TÜRKİYE SENİNLE, TRABZON SENİNLE!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşma, tespitler ve ortaya koyduğu iradeli dik duruşu, ülkenin gündemine oturdu. Soylu, özellikle Kandile gidip oturacağız demesi, Türk milletinin taktirine şayan oldu. Plan Bütçe Komisyonunun üyelerinden biri de Trabzon Milletvekili Salih Cora’dır. Cora, Bakan Soylu’nun bütçe görüşmesinde yaptığı konuşmayı bize şöyle özetledi.

“Bütün her bir üye verdiği bilgiler ile tatmin oldu.  Taktirini aldı. Muhalefet parti sözcülerinin bütün sorularına bütün açıklığı ile cevap verdi. Detay bilgileri ile komisyon üyelerini kendine hayran bıraktı. Kararlılığı, dik duruşu, olaylara hakimiyeti, Türkiye’nin en başarılı içişleri bakanı olduğunu gösterdi..”

Özellikle Soylu’nun kızı ve çocuğu için yaptığı tespitler, söyledikleri ise ülkenin bekası ve menfaati için nasıl elini taşın altına soktuğunun kanıtı..

Soylu, yürekli duruşu, cesareti, aldığı görevi layıkıyla yerine getirmedeki kararlılığı ile bir çok bakana da örnek teşkil ediyor.

Bu aşamada Trabzon’un yapacağı şudur.

Soylu’ya destek olmak. Manevi güç vermek.

Partisinin teşkilatları da şunu yapacak.

Gereksiz ufak tefek ve bireysel işlerle ilgili olarak Soylu’yu bunaltmamak.

Türkiye ve Trabzon sizin arkanızdadır, Sayın Bakan.

Yolunuz açık olsun.

Allah da yardımcınız.
 

TÜRKİYE, KANDİL’E OTURABİLİR Mİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Türkiye Kandile oturacak açıklaması ülkenin gündemine de oturdu. Soylu, bu konuşmayı yaptıktan sonra bütün TV’lerin tartışma programlarında Kandile Oturmak tartışıldı. Ve bu tartışmalardan çıkan sonuç şu oldu.

-Türkiye teröre karşı mücadelede kararlı

-Türkiye bağımsız ve hür bir ülke olarak stratejik dostlarının kendine karşı olumsuz tavırlarından rahatsız bunu bertaraf edecek gücü var

-Süleyman Soylu teröre karşı mücadelede son yılların en başarılı içişleri bakanlarından biri

-Türkiye, İran ve Irak ile teröre karşı mücadelede geliştirdiği konsept, olması gereken bir durum

-Ve Türkiye zemini yeri ve zamanı hazır olduğunda Kandil’e oturur.

-İlk kez, bir Cumhuriyet hükümeti Kandile oturmaktan bahsetti… Bu kararlılık dünyaya önemli bir mesajdır.

Yani anlayacağınız Soylu bu söze lafta demedi..

Türkiye kandile oturur… Hemde çok rahat… Yeter ki uluslar arası şartlar oluşsun. O da oluşacak gibi.
 

ÜNLÜ PROFESÖRÜN HASTA HASSASİYETİ

KTÜ TIP’ta dalında ünlü bazı profesör doktorlarımız bizim insanlarımız, emekli oldu ve bazıları Özel hastanelerde görev yapmaya başladı. Her gün bir hocamızın billboardlarda artist gibi reklamlarını görüyor. Geçenlerde Uzun sokakta tanıdık bir dostumuz yolumuzu kesti, aynen şunları dedi… Hiçbir ekleme yapmadan aktarıyoruz

“Özel Hastaneye geçen ünlü Profesör hocalarımızın hasta hassasiyetlerini görünce gözlerim yaşardı.. Hastalarını kapıda ayakta karşılıyor. Gülen yüzleri ile moral aşılıyor. Çay kahve söylüyor. Gözünün içine bakarak konuşuyor. Bir ilgi, bir ilgi...  Hasta bu ilginin altında kalıyor. Hatta, gece hastaneye gittin ben profesör istiyorum ona muayene olacağım dediğinizde yarım saatte yanınızda oluyor. Bu hocalarımızı üniversitede koridorda göremezdik. Görsek selem vermezlerdi. Odasına giremezdik, girsek yüzümüze bakmazdılar. Ne değişim gösterdiler, hasta hassasiyeti açısından…”

Dostumuz bu dediğine bir yorum yapmayacağız ama hocaların özel sağlık kuruluşları ile anlaşmalarında ne kadar hasta o kadar para ilişkisi vardır diyorlar. Biz kamuoyunun yalancısıyız.

Bu arada, Prof Dr Yusuf Gedik’in hakkını teslim edelim. Gedik, “emekli olduktan sonra çalışmayacağım” dedi. “Hiçbir özel sağlık kuruluşuna da gitmeyeceğim” dedi ve gitmedi.


NİHAT BİRİNCİ’NİN DİLİ Mİ SÜRÇTÜ
MHP’nin seçimle iş başına gelen İl Başkanı Nihat Birinci’nin il kongresinde yaptığı konuşmanın yankısı hala devam ediyor. Özellikle İYİ Parti’ye yönelik sert eleştirileri ve tespitleri ile gündeme oturan Birinci’ye, İYİ Parti yetkilileri henüz bir cevap vermiş değil. İYİ Parti’nin bazı kurmayları ile sohbet ederken Birinci’nin konuşmasını değerlendirdik. İYİ Pati’nin ağır topu, bize şöyle dedi…. “Birince dedi ki, bizden 12 kişi gitti 3 bin kişi geldi. Gelenlerden 50 kişinin adını kamuoyuna açıklayabilir mi…?”

Birince kongrede hakikatten böyle mi dedi..?

12 Kişi gitti 3 bin kişi geldi.

Nihat Birinci’yi aradık. Belki dili sürçmüştü diye.. Hal hatır sorduktan sonda direkt bu iddiayı kendisine sorduk.. Dedi ki… “Benim konuşma metnim, partimizin veb sayfasında var oradan bulabilirsiniz…”

Bunun üzerine veb sayfasına girdik. Birincinin konuşmasını dikkatlice okudur. İşte o çok konuşulan iddiası konuşma metninde aynen şöyle yer alıyor.

“Bizler arınarak, çoğalarak çok daha kararlı, emin adımlarla bu kutsal davayı hedefine ulaştırmak için yolumuza devam ediyoruz.

Bugüne kadar Trabzon’da partimizden istifa eden üye sayısı 12’dir. Bu zaman zarfında da partimize gelip üye olanların sayısı da 3 bini geçmiştir…”

Demek ki, başkanın dili sürçmemiş..

Ve MHP, Trabzon’da müthiş bir ivme kazanıyor. Çalkantılı dönemden bu zamana kadar 3 bin yeni kişi MHP safların katıldı, helal olsun ne diyelim.
 

CEMİYET KULİSİ NEREYE KAYDI

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin yönetiminin belirlenmesinde seçimlere yıllar olsa da her zaman kulis yapılır. Her zaman Cemiyet kulisin göbeğindedir. Şu sıralar aldığımız haberlere göre Cemiyet kulisleri Selim Pastanesi’ne kaydı. Burada oturulup konuşuluyormuş.

Her dönemin akil adamı arabulucu Nevzat Yılmaz ağabeyimiz böyle bir kulis ortamını oluşturmuş. Dostlarıyla bir araya gelmiş. Yedirmiş içirmiş. Nevzat Abimizin Allah’ı var, eli açıktır. Şu sıralar Cemiyet lokalinde kestane partilerine de başladı. Kestanelerini kilo kilo alıyor millet kestanenin tadına varıyor.

Biz şimdi gelelim, Selim’deki cemiyet kulisine.

Fotoğrafta iyi bakın…Buradakilerden biri başkan adayıyım diyor. O isim Miraç Özğacı.. Mevcut Başkan Yusuf Turgut’un gönlünde ise söylenenlere göre Altuğ Atalay var.

Masada bu mevzu konuşuluyor.

Turgay Beşyıldız, toplantının tutanaklarını tutuyor.

Cevat Ocak,  olayın görgü şahidi olarak masada. Herkese eşit uzaklıkta olan Cevat, kim ne konuştu ne söz verdi hepsini kayıt altına alıyor.

Cahit Erdek ise; bağımsız gözlemci olarak orada..

Nevzat Baba ise, otorite konumu ile kulisin sağlıklı geçmesi milletin birbirini kırmaması için ağabeylik yapıyor.

Bu kulisin sonunda ne oldu…? Ne çıktı..?

Tam bir mutabakat olmadı.


 

HEMEN AĞIZ DEĞİŞTİRDİLER

Vay anam vay demeden kendimizi alamadık.

Daha düne kadar Haydar Revi’nin işi bitti. Genel merkez O’nu sildi. Bakan istemiyor. Ak Parti’deki hayatı son buldu. En başarısız il başkanıydı. Ak Parti’nin değerlerine uzak diyenler genel merkez adayım Haydar Revi deyince, bir anda 180 derece döndüler. Revi’ye bir övgüler bir övgüler… Valla onların bu dönüşünü görence bizim yüzümüz kızarıyor.

Bu nasıl bir siyaset

Bu nasıl bir insanlık

Bu nasıl bir çıkar ilişkisi.

Allah, Revi’ye kolaylık versin.

He ne kadar bir dönemlik il başkanlığı sürecince tecrübe edindi..Kimin ne olduğunu öğrendi ama böyle ikili oynayanlar her zaman insanı yanıltabilir.

Revi çok sıkı eleyip dokuması gerek. Hem de çok.