SOYLU’NUN HEYECANI VE GÜCÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün en mutlu günlerinden birini yaşadı.

Evladının mürvetini görmenin yanı sıra, AK Parti’de olmanın gücünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini, kabinenin ve Türkiye’nin ona nasıl sahip çıktığını, yanında olduğunun gururunu bir kez daha yaşamış.

Düğün töreni ile ilgili acabalar vardı akıllarda.

Acaba Cumhurbaşkanı katılacak mı? Acaba kaç kişi gelir? Acaba Berat Albayrak ve Soylu arasındaki ortaya atılan sırf Soylu’yu yıpratmak amaçlı asılsız iddialar doğru muydu?

Hepsi dün akşam cevap buldu. Soylu’nun törenine katılan kişi sayısı neredeyse 10 bine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi bizzat katılıp şahit olmakla kalmadı, eşiyle ve damadı Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile törene katıldı ve Başbakan Binali Yıldırım ve kabineyi de beraberinde getirdi.

Gecenin sürpriz ismi ise toplu fotoğraf töreninde sahneye çıkan eski başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiler oldu.

Bilindiği üzere Soylu, DYP zamanında Çiller Genel Başkanken Soylu Gaziosmanpaşa İlçe Başkanıydı. Çiller’in sahnede olması bazı davetlileri şaşırttı. 

Önemli bir not da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakan Soylu’nun oğlu Levent Engin soylu ile ayaküstü sohbeti idi. Nikah töreni sonrası Erdoğan, Levent Engin Soylu’ya el ense yaparak ayaküstü nasihatlerde bulundu.

Neler dediği şimdilik bizde kalsın. Özel bu diyaloğu izin aldığımızda sizlere aktaracağız.

GECENİN SEMBOLÜ TRE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlu Levent Engin’nin nikah törenine bir sembol isim taksak bu sembol TRE olabilirdi.

Hayır RTE değil, bazıları acaba yanlış mı yazdınız, Recep Tayyip Erdoğan’mı diyebilirsiniz.

Aslında buda önemli husus ama en önemlisi Trabzon’un iki kardeş şehrinin kucaklaşmasıydı.

Rize ve Trabzon elbirliği yapmışçasına muhteşem bir birliktelikğe imza attı. Soylu’nun bu en mutlu günü Rize Trabzon arasındaki sertliği de büyük ölçüde yumuşattı.

Trabzon’dan ve Rize’den gerek kamu gerekse yerel anlamda büyük bir yönetici katılımın olduğu bu önemli gecede Trabzon’un Valisi Yücel Yavuz, milletvekilleri büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediye başkanları, il başkanı, ilçe başkanları, muhtarlar, yöneticileri hatta muhalefet partisinden Volkan Canalioğlu gibi Trabzon’dan çok sayıda ismin yanında Trabzon’un eski bakanları Erdoğan Bayraktar, Faruk Özak, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu gibi daha sayamayacağımız yüzlerce Trabzonlu düğüne akın etti.

Trabzon’un yanı sıra Rize’den de valisinden belediye başkanına, milletvekillerinden ilçe belediye başkanlarına yüzlerce isim geceye katılarak tam bir Trabzon Rize elbirliğini ortaya koydu.

Biz de bu nedenle gecenin sembolünü TRE koyduk.

Burada bir konuya daha değinmeden geçmeyelim, hakikaten sorunsuz bir organizasyon oldu ve bu organizasyonun mimarı olan Bakan Soylu’nun yakın ekibi de davetlilerden tam not aldı.

TRABZONSPOR’DA BU NASIL BİRLEŞME

Trabzonspor’da taraftar grupları geçtiğimiz günlerde birleşme kararı aldılar.

Güzel bir amaç için bir araya gelecek olan gruplarda görüş ayrılıkları şimdiden başladı.

Bordo Bereliler isminin belirlenmesinin ardından bazı grupların kendilerine danışılmadığı için ayrılma kararı aldığı öğrenildi.

Bazı grupların ise Başkan Muharrem Usta’nın birleşmeden desteğini çekmesiyle ayrılma kararı aldığı bilgisi geldi.

Daha başlamadan bu sorunlar oluyorsa ileride daha büyük problemler çıkabilir.

Güzel bir birleşime açık olması isteniyorsa tüm grupların onayı olması lazım.

Yoksa tribünde yine farklı gruplar, farklı sesler çıkacak.

Bu da kargaşaya neden olacak.

Bir an önce bunun önüne geçilmeli.

Grup liderleri bir araya gelerek tüm sorunları çözerek yoluna devam etmeli diyoruz…

TRABZON’DA CHP BÖLGELERİ TAMAMLANDI

CHP Trabzon'da muhtarlık bölgesi seçimleri tamamlandı.

Şimdilerde ilçe başkanlıkları için adaylar bir bir ortaya çıkarken Trabzon'un en büyük ikinci ilçesi olan Akçaabat ilçesinde de heyecan her geçen gün artıyor.

Kulislerde konuşulan isimlerden biri var ki aday olması durumunda tüm dengeler değişecek gibi duruyor.

Bahsettiğimiz isim Bayram Acuner önceki dönem ilçe yönetimlerinin etkili ismi bu dönem görev almamasına rağmen partinin karar mercilerinden olduğunu biliyoruz.

Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı olan Mustafa Erdi ÇAKIR ile yakın ilişkilerinin yanında Genel Merkez boyutunda ilişkilerinin iyi olduğu da biliniyor. Acuner aday olur mu bilinmez ama olması durumunda CHP Akçaabat İlçesinde dengeleri altüst edeceği öngörülüyor.

Aldığımız duyumlara göre Partinin önemli isimleri aday olması için Acuner'e baskı yapıyor.

CHP Akçaabat ilçe seçimleri yaklaşırken gelişmeleri heyecanla bekliyoruz.

TBMM BAŞKANININ TRABZON'DA BIYIK KONUSU

TBMM Başkanı ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman hafta içi Trabzon’a geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Birlik Vakfı’na tahsis edilen binanın açılışına katıldı.

Kahraman, havalimanında ve açılışta “Gazi Meclisin Kahraman Başkanı” pankartlarıyla karşılandı.

Kahraman’ın Trabzon’da en dikkat çekici diyaloglarından bir tanesi de bıyık konusu oldu.

Kahraman hem havalimanı apronda hem de bina açılışında Ak Partili yöneticilere bıyık talimatı verdi. Bıyıklı olmayan yöneticilere bıyığın kendilerine yakışacağını söyledi.

Hatırlarsak geçtiğimiz dönemde Bakan Süleyman Soylu da bıyık için uyarılarda bulunmuştu ve çok sayıda belediye başkanı ve Ak Partili yöneticiler bıyık bırakmıştı.

Bıyık konusunda uzun süre direnen Haydar Revi de bıyık bırakmaya karar vermiş. Revi’yi önümüzdeki günlerde bıyıklı göreceğiz.

Bakalım bıyık furyasına kimler katılacak?

RAYLI SİSTEMİ TARTIŞTIRMAMAK İÇİN...

Tüm Trabzon’un en büyük isteği raylı sistemdir.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da raylı sisteme özel önem veriyor.

Projeyi takip etti ve geçtiğimiz günlerde firmadan teslim aldı.

Projeyi teslim alan Başkan Gümrükçüoğlu, Ak partili belediye başkanlarını, meclis üyelerini Sera Gölü’ndeki tesislerde bir araya getirerek projeyi konuştu...

Ardından Trabzon’daki tüm STK’lara projeyi anlattı, kapalı kapılar ardından onların fikrini aldı. Her kesimin fikrini alıp eksikleri kendi içimizde giderip kamuoyuna sunalım diye düşünmüş olacak. Bu toplantılara KTÜ’den katılım olmadığı yönünde eleştirilerde olmadı değil.

Trabzon’un vizyon projesi olan raylı sistem toplantısına bazı belediye başkanlarının katılmadığı görüldü. Tarihinden beri Trabzon’un her zaman beklediği her kesim tarafından ısrarla istenen proje hakkında yapılan çalışmalara ilginin az olması ilginç olarak değerlendirildi.

Yomra, Ortahisar, Sürmene, Hayrat ve Tonya belediye başkanları toplantıda görülmeyen belediye başkanları oldu.

Hepsinin illaki önemli ve yoğun programları vardır yoksa bu derece önemli toplantıya katılmamazlık yapmazlardı...

Şehrin önemli projesi olan raylı sistem; siyasilerden vatandaşlara, iş adamlarından STK’ları kadar yakınen takip etmeli. Ve artık bu özlem bitirilmelidir...

Bu arada Başkan Gümrükçüoğlu raylı sistemin ilk olarak Arsin Organize Sanayi Bölgesi ile Akçaabat arasını kapsadığını da bildirdi...

ŞOFÖRLERİN YARIŞI KIZIŞIYOR

Trabzon Şoförler Odası seçimleri 2018 yılı başında gerçekleşecek. Alınan karara göre Ocak ve Mart arasında seçim olacak.

Adaylık çalışmaları önce kulisler şeklinde ardından durak odalarında başladı. Şimdi ise meydana çıkıldı.

Turan Altuntaş uzun zamandır oturduğu başkanlık koltuğunu kimseye kaptırmak istemiyor. Bu süreçte çalışmalarını gerçekleştiriyor. Nabız yokluyor, kazanmak için neler gerekli çalışmasını yapıyor.

Trabzon Cemiyeti Genel Sekreterliği görevini bırakan ve başkanlık için yola çıkan Ömer Hakan Usta dün gerçekleştirdiği toplantıda şoför camiasını bir araya getirdi.

Broşürlerini dağıtan ve slayt gösterisi ile neler yapacaklarını anlatan Usta’nın toplantısına yüzlerce kişi katıldı.

Kimi Usta’ya destek için katıldı, kimi ise mesajlarını ve vaatlerini dinlemek için katıldı.

Trabzon Şoförler Cemiyetinin seçimleri çok hareketli geçiyor. Bakalım seçimlere kadar neler yaşanacak?