AK PARTİ ADAY ÇIKARACAK MI?

Şehrin en önemli STK’larından biri şüphesiz ki Trabzon Barosu’dur. Trabzon Barosu’nun son seçimi 2 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşti. Sibel Suiçmez ile Nusret Yılmaz kıyasıya bir yarış gerçekleştirdi. Seçim sonrası AK Parti kanadı büyük bir mağlubiyet yaşadı, birçok AK Partili seçime gelme gereği bile duymadı onlar için acı sonuç kaçınılmaz oldu.
473 Avukat'ın oy kullanma hakkı bulunurken 396 Avukatın sandık başına giderek oy kullanmıştı. Av. Sibel Suiçmez 242 oyla başkan seçilirken Av. Nusret Yılmaz ise 151 oyda kalmıştı. Ak Parti’nin adayı olarak yola çıkan Nusret Yılmaz seçimi kazanamamış ve Sibel Suiçmez başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Seçimin üzerinden 2 yıl geçti ve seçim tekrardan geldi. 14 Ekim 2018 Pazar günü Trabzonlu avukatlar sandık başına gidiyor. Sibel Suiçmez yeniden aday olacak. Peki karşısına kim çıkacak? Ak Parti Suiçmez’den koltuğu almak için şimdiden kulis çalışmalarına başladı. Henüz kesin bir isim netleşmedi. Ama bu kez Suiçmez’i yenecek bir aday profiliyle sandıklara girmek için avukatlık bürolarında çalışmalar başladı. Öne çıkan isimleri önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

BEŞİKDÜZÜ İÇİN İSİMLER ÇOĞALIYOR

Yerel seçim süreci yaklaştıkça ilçelerle ilgili yeni isimler de gündeme gelmeye devam ediyor. AK Parti’nin en zayıf olduğu ilçelerden biri olan Beşikdüzü ilçesinde değişim yaşanacağına garanti gözü ile bakan CHP’de şimdiden birçok isim gündemde.
Bunlardan ASKF Başkanı Cahit Erdem, Ramis Uzun ve Şakir Yengün isimlerinden daha önce bahsetmiştik. Bu bilgilendirme sonrasında CHP kulislerinden önemli bir isim daha Beşikdüzü için gündeme geldi.

cemil bozbaş trabzon ile ilgili görsel sonucu
Parti kulislerinde Beşikdüzü için ismi sıkça dile getirilen, ilçede de sevilip sayılan o isim önceki dönem milletvekili adayı olan Cemil Bozbaş. 2 dönem Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığını yapan, 2 tane tarım politikası üzerine yayını bulunan Bozbaş, sadece CHP’lilerin değil ilçede partili partisiz birçok kesimin sempatisini kazanmış tartışılmayacak bir isim olarak gündeme geliyor.


MÜTEAHHİTLER BU HABERE DİKKAT

Türkiye’nin ABD ile yaşadığı kriz sonrasında Türkiye ekonomisindeki yaşanan büyük kriz her sektörü olduğu gibi ağırlıkla da inşaat sektörünü etkiledi ve etkisi her geçen gün artıyor.
Bölgemizde de özellikle kamudan alınan ihalelerle ilgili veya yeni yapılan ihalelerle ilgili müteahhitler ne yapacağını şaşırmış durumdaydı.
Çünkü ihalelere verilen tekliflerden sonra demir iki kat, arttı beton ve asfalt hammaddesi gibi birçok ürün değeri iki katına çıktı.
Müteahhitler bununla ilgili kara kara düşünürken onların yüreğine bir nebze olsun su serpecek bir haber geldi.

Ankara kaynaklı elimize ulaşan bilgilere göre büyük ölçekli yeni ihalelerin bazılarının iptal edileceği yapımı devam eden inşaatlarda, yollarda ve diğer yatırımlarda demir beton ve asfaltın hammaddesi olan bİtüm de bedel artışına gidileceği öğrenildi
Şehrimizde ilgili konuşulan bir konuyu da size aktaralım. İnşallah olmaz ama edindiğimiz bilgilere göre şehir hastanesinin ihalesinin iptal edileceği ifade ediliyor.

trabzon şehir hastanesi ile ilgili görsel sonucu

Sadece Trabzon değil ülke genelindeki büyük ölçekli yap işlet devret modeli ihalelerin iptal edilip ileride yeniden değerlendirileceği ifade ediliyor.

Aynıca yapımı devam eden fakat zararın büyük olduğu işlerle ilgili de bir çalışma yapılacağı ve müteahhitin kabul etmesi halinde tasfiye işleminin uygulanacağı ifade edildi.
Belli ki Ankara krizin etkileri ile ilgili önemli bir çalışma içerisinde.

ORDU TIRPANI TRABZON BÜYÜKŞEHİRE  DÖNER Mİ?

Bilindiği üzere istifası istenilen ve belediye başkanlığı yaptığı şehirde kendisine ‘Küçük Tayyip’ lakabı takılan Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz istifası istendikten sonra  Numan Kurtulmuş'a yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştu. Sosyal medyadaki bu mesajlarını sildiği gözlemlendi, belki bir geri dönüş olabilir ama olmaz ise Yılmaz MHP’den yeniden Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni kazanabilecek bir güçte.

Trabzon ile alakası ne diyeceksiniz, Numan Kurtulmuş’a Enver Yılmaz, Tayyip Erdoğan’a yaptığı hakaret içerikli konuşmaları ile yüklenmişti. HAS Parti genel başkanı iken Kurtulmuş Tayyip Erdoğan aleyhine demediğini bırakmamıştı.
O zaman HAS Parti’nin Trabzon il başkanı Ömer Topaloğlu idi.
Topaloğlu’nun ismi şimdilerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi için konuşuluyor ve Ordu’nun istifasına neden olan Kurtulmuş eğer tepede bu kadar güçlü ise, Topaloğlu’nu Trabzon için zorlayabilir deniliyor.

ömer topaloğlu ile ilgili görsel sonucu

Topaloğlu Trabzon’da kimseyle hırı gürü olmayan herkesin sempatiyle baktığı bir isim. Tabanda çok destek görmese de hoşgörüsü ile her gittiği yerde kabul görüyor.
Eğer Numan Kurtulmuş bastırır ise Topaloğlu ismi Büyükşehir olmaz ise Ortahisar için mutlaka gündeme gelecektir.

TRABZON’DA AVM’LERDE BÜYÜK KRİZ

Türkiye’de yaşanan döviz kuru krizi ve dövizdeki hareketliliğin ardından, kiralarını ve sözleşmelerini Avro üzerinden yapan AVM’lerdeki kiracılar da kara kara düşünmeye başlamıştı ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buna müdahale etti.

Trabzon’da AVM’lerde gezdiğimizde bu şikayeti tüm dükkan sahipleri dile getiriyordu. Bir gömleğin 400 liraya kadar yükseldiğini  gören müşteriler nedenini sorduğunda mağaza müdürleri kiraların iki katına çıktığını bundan dolayı da mağazaların onlarca şubesi olduğu için altından kalkamadıklarını belirtiyor ve ürünlere yansıdığını söylüyor.

Yeni yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye'deki bütün döviz bazlı sözleşmeler iptal edildi. 30 gün içerisinde sözleşmelerini yenilemesi gerekenler arasında, markalarla kira sözleşmelerini döviz bazında yapan AVM'ler de bulunuyor.

Bundan sonra Türkiye'de yerleşik kişilerin menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü alışverişler döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak belirlenemeyecek.

Kararnameye göre hali hazırda döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller, 30 gün içinde TL cinisinden taraflarca yeniden belirlenecek.

avm içi ile ilgili görsel sonucu

Peki bundan sonra ne olacak. Yeni sözleşmeler bugünki kurdan mı hesaplanacak. Bu da mağazacıları düşündürüyor. Çünkü sözleşme sonrası döviz kuru düştüğünde yine mağazacılar zarar etmiş olacak.

Trabzon’daki AVM’lerdeki kiracılar şu anda yeni sözleşmelerini bekliyor. Bir çoğu da anlaşamazlarsa meydan civarında kiralık dükkanları araştırmaya başlamışlar bize.

BABACAN MÜDÜRÜN ALKIŞI HAK EDEN EKİBİ

Trabzon’da göreve geldiği günden bu yana, şehirde ard arda gerçekleştirdiği huzur operasyonlarıyla, asayiş olaylarını büyük oranda azaltan, Emniyet’in babacan müdürü Orhan Çevik, aynı zamanda diğer kurumlar ve halkla ilişkiler noktasında da takdir topluyor.


Zaman zaman sivil araç ile halkın arasına da karışan Emniyet Müdürü Çevik kadar, onu gururlandıran Emniyet Mensupları da alkışı hak ediyor.
 

Önceki gün Trabzon’da çok kuvvetli sağanak yağış nedeniyle birçok yolda rögarlar tıkandı. Ve bir polis memuru, 61saat.com objektiflerine ayakkabılarını çıkarmış yalın ayak bir rögar kapağını açarken görüntülendi.
Meğer aşırı yağış nedeniyle yolların dere olup aktığını gören Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik  tüm Emniyet mensuplarına trafik akışının aksamaması için, rögar kapaklarının açılmasına yardımcı olunması talimatını vermiş.
Başka bir amir olsa sizin işiniz değil der geçer ama dedik ya Babacan Müdür Çevik bu talimatıyla emniyet mensuplarının Trabzonluların imdadına yetişmesine vesile olmuş.



Çıplak ayağıyla ‘Helal olsun’ dedirten O görüntü halkın gönlünde de taht kurdu. İsmini bilmediğimiz o polis memurunu, onun gibi görev yapan tüm mesai arkadaşları ile o gece canla başla çalışan evinden kalkıp görevi başına gelen belediye çalışanlarını emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyoruz.