AK PARTİ TRABZON’DA SANDIK ISRARI

Trabzon Ak Parti kulislerinde, il başkanlığı seçimleri için illa ve kesin olarak sandık kurulması gerektiğine yönelik büyük bir lobi çalışması var… Ak Parti’nin bir bileni, bu konuda tabanın kararlı olduğunu istekli olduğunu ve genel merkezden bunu beklediğini belirtti..

Şimdi bu bir bilen kim diye merak ediyorsunuzdur.

Önemli bir büyük ilçenin kurucu ilçe yöneticisi ama Trabzon kulislerine de yakın. Yakın olmaktan öte de yönlendirici.. O bir bilen der ki, eğer sandık kurulmaz ise, partinin geleceği çok iyi değildir.. Hatta, kopmalar bile olacaktır.

Peki, genel merkez Trabzon’a il başkanlığı seçimi için sandık koyar mı..?

ak parti miting trabzon ile ilgili görsel sonucuSanmıyoruz..

Geçmiş dönemlerdeki gibi olacak.

SANDIK KURULURSA KAÇ ADAY OLUR?

Peki, genel merkez gelen talepleri olumlu karşıladı, Trabzon il başkanlığı için sandık kurdu…

Kaç aday olur.. Kaç isim yarışa girer.. Yine bir bilen partili dedi ki, önce çok aday çıkar sonra ittifaklar olur..

En fazla üç liste ile seçimlere gidilir dedi.

Üç listeli seçime genel merkezin çok sıcak bakacağını tahmin etmiyoruz.. Ama oldu diyelim..

Seçimli il başkanlığı yarışında şu anda kulislerdeki genel değerlendirmelere ve nabzı bakarsak Selahattin Çebi bir adım önce olur.

YEDİ EMİN GARAJLARI BÜYÜKŞEHİRE Mİ? 

Trabzon’da ciddi bir sıkıntı olan yeri yedi emir garajları ile şikayet bitmek bilmiyor..

Fahiş otopark parası bazen aracın icradan satılan fiyatından fazla geliyor.

Bir de yedi emindeki araçlar da sağlıklı şekilde korunamıyor..

Her türlü çoğrafi koşullar araçları bayağı eskitiyor.

Bunun için önlem de yok.

Bu şikayetlerin giderek artması üzerine yedi emin garajlar ile ilgili olarak Büyükşehir belediyesi devreye girebilir.

Bu konuda teknik bir çalışma yapılıyor.

TRABZON’DA DA KARABORSA 

İlgili resimBütün ülke genelinde sıkıntısı çekilen grip aşısı Trabzon’da da ciddi şekilde bulunamıyor..

Oysa, şu sıralar tam aşı zamanı. Ancak, eczanelerde aşı bulunamıyor.

Türkiye genelinde, aşıya ihtiyacı olan kişi sayısı 12 milyonu buluyor…

Ancak, şu ana kadar 1,2 milyon adet gelecek olan aşılar kime yetecek.

Trabzon özelinde de eczacılar ile aşı talebinde bulunanlar arasında da zaman zaman sıkıntı yaşanıyor..

Grip aşısı bulamayanlar da aktarların kapısını çalıyor..

TRABZON'DA NİHAYET O PLATFORM KURULUYOR

murat zorluoğlu meclis ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da herkes bahseder, “ortak akıl, ortak akıl”.. Peki bu ortak akıl ne zaman uygumaya geçer..

Hiç bir zaman. Valla bizde herkes farklı düşünür, sonra bir noktada da buluşamayız. Ama neyseki yeni dönemde ortak akıl için önemli bir adım atıldı.

Trabzon’da valisinden, belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarına ve kamu kuruluşlarına kadar herkesin bir arada olacağı platform kuruluyor.

Bu platformun adıda şimdiden koyuldu: Güç Birliği Platformu.. 
Güç Birliği Platformunu ilk duyuran isim ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu oldu.

Zorluoğlu, “Bir Ortak Akıl Platformu oluşturmak konusunda çalışmamımız devama diyor.

Şehirde sayın Valimizden, Milletvekillerimizden başlayarak Büyükşehir Belediyemizi, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Meslek Odalarını ve kamu kuruluşlarını kapsayan bir Ortak Akıl Mekanizması oluşturmak için adım attık.

İnşallah önümüzdeki kısa bir süre içinde, biz Güç Birliği Platformu olarak isimlendirmek istiyoruz.

Böyle bir istişare mekanizmasını zaman zaman toplanıp şehrin bütün meseleleriyle ilgili tartışabilecek ve önerilerde bulunabilecek bir aktif mekanizma olarak inşallah hayata geçireceğiz” dedi. 


Bu platformda, siyasi partilerde yer alacak. Muhalefette ki partilerde itirazlarını bu platform aracılığı ile ilgilere belirtebileceklerini ifade edelim..

BÜYÜKŞEHİRDE UNLU ŞEKERLİ HELVALI TOPLANTI 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 5 yıllık Stratejik Planı, dün yapılan oylamayla kabul edildi. Ancak oylama öncesi hem muhalefet hem de iktidar partisinden hazırlanan Stratejik Plana övgü dolu sözler geldiğini ifade edebiliriz. 

Tabi Stratejik Planın bu kadar başarılı olmasının en önemli nedeni ise Başkan Zorluoğlu’nun bu konuda ki tecrübesi. Zorluoğlu, hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Stratejik Planını yapmış bir isim. Bu nedenle kendisi Stratejik Plan ve Stratejik Yönetimin önemini bilen bir isim. 

Zorluoğlu, Stratejik Planının Daire Başkanları tarafından da hazırlandığına dikkat çekerek, “Bakın bu stratejik planlar, genellikle kurumlar tarafından dışarıdan müşavir bir firmaya yaptırılır. Hakikaten cici stratejik planlar yapılıp kurumların raflarına konur. Biz bunu böyle yapmadık. Biz bunu özellikle kurumumuzun kendi elemanları, daire başkanları ile beraber yaptık. Herkes bu işin içinde oldu. Hakikaten şu anda bütün daire başkanlarım, stratejik planda hedefleri kendileri koydular. Bu hedeflere nasıl ulaşacaklarına ilişkin yapacağımız faaliyetleri kendileri belirledi. Biz sadece koordine ettik, liderliğini yaptık. 

İlgili resimGerçeklerle uyan uyuşan, analizleri sağlam yapılması şekilde inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi. 

Belediyeye sert eleştirileriyle bildiğimiz İYİ Parti’den Davut Çakıroğlu, “Teşekkür ederim başlamak istiyorum. Belediyenin güçlü yönlerini 9 başlıkta, zayıf yönlerinin 25 başlıkta toplanmasından dolayı yapılmış analizi, muhalefet olarak yapsaydım, “bu muhalefet olduğu için yaptı derlerdi. Ama bu arkadaşlara gerçekten teşekkür ediyorum. Bir sorun varsa sorunu ortaya koymak lazım” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Turgay Şahin’de, “Sayın Başkan, düşüncelerimiz aynı. Plan doğru. Fakat uygulamada, bu plana uymadıktan sonra bu 5 yıllık planı yapmışız yapmamışız fark etmiyor. Ama siz yeni seçilmiş başkan olarak bir 5 yılınız var” dedi. 
İYİ Partili Aslan Güner’de, Stratejik Planı ayakları yere basın, egosuz her şeyi gerçekliği ile hazırlanmış plan olarak niteledi. Güner, Stratejik Planla ile ilgili katkılarını sunduktan sonra ise, Güney Çevre Yoluyla ilgili, “Güney Çevre Yolunun Projelendirilmesi artık bir elzem. Tabiri caizse, un var, helva var, şeker var, sizin gibi de bir usta var bunu artık bir yere getirmek lazım diye düşünüyorum” dedi.