TONYA’DAN KÜLLİYE’YE NE GİDİYOR?
Dün, Kanuni Anadolu Lisesi’nin statüsünün eskisi gibi olması ile ilgili gelişmeleri . çalışmaları iç işleri Bakanı Süleyman Soylu’nun nasıl ve ne şekilde takip ettiğini, takip etmek için havaalanına gittik. 
Soylu’yu yolcu ederken, Kanuni Anadolu Lisesi velileri adına Mustafa Yaylı’nın bakan ile bir görüşme yaptığını öğrendik. 
Bakan da, Milli Eğitim Müsteşarını, bugün için Trabzon’a gelmesini istedi.
 Müsteşar, Trabzon’da gün boyu konu ile ilgili görüşmeler yapacak.
 Bu konu ile ilgili gittiğimiz havalimanında ilginç bir durumla da karşılaştık. 
Tonya’dan evinde tam organik mandıracılık yapan bir vatandaşımız elinde naturel yoğurtlar ve özel olarak  toprak altında olgunlaştırılan peynir ile Bakan Soylu’nun uçağının kapısına kadar geldi. 

Peynir ve yağlar uçağa kondu. 
Konuyu yakin takibe alınca durumu öğrendik. 
Tonya tereyağı, özel peyniri ve tamamen orijinal el yapımı yoğurtlar, Külliye’ye Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’a gönderilmek için Süleyman Soylu’ya teslim edildi. 

A.SULA KÖSEOĞLU’NUN SERT TEPKİSİ İŞE YARADI
Kanuni Anadolu Lisesinin sınavsız öğrenci alacak okullar statüsüne indirilmesinden sonra özellikle Milletvekili A.Sula Köseoğlu’nun girişimleri ve bu girişimleri esnasında Trabzon hassasiyetini yüksek hassasiyetle Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratlarına iletmesinden sonra Ankara Trabzon ile ilgili olarak harekete geçti. 
Bakanlığı, en yüksek bürokratı müsteşar, Trabzon’a geliyor. 
Bakan Soylu’nun da devreye girmesi ile bugün yapılacak bir dizi görüşmelerden sonra Kanuni Anadolu Lisesi’nin kaderi belirlenecek. 

Köseoğlu’nun özellikle bu konudaki hassasiyeti, okul velileri tarafından da taktirle karşılanırken, bir çok veli Köseoğlu’na telefonla ulaşarak teşekkür etti. 
Köseoğlu bu velilere her fırsatta şunu söylüyor… Şehrin hassasiyeti bizim de hassasiyetimizdir.

VİP’TE İLGİNÇ BULUŞMA
Dün Bakan Soylu, Trabzon Havalimanından partililer ile uğurlanırken, MHP Trabzon il başkanı Nihat Birinci de havaalanında görüldü. 
Birinci, Bakan  Soylu’nun uçağa bineceği  kapının merdivenine en yakın yerde Soylu’yu bekledi. 
Birinci, Bakan Soylu ile bir süre ayak üstü konuştu. 
Sonra, Bakan Soylu’nun uçağı havalandı, ardından VİP’te yine ilginç bir buluşma gerçekleşti.

 Bu kez Ak Parti il başkanı Haydar Revi ile Nihat Birinci baş başa görüştü. Bu görüşmeye bir ara Vali Yücel Yavuz da katıldı. Görüşme bittikten sonra Nihat Birinci’ye zirvenin konusu sorduk.. 
Birinci, Trabzon’un ve devletin meseleleri dedi. 
Birinci bu kadar açıklama yapmakla yetindi. 
Ne kadar sorularımız ısrarlı olduysa da, Birinci daha fazla açıklama yapmadı. 

Bu arada Birinci’ye yerel seçimlerde Ak Parti ile MHP’nin gönül birlikteliği olur mu dedik, 
Birinci, ittifakın yerel seçimlerle ilgili olmadığını belirterek MHP olarak yerel seçimlerde Trabzon’da seçimlere hazırlıklı bir şekilde gireceklerini ifade etti. 
Birinci, belediye başkan adayı belirlemede de “Hele  bir adaylar ortaya çıksın, bir durum değerlendirmesi yaparız” dedi. Birinci’ye Bakan Soylu ile kafa kafaya görüştünüz konu neydi dediğimizde de bize şöyle dedi..”Devlet sırrı…”

O YANGIN MERDİVENİ KÖTÜ ÖRNEK Mİ OLACAK?    
Kuşkusuz meydanın göbeğinde şehrin en işlek caddesinde bir binaya yapılan yangın merdiveni, Karadeniz usulü olarak Türkiye’nin gündemine geldi, gelecek… Çok da tartışılacak.
Bu binada yangın merdiveni olmalı.
Peki nasıl olmalı?
Bina yapılırken yangın merdiveni zorunluluğu yoktu.
 Sonraları yangın merdiveni ile ilgili yığınla kanun yönetmelik çıktı. Çıkan kanun ve yönetmenlikle eski binaların hiç birini uymadı… Ve sonunda işte fotoğrafta görüldüğü üzere bir ucube çıktı.
Şimdi olayın iki yönü var.
Bir, yatırımcı gelmiş en az 100 kişiye iş imkanı sağlamış. Yatırımcıya kolaylık sağlamalı mı…? Evet.
İki, kurallara ve yönetmenlikleri uyulmalı mı..? 

Evet.
Bu işin orta yolu olmalı mı..?
Hayır.
O zaman bu yangın merdiveni ile ilgili mühendislik gerçekçiliği ne..
Ucube boru yerine, merdiven yere kadar inerse, kaldırım işgali. İnmezse çözüm olarak üretilen boru da neyin nesi..
Sahi, bu binada yangın merdiveni olacak..
Peki nasıl olmalı.
Fotoğraftaki gibi mi?
Yok hayır diyorsanız
O zaman nasıl..
Teknik öneri nedir merak ediyoruz.

3’Ü BİR ARADA
Hani reklamlarda ki gibi üçü bir arada gibi bir şey.
Benzetme bu ya..
3’ü bir arada dediğimiz şu.
Ak Parti Of ilçe Başkanı Hakan Terzi.
Araklı ilçe Başkanı Şaban Bıyık
Hayrat ilçe Başkanı Salih Öztel… 
Bu üç ilçe başkanının her yerde bir arada. 
Her gelişmede birlikte. 
Parti içinde de birlikte hareket ediyor. 

Birlikte nefes alıyor. 
Toplantılarda birlikte hareket ediyor. Ve ilginçtir parti ile ilgili beklenti, çekince, hedef ve ilkeler ile partiye önerdikleri yol haritalarında da aynı fikir etrafında birlikte oluyorlar. 
Bu üç ilçe başkanını birlikteliği diğer ilçe başkanları tarafından nasıl karşılanıyor bilemiyoruz ama ilçelerde parti tabanları tarafından dayanışmaları taktirle karşılanıyor.
3’ü bir arada adı takılan ilçe başkanlarının parti sadakati, teşkilata güveni, öz eleştirileri ve eleştirilerindeki objektiflikleri örnek alınacak nitelikte. 
Bunu da özellikle ifade edelim.

O KONGRENİN EN İLGİNÇ PANKARTI
Trabzon Ak Parti il gençlik kolları kongresinin yapıldığı kapalı tenis kontu salonunun dizaynı yine taktir topladı, Bu işi Trabzon teşkilatı her kademede kusursuz yapıyor…
Özellikle salonun üç tarafı da pankart ve afişlerle süslendi. 
Hemen hemen her ilçe gençlik kolu başkanlığı kendi ilçesi ile ilgili espri ağırlıkla ama mesajı güçlü kuvvetli anlamlı pankartları ile kongreye renk kattı.
Bu pankartlar arasında ise bize göre en ilginci, Ak Parti teşkilatının en çalışkan özverili ismi Ayhan Ustaoğlu için hazırlanmış olanıydı. 
Dün yaş gönü olan Ustaoğlu için arkadaşları yaş gününü kutlayan özel bir afiş hazırladılar ve kongre salonuna astılar. Siyasi içerikli afişlerin arasında bir anda dikkat çeken bu yaş günü kutlaması afişi bir vefa ve arkadaşlık duygusu olarak kongreye katılanlarca taktir edildi. 
Hasan Şener’in yakın arkadaşı Ayhan Ustaoğlu’na yaptığı, Halil İbrahim Demirtaş’ın da onay verdiği bu girişim alkışlanacak nitelikte…
Ayhan Ustaoğlu’na biz de 61saat ekibi olarak mutlu yıllar diyoruz.