AK PARTİ MHP’YE BAŞKAN YARDIMCILIĞI VERECEK

Dün Trabzon Kulislerine bomba gibi düşen haberi yine ilk kez 61saat.com’dan öğrendi tüm Türkiye.

Türkiye genelinde ittifakta MHP belediye başkanlıkları dışında meclis üyeliklerinde kendi listelerini yapacağını seçimin en başında duyurmuştu.

Fakat dün Ankara’dan gelen SMS herkesi özellikle de AK Partilileri büyük bir şoka sokarken MHP’lilerde ise büyük bir sevinç yarattı.

Gerek mecliste gerek ilçelerde Trabzon’da iki ilçe dışında pek ümidi olmayan MHP bir anda Trabzon’un 18 ilçesinde konuşulmaya başlandı.


Çünkü AK Parti Genel Merkezi gönderdiği SMS’te ortak meclis yapacağız diyordu. 


Bu ne demek Ak Parti’nin günlerdir uğraşıp bohçasını bağladığı, birçok tartışma kriz ile  oluşturduğu 16 ilçe belediye meclisi listelerinin baştan aşağı değişmesi demek. 


Ä°lgili resimMHP’nin bir önceki seçimde Ortahisar ilçesi dahil hangi ilçede ne kadar meclis üyesi var ise, aynı sayı ile meclise girmesi için MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve AK Parti İl başkanı Haydar Revi tüm ilçe başkanları ile şimdi tekrar baştan oturup listelere şeklini verecek. 


Diğer bomba haber ise gerek Trabzon Büyükşehir’de, gerek Ortahisar ve tüm ilçe belediyelerinde belediye başkan yardımcılıklarında MHP’nin de kontenjanının olacak olması.


İşte bu haber de AK Parti’yi bayağı strese soktu.


Meclis üyelikleri ile ilgili 1 aydır büyük bir stres yaşayan Ak Parti teşkilatları şimdi 3 gün boyunca daha zor bir şekilde çıkarılacak isimleri ikna ederek yeni MHP isimlerini listeye yazmakla uğraşan.

Listelerden çıkan AK Partililer ise tabi ki ateş püskürecek.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NU KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER

Trabzon’da dün akşam Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki kalabalığı gören vatandaşlar ilk başta ne olduğunu anlayamadı.


Vatandaşlar belediyeyi protesto ediyor gibi anlaşılsa da gerçek daha sonra ortaya çıktı. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önünde eylem yapanlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kendi personelleriydi. 


2019 yılında asgari ücrete zam yapıldığını belirten işçiler kadroya geçirilme sebebiyle kendilerine zam verilmediği konusunda tepkisini göstererek oturma eylemi yaptı. 
Eylemi bizzat Hizmet İş Sendikası organize etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin personelleri olan ve Başkan Gümrükçüoğlu’nun izniyle dernek başkanı ve yönetimine giren isimler, işçilerin hakkını savunmak için dün Başkan Gümrükçüoğlu’nu protesto ederek, “çalışanlarının hakları elinden alınmak isteniyor. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dediler.

Sendika Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle sorunu aşamadıklarını hatta yeni başkan adayı Murat Zorluoğlu ile görüştüklerini eğer seçilirse sorunlarını çözeceğini söylüyorlar.


Yani 10 yıldır beraber çalışan Başkan Gümrükçüoğlu ve işçileri son virajda karşı karşıya getirildi. 
Yeni dönemle birlikte gerekli zamların yapılacağı hatta bu zamların 1. aydan itibaren hesaplanarak verileceği de iddialar arasında.


Başkan Gümrükçüoğlu kendi personeliyken sendikaya görevlendirdiği personelleri ile neden masaya oturamadı bunu bilemiyoruz ama daha Başkan Gümrükçüoğlu görevinin başındayken yeni dönem için planlar yapılması da sendika yetkililerinin eleştirilen yönleri oldu.


Şu da bir gerçek. İşçiler gerçekten mağdur, asgari ücrete  bile 400 TL zam yapılırken onların geçen yılın Şubat ayında aldıkları maaşın aynısını almaları hakkaniyet dışı bir uygulama olarak nitelendiriliyor.

Başkan Gümrükçüoğlu nasıl bu mağduriyeti görmezden geldi, kim onu yanlış yönlendirip işçileriyle karşı karşıya getirdi bilemiyoruz ama gitmesine kısa süre kala Gümrükçüoğlu’nun şehirdeki imajı bu olayla biraz daha sarsılmış oldu.

Bakalım Gümrükçüoğlu gitmeden bu mağduriyeti giderebilecek mi, yoksa birçoğu kendi partisinden, kendi teşkilatından olan işçilerinin bu isyanını görmezden mi gelecek.

Bekleyip göreceğiz.

TRABZON’DA KOLTUK SEVDALISI TARTIŞMASI!

HASAN SAKA SAADET ile ilgili görsel sonucuTrabzon siyasetinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de şüphesiz İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Hasan Saka’nın Saadet Partisi’nden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıdır.

Saka kendine güveniyor.

Her partiden oy alırım diyor. Bu sürece girdi ve 31 Mart günü sandıklarda sonucu hep birlikte göreceğiz.

Peki Saadet partisinde bunlar yaşanırken İYİ Parti’te neler yaşanıyor?

MHP tabanından gelen ve şehrin farklı bakış açılı siyasetçilerinden olan Hüseyin Kıran dün sosyal medya hesabından veryansın etti.

Kıran “Zamanında açıklamalarımı hazmedemeyen ve bana koltuk sevdalısı diyen Hasan Saka şimdi daha 1 yıl geçmeden başka partiden aday adayı oldu.

Ben ise partime zarar gelmemesi için cevap vermedim ve yine partime zarar gelmesin diye frekanslarımızın uyuşmadığı Koray Aydın’a dahi veryansın etmedim.

Ama beni o zamanlar koltuk sevdalısı olarak gösterenlerin hangi koltuklara sevdalı olduğunu bugün hep birlikte görüyoruz. Şimdi bana hak veriyorlar ama ne fayda….

Partime bugüne kadar destek verdim bugünden sonra da destek vereceğim” diyerek sitem etti.

Ne diyelim Hüseyin Kıran bugünlerde biraz sitemli. İYİ Parti yetkilileri bence tüm gönül verenleri bir araya getirmeli, partililerinin gönlünü almalıdır. Yoksa muhalefette bu şekilde başarı sağlanamaz.

TRABZON’DA SAĞLIK ŞİKAYETİ NEREDEN GELDİ?

hakan usta doktor trabzon ile ilgili görsel sonucuAK Parti şüphesiz ki en büyük atılımı sağlıkta yapmıştı.  Ama son dönemde sağlık alanında bozulmalar yaşanmıyor değil.

Son şikayetlerden bir tanesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden geldi. 
Hastanede bugünlerde doktor eksikliği nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.


Bunu hastaneye giden vatandaşlar hem sosyal medyasından hem de ihbar telefonumuzu arayarak bizlere iletiyor. 
Biz de ilgililere şikayetlerini iletelim dedik.


Ayrıca kurumda nefroloji uzmanı da bulunmaması böbrek hastalarını çileden çıkarmış durumda. 
Bunun yanı sıra en fazla yoğunluğun yaşandığı kulak burun boğaz bölümünde de doktor sayısı yetersizmiş.


Peki dedik bunun sebebi nedir? 
Bizlere doktorların büyük çoğunluğunun özel hastanelere geçtiklerini söylediler. 


Özel hastaneler de vatandaşların cebini yakar durumda. 
Yani bu özele geçiş noktasında da Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmalıdır diye düşünüyoruz.

Bunların yanı sıra göreve yeni başlayan Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta ekibiyle beraber bu sorunları için çalışmalarını sürdürüyor.

İnanıyoruz ki tüm sorunları biliyor ve çözüm noktasında da gerekenleri yapmak için çabalıyor.

İnşallah bu sorunlar kısa sürede çözülür hastalar ve yakınları da rahat bir nefes alır.

TRABZON'DA 2 KİLOMETREYE 2 LİRA

çayırbağı otobüs teşekkürü ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un Düzköy İlçesi ile Akçaabat’ın Işıklar Mahallesi arasında 2 km’lik bir mesafe var. Mesela Trabzon’dan Belediye Otobüsüne bindiniz, Işıklar’da indiniz İndirimli 2 TL, Sivil 3 TL ödüyorsunuz. Ancak Düzköy’de inerseniz İndirimli 4 TL, Sivil 5 TL ödüyorsunuz.

Bu durumu Düzköy Belediye Meclisi Üyesi Erdem Öztürk, şu sözlerle dile getirdi: “Trabzon - Işıklar 2 TL.  Sivil 3 TL.. Trabzon – Düzköy 4 TL, Sivil 5 Tl.. Işıklar’dan yukarısı 2 km... Neden böyle bir fark doğuyor, bunu halkımız soruyor...” dedi.

Bu soru üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, UKOME Başkanı Osman Gökhan Bali’ye konuyu araştırmasını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu,  son 2 yıldır Trabzon’da toplu taşımaya zam yapmadıklarını hatırlatarak Bali’ye, “O, 2 km’lik yolda, böle bir farkın olmasını vatandaş soruyor diyor, izah edersiniz” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz 2018’in başında özellikle toplu taşımacılıkta, bütün maliyet artışlarına rağmen bir kuruş artış yapmadık. Ama bu soru farklı bir soru, kısa mesafede 2 lira neden oluyor. Onu da bakarsınız” dedi.

BAKAN TURAN  ŞAŞIRTTI

Trabzon’un yeni hükümet sistemindeki 4 yüzakı bakanından biri olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, dün Trabzon’da sabah saatlerinden başlayarak akşama değin bir dizi ziyarette bulundu.

Turan’ın Üniversite Mahallesi’nde başlayan Trabzon programı; söz konusu muhitte çok sayıda üniversite öğrencisi olması sebebiyle eğlenceli anlara da sebep oldu.

Bakan Turan girdiği bir cafede ders çalışmakta olan bir öğrenciye önde selam ve halini hatırını sorduktan sonra, masada yer alan ders notlarını eline aldı ve başladı sormaya.

Bunun cevabı nedir, şunun cevabı nedir…

Karşısında bir anda Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nı kendisine soru sorar halde bulan genç öğrenci ise heyecanını sebebiyle adeta tutukluk yaşadı ve sorunun cevabını o an bilemedi.

Bu tatlı diyaloğun ardından genç öğrenciye derslerinde başarılar dileyen Bakan Turhan ziyaretlerine devam etti.

TRABZONSPOR TFF’YE EL ATTI!

hamza mısır ile ilgili görsel sonucuBilindiği üzere Türkiye’de son yıllardır canı hakemlerden en çok yanan takım kuşkusuz Trabzonspor’dur.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun da istifası Trabzon lobisinin derin baskıları sonucu geldi. Yoksa böyle bir şeyin yaşanması imkansızdı.

Dün MHK’de atamalar yapıldı. Trabzonspor koz olarak Hamza Mısır’ı kullandı ve üye olarak listeye ekletti.

Eski hakem olan ve senelerdir kıyıya köşeye itilmiş ve hak ettiği değeri göremeyen Hamza Mısır MHK üyesi olarak seçildi. 
Trabzonspor Mısır’ın arkasında durdu ve kendisine “biz senden imtiyaz istemiyoruz. Bu işleri adaletli ahlaklı ve imtiyaz sağlamadan yapılmasını istiyoruz. 
Gördüklerini çalacak isimlerle yola çıkın. Oraya adaletli ve ahlaklı yönetimi sağlaman için gidiyorsun” konuşmasını yaptı.

İlk etapta MHK’ye bir kişiyi sokan Bordo Mavililer şimdi gözünü TFF seçimlerine dikti. PFDK ve UÇK kurullarında Bordo Mavililerin ciddi adımlar atma girişimlerinde olduğunu öğrenidik.

Bakalım Trabzon’dan kim veya kimler Federasyonun yolunu tutacak.