TRABZON AK PARTİ’DE MHP KRİZİ 

Ankara’daki ittifak detayları belli oldukça Trabzon’da da sancı büyüyor.
Trabzon Büyükşehir ve ilçelri için meclis üyesi çalışmalarını tamamlamış olmasına rağmen genel merkezden gelen haberle listeleri yeniden yapmak zorunda kalacak olan AK Parti’de fırtınalar kopuyor.
Çünkü kadroyu açıklamışsın, oyuncular motive bir şekilde sahaya çıkacak tam o esnada başkan 7 oyuncuyu değiştir diyor, kimi ikna edip çıkaracaksın. Yazacağın isimler bu takımın taraftarlarını coşturacabilecek mi? Bu soruya tüm AK Partililer ‘asla’ cevabını veriyor, fakat sırf Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine ters düşmemek adına bunu seslendiremiyor.

Partinin yöneticileri ‘Bu işin bize zarardan başka karı yok, zaten zor bir seçim olacak, ve her şey Trabzon’da aleyhimize işliyor, Allah’tan rakiplerimiz çok güçlü değil’ yorumunu yapıyorlar. 

AK PARTİ ORTAHİSAR’DA AZINLIKTA MI KALACAK

Evet yanlış duymadınız Trabzon’da bir önceki seçimde 25 meclis üyesi alan AK Parti’nin listesine MHP’den 7 isim seçilebilecek yerlere girecek. Genel merkezden gelen talimat böyle.
Hemde bir tanesi Büyükşehri gidebilecek yerde olacak. Yani ilk 5’te.
Peki Ortahisar’ın ilk beşinden kim silinir.
Birinci sıra Ankara’nın bastırdığı isim, Trabzon Ankara ile arasını açmak istemez, 2. Sıra İl Başkanının adamı il başkanı müsade etmez, 3. Sıra büyükşehir belediye başkan adayının olmazsa olmazı ona da kimse bir şey diyemez, 4. Ve 5. Sıra kadın ve gençlik kolları bu konuda Dra Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin talimatı var mutlaka olmalılar dye. O zaman akıllara ilk gelen kontenjan oluyor.
Geçen seçimde Ufuk Hoş kontenjandan büyükşehri girmişti şimdi galiba MHP bu kontenjanı kullanacak.
Peki 7 isim seçilebilecek yerlere yazılacak deniyor, Ak Partililer şunu da merak ediyor.
AK Parti geçen seçim 25 meclis üyesi Ortahisar meclisine seçmişti, MHP’de 7. Şimdi seçilebilecek sıra ilk 25 mi oluyor yoksa 32 mi?, Ak Partililere göre 25’ten sonrasına yazılmaları gerekiyor. Birde İYİ Parti’ye geçenler vardı. Bunu da unutmamak lazım. Eğer son meclis sayısı göz önünde bulundurulursa MHP’ye sadece 3 meclis üyesi vermesi yeterli oluyor AK Parti’nin.

Eğer Ak Parti 7 meclis üyesini MHP’ye verir ise kendisine ve bunu ilk 25 sıradan yapar ise AK Parti’ye 18 meclis üyesi kalıyor. Böylece Ak parti seçimi kazansada kendi iktidarının meclisinde 19 karşı meclis üyesi ile azınlıkta kalıyor.

HASAN KAMBER’E ÇOK AYIP ETTİLER 

Siyasetin cilvesi ve Hasan Kamber

Trabzon valiliğinin en uzun süreli özel kalem müdürlerinden Hasan Kamber emekli olduktan sonra Trabzon’un sivil itaatsizlik hareketinin en önemli isimlerinden biri oldu.. Kamber, şehirde gördüğü eksiklik aksaklık yerel yönetimlerin yaptığı hataları A’dan Z’ye takip ederek gün ışığına çıkarıyor, çıkarmakla kalmıyor yasal yollardan suç duyurusunda da bulunuyor.

Kamber’in bu özelliğinden ötürü, iyi parti Trabzon teşkilatı kendine belediye meclis üyeliği önerdi… Kamber’den apar topar, başvuru dilekçeleri alındı.. Kamber’de böyle teklif gelince sorumluluk gereği evet dedi.. Ve iyi partinin CHP ile ortak oluşturacağı listeye beklemeye başladı..

Liste belli oldu Kamber yok.

Niye yok?

Yetersiz mi..?

Değil elbette… Siyasetin çalımını yedi Kamber..

İyi parti listede sıkıştım dedi, Kamber’i listeye alamadı… Gel bize katıl davetine rağmen listede yer bulamayan Kamber, sorun değil diyerek Trabzon’a karşı sorumluluğumuzu yine yerine getireceğiz. Yine şehri gezecek eksik yanlış işleri gün ışığına çıkaracağım.. Biz Trabzon sevdalısıyız diyerek, siyasette yediği çalımın aslında çalım olmadığını insan hayattan çalım yememeli diyerek durumunu değerlendirdi..

BAKAN TURHAN ADETA SİYASET DERSİ VERDİ 

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 31 Mart Yerel seçimleri öncesi hem partisinin propaganda çalışmalarına destek vermek, hem de KTÜ’de katılacağı bir konferans nedeniyle memleketi Trabzon’a geldi. 

 2 günlük Trabzon programına Kalkınma Mahallesi’nden başlayan Turhan, bakan kimliğinin yanı sıra parti ruhunun gerektirdiği gibi deyim yerindeyse dükkan dükkan gezerek partili partisiz ayrımı gözetmeksizin dert dinledi, hâl hatır sordu. Fırına girdi hamuru kürek ile fırına verdi, berbere girdi makası tarağı eline aldı saç kesti...

Turhan yaptığı ziyaretlerde ilginç anlar da yaşanmadı değil.

Örneğin Turhan’ın girdiği bir perakende marketindeki kasiyere işler ne durumda sorusunu sorması üzerine, kasiyer “iyi değil, kötüye gidiyoruz 8 kişiydik bakın bir kişi kaldık” dedi.
Bunun üzerine Bakan Turhan bu durumun neden kaynaklandığını, kendilerinin neler yapabileceğini tevazu ve ilgi ile sordu.

Sadece bu örnekte değil, bir başka ziyarette de bir medikal dükkanında yaşanan ekonomik güçlük feryadına da yakinen ilgi gösteren Bakan Turhan, “üniversiteden ödeme alamıyoruz” diyen medikalcilere bu konuyu KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile konuşacağı bilgisini iletti.

Yüzüne bakmayanında elini sıkacaksın!

 Turhan’ın yaptığı ziyaretlerde çok ilginç bir an da yaşandı. Farabi Caddesi üzerinde yer alan bir pide dükkanına giren Bakan Turhan, kapının önünde bacak bacak üstüne atmış ve deyim yerindeyse bakan ile hiç de oralı olmayan bir vatandaşa yanaştı. Dükkan sahibi olduğu öğrenilen kişiye gün boyu süren sıcak tavrı ile “herhalde peşin satan siz oluyorsunuz” diyerek takılan Turhan, söz konusu vatandaştan çok soğuk bir karşılama aldı. Fakat yine de elini sıkıp veda etmeyi ihmal etmeyerek, yoluna devam etti.

 İlk gün ziyaretlerinin ardından ertesi gün AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen SKM çalıştayına katılan Bakan Turhan, salonda bulunan partililere sahada gerçekleştirdiği çalışmayı nasihat olarak da söylemeyi ihmal etmedi. Turhan ‘’...’şu mahalleye gitmeyelim, şu ev bize zaten altınları önüne sersek oy vermez’ yok. Bu manada her kapıyı çalıp, o hanenin içerisindeki herkesle konuşmamız o kapıyı yüzümüze kapasa da bir defa daha çalıp Allah’a ısmarladık dememiz gerekiyor. ‘’ diyerek dün kendisine yapılan soğuk karşılamaya rağmen tevazudan ödün verilmemesi gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu.

AĞAOĞLU BÖYLE ÇIKIŞTI “KİM YAPABİLDİ”

Trabzonspor’da dün tüzüğün 52. Maddesi gereğince eski başkan ve asbaşkanlar toplandı.

Ziyabey tesislerinde sessiz sedasız toplanan Bordo Mavililer basına kapalı olarak istişare kurulunu hayata geçirmek için adımları attı.

Toplantıda Başkan olarak Özkan Sümer seçildi yanına ise 2002-2003’de beraber çalıştığı Kenan Atalay ve Erol Tuna getirildi.

Toplantıda farklı konularda gündeme geldi. Özellikle Galatasaray maçında yaşanan hakem hataları Başkan Ağaoğlu’na soruldu.

Ağaoğlu’nun maç sonrası yaptığı konuşma toplantı masasında uzun uzun tartışıldı. Yeni MHK listesi de masaya geldi. Ağaoğlu burada bir kez daha söz aldı ve Trabzonspor’un artık güçlü olduğunu söyledi. Masada bulunan eski asbaşkanlar bunun nasıl sağlandığını sorunca Ağaoğlu “Bizden önce hangi yönetim kimi nerede görevden aldırdı” diyerek Trabzonspor’un artık masada da güçlü olduğunu ifade ederek değişimlerin yaşanmaya devam edeceğini kaydetti.

Bu sözler büyük oranda olumlu karşılanırken Ağaoğlu’na maç sonu Galatasaray başkanının sinir bozan açıklamaları soruldu

Toplantıda açıklamaların farklı yönlere çekildiğini savunan Ağaoğlu “Kalktılar konuyu farklı yerlere çektiler. Alakasız yerlere taşıdılar, bazı insanlar laf anlatmak çok zor.”

Bu sözler üzerine söz alan Erol Tuna ise bombayı patlatttı ve “ Koca camiayı yönetenlerin İQ sorunları var” çıkışında bulundu. 

Daha sonra İstişare Kurulu toplu fotoğraf çektirip dağıldı.

OYUNCULARA UYARI GELDİ “SAKIN YAPMAYIN”

Trabzonspor bu dönem bilindiği üzere genç oyuncuları ile sahne almaya başladı.

Hemen hemen herkesin dilinde oyuncuların saygılı oluşları ve sadece işlerini yapmaya odaklanmaları…

Bu konunun altında ise farklı nedenler var.

Trabzonspor yönetimi ve teknik heyeti oyuncular ile bir toplantı tertip ediyor.

Oyunculara “her ne olursa saha içerisinde sadece işinizi yapacaksınız. Milyonlarca genç ve yaşlı isim sizi izleyip örnek alıyor. Bu şartlar altında sahada kavga ve kin gütmeyeceksiniz. Artık Trabzonspor’un misyonu budur. Fair Play denilince akla ilk Trabzonspor gelecek ve bu işim temsilcisi siz olacaksınız. Kavgayı yapacaksak biz yapacağız” uyarılarını yaptı.

Bordo Mavililer bunun ilk meyvesini Galatasaray maçında topladı. Gencecik lise öğrencileri çocukların hakları çalındı ama ne kötü bir davranış ne pislik ne kavga ne o ne bu. 

Vakur duruşu ile örnek bir futbol takımı vardı sahada. Zaten maçtan sonra da Galatasaray’ın galibiyetinden çok bu davranış konuşuldu. 

Trabzonspor artık bu yolda ilerlemeye devam edip genç isimleri Türk futbolu için karakterli bireyler olarak yetiştirecek. Bunu hedef aldılar bakalım bu saçma, bozuk ve kopuk düzende ne  oranda başarı sağlanacak. Bekleyip göreceğiz.