AVCI KAÇ MAÇ CEZA ALACAK?

Trabzonspor’un Sivas ile oynadığı mücadelede hakemler yine o çirkin yüzlerini gösterdi.

Bruno Peres’e atılan uçan tekmeyi görmeyen Mete Kalvakan üstüne üstlük bir de Abdullah Avcı’yı oyundan attı.

Nedeni ise Avcı’nın iki pozisyonda kendisine ayrılan çizgiyi ihlal ermesi olarak kayıtlara geçti.

Avcı neden bu duruma geldi. Mücadelenin sonlarına doğru hakem Kalkavan ince ince doğramaları esnasında iki pozisyonda faulü Sivas’a verdi.

Avcı bu duruma çok kızdı. Yusuf pozisyonunda adeta çileden çıktı. Üstüne üstlük buna bir de Koita pozisyonu eklenince iş çığrından çıktı, fırsatı affetmeyen Kalkavan, Avcıyı dışarı attı.

Hakemler, kırmızı kart sonrası teknik direktörün diyaloglarıyla ilgili ekstra bir rapor düzenlemezlerse Abdullah Avcı’nın cezası bir maç olacak.

Buna göre Avcı, Giresunspor maçında takımın başında olmayacak.

DEĞİRMENDERE ESNAFINA KİM KULAK VERECEK ?

Trabzon'da önceleri yapılacak olan projelerin temeli  belediye meclislerinde oluşturulurdu, şehrin sakinleri de projelerden haberdar olur ona göre reaksiyon alırdı.

Fakat son dönemlerde iş tersine döndü, Ankara'dan projeler çizilip Trabzon'da uygulamaya konmaya başlandı. Ne yerel yöneticilerin ne de kamu kurumlarının Trabzon'daki projelerden onaylanıncaya kadar haberi olmuyor.

Değirmendere esnafı bu konuda en tedirgin ve mağdur olan kesim.

Kanuni bulvarını Değirmendere’ye bağlayan proje 3 ayda bir değişiyor. Kanuni Bulvarı'nın değirmenredeki kavşağı bir büyüyor bir küçülüyor. İş Bankası önceki projeye göre yıkılıyordu bu nedenle taşındı fakat son projede İş Bankasının olduğu binanın yılkılmasından vazgeçilmiş. Belediyelere müracaat eden vatandaşlara 'Vallahi biz de bilmiyoruz proje mi değişmiş, aslında biz eski projeye göre planlar yapmıştık' gibi komik cevaplar veriliyor.

Değirmendere'de onlarca esnaf büyük bir mağduriyetin eşiğinde. Taşınacak yer de bulamıyorlar. En azından taşınacak olan otogarın yerinin Değirmendere esnafına bir plan proje dahilinde öncelik tanınarak satılmsı isteniyor.

Fakat bu arsa da kimine göre TOKİ'nin kimine göre Büyükşehrin. Büyükşehir belediyesi 'Kanuni bulvarı projesi Karayolları'nın mağduriyet yaratan kurum Karayolları sorunu o kurum çözsün' diyor. Karayolları ise 'Bizde yer yok büyükşehir belediyesi terminalin yerini TOKİ'den almışsa mağdur olan esnaf ile kamulaştırma bedelleri üzerinden trampa yapabilir' diyor.

Trabzon'da Ak Parti'ye gönül vermiş yüzlerce esnaf kırgın ve küskün bir şekilde çaresizce bekliyor.

EREN BÜLBÜL İKİ HAFTADA 17 MİLYONLUK!

Sorduk sorduk cevap alamadık, bir ilgili okuyup cevap verir diye birde buradan yazalım dedik, Şehidimiz Eren Bülbül'ün hayatını konu alan film ile ilgili çeşitli iddialar var.  İki haftada gişede 17 milyon TL’lik rekor hasılat yaptı Erenimizin filmi.

Filmin gelirinin nereye bağışlanacağına yönelik bir açıklama yok. Sinema salonlarının en büyük geliri şu anda bu filmden. Bu film sayesinde sektör canlandı, fakat bu filmin geliri nereye aktarılacak, Şehidimiz Eren Bülbül'ün filmi bir yönetmeni mi ve yapımcı şirkeki mi zengin edecek, filme konu ailesi bu filmin gelirinin neresinde.

Milyonlarca lira hasılat elde edilen film ile ilgili birde iddia şu ki filmde Eren Bülbül'ü canlandıran oyunculara çok komik rakamlar verilmiş. Yani kimse sormuyor, yazmıyor konuşmuyor ama Şehidimiz Eren Bülbül üzerinden birileri rant sağlıyorsa bu işi bireli de açıklığa kavuşturmalı.

İddialara göre yapımcı firma filmi çekmek için belediyelerden destek almış, Eren Bülbül'ün ailesinin evini kullanmış. Evinde bir takım eşyalara da zarar verdiği iddiaları var.

Filmin içindeki konularla ilgili eleştirilere şimdilik girmiyoruz. Fakat Şehidimiz üzerinden birileri cebini dolduracak ise buna müsade edilmemeli belediyelerin imlkanları kullanılmış oyuncular sırf Eren Bülbül için çok komik rakamları kabul etmiş ama film gişe rekorları kırıyor milyonlar kazandırıyor.

Biri çıkıp bu gelir şehit ailelerimize mi, gazilerimize mi, Erenimiz ile şehit olan mehmetçiğimizin ailesine mi, yine o olayda gazi olan Trabzonlu posimisize mi bir katkı sağlayacak.

Tüm bu soru işaretlerini birilerinin kamuoyuna açıklaması gerekir.

Evet film çekilmesi anlatılması düşünülmesi güzel ama işin ucu bir yere bağlanmadı. İnşallah ilgililer konuyla ilgili bir açıklama yaparda bizlerde kamouyunu aydınlatırız.

OTELLER DOLU GECELİĞİ 1000 TL

Ne güzel olurdu değil mi bu başlığın altında konuya girerken Trabzon ile başlamak. Trabzon'da yazın olduğu gibi kışında böyle bir turizm hareketliliği olsa ama malesef bahsettiğimiz il Antalya.

Şu sıralar Antalya ilinde ne kadar paranız olursa olsun marka otellerde yer bulmanız imkansız gibi bir şey.

Öyle kış diye fiyatları da komik rakamlar değil ha. 3 yıldızlı otellerde bile 1000 TL'den başlıyor fiyatlar.

Biz ise başaramadık, beceremedik. Biz turizm dedik, birileri yol dedi, biz turizm dedik birileri stadyum dedi, biz turizm dedik birileri yatırım adası dedi, biz turizm dedik birileri deniz dolgusu dedi.

Atı alan üsküdarı geçti.

Trabzon ise yine kavgaların kenti oldu, DTM'yi elimize yüzümüze bulaştırdık, yatırım adası ortada kaldı, Ankara ile bağlar koptu. lojistik üssü kaçırdık yeni havalimanı veya 2. pisti konuşamıyor olduk. Gizli gizli Güney Çevre yoluna başladık Aman kimseler duymasın!

Antalya'da yağmur fırtına! Ne kar var ne yayla.  Ne Uzungöl'ü var ne Sümela'sı.

Sadece otelleri ile yüzbinlerce kişinin katıldığı fuar organizasyonlarının başkenti olmuş durumda. Aklımıza 'Türkiye'nin davosu Uzungöl olacak' sözleri vaatleri geliyor. Gülüp gülüp geçiyoruz.

BAKANIN SÖYLEMLERİ YALAN MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kur korumalı mevduat oranının 128 milyar lirayı aştığını söyledi. Demek millet devletine güvendi fakat davlet milletine güvenmiyor olacak ki devlet bankalarına giden işadamları büyük bir şokla karşı karşıya kalıyor.

Devlet bankalarının müdürleri yani Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası müdürleri gerek Trabzon'da gerek diğer illerde kredi almak isteyen işadamlarına 'Maalesef kredi veremiyoruz yukarıdan öyle talimat geldi' şeklinde ifadeler kullanıyorlarmış. İspat edemeyiz ama varsa aksini iddia eden söylesin yazalım.

Bunu bir değil iki değil çok sayıda yatırımcıdan duyduk.

Şöyle bir şey diyende varmış 'Eğer ihracata yönelik bir yatırım yapacak olursanız belki yukarıdan onay alabiliriz'.

Yahu herkes ihracat yapabilir mi? Trabzon'da üretim belli hacim belli esnaf yatırımcı bunalımda konuştuğumuz her firma işçi çıkarmak, yatırımını küçültmek peşinde iken yeni yatırımcının önünün devlet bankaları tarafından kesilmesine çok şaşırdık.

İhracat yapana kredi veririz peki ya istihdam sağlayana yok mu?

Neden?

Görünen o ki devlet bankalarının müdürleri Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'yi yalanlıyor, mevduatta 128 milyar olsa bu krediler yatırımcılara (hak edene) verilmez mi?

COŞKULU VE VERİMSİZ BİR PROGRAM OLDU

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon programı oldukça hareketli ve çeşitli idi.

Ama geldi, gitti ne oldu hangi derde derman oldu, kiminle ne görüştü derseniz'Tünelin ışığını gördük'ten başka denecek bir şey yok.

Programı kim yaptı derseniz bunun da bakanla alakası yok.

Ak Parti Trabzon İl başkanlığı tarafından yapılan bir program. İl başkanlığının maşallahı var tuttuğunu bırakmıyor şehre gelen bakanlara nefes aldırmıyorlar. Fakat il başkanlığı program yaparken 'Ne kadar çok yere uğrarsa o kadar iyi' mantığı ile programını yapıyor ama bunu yaparken  şehirde insanların ne sorunu var, ulaştırma ile ilgili kanuni bulvarı ile ilgili, istimlaklarla ilgili altyapı ile ilgili yığınla derdi olan Trabzonlunun, Trabzonlu işadamının sorunu var.

Bunlarla bir buluşma gerçekleştirmek, mağdur insanlarla bakanı buluşturmak gerçekten Ak Parti'ye güç veren kesim ile bakanı bir araya getirmek gibi bir düşünce maaalesef olmuyor.

Evet coşkulu ve verimsiz bir Trabzon ziyareti programı oldu.

Önceki bakanlarımız döneminde gerek Faruk Özak, Gerek Erdogan Bayraktar şimdi ki bakanlarımızdan Süleyman Soylu'nun ekibi en azından eskiden halkı dinleyebilecekleri bir zaman aralığı ayarlarlardı.

Fakat maalesef çok ziyaret az talepli bir program oldu.

Bakan teşkilatın dediğini yaptı bir günahı yok! Teşkilat programı zengin göstermek istedi amacına ulaştı ama bakan ile ulaştırma ile karayolları ile ilgili sorunu olan bir çok kesim sadece bakmakla yetindi. Dileriz Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı bir dahaki bakan programına bakanların ilgi alanları ile ilgili sorun yaşan kişilerin buluşacağı bir ortam hazırlar.