TRABZON AK PARTİ’DE GECE OPERASYONU 

Ak Parti Trabzon 7. İl kongresi bugün saat 14.30’da Hayri Gür Spor salonunda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bini aşkın davetlinin ve partilinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Delegeler ile A ve B protokol salonun ortasında yer alacak. Bu isimler dün sabah 8 ile akşam 19.00 arasında PCR testi yaptırmış kişilerden oluşacak. Test yaptırmayanlar oy da kullanamayacak salonun orta kısmına alınmayacak. Misafirler ile yeni yönetimde yer alacaklar ise trübünlerden kongreyi izleyecekler. 

Mumcu listesinin genel merkezden onayını dün akşam saat 21.00 sıralarında aldı ve alır almaz yönetiminde yer alacak isimleri tek tek aradı. 

Bazı isimler sabaha bırakıldı. 

Ama liste ile ilgili genel merkezden bilgi alan bazı vekiller ile Ankara’dan bazı bürokratların İl Başkanı Mumcu’ya gece yarısı baskı yaptığı gelen bilgiler arasında. 

Liste sır gibi saklanıyor ve olası bir baskıyı engellemek için kongre saatine kadar da sızdırılmaması konusunda yönetime gireceği bildirilen herkes tek tek uyarılıyor. 

Mumcu’ya son saate kadar yoğun baskı oldu, listeye almadığı bazı isimlerin alınması, alınan bazı isimlerin de silinmesi yönünde bu baskılara Mumcu ‘Teşekkür ederim önerinizi değerlendireceğim’ demiş ama hepsine karşı dik duruş sergileyerek güdümsüz bir liste yapmış. Listede mevcut yönetiminde 12-15 kişi var, Ortahisar’ın eski yönetiminde de birkaç ismin yer aldığını duyduk. İş dünyasından, bürokrasiden, kurucular ve ailelerinden, ilçelerdeki önemli ailelerin çocuklarından, STK’lardan sürpriz isimler var.

Hatta mevcut yönetimde ‘Kesinlikle olmayacağım’ diyen birkaç ismin de son dakika ikna edildiği bilgisine ulaştık. 

Gece geç saatlere kadar aranmayı bekleyen ilçe başkanlarının belediye başkanlarının vekillerin ve Ankara’nın önerdiği isimlerin umudu ise bugüne kaldı. 

ÇAY TEMALI PARK VE OF

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin havalimanı kulesinin çay temalı, çay bardağı şeklinde olacağını söyledi.. Rize Belediyesi de çay temalı, park yapıyor.

Oysa biz, Çay temalı parkın bahçenin ilk fikir babasının Of’nu bağımsız belediye Başkanı Güngör Saral’a ait olduğunu biliyoruz..

Saral seçim çalışmalarına çay temalı parkın projesini tanıttı.. Ve herkesin de ilgisini çekti.. Şimdilerde Of Belediye başkanlığı da çay temalı park yapıyor…

Böylelikle Güngör Hoca’nın nasıl iler görüşle olduğu ortaya çıktı.. Bu arada, il kongresine gelen Ak Parti’nin teşkilat basında üst düzey yöneticilerinin Güngör Saral’ın bağımsız aday olarak aldığı yüksek düzeydeki oy oranını irdelemeye aldıklarını öğrendik..

Fotoğrafta Saralı’ın belediye başkan adaylığı döneminde çay temalı projesi görülüyor..

‘’HEM SİYASETİ BIRAKTIM’’ DEDİ HEM DE…

AK Parti Trabzon’un bu gün görevi bitecek olan il yönetiminde yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı İrfan Çelik yeni yönetimde olmayacağını bir hafta önce resmi olarak açıkladı.. 

Ancak teşkilatlardan sorumlu mesai arkadaşı Uğur Aydın dün yani il kongresinde önce O’na bir görev tebliğ etti.. İl Binasında nöbetçi yöneticilik.. 

Çelik ben nasıl olsa yeni dönemde yokum demedi, nöbete gitti.. Bu da parti anlamında nasıl sorumlu olduğunu gösterdi.. 

Tabi bu arada nöbeti esnasında en çok da yeni yönetim nasıl oluşu sorularına muhatap kaldı… O da bir bilgiye sahip olmadığını söyledi… Mevcut yönetimin son nöbetçisi Çelik, nöbet defterine yaşadıklarını partiye gelip talebi olanları tek tek yazdı ve partinin özel kalem müdürlüğüne teslim etti.. 

Çelik’in bu tavrı, parti tabanı tarafından taktir edildi..

ANINDA MUHALEFET

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Cumhurbaşkanının Rize il kongresindeki konuşmasında anında muhalefet ile dikkat çekti.

Ve özellikle Ak Parti’le ye  yumuşak yerinde vurdu.. Salonun tıklım tıklım olmasına hem de pandem ide büyük bir gururla seslendiren Cumhurbaşkanına niye Trabzon esnafına yasak var dedi..

Ve esnafla yaptığı yüz yüze görüşmelerin fotoğraflarını yayınladı..Olay yeri muhalefeti ile tanıdığımız Kaya, anında muhalefeti ile de dikkat çekti..

TRABZON BASININDAN HABERLER 

Yılların gazetecisi Cevat Kol kardeşimiz bir hastalık ile (korona değil) mücadeleye başladı.. Kol şu anda düzenli olarak akıllı ilaç alıyor ve durum bayağı iyi..

Kol, sevenlerinin ilgisi ile müthiş bir moral depolamış durumda.. Mesleğini aşık olan Kol, tedavi süresince de hastalık derecesinde bağlı olduğu Trabzonspor’la da yakından ilgileniyor.. 

Bu arada Trabzon sporunun, Trabzonspor’un değil yakın takip gazetecilerinden Kamil Anahar, Kuzey Ekspres’ten ayrıldıktan sonra Youtube kanalı açtı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’sinin basın ekibini güçlendireceği de şu sıralar konuşulan konular arasında. Yakında yayına geçecek..

Yine İstanbul’dan bir işadamının Trabzon’da bir yayın organı satın almak için devreye girdiğini de belirtelim.

Basılı veya internet medyasından bir yayın kuruluşunu almak için kolları sıvayan iş adamının hedefinde siyaset olduğu da gelen bilgiler arasında. 

METİN KAYA ADAY OLABİLECEK Mİ?

AK Parti Trabzon İl Başkan adayı Metin Kaya dün akşam Trabzon Emniyeti tarafından gözaltına alındı. Bu aslında herkesin konuştuğu bir şeydi. Kendisine böyle bir şey yapılacağı herkes tarafından biliniyordu.

Ak Parti Trabzon il başkan adayı Metin Kaya da kongreden bir gün önce ya da kongre anında göz altına alınacağını tahmin ediyordu. 

Veya bunu olacağından yola çıkarak önceki gün  avukatları ve ile toplantı yapmış.. Partinin bazı önemli isimleri ile görüşmüş. Bu isimler arasında bazı illerin il başkanları da varmış, 

 Ak Parti’nin tüzüğü irdelenmiş.. Partiler yasası didik didik edilmiş ve göz altında olan birinin aday olup olmayacağı araştırılmış.  

Avukatlar ordusu ile özel toplantısında Kaya’ya izleyeceği strateji için yol haritası verilmiş.. Bakalım o yol haritası bugün ne olacak.. 

Herkes merakla bekliyor..

Bir iddia da sessiz sedasız Metin Kaya’nın şu anki mevcut yöneticilerin imzasıyla partiden ihraç edildiği. 

Disiplin kurulu üyelerinin tamamı ihraç talebini kabul etmiş. Fakat Kaya’ya bu bilgi tebliğ edilmemiş. Bakalım bugün neler yaşanacak. Kaya hazır dediği listesini divana verebilecek mi?