TRABZON BUNU BEKLİYORDU  

Evet aylardır Trabzon bu fotoğrafı bekliyordu, Trabzon için birlik fotoğrafını bekliyordu. Aylardır Bakan, Başkan, vekiller, TTSO, Valilik arasındaki gerginliklerle şehir bayağı gerilmişti. 

Ve gerginlik büyük bir deprem ile şehri sarmış Bakan Soylu’nun Trabzon’daki duygu yüklü konuşması, Başkan Gürükçüoğlu’nun külliyeye çıkması derken, herkes bu şehir ne zaman birlik olacak, ne zaman kenetlenecek demeye başladı.  

Ve nihayet Trabzon’u birleştiren, bütünleştiren, tüm gerginlikleri bir kenara koyan o tablo Ankara’da ortaya koyuldu. Yatırım Adası için Ankara’ya çıkarma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora ile birlikte Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret ederek yatırım adasını masaya yatırdılar.  

Yatırım adası kadar aslında bu karenin bir araya gelmesi  de büyük önem arz ediyor.  

Bu birliktelik çok ama çok önemli, Trabzon için, birlik beraberlik ve kalkınma için bu birliktelik tüm Trabzon’u mutlu etmiştir. 

Dileriz böyle devam eder. Dileriz tüm gerginlikler yerini böyle birlikteliklere, buluşmalara bırakır.  

Ve şehrin lokomotifi olacak bu isimler arasında fitne çıkarmak isteyenler de hadlerini ve yerlerini bilirler.  

BİR ÇANTA PARA BULDUM DEYİNCE  

Trabzon’un saygın esnaflarında Abdurrahman Samat oğullarının ESC markasıyla tırnaklarıyla büyüttüğü işletmede onlara yardım etmenin yanında bilindiği üzere emlak işleriyle de uğraşır.  

Samat,sosyal medya hesabından bir çanta para fotoğrafı paylaşıp ‘Sanat sokağında 1 çanta para buldum’ diye yazınca, telefonu çalmaya başlar.  

Arayan ‘Abdurrahman abi benim çok ödemem var, sen parayı bana ver ödememi yapim, sahibine ben sonra öderimden tutun, abi sen bu parayı kullanmazsın, haram yemezsin bize getir, abi bize bir banknot ver’ gibi birçok teklif aldı.  

Kendisine gelen tekliflere hem gülen hem de sinirlenen Samat ‘Bir şaka yapalım dedik, meğer ne kadar paraya ihtiyacı olan insan varmış.

Akşama kadar telefonum susmadı. Allah milletin yardımcısı olsun, ama gerçekten şakası bile kötüymüş’ ifadelerini kullandı.  

İşte piyasaların durumunu ve toplumun geldiği son noktayı bu küçük şakadan da anlayabilirsiniz.  

Peki para ne parası diyeceksiniz, merakınızı giderelim, emlakçılık yaptığı için evini sattığı bir müşterinin parasıydı.  


NE OLDU TRABZON’UN BEKÇİLERİNE?

Türkiye genelinde bir bekçilik sınavı açıldı. Aralık ayında sonuçlandı. 

Atamalar bir ay içinde olacak dendi, Bursa İzmir gibi birçok ilde bekçiler görevlerine başlayacak ama nedense Trabzon’da halen daha bekçilere ‘Tamam sizin iş resmileşti hayırlı olsun, şu zaman başlayacaksınız’ diyen olmadı.  

Bekçiler aylardır bekliyor. İşsiz güçsüz dolanıyor, kimi bu iş için mevcut işinden ayrıldı.  

Konuşu biraz araştırdık, bu taşeron yasasıyla bekçilik sınavının aynı tarihe gelmesi nedeniyle Trabzon’daki güvenlik soruşturmaları bayağı uzamış.  

Bu nedenle bizim bekçilerin durumları açıklanmamış, ama eli kulağındaymış. Bir daha ki hafta olmaz sa bir sonraki hafta açıklanacak gibi.  

AK PARTİ’LİLERİN CHP RAHATLIĞI 

Trabzon’da CHP Trabzon İl Başkanlığı’na Güzide Uzun’un getirilmesine her ne kadar bir kesim partili sevinse de, karşısında duran kesim de az değildi.  

Uzun’un bir önceki dönemdeki il başkanlığı döneminde de partinin kan kaybettiğini ve durağanlaştığını, seçildiği günden bu yanaki performansıyla da seçim döneminin durağan geçeceğini belirten bir kısım CHP’lilerin üzüntüsünün aksine AK Parti durumdan oldukça memnu.  

AK Partili siyasiler CHP’de özellikle Rahmet Yavuz Karan ve sonrasında gelen Turgay Güngör döneminde aktif muhalefetin varlığını hissettiklerini, Güzide Uzun döneminde ise aksine, gayet rahat olduklarını belirtiyorlar.  

Uzun’u il başkanlığının AK Parti için özellikle seçim dönemlerinde bir şans olduğunu belirten AK Partililer ‘CHP’de bazı CHP teşkilatları Uzun’dan memnun olmasa da biz gayet memnunuz’ diyorlar.  

Uzun’un AK Parti’deki bu rahatlığı bozması için şehirde etkin muhalif icraatlarını arttırması gerektiği kanısı gerek kendi partisinde gerek diğer partilerde ortak fikir olarak görülüyor.  

GÜMRÜKÇÜOĞLU ONU YAPARSAN VAR YA… 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde gerçekten Trabzon meydanı alabildiğine güzelleşti ve özelleşti.  

Özellikle eski Mola Hotel binasının kurumsal bir marka zinciri olan Coffe Shop’a verilmesi o bölgeye büyük bir değer ve hava katacak.  

Firma binayı yeniden ele aldı. Bayağı da masraf ediyor içine. Çünkü orası hanımeli pazarı olarak söz verilmişti fakat sonrasında oranın o iş için uygun olmadığını tüm kesimler kabul etti.  

İyi de oldu, ileride o bölge trafiğe kapanında, çok güzel bir hal alacak meydan. Bir bütün olacak.  

Gelelim Gümrükçüoğlu’nun yapacağı işe. Gümrükçüoğlu bunu yaparsa var ya, gerçekten bu şehir onu el üstünde tutar.

Gerçekten Gümrükçüoğlu meydanın havasına çok güzel bir hava daha katmış der.  

İnşallah Gümrükçüoğlu bunu yapar.  

Neyi mi şu Turizm Enfermasyon’un yeri var ya, orayı da iyi bir markaya pazarlamalı. Orasını da eğer dünyaca ünlü bir markaya verirse, meydanın değmeyin keyfine. Öylesine güzel olur ki sormayın.  

Turizm Enformasyonu ise hemen Başkanlık girişinin yanında kafe olarak düşünülen yere alın, yada oraya Diyanet’i alın, Turizm Enformasyonu caminin yanına alın. 

Ne de olsa turizmin yüzde 90’ı Arap ülkelerinden.  

Ve turizm Enformasyona özellikle kışın giren sayısının günde 20’yi geçmediğini sizlerde görüyorsunuz. Birileri size karşı çıkacaktır, varsın çıksın o noktada bu şehir bizler gereğini yaparız.  

Sayın Gümrükçüoğlu, hadi gelin bu işi yapın bizde bu şehirde sizi bir kez daha alkışlayalım.  

ERDOĞAN TRABZON’DA KİMLERLE NEREDE BULUŞACAK?  

Türkiye Gençlik Vakfı ekibi faaliyetlerini hız kesmeden devam ediyor. 

Tügva Trabzon ekibi de üzerine düşeni yerine getiriyor. 

Tügva Trabzon Başkanı Osman Ergün güzel bir oluşum yakaladı. Kurumlarla ilişkisi iyi ve aktif bir isim.  

Tügva’ya devletin üst yönetim ekibi de özel önem veriyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak şehre geldiğinde Tügva ekibiyle Havaalanının apronunda uzun süre sohbet etmişti. 

Nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini A’dan Z’ye anlatmıştı. Hatta bazı kurum yöneticilerine de bu oluşuma sahip çıkması konusunda talimat vermişti. Tügva’ya özel önem veren isimlerden bir tanesi de Bilal Erdoğan. TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, oluşumun önemli programlarını kaçırmıyor. 

Geçtiğimiz aylarda Bilal Erdoğan, Tügva Artvin şubesinin açılışına katılmak üzere Trabzon Havalimanına gelmiş ardından da Artvin’e geçmişti.

Bilal Erdoğan bu cumartesi günü de Rize programına katılmak üzere tekrar bölgeye geliyor. 

Bilal Erdoğan’ın aslında Trabzon programı yoktu ama Tügva Trabzon ekibinin isteği üzerine Trabzon’da program yapacak ve Trabzon’da yerel yönetimler ve siyaset dünyasından önemli isimlerle de bir araya gelecek. 

Bu buluşma için önce bir otel tercih edildi fakat Bilal Erdoğan TÜGVA binasının herkes tarafından bilinen bir yer olmasının önemine değinerek kahvaltıyı binada yapmak istediğini belirtmiş  

Ayrıca Bilal Erdoğan, Tügva Trabzon’a bir bina kazandırılmak da istiyor. Bakalım bu toplantıda bu gerçekleşir mi? Bilal Erdoğan Trabzon programının ardından baba ocağı olan Rize’ye geçecek.