AVCI HANGİ MEVKİLERE İSTİYOR?

Trabzonspor’da göreve başlayan Avcı göreve gelmeden önce yaptığı sunumla takımın krokisini çizmişti. 

İlk etapta takımın bu kadar gol yediğini anlamdıramayan Avcı’nın ilk koyulduğu iş stoper hattını özel programa almak oldu. 

Savunmacılar ve orta alanla toplantı yapan Avcı burada yeni bir sistem geliştireceğini oyunculara aktardı.

Avcı ayrıca transfer rotasını da çizdi. Yeni teknik adam hem imzadan önce hem de imzada sonra 1 sağ stoper, bir çapa 6 numara, bir santrfor ve bir sol bek oyuncusunun transfer edilmesi gerektiğini yönetime bildirdi.

Yönetim ise ellerinde bu mevkilerde oynayacak oyuncular olduğunu belirtirken yine de mevcut şartlar içinde hamleler için “olur” yanıtı vermiş.

Önümüzdeki ay sonunda transfer dönemi açılacak, Avcı ise boş durmayıp 2 oyuncu için acil talimat verip fiyat araştırması yapılmasını istedi.

Bu 2 isimi de ilerleyen günlerde siz değerli okuyucularımızla buluşturacağız.

TRABZON’DA ŞOK KORONA RAKAMLARI 

Türkiye’de koronavirüs rakamları tavan yaparken, her kesim tarafından bir kısıtlama kapama beklenirken Trabzon’da da vaka sayıları korkunç boyutlara ulaştı. 

Trabzon’da günlük pozitif vaka sayısı 500’ü geçti. 

Sokakta sigara içme yasağı, maske takma zorunluğu gibi tedbirler virüsün yayılımını Trabzon’da bir türlü durduramıyor. 

Yetkililer özellikle evlerimizde, iş yerlerinde kafe ve restoranlarda herkesin birbirleri ile teması ortadan kaldırması gerektiği yönünde vatandaşları uyarıyor. 

Durumun vehametini aslında Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolu üzerinde oturan vatandaşlar daha net bir şekilde görüyor. Öylesine yoğun bir ambulans trafiği var ki, sağlık ekipleri buna nasıl yetişiyor şaşırmamak elde değil. 

Görünen o ki kontrolden çıkan koronavirüs durmadan devam edecek. Evet kısıtlama kapama bir çözüm ama en önemli çözüm en yakınımızla bile temastan kaçınıp maske mesafe kuralına uymak. 

AK PARTİ PAZARTESİ’YE KİLİTLENDİ 

Trabzon’da AK Parti teşkilatlarının gözü kuşağı genel merkezden gelecek haberde. 

Ortahisar’a hangi ismin atanacağı ile ilgili kararın Cuma günü açıklanması bekleniyordu. Fakat isim yine gelmedi. 

Genel merkezde belli mi başka sorunlar çıktı. 

Bir milletvekilinin eski il yöneticisi Köksal Boz ismininde Ortahisar İlçe başkanlığı için değerlendirilmesi yönünde genel merkeze öneride bulunduğu iddia edildi. 

Konuştuğumuz etkin ve yetkili isimler Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu isminde karar kılındığını belirtiyor fakat yine başka kaynaklar ‘Hüseyin Canım’ en tarafsız isim, açıklandığında da kimse karşı çıkmaz diyerek Canım’ın yeni başkan olacağını söylüyor. 

Tabanda Halil İbrahim Demirtaş’a yoğun destek var fakat belli ki Demirtaş tavanda bu desteği bulamadı. 

Her ne kadar vekiller işin içinde değiliz deseler de bazılarının oluşacak yönetimlere isim bulmak için başka partiden isimlerle görüştüğü bilgisi bizlere ulaştı. 

Hem Ortahisar için hem de il başkanlığı için vekillerin yoğun bir kulis faaliyeti var, fakat açıktan renk belli etmiyorlar. 

Zeki Kavanoz ismi de sıcak gündemde yerini koruyor, il başkanlığı için sıkça dile getiriliyor. Kendisi siyasi bir hedefim yok dese de birileri olması yönünde baskı yapıyor. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin devam edeceğini beyan eden AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, bunu resmi olarak açıklamadığı için beyanı çok inandırıcı bulunmadı. 

Revi’nin devam etmeyeceğinden emin bir kesim de kendisinin Ulaştırma Bakan Yardımcılığına getirilebileceği bilgisini veya dedikodusunu yayıyor. 

Revi ise hiç bu dedikodulara aldırmadan çalışmalarına devam ediyor. 

TRABZONSPOR’DA 4 AYRILIK BİRDEN 

Bordo Mavililer de teknik adamlığa Abdullah Avcı’nın gelmesiyle birlikte gözler personellere çevrildi. Uzun süredir Trabzonspor’da görev yapan kondisyoner Gökham Kandemir ve Kaleci antrenörü Metin Aktaş için yarın kritik gün. 

Hatta bu isimlere fitness antrenörü Göktürk Şentürk ve Maç Performans Analisti Mesut Kabahasanoğlu hakkında karar verilecek. 

Avcı bu pozisyonlar için kendi adamlarını getirdi.

Kulüp bu hamle sonrası bu iki isme bir haftalık izin verdi.

Bu izin süresi de yarın doluyor.

2 isime altyapı seçeceği sunuldu.

Son kez Avcı görüşecek.

Eğer sunulan teklifi kabul etmezseler yollar iki isimle ayrılacak.

Gelen bilgilere göre 2 isim de bu durumu kabul etmiş durumda.

Tabi tazminatlarını da alacaklar. 

Yakın bir zaman içerisinde 4 ayrılığı birden görebilir.

TRABZONLU VEKİLLER VE ADLİYELER 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu beraberinde Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile birlikte Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin'i ziyaret ettiler. 

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu sosyal medya hesabından Akçaabat, Araklı, Of ve Vakfıkebir Adliyelerinin yeni binaları için etüd proje çalışmalarının duyurusunu yapmıştı. Ancak aradan geçen süreç içerisinde bina yapımlarına dair bir gelişme olmamıştı.

10 Haziran 2020’de ise Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Dr. Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü makamında ziyaret etmişler ve Trabzon’un ilçe adliyelerin fiziki şartlarının yetersizliğine ilişkin aktarımlarda bulunarak çözüm aramışlardı. 

COVID-19 salgınının günden güne arttığı bu süreçte, vatandaş ve avukat sirkülasyonunun yoğun olduğu ilçe adliyelerinin bir an evvel yeni binalarına kavuşması gerektiğini düşünüyoruz. Umarız Adalet Bakanlığı yetkilileri vatandaşların ve avukatların bu beklentilerini en kısa zamanda giderirler

TİSKİ’NİN KREDİ TALEBİ NEDEN REDDEDİLDİ?

TİSKİ Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Köprübaşı Paket Atıksu Arıtma Tesisi Ön Hazırlık Çalışmaları işi için, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden kredi kullanılmasını talep etti. 
Talep edilen kredi miktarı ise 70 bin TL.. 

Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen madde, öz kaynaklardan karşılanması gerektiği ifade edilerek reddedildi. 

Bakıldığında 70 bin TL’lik bir gideri Trabzon Büyükşehir Belediyesi de öz kaynaklarından karşılayamayacak ve kredi kullanacaksa cidden ortaya komik bir durum çıkardı. 

Zaten sanırız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’da bizim gibi düşünüyor olacak ki, “70 bin TL için de borçlanmayın, cebimizden ödeyelim…” ifadelerini kullandı. 

Bu arada proje SUKAP Kapsamında yarısı hibe şeklinde yapılacak. 

Bu nedenle de projenin ön hazırlık çalışmaları için bu para istendi. 

Ancak, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bu noktada bir şey hatırlattı.
Her şey için de kredi talebinde bulunmayın…