SÜLEYMAN SOYLU, HALK TV’DE… 

Türkiye’nin gündeminde HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin yaşamını yitirmesinden sonra malum mezar olayı tazeliğini koruyor.

 Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan da tepki koydu. Hatta Erdoğan dün gece katıldığı bir TV programında tepki koyan grubun içinde içkili olanların da varlığından bahsetti.

Önceki gece, Halk TV’de de Uğur Dündar’ın Halk Arenası programı vardı. Bu programda da ülkenin gündemindeki mezar olayı tartışıldı. 

Uğur Dündar, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olaya anında müdahale etmesi, olay yerine gitmesi ve koyduğu tavır ile güvenlik güçlerinin provokatörleri bulması için gösterdiği gayreti övdü ve teşekkür etti. 

Programa konuk olarak katılan Meral Akşener’in kuracağı partinin önemli isimlerinden Ümit Özdağ da konuyu değerlendirirken Bakan Soylu’nun tavrını övmesi ve teşekkür etmesi de dikkat çekti. 

Böylelikle ilk kez Halk TV’de hükümetin bir bakanına teşekkür edildi.

Soylu’nun tavrı, müdahalede süratliliği, olay yerine gitmesi yetkililerin suçluları bulması için talimatlandırması, cenaze sahipleri ile sık sık diyalog kurarak, gelişmeleri de onlara aktarması toplum nezlinde de büyük taktir topladı.

AKŞENER’CİLER KARIŞTI, SONRA DURULDU 

Dün bu sütunlarda, Meral Akşener’in kuracağı partinin Trabzon il başkanlığına Kızılay eski genel müdürlerinden MHP kökenli, ANAP’ta siyaset yapmış, AK Parti’de de İstanbul teşkilatlarında görevlerde bulunmuş Tekin Küçükali’nin gelebileceğine dair bir kulis bilgisi, Trabzon’u anında karıştırdı.

Partinin Trabzon kanadı için Tekin Küçükali adı bir anda sürpriz geldi. Ancak parti kurulduğunda aktif olarak görev alacaklarla Akşener’in partisinin kurulmasını bekleyin ve oy vereceğini söyleyen geniş bir kitle Teki Küçükali adını hemen benimsedi.

Ve tabi nereden çıktı Tekin Küçükali diyenler de olmadı değil.

Hemen telefon trafiği başladı. Tekin Küçükali’le ulaşıldı. Genel Merkezden bilgi öğrenilmeye çalışıldı. Gün boyu biz de Tekin Küçükali’ye ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. Telefonu hep meşguldü. Demek ki, Trabzon’dan gelen telefonlara bakıyordu.

Konu ile ilgili olarak aldığımız son bilgi şu.

Tekin Küçükali, Meral Akşener hareketinde partisinde olacak. Kurucu da olacak. 

Trabzon il başkanlığı ihtimalı yine var. Ama İstanbul il başkanlığı daha çok konuşuluyor.

BU DAVANIN NEFERİYİM 

Adı Meral Akşener’in kuracağı partide Trabzon özelinde üst düzey yönetici ilçe ya da il başkanı olarak geçen isimlerden biri olan Hüseyin Kıran’ın, 1 Kasım seçimlerinden sonra bizzat Devlet Bahçeli tarafından Ankara’ya çağrılarak, MHP teşkilatlarını yeniden oluşturulması için görev teklifi yapıldığını ve bunun Kıran tarafından kabul edilmediğini biliyoruz.

Kıran’a, yeni partinin Trabzon ayağındaki gelişmelere sorduk.

Dediği şu.

“Bütün arkadaşlarımız bu davanın neferi. Ben de öyle. Ülke uçurumun kenarında. Ülkenin beka sorunu var ve Ak Parti, bu sorunların üstesinden gelecek yapıda değil. Biz, Trabzon’daki arkadaşları önceki kırgınlıkları bir kenara bıraktık kentlendik. Trabzon teşkilatının herkesi her kesimi kucaklayacak bir yapıda olması için de çapa sarfedeceğiz…”

REİS, O ÜLKEYİ TRABZONLUYA EMANET ETTİ 

Cumhurbaşkanı, Reis R.Tayyip Erdoğan özellikle Afrika ülkeleri ile Türkiye’nin ilişkilerinin sağlam olması yönünde özel çapaları var. 

Hele FETÖ terör örgütünün Afrika’da  etkinliğinin kırılması için de Erdoğan, Afrika ülkelerine çok önem veriyor. 

Afrika’da önem verdiği ülkelerin başında da Sudan var. Sudan’da FETÖ okulları, Maarif Vakfına devredildi. Sudan yönetimi, bu konuda ki mücadelede Türkiye ile eş güdüm içinde çalışıyor. İşte, bu ülkeye Sudan’a Türkiye Büyükelçisi olarak Reis, Trabzonlu bir hemşerimizi atadı.. 

TBMM’si eski genel sekreterlerinden İrfan Neziroğlu. Neziroğlu, dün Trabzon’daydı. Sudan’a gitmeden önce dostlarına veda etti. 

Bize 61saat.com’a da geldi. Neziroğlu, Sudan ile Türkiye arasındaki dostluğun sağlamlaştırılması için çalışacak. Neziroğlu, Sudan dersine çok iyi çalışmış.. Sudan’ı A’dan Z’ye biliyor.

Neziroğlu’nun Sudan’da ilk yapacağı iş ve hayali şu.

Trabzonspor’u Sudan’a getirebilmek.

İrfan Neziroğlu’nu başarılar diliyoruz. Trabzon’un yoksul kırsal alan çocuğu, şimdi diplomat oldu. 

Ve Neziroğlu’nun bu başarısı bütün gençler için bir örnek.

SADİ TEKELİOĞLU, TEKNİK DANIŞMAN OLDU 

Trabzonspor’un bütün birimlerinde teknik adamlık yapan Sadi Tekelioğlu, teknik danışman oldu.

Hopaspor’a fahri teknik danışmanlık yapacak olan Tekelioğlu’nun kızı, Hopa Devlet Hastanesinde kadın doğum uzmanı olarak görev yapıyor. 

Kızını, Hopa’ya yerleştiren Tekelioğlu sık sık da Ankara’dan Hopa’ya gidiyor, kalıyor. 

Futbol adamı olduğundan Hopa’da ki dostları ile hemen kaynaştı. Hopaspor’un 3 lige çıkma mücadelesi vermesi de Tekelioğlu’nun kapsama alanına girdi. 

Tekelioğlu, Hopaspor’a teknik danışmanlık yapacak. Ancak fahri olarak. 3 lige çıktığında da profesyonel olarak çalışabileceğini Hopalı dostlarına söyledi.

FINDIK İÇİN ADALET YÜRÜYÜŞÜ 

Fındık konusunda üretici fiyat değerlendirmesinden memnun değil. 

Kimi fındığını kesiyor, kimi yakıyor. Kimi de söküyor. Bölgedeki Ziraat Odaları başkanlarının çoğu geçmişte, Ak Parti’de görev yapmış isimler. Bu başkanlar bile artık isyan ediyor. Fındık konusunda gerçekten bölge perişan.

Bu durumdan CHP kendine görev çıkardı.

Ve 3 ilin teşkilatları, Ordu-Giresun ile Trabzon Ordu’dan Giresun’a fındıkta adalet yürüyüşü yapacak. Ordu’da toplanacak olan üreticiler, Giresun’a yürüyecekler ve Giresun’da CHP, MKY’sını toplayacak Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile de miting düzenleyecek.

Fındıkta adalet yürüyüşü Ordu’da Pazartesi günü saat 11’de, büyükşehir belediyesi önünde başlayacak. 

19-20 Eylül günleri Giresun’a yürüyüş devam edecek. Çarşamba günü da 18’de Giresun’da miting yapılacak.

CHP’nin ülke genelindeki belediyeleri yürüyüşe lojistik destek vermek için Ordu’ya gelmeye başladılar.