TRABZON MEMUR-SEN
Şehrin en güçlü memur sendikalarından biri olan Memur Sen’in seveni de çok sevmeyeni de..

Özellikle eğitim kulvarındaki bazı atamalarda Memur Sen’in tarafa olduğu kişilerin hakkı olmadan bazı mevkilere geldiği iddiası var.. 

Tabi, olaya meyve veren ağaç taşlanır diyebilirsiniz.

Trabzon’da Memur Sen’in başkanı Mehmet Kara’dır.. Her alanda aktiftir.

Her alanda saygın bir kişiliği vardır..

Ve herkes gibi de siyasi görüşü vardır.

O görüşün temsilcisi partiye de yakındın. Bu parti de Ak Parti’dir..

Kara, Ak Parti’nin Trabzon ile ilgili icraatlarında görüş belirtmesi bir sendika başkanı olarak da hakkı. 


Kimse bunu yadırgamamalı. Ak Parti koridorlarında bizi sendikacılar mı yönetecek diyenlere, partinin bu gizli kahramanlarına haksızlık ediyorlar. Mehmet Kara dava adamıdır..

Bunları niye yazdık..

Çünkü yine Ak Parti koridorlarında Kara için ileri geri konuşanları görünce bu yazıyı kaleme aldık…

HAYDAR REVİ’NİN EN BÜYÜK HAYALİ
Ak Parti Trabzon il başkanını en büyük hayali, Erzincan’ın Trabzon’a bağlayacak Demiryolu inşaatının başlaması.. Ve bunun kendi il başkanlığı döneminde olması halinde ise çifte bir mutluluk taşıyacak…

Revi, parti sorunlardan çok şehrin beklentilerin karşılanmasındaki çapaları ile bayağı efor sarf ediyor..

Çay bölgesine, şehir dışındaki üreticinin bölgeye gelmesi için Revi’nin çok büyük bir uğraş verdiğini de belirtelim..

Özellikle Rize ve Artvin il başkanları ile görüşüp üreticinin sorunlarını dile getiren bir rapor hazırlaması bunu Külliye dahil bölge milletvekillerini de göndermesi sorunun çözümünde etkin bir rol oynadı…

Şu sıralar Revi, Kültür ve Turizm il müdürlüğüne yapılacak atama ile ilgili yoğun bir çalışma içinde… Çok ilginç sürpriz bir isim herkesi şaşırtabilir..

TİSKİ VE 657
Kamuda görev yapan devlet memurları 657 sayısı yasaya tabi çalışırlar.. 
Bu yasada çalışanları deyim yerindeyse aşırı şekilde korur.. Öyle bir zırhtırki bu yasa devlet memurunu çok güçlü kılar..

Bu yasa nedeni ile özellikle Trabzon’un gündeminde olan TİSKİ’de yasa zırhına bürünenlerin kurum amirlerini zora sokacak türlü varyasyonlara giriyorlar…

Deyim yerindeyse maaşlarının karşılığına gelecek şekilde çalışmıyorlar..

Bu konuda TİSKİ yönetime de Belediye yönetimi de bayağı sıkıntılı…

Ve TİSK’de bu doğrultuda görev yerleri değiştirilenlerle ilgili detay bir rapor hazırlandı.. 

Rapor, niye neden ve niçin sorularının da cevaplandırıldığı biçimi ile, Ak Parti genel merkezinin yerel yönetimler birimine iletildi..

MOBİNGE, TURGAY ŞAHİN NE DİYOR?
İddia o ki, TİSKİ’de çalışanlar üzerinde mobing var.. 
Mobing ispatlandığında ağır bir suç.. Mobinge uğrayanların hakkını kim koruyacak..? Tabi ki sendika.. Ama belediye koridorlarında sendikanın böyle bir hak kuruma gücü olmadığını söylüyorlar. Çünkü sendika tamamen partinin ve belediyenin kontrolünde imiş. 
Oysa, sendika mobing uygulamaları iddiasına bir açıklık getirmeli varsa var demeli gereğini yapmalı yoksa da yok demeli.. 

Ve tabi, Belediyede kime haksızlık yapılsa, belediye şehre haksızlık yapsa hemen kamuoyunun dikkatini çeken açıklamalar yapan ve de haklı olarak taktir edilen CHP’nin Grup Başkanı Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Turgay Şahin’in de sessizliği de ilginç.. O da olaya siyasi mi yaklaşıyor diye merak ettik aradık sorduk. 
Şahin bir bayan ile ilgili yapılacak yorumlara çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi.
Personel işlerine ben karışmamam ama, yönetici kim olursa olsun delikanlı olacak. Benle net kavga et tamam ama dalevara yapma. Bence kadın (TİSKİ Genel Müdürünü yumruklayan kişinin eşi) saygılı bir kadındı. Bana karşı saygılıydı. Kadının kocası yanlış yaptı diye kadını linç ediyorlar. Bence yanlış. 


Efendim bu işçi statüsünde girdi, açıktan atandı, daire başkanı oldu liyakatlı değil diyorlar, böyle saçma yorumlar yapıyorlar. Neden bunu 6 senedir kimse yazmadı. 
Bu bir bayandır. Herkesin eşi bacısı olabilir. Yorumlara dikkat edilmelidir. Neden Orhan Bey zamanında denmedi bunlar, bu kadın için neden liyakatsız çalışmıyor denmedi de şimdi deniyor. 



Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi Kültür Müdürü nasıl oldu bunu kimse sorgulamadı. Arsin Belediye Başkan Yardımcısı da aynı Özel Kalemden müdürü oldu oradan başkan yardımcı. Bunları zamanında yazmıyorlar. Şimdi yazıyorlar. 

Alınma şeklinde yanlışlıklar var. Sadece bu kadın çalışan değil. Birçok kişiye aynı muameleyi yapmışlar.  Ama burada müdürün bir taktiridir buna karışmamak gerekir. Ben de zamanında Elazığ’a sürüldüm. Ses çıkarmadım.  

Ama bunlar yıllarca bunu yaptılar, maalesef üzüldüm. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı.  Trabzon’un bu işlerle kaybedecek zamanı yok. Şehir hizmet bekliyor. Gelecek hizmetleri gelmeyen hizmetleri konuşmamız gerekiyor. 

TRABZON’DA HASRET BİTTİ! 
Korona yasakları başladığından bu yana şehrin nabzının atlığı Selim Pastanesi kapalıydı..

Trabzon’da her kesimden herkesin uğrak yerinin kapalı olması müdavimlerini de üzmüştü..

Sonunda Selim pastanesi kepenkleri açtı..

Pastane çok titiz şekilde hijenlendi..

Temizlendi bütün her tarafı elden geçti ve dedemizin babamızın damak tadı tatlılar vitrinleri süslendi.

Selim müdavimleri gözünüz aydın..