SİBEL SUİÇMEZ AK PARTİ'YE UZAK MI?

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, dün Trabzon basını ile yeni adli yılın açılması münasebetiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Trabzon Adliyesi, cezaevi ve avukatların sorunları ile ilgili önemli bilgiler veren Suiçmez’in Ekim ayında yapılacak Baro seçimlerinde aday olup olmayacağı merak konusuydu.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Suiçmez’in adaylığı ile ilgili bir soruya, ‘Sibel hanım 2 buçuk dönemdir görev yapıyor. Yeni ve daha güçlü bir yönetimle Baro hizmetlerine devam edecektir. Zaten pandemi nedeniyle yarım dönem fazladan yaptı, Baro’da kural olmasa da iki yıl üst üste görev yapanların yeniden aday olmaması gibi bir anlayış vardır’ ifadelerini kullanmıştı.

Dün Sibel Suiçmez böyle bir teamül olmadığını, Trabzon Barosu’nda ikiden fazla dönem Baro başkanlığı yapan isimler olduğunu, kendisinin pandemi nedeniyle son döneminde yapılması gereken birçok faaliyeti geciktirdiğini, yeni dönemde bunları hayata geçireceğini ifade ederek aday olacağını resmen belirtmiş oldu.

İktidara, Ak Parti politikalarına karşı Ak Partililerle ilişkileri kötü şeklindeki eleştirilere ise Suiçmez, “Beni mevcut iktidara karşı gibi göstermek istiyorlar oysa ki ben Adalet Bakanımızla da çok iyi diyalogları olan Baro başkanlarından bir tanesiyim. Ombudsmanımız Şeref beyle ilişkilerimiz çok iyi. Milletvekilleri ile de öyle. Yani kimseyle bir sıkıntımız yok, iktidar ile bir sıkıntımız yok. Bizi karşıda gibi göstermek isteyenler yanılıyor. Hepsi ile ilişkilerimiz çok iyi” cevabını verdi.

Suiçmez, çok yakın zamanda adaylığını ilan edecek ve yönetimine birkaç yeni takviyeyle listesini açıklayacak.

BİZİM ALTIN KIZLARIMIZ DA HAZIR

Voleybolda Türkiye’nin altın kızları bu spora olan ilgiyi de arttırdı..

Bölgemizin de altın kızları var. Keşanlı kızlar olarak da bilinen Çarşıbaşı’nın İskofya takımı sezon hazırlıklarını büyük bir gayretle sürdürüyor…

2 ligde mücadele eden İskofya, sezonu geçen günlerde açtı.

Şimdi, ligin başlamasını dört gözle bekliyor..

Flaş transferlerle gücüne güç katan İskofyaspor’da baş antrenör olarak Hayri Çakır görev yapacak.

A Takımın Menajerliğine Elif Akkan getirilirken, yardımcı antrenör olarak ise Murat Kul görev yapacak.

İskofyaspor Kulüp Başkanı Hayri Çakır, geçen yıl başaramadıklarını bu yıl başaracaklarının sözünü verirken, kulübe maddi ve manevi yardım yapanlara teşekkür etti.

Trabzon’un altın kızlarına selam olsun..

Her anlamda sizinleyiz..

ULAŞ ÖZDEMİR’İN YERİNE KİM GELİYOR?

Trabzonspor’da ki sürpriz değişiklikten sonra şimdi tesislerde ve camiada merak edilen şey, Özdemir’in yerine kimin geleceği..

Bu konuda yönetimin birden fazla planı var..

İlk plan, Özdemir’in makamının lav edilmesi..

Ancak bu çok zor görülüyor.

İkinci plan, Can Karyağdı’nın bu göreve terfi ettirilmesi..

Karyağdı’nın yerine Nuri Bekar’ın getirilmesi..

Üçüncü plan ise, dışarıdan bir isim..

Bunun için çeşitli alternatif isimler gündemde..

Ancak üçüncü planın hayata geçmesi çok zor.

Kulüp kulislerinden gelen bilgilere göre ikinci planın gerçekleşmesi daha muhtemel.

BUSENAZ, İSTANBUL’A TAŞINIYOR…

Tokyo Olimpiyatları’nın şampiyonu altın kızı Busenaz Sürmeneli, İstanbul’a taşınıyor.

Hemen panik yok.

‘’Trabzonspor’dan bir yere ayrılmam’’ diyen Busenaz Sürmeneli’nin İstanbul Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak işe başlayacak…

Busenaz Sürmeneli, Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildiğinde öğretmen olduğunu öğrenen Cumhurbaşkanı talimat ile Busenaz’ın tayinini yaptı.

Cumhurbaşkanı bir başka olimpiyat şampiyonu Trabzonlu sporcumuz Abdullah Öztürk de yine Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın emirleri ile Cumhurbaşkanlığı müşavirliğini atandı..

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görev yapmasına karar verildi.

VE O BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

KTÜ’lu bilim insanı Prof Dr Kemal Üçüncü’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğunu ilk 61saat duyurdu.

Haber, özellikle ulusalcı ve milliyetçi çevrelerde olumlu karşılandı.

Ulusalcılığı ve milliyetçiliği ile tanınan Üçüncü Aydınlık gazetesinde de de yazılar yazdı.

Son olarak Oda TV’de de yazıları çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kemal Üçüncü’yü danışmanı yapması Kılıçdaroğlu’nun ulusalcı ve milliyetçi politikalarına yön vereceği belirtiliyor.

İSTİFACILAR PİŞMAN MI?

Belli ölçülerde, zaman her şeyin ilacı derlerle ya Yomra’da AK Parti içinde sıkıntılar bitti gibi..

Şimdi yeni yönetimin oluşması bekleniyor.

Bu arada ilçede ilginç bir söylenti var..

Ak Parti’den istifa eden 5 belediye meclis üyeleri arasında bazı isimler istifalarından dolayı gelinen şu noktada pişmanmışlar…

İstifacıların ağzından böyle bir söylem duymadık…

O nedenle kesin ifade kullanmıyoruz.

Bu arada partinin kanaat önderleri istifa edenlerin yeniden partiye dönüşü ile ilgili bir nabız tutmuş, genel merkez katı tutumunu devam ettirmiş.

Çünkü, istifacılar parti içi sinsile yolunu izlemedikleri istifalarını direkt, genel merkeze e devletten gönderdikleri için genel merkezin tutumu katıymış…