BAKAN VARANK DOYAMADI… 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank rüzgarı esti, dolu dolu bir program müjdelerle dolu bir program oldu. Kendisinin de dediği gibi eli boş gelmedi.


Öncelikle Trabzon hassasiyeti için Bakan Varank’a teşekkür ediyoruz ve memleketine daha sık gelmesini bekliyoruz. 
Varank’ın Trabzon ziyareti ile ilgili Ak Parti Trabzon il teşkilatları da tam manasıyla teyakkuza geçti,

İl Başkanı Haydar Revi günler önce programın tüm detayları üzerine A kadrosuyla değerlendirmeler yapıp her şeyiyle eksiksiz bir programa imza attı.


Teşkilatların organizasyonu, programların doluluğu, ziyaretin enformasyonu gibi konularda Halil İbrahim Demirtaş, Uğur Aydın, Hasan Dilekoğlu, Mustafa Usta, Bayram Öztürk, Mustafa Albayrak, Ömer Fahri Coşkun  gençlik ve kadın kolları başkanlardı ile ilçe başkanları tüm gayretleri ile çalışarak uzun bir aradan sonra bakan katılımlı coşkulu bir il danışma meclisi toplantısı gerçekleştirdiler. 


Program sonrası Bakan Varank ‘Doyamadığım bir Trabzon programı oldu, gerçekten Trabzon teşkilatları her şeyiyle çok aktif, canlı heyecanlı, memleketimle gurur duyuyorum ve teşkilatları kaptanı İl Başkanımız Haydar Bey ve ekibine bu güzel karşılama için teşekkür ediyorum’ dedi. 


ALBAYRAK KIZACAK AMA… OLMAZ!
Trabzon’da herkesin dilinde olan bir konu var ki o da Trabzon limanının şehir dışına taşınması. 
Konu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile gündeminde olduğu söyleniyor.


Bu konuyla ilgili dün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ziyareti esnasında da ilginç bir diyalog yaşandı. 
Trabzon Limanı yetkilileri demiryolunun Trabzon limanı içinden geçebileceğini, limanı daha da geliştirebileceklerini söyleyince iddialara göre Bakan Varank’da ‘Belki Ahmet Albayrak Kızacak ama önce limanın yeri tartışılır durumda. Gelişen kentin merkezinde liman olmaz. Başka uygun bir yere taşınması kanaatindeyim.

Kamuoyuda değerlendirilmesi gerekir’ dedi. 
İşte bu sözler Trabzon limanının devletin zirvesinde de gündem olduğunu gözler önüne seriyor. 
Şehir hassasiyeti de bu yönde ama tabi ki şehrimize önemli yatırımları olan Albayrak ailesinin burada mağdur edilmemesi, şehrin limansız bırakılmaması da önemli. 



VEKİL BAKANDAN REFERANS OLMASINI İSTEYİNCE 
Bakan Varank’ın Deneyap atölyesini ziyaretinde ilginç bir diyalog dikkatlerden kaçmadı. 
Özel yetenekli bireylerin alındığı sınıflar için AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu oğlunun bu yıl gereceği sınavda Bakan Varank’tan referans olmasını istedi.
Bakan Varank’da gülerek ‘Valla benim kızım da geçen sefer yaşı küçük diye girememişti, iki yılda bir yapıldığı için bu yılda yaşı büyük diye giremedi. 
Bu nedenle çok referans olunacak bir durum yok’ ifadelerini kullandı. 
Bakan ile vekil arasında esprili ilginç diyalog kameralara da yansıdı. 

TEŞKİLAT BAŞKANI FİŞLEDİ, FİŞEKLEDİ
Dünkü programının en önemli ayaklarından bir tanesi de Ak Parti Trabzon İl başkanlığının il danışma meclisi toplantısı idi. Programa katılamayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye ve hazine Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ile Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar tebrik mesajlarını ilettiler. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’da Trabzon’daydı fakat tam danışma meclisi toplantısı saatinde uçağı olduğu için programa katılım gösteremedi.


Toplantı için Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi hınca hınç doldu. 
Öncelikle toplantının her anında, sanki Akyazı’nın maraton trübünündeymiş gibi hiç durmadan parti adına konuşma yapan herkese özel tezahüratlar hazırlayan gençlik kollarının taktiri hak ettiğini belirtelim. 
Özellikle Bakan Varank için ‘Onun arabası var güzel mi güzel, bakanı da var özel mi özel, Mus-ta-fa Varank, tezahüratı bakanın da tebessüm etmesine neden oldu. 
Yine toplantıda dikkat çeken bir husus Teşkilat Başkanı Uğur Aydın’ın bazı teşkilatları fişleyici, bazı teşkilatları da fişekleyici tespit tutanakları oldu. 


Parti’nin aralık ayında başlattığı üye kampanyasında bugüne kadar 2167 yeni üye yapıldığını belirten Aydın bu çalışmada en fazla üye yapan ilk beş ilçeyi de şu şekilde sıralada. 
Of, Araklı, Dernekpazarı, Vakfıkebir, Şalpazarı. 
Bu açıklamasıyla Başkan Aydın diğer ilçelere de bir vesileyle gündeme yaparak daha gayretli olmaları mesajını iletti. 
Aydın’ın bir başka uygulaması ise il danışma meclisine tam katılım gösteren teşkilatları tek tek sayması oldu. 


Aydın Araklı İlçe yönetimi, Köprübaşı İlçe Yönetimi, Maçka İlçe Yönetimi, Tonya İlçe Yönetimi, Hayrat İlçe Yönetimi, Çarşıbaşı İlçe Yönetil, Of Kadın Kolları Yönetimi, Of Gençlik kolları Yönetimi ve Akçaabat Gençlik Kolları yönetiminin programa eksiksiz katılım gösterdiğini belirterek kendilerine teşekkür etti. 
Aydın bu uygulamaları ile bazı teşkilatları fişlerken bazılarını da fişeklemiş oldu. 

CHP’DE KIRAN KIRANA YARIŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon teşkilatlarında büyük bir heyecan var.

Yaklaşan İl Kongresi öncesinde 3 aday sahada kıran kırana bir mücadele içinde. 
Mevcut Başkan Güzide Uzun, Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Dernekpazarı eski ilçe başkanı ve bir önceki genel kurulda da il başkan adayı olan İbrahim Akbulut yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 
Akbulut yarın basın ile bir araya gelecek ve önemli projelerini paylaşacağını duyurdu. 
Diğer adaylardan henüz böyle bir hamle gelmedi, fakat Akbulut çok sistemli ve açık çalışıyor.


Neyi nasıl ne şekilde yapacağını tüm ayrıntıları ile anlatıyor ve özellikle şuna vurgu yapıyor ‘Kimse ilçeleri kendi ipoteği altına almasın. Delegemiz özgür iradesi ile projeleri vaatleri en iyi olan partiyi en iyi şekilde yarınlara taşıyacak kişiye yetki verecek, ben dahil tüm adaylarımız da kazanan etrafında birleşeceğiz’ mesajını verdi. 


UĞURCAN İÇİN BAKIN NEREDEN GELİYORLAR 
Trabzonspor’un genç kalecisi Uğurcan Çakır gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Dünyanın major ligleri tarafından takip edilen Uğurcan Çakır için İngiltere Premier Lig ekiplerinden Totthenam ve Everton kulübünün Scout ekipleri Şenol Güneş Spor Kompleksi MP Arena’ya gelecek.



Uğurcan Çakır ile ciddi şekilde ilgilenen iki ekibin ilerleyen günlerde aldıkları notlar neticesinde kulüple iletişime geçmeye hazırlanacakları gelen bilgiler arasında. İki kulübün temsilcileri de Akyazı’da yerini ayırttı gözleri Trabzonspor’un genç kalecisinin üzerinde olacak. Ayrıca Uğurcan’ın İspanya La

Liga’dan da bir tabii olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak bu bilgi şimdilik bizde kalsın, filizlenince masaya yatırırız.