MİLLETVEKİLLERİNE SESSİZ TEPKİ 

Ak Parti’de 3 dönem kuralına takılan ilçelerde kimin ilçe başkanı olacağına dair karar dün gece verildi. 

Ankara’da 8’inci katta Trabzon masaya yattığında, ortaya çıkan sonuç elbette herkesi memnun etmedi. 

Aday gösterilmeyen başkan aday adayları ve ona yakın isimler hemen anında milletvekillerini eleştiri getirerek, vekillerin aday belirlemede etkin oldukları yönünde serzenişte bulundular. 

Ancak, bunu kamuoyuna açıklamaktan da kaçındılar. İlçe başkan adayları belli olduğu gibi özellikle Tonya, Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçe başkanlarının belirlenmesinde büyükliman vekillerinin özellikle Salih Cora’nın çok etkin olduğuna dair söylentiler hemen kulislere yayıldı. 

Cora ise bu konulara uzak durduğunu ilçe başkanı belirleme yönteminin partide belli olduğunu ifade ettiği de gelen bilgiler arasında.

3 döneme takılmayan ilcelerde aday belirleme çalışmaları ise devam ediyor. 

Bu ilçelerde mevcut başkanların göreve devam etmesi hemen hemen kesinleşti gibi.

HANGİ İLÇELERDE ÇOK LİSTE OLACAK 

AK Parti genel merkezi her ne kadar Trabzon’da ilçelerde ilçe başkan adayını belirlemiş işaretlemiş atamasını yapmış olsa da, bazı ilçelerde divana liste verilebileceği de konuşulmaya başlandı.

Bu ilçelerin başında Sürmene ve Tonya var.

Çaykara’da da böyle bir girişimin olabileceği ifade edilirken, asıl merak Ortahisar ile ilgili. Ortahisar’da çift değil 3 veya 4 liste olması olacağı öne sürülüyor.

Ancak, bu kulis bilgilerinin hayata geçmesi çok zor.

Zira, kimse genel merkeze rağmen divana liste dayatması yapamayacağı gibi divan de böyle bir listeyi almayacak.

Bu tartışmalar ve beklentiler de maceradan öteye geçmeyecek gibi tabi ki herkes çalışmasını devam ettirmeli, çünkü henüz Ortahisar için net bir şey söylenmiş değil.

Her an yeni bir isim isim genel merkezden gelebilir.

TRABZON’UN YENİÇERİSİ HAZIR 

Trabzon’daki Japon Türk dostluk parkına konulacak olan Samuray ve Yeniçeri heykellerinden Yeniçeri heykeli tamamlandı. 

Ünlü heykeltraş Orhan İlsay, Samsun’daki atölyesinde, Yeniçeri heykeline son rutuşları yaptı ve heyken, belediye yetkililerinin görüşüne sunulmak üzere, atölyede sergilenmeye başlandı. 

Samuray ve Yeniçeri heykelleri japon Türk dosluk parkına konulduğunda en çok ilgiyi çekeceği şimdiden belli.

AKŞENER'İN TRABZON İL BAŞKANI AK PARTİLİ Mİ?

Trabzon’da Akşener hareketinin il başkanı kim olacak diye merak edilirken kulislere önceki gün son derece ilginç bir bilgi notu düştü. Emin kaynaklar, Trabzon il başkanının Tekin Küçükali olacağının haberini verdiler.

Tekin Küçükali eski bir MHP’li. Trabzon’da teşkilatta görev aldı. Sonra ANAP’ta siyaset yaptı. 

Hatta, İstanbul ANAP il başkanlığı seçimlerinde partinin genel başkanı olan Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’a karşı rakip çıktı. 

Sonra AK Parti kadrolarında yer alan Küçükali, Kızılay genel başkanlığı da yaptı. 

Kızılay Genel Başkanıyken Trabzon’a üç tesis kazandırdı. 

Ardından Kızılay genel başkanlığından alınan Küçükali, uzun bir süre sessiz kaldı. 

Ankara kaynakları Küçükali’nin Meral Akşener hareketi içinde olduğunu belirttiler ve Trabzon il başkanlığının hemen hemen kesinleştiğini de ifade ettiler.

BİR CHP’LİNİN İSYANI 

CHP’nin Ortahisar belediye meclis üyesi Turgay Şahin bilgi birikimi ile taktir edilen bir isim. Mecliste de hep ciddi öneriler getiriyor. Kavgacı değil uzlaştırıcı bir isim. 

Ancak böyle bir özelliği olan Şahin sonunda isyan etti. Kime mi? Partililerine…

Bakın partililerine ne dedi..

“CHP’nin kapısından içeri girmezsin. Partiye üye olmazsın. Tertiplediği toplantıya, etkinliğe gösteriye, mitinge katılmazsın. Seçmenin ayağına gidip bir oy istemezsin. Seçim zamanı sandık başında durmazsın. Maddi manevi hiç bir katkıda bulunmazsın. 

Fakat eleştirmekte üstüne yoktur.
Yetti artık el insaf. Sen kimdensin..”

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA İKİ ÖNERİ

Haber sitemizin yayın danışmanı Ali Savaş, Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Gümrükçüoğlu’na köşe yazısında iki öneri getirdi. Savaş bu önerilerinin birini mülayim birini de radikal olarak adlandırdı.

İşte Savaş’ın o önerileri.

Mülayim öneri…;

İskender Paşa Camii’ne ne yakın bölümü Osmanlı kahvesi olsun. O dönemin şerbetleri, tattıları, çayları kahveleri içilsin. Göreviler Osmalı dönemindeki gibi giyinsin. Sırtında şerbet ibriği ile dolaşsınlar.. Cuma günleri de koca çınarın altında “Ney” çalsın. Manevi havaya uygun. 

Radikal öneri;

Turizm danışma bürosunu boşaltalım. Meydanın uygun bir yerine serander yapalım, danışma bürosu olarak kullanılsın. 

Trabzonspor’un bilet satış gişesinin yanına olabilir. Ama,serander olacak. Boşalttığınız yeri de, dünya markası Starbucks gelsin. 

Hatta gerekirse üzerine para bile verilsin. İkna edilsin. Dünya şehri Trabzon’un meydanının çehresi değişir. 

Bir yanda Osmanlı kahvesi  ve Cuma vaktilerinde ney dinletisi. 

Öte yandan Starbucks Bu iki basit dokunuş, Meydanın kalitesine kalite katar. Disiplin getirir. İnsanları da olgunlaştırır.

EFSANE BAŞKAN VE KALEPARK 

Kalepark’ın halka açılması ile ilgili konu şehrin gündemindeki yerini koruyor. 

Trabzon’un eski efsane belediye başkanlarından Orhan Karakullukçu’ya, Kelapark’ın halka açılması konusu sorduk. Bize şöyle bir yorum yaptı.

“Benim başkanlığım döneminde Kalepark halka açıktı. Kartla giriliyordu. Sonra Trabzonlulardan bazı serzenişler aldım. Kartı olmayanın denizi seyredecek yeri olmayacak mı.? Hemen şimdiki İskenderpaşa otopark olarak kullanan alanı projelendirdik. Görevim devam etseydi orası otopark değil Kelepark’a alternatif bir alan olarak yapılacaktı. Projede otopark bir alt kattadır. İskender Paşa otoparkı yeşil alan olarak dizayn edilsin, ikinci Kalepark olarak vatandaşın hizmetine sunulur…”