AK PARTİ TRABZON ADAYLARININ İLGİNÇ HALLERİ

Dünden itibaren sosyal medyada Ak Parti Trabzon milletvekili adaylarının ilginç halleri, görüntülü olarak görülmeye başladı.

İçten samimi sohbet anları, göze hoş gelen montaj ile düzenlenmiş.. Balta’nın türkü söylemesi, Adnan Günnar’ın açlık isyanı, Bahar Ayvazoğlu’nun samimi halleri, Selçuk Çebi’nin bir güreş müsabakasında kündesini anlatması, Vehbi Koç’un lise yıllarında şimdiki mesleğine gönül verdiğini anlatmaları ortaya çok hoş görüntüler çıkardı.  

Az siyaset çok muhabbet adı altında vizyonu giren görüntülerde vekil adaylarının rahatlığı, kamera karşısındaki profesyonelliği hakikatten izlemeye değer.

SKM’de bir anda akla gelen bu yaratıcı uygulamanın devamı da gelecekmiş.

Hamamizade’de uzun uğraşlar sonucu çekimi yapılan görüntülerdeki montaj tekniği de en az görüntüler kadar ilginç ve o kısa videoyu izlenir hale getiriyor.

SKM Başkanı Hasan Dilekoğlu, vizyona giren görüntülerin peşi de gelecek dedi, sürprize hazır olan da demeyi unutmadı. 

Aslında AK Parti Trabzon SKM riskli bir yaratıcılık ortaya koydu ama,bu güzel yaratıcılık vekil adaylarını kabul edelim çok sempatik yaptı. 

Muhafazakar seçim mantığını bir kenara iten Ak Parti’nin vekil adayları ile ilgili olarak az siyaset çok muhabbet adını verdiği kısa video görüntüleri, yaratıcı fikir açısından son derece mükemmel ve alkışlanacak bir durum.

Ve insanı diğer görüntüler için de merak içinde koyuyor… Devamı gelecek denilen görüntüleri de hakikaten merak ediyoruz.

BAYRAKTAR’IN SAHA ÇALIŞMASINDAN YORUMLARI 

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da seçim çalışmalarına katılıyor. 

Sahaya inen Bayraktar seçmenlerde bir araya gelerek sohbet ediyor Trabzon ve Türkiye için Ak Parti’nin gerekli bir parti olduğunu belirtiyor.

Bayraktar Trabzonluların alanda sokakta kendisine gösterdiği ilgiden son derece mutlu olduğunu belirterek “Biz Trabzon’a seçim çalışmalarına katkı vermek için geldiğimizde, hiçbir ileriye dönük hesabımız yok. İstiyoruz ki, Trabzon yatırımlardan payını alsın. Partimizin milletvekili adaylarının her birinin kendine özgü yetenekleri var. Bu da şehrin şansıdır” dedi. 

Özellikle alan ve sokak çalışmalarında Bayraktar’a vatandaşlar büyükşehir belediye başkan adaylığını düşünüp düşünmediğini de soruyor. Bayraktar da bu soruya, kesin ve net cevap vermiyor, büyükşehir belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, başarılı bir grafiği olduğunu da özellikle hatırlatıyor.

MUHAMMET BALTA’YA ÖZEL GÖREV 

AK Parti Trabzon SKM’si, partinin ilk sıra milletvekili Muhammet Balta’ya bir yeni görev daha verdi. 

SKM, Balta hariç diğer vekillere özellikle Ak Parti’ye oy vermeyeceğini tahmin ettiğiniz kişiler ile sokakta karşılaştığınızda ikna için kendinizi yormayın, iyi dileklerinizi belirterek başka bir alana kayın dedi. 

Ancak Muhammet Balta’ya, bu konuda farklı bir görev verdi. SKM Balta’nın ikna kabiliyetinin yüksek düzeyde olduğundan hareketle Ak Parti’yi oy vermeyeceğini tahmin ettiğin kişiyi ikna için uzun da olsa konuş, sohbet et. 

Balta bu nedenle, ayak üstü uzun sohbetler yapıyor. 

Yaptığı sohbetlerden de başarılı çıkıyor. 

Balta’nın ikna kabiliyetindeki bu başarısı, seçim çalışmasında Balta’yı takip eden partilileri biraz yoruyorsa da Balta uzun ve ikna edici sohbetlerden başarı ile çıkarak görevini yapıyor.

MARAŞ CADDESİ TRAFİĞE KAPANIRSA… 

Trabzon’da hatırlanacağı üzere her yıl bir Maraş Caddesi trafiğe kapansın kapanmasın tartışmaları alevlenir. Bu noktada her zaman da Uzunsokak, örnek verilir. 

Çünkü Uzunsokak, trafiğe kapandıktan sonra, burası vatandaşlar için ayrı bir cazibe alanı olmuştur. 

Araç trafiği olmayan bölgede vatandaşlar rahatça dolaşmakta ve burada ki esnaf içinde bu durum belirgin bir şekilde hissedilmekte. 

Maraş Caddesinin araç trafiğine kapanmasını istemeyenler ise özellikle şehirde ki trafik sorununu ortaya koymakta ve şehrin bunu kaldıramayacağını ifade etmekte. 

Neyse gelelim biz tekrardan Maraş Caddesi trafiğe kapanmalı mı kapanmamalı mı sorusuna.. 

Aslında bu sorunun cevabını geçtiğimiz günlerde kısmanda olsa bulduk. Kısmen diyoruz çünkü kapanırsa nasıl bir planlama yapılacağı henüz belli değil. 

Ancak cevabını bulduğumuz kısım Maraş Caddesinin araç trafiğine kapanması durumunda şehir trafiğinin  iyi bir düzenlemeden geçmesi gerektiği.. 

Çünkü hatırlarsınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Haziran’da Trabzon mitingi sırasında Maraş Caddesi trafiğe kapandı. Araçlar Posta istikametinden verilmeye başlandı. 

Ve bu durum trafiğe içinden çıkılmaz bir hal aldırdı. 

Moloz’dan Meydan’a aracıyla ulaşmak isteyen bir kişi yaklaşık en az yarım saatten Postanenin olduğu bölgeye gelebildi. 

Bu durum aslında Maraş Caddesinin trafiğe kapanması durumunda gerçekten iyi bir planlamanın yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor… 

ANKARA, ORTAHİSAR’IN DENETİMİNDE YAPIYOR

Trabzon’da bir süre önce Ensar Vakfı’na verildi verilmedi tartışmalarına neden olan Ortahisar’da ki eski Tömer Binası bu sıralar restorasyondan geçiriliyor. 

Restorasyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Restorasyonun denetimini ise Ortahisar Belediyesi yapıyor. 

Bu durum binanın hemen dışına asılan afişle hemen hemen herkese duyuruldu. 

Binan dışında kimsenin germemesi için koyulan kepenklerin üzerine hem binanın nasıl restora edileceğine dair planlar asıldı hem de ‘Bu binanın restorasyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar Belediyesinin Denetiminde yapılmaktadır” afisi asıldı. 

Trabzon’un en çok tarihi yapısının bulunduğu mekan olan ve Sur İçi diye tabir edilen Ortahisar’da bu gibi restorasyonlara hız verilmesi sevindirici. 

Hatırlarsanız aynı bölgede yer alan Fatih Cami’de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. 

Bölgede ki tarihi yapıların bu şekilde restore edilmesi Trabzon turizmi açısından sevindirici  durum olduğu gerçek…

DOKTOR TRABZONLU OLUNCA… 

İstanbul sosyetesinin diş doktoru olarak bilinen Of’lu hemşerimiz Halim Saral çok renkli kişiliği olan biridir. 

Saral, tam bir kemence hastasıdır. Kendi de atma türküler söyler.

Renkli kişiliği ile tanınan Saral mesleğinde de bir numaradır. Saral, koyu bir Trabzonsporlu olup, takımın bütün maçlarına gelir, kombinesini alır.

Saral’ın özel diş muayenehanesinde ise şu sıralar ilginç bir uygulaması var.. 

Ünlü kemençe sanatçısı Yusuf Cemal Keskin’in, hasta tedavi ederken canlı olarak kemençe çalmasını isteyen Saral doktor Trabzonlu olunca işte böyle bir uygulama da ortaya çıkar dedirtiyor. 

Keskin de hasta koltuğa oturduğu gibi hemen kemençesine dokunarak, hastanın psikolojik olarak rahatlamasını sağlıyor. 

Saral bu uygulamasından en çok da Trabzonlu olmayan hastalardan aldığı olumlu dönüşümlerden memnun… 

Bizim Karadenizliler kemençe sesi ile dişini tedavi ettirmiyor ama Karadenizli olmayan hastalarımız kemençe eşliğinde rahatlıyor dedi.