün ve ikazın ve uyarının muhattabı kim..? Teşkilatta şöyle bir kanaat oluştu.. Herkes payına düşeni alsın... Da, herkesin payına düşeni kim belirleyecek.. Asıl mesele bu.

MİTİNGİN GAZİSİ AKKAYA

Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Mustafa Akkaya, Erdoğan'ın meydan mitingi ile ilgili olarak her zamanki gibi yoğun bir mesai harcadı.. Her şeyin kusursuz olması için çalıştı... Ama şansızlık yakasını bırakmadı... Akkaya, ameliyatlı ayağını ciddi şekilde burktu..Hemen ambulans ile hastahaneye kaldırıldı.. Ve burkulan ayağı alçıya alındı... Akkaya'ya geçmiş olsun diyoruz.. Bir hafta Akkaya ayağını yere basamayacak.

NİYE BASINA AÇIK DEĞIL

CHP'nin il ve ilçe danışma kurulları niye basına açık değil.. Niye medyaya parti il ve ilçe danışma kurulu toplantılarının gündem olmasını istemiyor. Parti il yönetimine yakın bir kaynak bu toplantılar parti içi sorunlarımızın tartışıldığı toplantı o nedenle basına açık değil diyor... Oysa toplantılar ne kadar basına kapalı olsa da söz konusu buluşmalarda yaşananları medya anında öğreniyor o nedenle kapalı olması çok mantıki değil. Ak Parti'nin de benzer toplantıları iki aşamalı. Medyaya açık olan bölüm var kapalı olan bölüm..O nedenle CHP bu uygulamasından vazgeçmeli. Bu arada genel merkez görevden alınacağına dair bir söylenti dolaşan Güzide Uzun'a görevinin başındasın yerel seçimlerle ilgili startını ver dediği de öğrenildi.

ANADER'IN KADINLARI

Başında Asım Aykan'ın olduğu bir gönüllü eğitim kurulu olan ANADer'in kadın gönüllüleri, büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Havva Yetimoğlu Demir'in önücülüğünde güzel işlere imza atan ANADer kadınları, diğer sivil görüllü kuruluşlara da örnek oluyor. Havva Yetimoğlu Demir, gönüllülük esasına göre yaptıkları çalışmalar ile özellikle bu yaz döneminde çocuklara dönük milli eğitim ile ortak projelerinin olduğunu belirtti. Demir, bütün kadınları ANADer'in bu faaliyetlerine katılmaya çağırdı... Havva Yetimoğlu Demir'in bu yerel seçimlerde Ortihasar'dan belediye meclis üyeliğine arkadaşları tarafından önerileceği de konuşuluyor..