MEKANIN CENNET OLSUN, HAYDAR BAŞ

Türk siyasetinin renkli simalarındandı.

Tam Trabzonluydu..

Atatürk’ü seven, laf ettirmeyen bir din adamıydı.

Partisi, belki  kitleler tarafından belki çok tutulmamıştı ama ilkeli siyaset yapıyordu.. Vatanseverdi.. Milliydi.. İslam ile Atatürk’ün bir bütün olduğuna inanırdı.. Bu yönde dini sohbetleri olmuştu..

Haydar Baş’tan bahsediyoruz.

Baş, Türk siyasetine katıldığı günden bu yana.

Dini sohbetleri ile gündeme geldiğinden bu yana hep milli olması ile tanındı.. Milli Ekonomik Sistemi ile getirdiği iktisat kuralları dünyanın birçok ülkelerinde hayata geçti.. 

Haydar Baş, bir din adamı.

Cumhuriyet insanı.

Ufku geniş bir bilim insanıydı..

Allah rahmet eylesin..

KARİKATÜRLER ÖKSÜZ KALDI

Trabzon aynı günde farklı kulvarlarda iki insanı kaybetti..

Dün yaşamını yitirenler arasında gazeteci dostumuz, Taka Gazetesi’nin uzun yıllar yazı işleri müdürlüğü yapmış olan Harun Yavruoğlu da vardı..

Yavruoğlu bir koltukta üç karpuz da taşıdı…

PTT’de memur olarak çalıştı..

Türkiye’nin en saygın ünlü yaratıcı karikatüristi  olarak hak ettiği üne kavuştu..

Sonra meslektaş, gazeteci oldu.. Taka Gazetesi’ni yönetti..

Başarılı da yönetti..

Çok yönlüydü.

Çok espriliydi.

Çok objektifti

Çok sevecendi

Çok hümanisti.

Türkiye’nin özgün ve tam demokratik olması için kalem oynattı.. Müthiş hicivlerle çok iyi karikatürler çizdi.. Karikatürist demek siyasi iktidarı iğneleyen demek.. Çokça siyasi irade karşısına aldı… Ama o dengeleri kurmayı başardı.

Trabzon değerli bir evladını kaybetti.

Allah rahmet eylesin..

 TABZON AK PARTİLİ İL YÖNETİCİSİ KİME SERT ÇIKTI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası bu istifanın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmemesi üzerine gelişen olaylar halen daha ülkenin siyasi gündemindeki tazeliğini koruyor.. Soylu, önceki gün soysal medyada “Nerede kalmıştık” twitteri attı ve binlerce beğeni yorum kazandı..

Tabi bu istifa Ak Parti’de çok alışık olmadığımız bir gelişmeyi de beraberinde getirdi… Parti tabanının sevdiği isme sahip çıkması… Bu durum partide bazı milletvekillerini bayağı üzdü(!).. Bunlardan biri de Kadın kolları genel başkanı… O’nun sosyal medyadaki paylaşımında Soylu’ya dokundurması parti tabanında tepki gördü.. İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, bu kişileri troll olarak adlandırdı.. Bunun üzerine Trabzon Ak Parti il yöneticisi Hüseyin Öztürk de Çamlı’ya tepki koydu.. Öztürk, partinin kuruluşunda yer aldı.. Her kulvarda mücadele etti..Maddi manevi partiye desteğini verdi. Yeri geldi bayrak astı. Yeri geldi mitingi alanlarında sabahladı. Yani deyim yerindeyse bir gönül sevdası olarak havada, karada, masada, denizde partisi için canla başla çalıştı. Karşılık beklemeden.. Ve elbette, Süleyman Soylu’nun siyasi dik duruşuna da destek verdi. O’nunla birlikte Trabzon’da siyaset yaptı.. Dolaylı ya da direkt Soylu’nun Ak Parti içinde hedef gösterilmesine, tepki koydu.. Ve Milletvekili Çamlı’ya sosyal medyasında böyle cevap verdi..

EVET!!! Davamızın Ana ilkelerini biliyoruz ,Bu dava lafı kolay ağızlardan buralara gelmedi ! Biz kurduk bu partiyi ,Biz çalıştık ,Biz didindik ,Biz savaştık ,Biz islantık ,Bizim Çocuklarımız 20 yaşında oldu .Nasıl büyüdüklerini görmedik ve Hiçbir çıkarımız da olmadı ,Hayırdır kimi sevip sevmeyeceğimizi ,Kimin doğru kimin yanlış yaptığını görecek kadar beynimiz var işine bak millet seni seçti hizmet edesin diye ve Biz ömrümüzü verdik sen hey ay Bilmem kaç lira maaş alasın diye ...Konuş bakalım meydan senin #REİSİŞİNİBİLİR…”

BİR DE FOTOĞRAFI ÇEKENİ BULSAK..

Son günlerde sokağa çıkma yasağı nedeni ile markette aldığı luppo ile dikkat çeken adam ülkenin gündeminde.. Ve bazı basın yayın organları bu adamı buldu.. 

O da kendini param yoktu.. 

Ancak bunları alabildim dedi… 

Herkes bu luppolu adamı konuşurken aynı market içinde, sosyal mesafeyi korumadan o fotoğrafı çekeni hiç merak etmiyor.. 

Acaba O fotoğrafı çeken adamın elinde ne vardı.? 

Ne almıştı..?

 Niye oradaydı… 

Türkiye biraz da bunu merak et bunu…

ZORLUOĞLU’NDAN GÜZEL HAREKETLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’daki yurt kur yurtlarında karantina altındaki dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle yakından ilgileniyor.

Karantina nedeni ile yurda girmeyen ama bahçeden öğrenciler ile sohbet eden Zorluoğlu’nun karantinadakileri süreç bittiğinde Trabzon yaylalarında misafir edeceğini söylemesi, öğrencilerin müthiş hoşuna gitti.. 

Öğrenciler başkanın bu jesti karşısında duygulandıklarını belirtti.. 

Zorluoğlu, öğrencilerin odasına, getirmeye söz verdiği yaylaların broşürlerini göndererek işte bu yaylalara gideceğiz dedi.. Yani işin görselini de yaptı..

TRABZONSPOR TESİSLERİNDE GERGİN BEKLEYİŞ

Trabzonspor M.Ali Yılmaz tesislerinde bir üst düzey görevlinin korona belirtileri göstermesi üzerine yönetim ve üst düzey diğer görevliler hemen harekete geçti..

O üst düzey yönetici ile ilgili olarak üst üste iki test yapıldı..

Ve üstü üste yapılan biri rutin diğer ileri derecede test ile o üst  düzey yöneticinin sonuçları negatif çıktı..

Herkes rahat bir nefes aldı..

Kısa süreli panikte, herkes gergin anlar yaşadı..

Ama sonunda rahat nefes aldılar…