CUMHURBAŞKANI, ZORUOĞLU'NA NE SORDU? 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da katılımıyla dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. 

Toplantı esnasında ilginç bir durum yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Murat Zorluoğlu’nu telefon ile aradı. Meclisi sordu..

Meclis dağılımını da Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardı. Erdoğan, muhalefetin kaç meclis üyesi olduğunu da Zorluoğlu’na sordu..

Cumhur ittifakı içinde MHP’nin ne kadar meclis üyesi ile temsil edildiğini de öğrenen Erdoğan ile Zorluoğlu,  meclisteki başkanlık kürsüsünün  hemen arkasında yer alan kör noktaya giderek burada telefonda konuştu…

Konuşmalarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik Makamına kimin atacağı da kısmi olarak gündeme geldi. İşte bu soru, şu yorumları da beraberinde getirdi..

Erdoğan Trabzon büyükşehir’in genel sekreterliğine atama ile ilgili olarak olayı yakından takip ediyor.

Zorluoğlu’na genel sekreterini atadın mı diyen Erdoğan’a Zorluoğlu henüz atama yapılmadı ama birkaç isim var sizin bilginize sunacağım dedi…

Bu karşılıklı konuşmalar meclisten de duyuldu.. Gazeteciler konuşma alanına yakınlaşınca yakın koruma durumu fark etti ve gazetecileri uzaklaştırdı.. 

Başkan Murat Zorluoğlu, genel sekreterlikle ilgili aklında 2 ismin olduğunu burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Ancak telefonda isim vermedi.

Öğrenilene göre Zorluoğlu, aklında ki bu 2 ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilerleyen günlerde iletecek.

Kimsenin direkt talip olmadığı ancak kulislerde isimlerinin geçmesine vesile olanlar bakalım hayal kırıklığı mı yaşacak yoksa sevinecek mi?

Bunu bizde ilerleyen günlerde göreceğiz…

CUMHURBAŞKANI'NIN TELEFONU VE YORUMLAR

Tam meclis toplantısı devam ederken Cumhurbaşkanının Zorluoğlu’nu araması ilginç bir tesadüf olarak nitelendirilse de partinin il yönetiminde etkili ve yetkili bir isim, Erdoğan’ın aradığı saatlerde genel merkeze Trabzon belediye meclisinin toplantısı olduğu bilgisi verilmişti.

Erdoğan toplantının sürdüğü saatte bilerek Zorluoğlu’nu arayarak, bütün meclis üyelerine de selamlarını iletti.

Yani, Zorluoğlu’na gelen telefon rastlantı değildi.

Cumhurbaşkanı Zorluoğlu’nun meclis toplantısında olduğunu biliyordu.

Bilerek aradı ve başkanı manevi desteğini de gösterdi.

Telefon geldiği an salondaki herkes Zorluoğlu’un Telefonla arandığını öğrenince, başkanımız Reis ile rahatlıkla irtibat kuruyor yorumları da beraberinde geldi..

ZORLUOĞLU'NUN İNCE AYARI 

Murat Zorluoğlu, encümen üyeleri, başkan vekillikleri ve ihtisas komisyonları için görev süresini bir yıl alarak meclise onaylattı.

Oysa gelenek 2 yıldır.. Ancak Zorluoğlu, bütün komisyonların bir yıl süre ile görev yapmasını meclise önerdi, önerisi kabul edildi..

Bu da meclis salonunda şu yorumları beraberinde getirdi.

Bir yıl göreve yapacakların performanslarını takip edecek… Tartacak…

Birlikte çalışırken başarılı olamayanların bir yıl gibi kısa sürede değiştirecek..

Tabi, istese Zorluoğlu, daha kısa sürede başarısız gördüğü komisyon üyelerini değiştirebilir ama bu da hep partisi için hem de kendisi için iyi bir referans olmaz..

O nedenle, seçilen tüm komisyondaki üyeler bir yıl görev yapacak.

TRABZON'DA MİLLET İTTİFAKI AYRIŞTI 

Millet ittifakının büyükşehir meclis üyeleri, CHP ve İyi Parti, birbirine bitişik ama ayrı ayrı yerlerde oturdu..

Bu da Millet ittifakı ayrıştı yorumlarını beraberinde getirdi.

Cumhur ittifakındaki MHP’liler Ak Partililer ile aynı sıralarda oturdu..

Ayrı bir bölümde oturmadılar.. Bu da elbette dikkat çekti..

Öte yandan ikinci başkan vekilliğine seçilen Mehmet Karaoğlu’nun bu göreve seçilmesi parti tabanında büyük destek gördü…

Karaoğlu’nun gençlik kollarından bu yana partinin içinde olduğu teşkilatta özverili çalıştığı seslendirilerek, bu görevi için tam isabet dendi..
 

REVİ, ÇEBİ'Yİ DİNLENMEYE ALDI 

Büyükşehir’de il başkanı haydar Revi’nin grup başkan vekilliği için en iddialı isim Araklı meclis üyesi Hasan Çebi’ydi..

Günlerdir, Çebi’nin adı konuşuluyordu..

Ama Akçaabat büyükşehir belediye meclis üyesi Erhan Nadir, Revi’nin grupta vekili oldu…

 Hasan Çebi,encümen üyeliğine kaydırıldı.

Erhan Nadir de, bir yıllığına bu göreve seçildi.

Daha önce hiçbir komisyonda görev almayacak denilen Mustafa Yaylalı İmar ve Bayındırlık komisyonuna seçildi..

Bu da Yaylalı için, yerinde bir tercih olarak değerlendirildi..

ÇİÇEKLER YİNE KORİDORLARDA… 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hatırlanacağı üzere görevi devraldığı gün, kendisine çiçek gönderilmemesini, Trabzonspor’a bağış yapılmasını istemişti.

Geçmiş yıllara kıyasla baktığımızda, çiçeklerde önemli azalma yaşandı ama hala gönderen yok değil… 

Dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisini takip etmek için meclise gittiğimizde, meclis koridorları ve başkanlık makamında bir kısım çiçeklerle donatıldığını gördük.

Hepsi de tüllerle kaplanmış çiçeklerin bazılarının üzerinde “Yeni görevinizde başarılar” notu görülüyor.

Ancak burada şunu hatırlatmakta fayda var, geçmiş yıllara kıyasla bu yıl çiçeklerin bir hayli azaldığını gördük.

Buradan da anlaşılacağı üzere önemli bir kesim Başkan Zorluoğlu’nun isteği çerçevesinde hareket etmiş ama tabi buradan Trabzonspor’a ne kadar bağış gittiği de ayrı bir merak konusu…