DÜNYA GÖZÜNÜ TRABZON’A ÇEVİRDİ

Trabzon’da dün havada, karada, denizde gözünüzün alabildiği her yerde büyük bir coşku vardı. Süper Lig şampiyonu Trabzonspor 8. Lig şampiyonluğu kupasına dün kavuştu.

Sadece karada değil denizin tam ortasında binlerce taraftar gemilerle, takalarla, yatlarla, sürat tekneleriyle, trol gır gırlarla muhteşem bir ambiyans yarattı.

Trabzon Yat limanından başlayan, Faroz’da devam eden stadyumda muhteşem duygu dolu görüntülerle şampiyonluk nasıl kutlanır diyenlere en iyi cevabı veren Trabzon şehri yine FİFA’nın paylaşımları ile dünyaya gündem oldu. Dünyanın en bilinen yayın organları da bu coşkuya kayıtsız kalmadı.

Trabzon’a bu güzelliği yaşatan takımımızın kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese Başkan Ağaoğlu’na, teknik patron Abdullah Avcı’ya, futbolcularımıza yöneticileri kulüp çalışanlarına ve en önemlisi şanlı Trabzonspor taraftarına bir kez daha sonsuz teşekkür ederiz.
 
DENİZ DONANMASI GİBİ

Trabzonspor kutlamalarında en dikkat çeken anlardan bir tanesi deniz turu idi. Fırtına, dalgalı Karadeniz’de binlerce insan Trabzonspor için hazırlanan Mavi Tur gemisine eşlik etmek için denize açıldı.

Öylesine müthiş bir görüntü oldu ki çok sayıda ünlü isim görüntüleri ‘Trabzonspor’un deniz donanması’ diye paylaştı.

Karada emniyetin yoğun gayreti ve başarısı taktire şayanken denizde de yüzlerce deniz aracını Sahil Güvenlik Komutanlığının zodiak ve gemileri başarılı bir şekilde koordine etti.

Bir ara deniz dalgalanıp kabarsa da canını hiçe sayın taraftarlar Faroz’a kadar takımı taşıyan gemiyi takip etmekten vazgeçmedi.

Denizden yapılan Trabzonspor çıkarmasının böylesine coşkulu olacağını kimse tahmin etmemişti. Helal olsun taraftarımıza, balıkçılarımıza. Yine Trabzon’a yakışanı yaptılar.
 
AKYAZI’DA DÜĞÜN BAYRAM PARTİ

Kupa törenin adresi Akyazı stadyumunda ise onbinler takımı için sabahın erken saatlerinde Beşirli Akyazı sahiline akın ettiler. Takımın Stadyuma gidişi esnasında yol kenarından futbolcuları selamladılar.

Stadyumda kupa gelene kadar yapılar etkinlik çok tat verdi diyemeyiz ama taraftar kendi kendine eğlenmeyi biliyor. Kulüp, belediyeler ve valilik tüm imkanları seferber etti.

Hiçbir şeyden kaçınılmadı. Organizasyon firması tören öncesini ışığı sesi biraz daha profesyonel yapıp etkinliğin içini biraz daha doldurabilirdi. Saha ihtişamlıydı, alevli geçiş yolu iyiydi havai fişek gösterisi muhteşemdi.  

Futbolcuların seçtikleri şarkılarla çıkmaları geceye ayrı bir anlam kattı. Yabancı futbolcuların hepsi sırtlarında veya bellerinde kendi ülkelerini bayraklarını taşırken bizim takımdan ise sadece bir sporcu Türk Bayrağı taşıması dikkatlerden kaçmadı.

Programda en çok alkış alan isimler Uğurcan, Başkan Ağaoğlu, Avcı, Hamsik ve Nwakame oldu.
Futbolculardan 3 tanesi Karadeniz müziğini tercih ederken kolbastıyı hiçbir Trabzonlu oyuncunun tercih etmemesi de taraftarı şaşırttı.

En çok beğenilen sanatçıyı sorarsanız, taraftarın sanatçı seçimini çok beğenmediğini söyleyebiliriz. Ama dediğimiz gibi gece muhteşemdi ve herkes eğlendi, gururlandı.

Bir deniz zaferi gibi başlayıp bayram gibi devam eden düğün sonrası partiye dönen muhteşem gece eminiz günlerce konuşulacak.
 
TRİBÜNDE EFSANE GÖRÜNTÜ

Trabzonspor’un muhteşem gecesinde Başkanlar düzeyde de kalite vardı.

Ağaoğlu yönetimi ile sorunlar yaşayan daha sonra teşekkür edilen Muharrem Usta, kulübün davetini kırmayarak stadyuma geldi.

Eski başkanlardan İbrahim Hacıosmanoğlu da oradaydı. Ağaoğlu, Usta ve Hacıosmanoğlu tüm camiaya örnek okurcasına beraber izledi.

TFF yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu da 3 başkanı yanına alıp tarihi bir fotoğraf verdi.

Yıllarca kavga gürültüden yorulan Trabzonspor camiası artık kendine daha farklı hedefler seçmiş.

Tüm camia takım etrafında toplanınca başarı da geliyor.

DOLMUŞÇULARIN FENDİ, BELEDİYEYİ YENDİ…

“Trabzon’da şoförler kazandı şehir yine kaybetti” desek yanlış olmaz.

Muhalefetin yoğun desteğiyle şoförler istediklerini yine almalı başardılar. Henüz resmileşmedi, kararın geri dönme ihtimali var, fakat eğer denilen gerçekleşirse zaten sıkışan meydan bölgesi daha da sıkışık bir hale gelecek.

Ne oldu diye merak ediyorsunuz, söyleyelim. Hani bir karar alınmıştı, doğuya giden dolmuşlar şehrin doğusundan (köprü altı), batıya gidenler batısından (PTT önü) duraklama yolcu alımı yapacaktı.

Karar sorunsuz uygulanırken şoförler önce muhalefeti kullanıp kamuoyu oluşturdu ardından Başkan Zorluoğlu’nu sıkıştırıp kararından vazgeçirdi. Dediğimiz gibi belediye henüz resmi olarak bunu duyurmadı ama şoförler kazandıkları zaferi anlatmaya başladı bile. Yani Trabzon’da dolmuşçuların istediği sonuç çıktı.

Başkan Murat Zorluoğlu ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta önceki gün bir görüşme yaptı. Görüşmeden edindiğimiz bilgiye göre sözlü olarak bir karara varıldı. Buna göre Köprüaltı’nda 2 peron ayrılacak.

Bu peronlardan biri Kuran Kursu - Fatih Durağı tarafından, diğer peron ise 5 durak tarafından ortaklaşa kullanılacak.
Konunun ne zaman resmiyete kavuşacağı ile ilgili henüz net bilgi yok. Ancak önümüzdeki hafta yeni gelişmeler yaşanabileceği kaydediliyor.
Bilindiği gibi Trabzon’da en fazla araca sahip Fatih Durağı, Maraş Caddesi’nin kapanmasıyla ortaya çıkan güzergah değişimi ile birlikte eskisi gibi çalışamıyordu.

Dolmuşçular araç sayısının fazla, durak sayısının az olması nedeniyle kar edemezken, özellikle Moloz istikametinden artık Meydan yolcusu alamadıkları için şikayet ediyordu.

Bu nedenle geçen ay bütün muhalefet partileri dolmuşçuların isteklerini gün gün mecliste dile getirmiş ve düzenleme yapılmasını istemişti. Bu düzenleme sanırız dediğimiz gibi önümüzdeki haftalarda resmi olarak uygulamaya konulacak.

Eğer konulursa meydan bölgesinde yaşanacak trafik kaosu ile ilgili bundan sonra muhalefetin konuşma hakkı kalmamış olacak.

TRABZON DÜŞMANLIĞINA BAŞLADILAR

İBB Başkanı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da tamamı bağışlarla karşılanan alışveriş kartlarını dağıtarak, yoksul insanlara yardım etmesi AK Partilileri rahatsız etti.

Son 1 yılda Anadolu’yu karış karış gezerek yine tamamı bağışlarla karşılanan 40 bin bot ve montu 24 şehirde çocuklara dağıttıran İBB Başkanı İmamoğlu’nun yardımseverliğine ses çıkartmayan AK Partili İBB Meclis Üyeleri, konu Trabzon’a yardım olunca kışkırtıcı ifadelerle gündem yaratmaları da Trabzon düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Öyle ki AK Partili Meclis üyeleri Türkiye’de; Amasya, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Karaman, Niğde, Giresun, Ordu, Çankırı, Tokat, Tunceli, Artvin, Hakkâri, Van, Şırnak, Diyarbakır, Ağrı, Kars, Ardahan, Şanlıurfa, Elazığ, Van, Bitlis ve İzmir’deki yardımlara ses çıkartmazken aynı uygulamanın Trabzon’a yapılmasını eleştirdi.  

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Trabzon’da yoksul insanlara verilen bayram hediyeleri ile ilgili, “İBB Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık Trabzon ziyaretinde İmamoğlu adına “sosyal yardım” dağıtıyor.

Ve aileleri deşifre edecek şekilde nezaketsizce kişisel sayfasından paylaşıyor.

İstanbul hiçbir zaman önceliğiniz olmadı ama bu kadarı da fazla!” sözleri Trabzon’daki yoksul insanlara yardım edilmesinden duyulan rahatsızlık olarak görüldü.

GÖKSU, NEFRETİNİ BÖYLE KUSMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Esenler Belediye Başkanı ve İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 31 Mart'taki yerel seçimi Ekrem İmamoğlu'nun kazanması üzerine İmamoğlu hakkında ‘Pontus’ imasında bulunmuş, “Ne diyor Yunan medyası İstanbul’u Yunan kazandı. Bir dakika ya! Bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? Hesap büyük olay büyük” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler Trabzonlu yurttaşların tepkisini çekmişti.

Görünen o ki, İBB Ak Parti grubunda Tevfik Göksu ile başlayan Trabzon düşmanlığı olanca hızıyla devam ediyor.