CUMHURBAŞKANI’NIN UÇAĞINDAKİ O KARE

Siyasi kulislere göre, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan partisinin 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayları ile ilgili detay çalışmasını, yurt dışı seyahatlerinde özel uçağında yapıyor. Bu seyahatlerin biri Orta Asya Türki Cumhuriyetleri ile G.Kore’ye yapıldı.. Biri de İngiltere’ye.. Ve bu iki seyahatte de Cumhurbaşkanı milletvekili adayları ile ilgili olarak çalışmasını uçakta yaptı. Bu iki seyahatte de iç işleri Bakanı Süleyman Soylu uçaktaydı ve yine kulis bilgisine göre milletvekilleri ile ilgili çalışmaya da katıldı. Soylu ile birlikte, fotoğrafta gördüğünüz isimler de uçaktaydı ve Cumhurbaşkanına bir anlamda danışmanlık yaptı.

Fotoğrafta yer alanlar Soylu ile birlikte milletvekilleri üzerinde çalışan Cumhurbaşkan’nına etkili olmuşlar mıdır? Sadece fikirleri sorulunca objektif yorum getirmişlerdir diye tahmin ediyoruz.

Yeni dönemini en kimlik isimlerinden olacağına kesin gözü ile bakılan bu fotoğrafta yer alanların Erdoğan’ın uçağındaki karesi ve yüzlerindeki memnuniyet, her hallerinden belli oluyor. Demek ki, Cumurbaşkanı’nın yanından verimli bir toplantı sonrası çıktılar ve objektiflere böyle takıldılar.

TRABZON’DAN CHP MERKEZİNE GİTTİ

Ve CHP Trabzon örgütünün milletvekili adayları ile ilgili olarak izlenimi, tercihi, öngürüleri, fikirleri ile ilgili raporlar kapalı bir zarf ile genel merkeze ulaştırıldı. Genel merkezde 5 kişiden oluşan(Genel Başkan yardımcıları) heyet Trabzon’dan gelen kapalı zarfı bugün açacak ve oradaki değerlendirmeleri ajandalarına yazacak. Pazar günü ise bütün Türkiye ile ilgili izlenimler ve değerlendirmelerden sonda MKYK ve PM’si toplanacak, liste sıralaması belli olacak. 21 Mayıs’ta da YSK’ya vekil sıralaması listesi teslim edilecek.

Şimdi Trabzon ile ilgili derin bazı bilgiler verelim.

Haluk Pekşen bu dönemki performansı ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözüne girdi. İlk sıraya alması muhtemel bir gelişme.. İkinci sırada Akçaabat’tan mı Ortahisar’dan bi biri listeye girecek. İşte o 5 kişi buna karar verecek ancak son genel seçimlerde hem haziran hem Kasım seçimlerindeki oy oranları doğu batı ilçelerindeki sandık sonuçlarına göre, ikinci sıra için Büyükliman’a da ikinci sıra verilebiler. Ancak Akçaabat ağırlıkta. 

Ancak Oktay Yavuz ciddi bir lobi yapıyor.

Ahmet Kaya ile Murat Özçiliğir, ilk üç arasında yer alacak. İttifakın ilk üç için mücadele edeceği partide hakim bu nedenle CHP’nin ilk üç sırası seçime asılacak gibi.

Bu arada genel merkeze yakın bir kaynak Pekşen’in ilk sırasının garanti olduğunu ancak bir handikabı bulunduğunu da açıkladı. O handikap ne dedik, şöyle cevap verdi…” Seçimleri boykot edelim demişti. Boykot edelim dediği seçimlere girip nasıl oy istiyecek…”

Bu arada, il başkanı Güzide uzun önceki gün sohbet ettiği gazetecileri Trabzon için sürprize hazır olun mu demiş. Böyle dediği kulağımıza geldi. Biz de bu sürprizi sorduk şöyle cevap verdi…” 21 Mayıs’ı bekle…”

Anlık not: CHP Milletvekili aday adayı Oktay Yavuz son dakika kararı ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yavuz'un Genel Merkez'de ilk sırada yer alırsam listeye koyun yoksa koymayın dediği aldığı istihbarat ile ilk sırada yer almayacağını öğrenince adaylıktan çekildiğni kamuoyuna duyurdu. 

CHP GENEL MERKEZİ 3 GAZETEYİCİYİ ARA(MIŞ)

CHP Genel Merkezi milletvekili adaylarını belirlerken il’deki sTK’lar, Muhtarlar, partinin duayen isimleri eski vekiller eski il başkanları eski belediye başkanlarını telefonla arayarak, onlardan milletvekili aday adaylarının değerlendirmelerini istiyor. Aday adayı olmayan bazı isimler de önermeleri isteniyormuş.

Bize gelen bir bilgiye göre CHP genel merkezi, Trabzon’da üç gazeteciyi de aramış.

Biri gazete patronu yazar.

Diğeri bir internet sitesi patronu ve yazarı.

Biri de eski bir cemiyet başkanı.

Bu üç ismi de biliyoruz ama izinleri olmadığı için açıklamıyoruz.

Bu üç isim de Haluk Pekşen’in CHP’nin lokomotif gücü olduğunu söylemiş.

Bu arada bazı muhtarlar, CHP’nin listesinde bir muhtar da olsun demişler ve Beşirli’yi işaret mi ne etmişler.

DEMİRÖREN DAMARDAN YAKALADI!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Aağoğlu ve beraberindekilerin TFF’yi ziyareti, Yıldırım Demirören’e gitmesini  camiada sosyal medya platformunda eleştiriliyor.

Bizce bu doğru bir hamle.

Dedik ya, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun bu tür stratejik hamleleri peşi sıra gelecek. Bir tek hamle olmaz, Aziz Yıldırım ile her hangi bir platformda bir araya gelmek. Bunun için bazı güçler devrede. Ağaoğlu ile Yıldırım’ı alakasız bir ortamda, tesadüfen bir araya geldi yapmak istiyor ama bu tongaya Trabzonspor gelmeyecek.

TFF ayrı bir kulvar.

Beğen beğenme onun belirlediği kulvarda mücadele ediyorsun ve istemeyerek de olsa bir araya gelmelisin.

Bakın bu buluşmada kulağımıza gelen bir bilgiye göre,  Demirören ilginç bir hamle yapmış.

Trabzonspor alt yapısına TFF fonlarından maddi bir yardım verebileceklerini söylemiş.

Trabzonspor bunu kabul etmiş mi etmemiş mi?

Bunu bilemiyoruz tabi

Bize göre etmeli.

Demirören babasının parasını vermiyor.

Milletin parasını veriyor.

O milletin parası da alt yapısı en verimli Trabzonspor’a anasının ak sütü gibi helal.

EN SEMPATİK KİM BULUNMUŞ. YA EN CİDDİ

Ak Parti’nin Trabzon milletvekili aday adayları arasında mülakat komisyonu, mülakattan çıktıktan sonra Trabzon ile ilgili değerlendirme bulunurlarken aday adayları arasında en konuşkan, esprili ve sempatik olarak Semih Peker’i görmüşler.

En projeciyi ise İhsan Günaydın  tespit edilirken en ciddi isim ise Dündar Kılıç’ı olmuş, Ömer Topaloğlu dikkat çeken isimler arasında en üst sırada yer almış. İbrahim Kul il’in sorunlarına hakim bir isim olarak not edilmiş.

Tabi, hemen hemen bütün adayların özellikleri komisyon tarafından dikkate alınmıştır.

Bütün adayların rakiplerine göre bazı konularda bir adım önde olduğu gerçeği vardır. O nedenle, ilk komisyonun gözlemi ve raporu önemli ikinci komisyonun değerlendirme kriterleri ise ayrı bir kulvar üzerinde yürüyecek gibi.

ONURSAL BAŞKAN KAMPANYAYA NE ZAMAN KATILACAK

Ahmet Aağoğlu’nun beraberindeki yöneticiler ile onursal Başkan M.Ali Yılmaz’ı ziyaretinde, ziyaretin medyaya kapalı bölümünde A’den Z’yi Trabzonspor’un masaya yatırıldığına dair bilgilere ulaştık. Ve Yılmaz özellikle Trabzonspor’un için başlatılan destek kampanyasının ciddi bir organizasyon gerektirdiğini belirterek bunun için profesyonel organizasyon şirketleri ile anlaşılması gerektiği yönünde fikir beyan etmiş. Hatta bu konuda yurt dışından organizasyon şirketleri araştırılması da demiş.. Tabi bizim merak ettiğimiz onursal başkanın destek kampanyasına katılıp katılmayacağı. Onursal başkan kampanyaya katılacağını, zamanlamasını da toplumu teşvik edecek bir biçimde olacağını söylemiş