TRABZON ADAYLARI CUMHURBAŞKANININ HUZURUNDA 

Trabzon Ak Parti’de gerek il başkanlığı gerekse Ortahisar İlçe Başkanlığı ile ilgili yapılan temayüllerin andından gözler Ankara’ya genel merkeze çevrildi.

Fakat Trabzon kararının Ankara’da değil İstanbul’da verileceğini sizlere duyuralım.

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Bölge Koordinatörü Muhammet Avcı ve Trabzon İl Koordinatörü Polat Türkmen yarın (Cumartesi) saat 16.00’da Trabzon’daki aday adayı isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunup, vereceği kararı hafta içi Trabzon kamuoyuna açıklayacaklar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gidecek olan dosyada aday adayı isimler arasında genel merkezin yaptığı eleme, temayül sonuçları ve yüz yüze mülakatlardan edinilen bilgiler paylaşılacak. 


Eğer Cumhurbaşkanı isimler üzerinde ‘Tamam bunları açıklayın fazla uzatmayalım’ derse isimler açıklanacak, eğer ‘Genel Merkezimize davet edip tekrar görüşelim’ derse işaret edeceği isimlerle tekrar görüşülecek aday gösterilmeyecek kişiler karşı liste çıkarmamaları hususunda ikna edilecek.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem ilin hem de Ortahisar’ın isimleri sunulacağı için genel merkez iki teşkilatın da Başkan adayını aynı gün ilan edebilir. Hatta ismi netleşenlerle Cumhurbaşkanının yüz yüze görüşmesi de ihtimaller arasında. 

ZORLUOĞLU VE EKİBİNİN BAŞI DERTTE !

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin TURKUAZ şirketi üzerinden 30 zabıta yardımcısı 30 güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurmasının ardından 60 kişilik kadroya, 2432 müracaat oldu. 
Özellikle ‘Başvurudan önceki 2 yıl Trabzon’da ikamet ediyor olmaları’ şartı Trabzon dışından birinin belediyede işe girmesini engelledi. 
Bu şartı kim koyduysa teşekkür ediyoruz. 

Memur alımında bunu yapmak zor, önceleri de çok tartışıldı ama işçi alımında yapılabiliyormuş. İyi ki de yapılmış. Fakat şimdi başvuranların hepsinin Trabzonlu olması nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zorluoğlu ve ekibine her gün onlarca telefon ve mesaj geliyor. Milletvekilleri bile onlarca isim vermiş. 
Kızımız, oğlumuz, yeğenimiz, teşkilatımızın adamı, sınava girecek lütfen onu işe alın, işsiz durumu kötü gibi taleplerle…


Sadece Zorluoğlu değil, yardımcıları daire başkanları, şube müdürleri yakın ekibi de… Keşke KPSS şartı konulsaydı diyenler var.

Fakat şirkete işçi alımı olduğu için belediye bu süreçte bunu yapamazdı...

Memur alımı olsaydı, KPSS şartı olurdu. Ama şimdi KPSS de yok. O zaman burada en büyük iş yine Zorluoğlu’na düşüyor. Bu işin mülakatı da olmaz. Pandemi döneminde 2400 kişiyle mülakat yapılması zor.  Şartları uyan kişiler arasında canlı yayında noter huzurunda kura çekimi en mantıklı yöntem. Umuyoruz Başkan Zorluoğlu da tartışmalara mahal vermemek adına bu yöntemi izler. 

REVİ’NİN ARDINDAN DİLEKOĞLU...

Haydar Revi’nin AK Parti Trabzon İl Başkanı olduğu son dönemlerde Haydar Revi- Muhammet Balta ikilisini programlarda pek bir arada göremezdik. 

Hatta bir araya geldikleri dönemde de aradaki soğukluk bariz belli oluyordu.

Haydar Revi AK Parti il başkanlığını bıraktıktan sonra Milletvekili Muhammet Balta teşkilat ve ilçe ziyaretlerine başladı diyebiliriz. 

Zaman zaman siyasette bunları yaşıyoruz.

İl Genel Meclisinden beri dost olan iki isim siyasi çekişmelerle ayrı düşebiliyor. 

Bu değişim sonrası İl Başkanlığına vekaleten bakan Hasan Dilekoğlu iki milletvekili ile iletişime geçerek Araklı’da önce teşkilat toplantısı yapıp ardından Araklı’nın Taşgecit Mahallesinde meydana gelen yangın bölgesine gidip yangında evlerini kaybedenleri ziyarete edip isteklerini dinlediklerini gördük.

Teşkilatın sevdiği ve tecrübeli siyasetçi Hasan Dilekoğlu her ne kadar bugüne kadar önemli görevi yürütse de il başkanlığının farklı bir makam olduğunun farkında...

İL BAŞKANI VE AMİR-İŞÇİ ÇATIŞMASI 

Trabzon’da TİSKİ’de çalıştığını basına verdiği demeçlerden anladığımız Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, amiri olan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile yaşadığı münakaşayı yine basın aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasına da sitemizde yer verdik. 

Çok sayıda siyasetçi Kurt’a destek oldu. Bu birliktelik ve dayanışma gerçekten taktire şayan. 

Bu konu gündemde bayağı bir yer aldı. İnanın gittiğimiz bazı esnaf ortamında da bu konu konuşuluyordu.

Aralarında hem SP’li hem de AK Partili dostların olduğu bir esnaf buluşmasında konu hakkında konuşulanları olduğu gibi sizlere iletelim.
 “Cevat bey SP Trabzon İl Başkanı. Aynı zamanda siyaseten seçilen Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı bünyesinde de personel. 

Genel Müdür, Cevat beyi odasına çağırdığında orada yaşananlar kurum içinde kalmalıydı. Çünkü sonuçta oraya İl Başkanı sıfatıyla değil işçisi olduğu TİSKİ hakkında yaptığı iddialar için kurumun rencide olmasından dolayı çağırıldı.

Yani amir-işçi buluşması. Genel Müdür personeline bu konu hakkında savunma niteliğinde de çağırmış olabilir ki doğal hakkıdır. 

Cevat bey burada basının huzurunda kurumun içişlerini anlattığı için yanlış yaptı.

Eğer İl Başkanı olarak durumdan rahatsız olduysa kendi makamının dengi olan AK Parti Trabzon İl Başkanına bu konuyu iletmeliydi. 
Yine ortak bir yol bulunmaz ise siyaseten seçilerek göreve gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu isteyip ‘Sayın Başkan ben il başkanıyım sizin emrinizdeki genel müdürün bana böyle bir tavrı oldu’ demek üzere görüşme talep etmedi. 

Bu ardı ardına yanlışlar görülüyor. Ki hatta bakıldığında SP İl Başkanı olarak Cevat bey siyasi çalışmalar yaparken tam anlamıyla kurumundan izin alıyor mu? 
Aynı tarz uygulamaları Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde de yapmış. Çalıştığı kurumu eleştirmiş. 

Hatta o zaman 3 yevmiye kesilme cezasına da çarptırılmış. Konuyu yargıya taşımıştı. 
Bir de gündeme gelmeyen lojman olayı varmış Cevat bey 5 yıl kalması gereken kurum lojmanlarında 10 yıldır ikamet ediyor. Çıkmayı da istemiyor. Kurum da kendisine müsade ediyor. Bu da kendisine gösterilen bir nezaket değil midir? Yani kısaca Cevat beye il başkanı olarak saygı sonsuz ama belediye işçisiyse amir-işçi disiplinini de görmezden gelmeyecek. 
Bu şekilde sadece Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne değil partisine de zarar veriyor” yorumunda bulundu. Bu ifadeler ortamda bulunan karşıt partililer tarafından da desteklendi.

BİZ BÖYLEYSEK KULÜP NE YAPSIN!

Malum transfer dönemi, onlarca isim geliyor gidiyor.

Ancak bu arada ilginç gelişmeler de yaşanmıyor değil.

Trabzonspor’da bazı oyuncuların menajerlik görevini yapanlar veya yaptıklarını öne sürenler sosyal medya mecraları üzerinden bize ulaşıyor ve oyuncuların durumları hakkında bilgi verip ilginç mi ilginç pazarlama taktikleri kullanıyorlar. Üstelik bunlar da yerli değil yabancı menajerler. 

Şu ana kadar 3 oyuncunun menajeri bize ulaşıp oyuncuları hakkında bilgiler veriyor ve durumları hakkında sorular soruyorlar.

Biz ne mi yapıyoruz tabi ki, gerekeni söyleyip konuşmaları gereken yerin Trabzonspor Kulübü olduklarını söylüyoruz.

Biz bile bu kadar uğraşırken kim bilir kulübe, kim yada kimler böyle atraksiyonlarla geliyor…

TRABZON’DA ESNAFA GÜLDÜREN TEKLİF

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada ekonomiyi alt üst etti. Hemen her sektörde fiyatlarda yükseliş yaşansa da özellikle ikinci el otomobillerdeki fiyat artışı yüzde yüzü buldu hatta bazı araçlarda ikinci el araç fiyatları sıfır fiyatını geçti. 

Ama bugünlerde durumlar biraz karışık. 

Trabzon’da da oto galericiler ile görüştük, satış durumlarını sorduk, “Hem fiyatların yükselmesi hem de kış dönemi olduğu için adeta sinek avlıyoruz, kiramızı dahi ödeyemiyoruz” cevabını aldık. Bahar aylarından itibaren satışların artmasını umuyorlar. Bir galerici esnafımız sohbette, vatandaşın birisinin 15 koyunla araç takası yapmak istediğini söyleyince şaşırdık. Galerici arkadaşımızın kendisi de bu duruma şaşırmış ama sonrasında “bu durum böyle giderse gerçekten de koyun bakacağız galiba” yorumunda bulunmuş.

Vatandaşın nakit parası kalmadı. Galericiler de araç dönüşümünü gerçekleştiremiyor…

Koyun teklifini şimdilik reddettiğini söyleyen galerici, ‘Eğer koyun senede 3 defa yavrularsa koyun alıp yaylaya çıkacağız’ diyor.

Umuyoruz ki aşılamadan sonra tedbirler dünya çapında gevşetilir ve fabrikalar tam zamanlı çalışmaya başlar da hem esnaf hem de vatandaş bir nebze olsun normal hayatına döner…