ERDOĞAN TRABZON’DA KİME TEŞEKKÜR ETTİ 

AK Parti Trabzon 7. Olağan Genel Kurulu dün Hayri Gür Spor salonunu hınca hınç dolduran binlerce partilinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. 
Yoğun kalabalığa rağmen üst düzey COVİD tedbirleri salona katılanların içini rahatlattı.

Girişte maske dağıtımından dezenfektana tribünlerde sosyal mesafeli oturma düzenine kadar. 

Kısım kısım ihlaller olsa da salonun coşkusu AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok memnun etti. 

Kongre sonunda, salondaki coşkudan ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Başkanı Sezgin Mumcu aracılığı ile tüm teşkilata teşekkürlerini iletmesini istedi.ak parti trabzon genel kurul ile ilgili görsel sonucu

Erdoğan salonda özellikle kadınların coşkulu tezahüratları karşısında ilçe ilçe isimleri sayarak kadın kollarına özel teşekkür etti. 

Erdoğan’ı tebessüm ettiren tezahürat ise gençlik kollarından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken ‘Reis bizi uzaya götür’ tezahüratlarına tebessüm eden Erdoğan ‘Götürürük, merak etmeyin zaten o programı da Ofli yapıyor. Kadın veya erkek kim başarırsa onu götürürüz’ dedi. 

Kongre’nin sonunda AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ayaküstü Erdoğan ile sohbet edip bazı konuları aktardı. 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Eski Başkan Haydar Revi ile yeni Başkan Sezgin Mumcu birlikte oy kullanıp ‘Birliktelik' mesajı verdiler. 

Seçim sandıklarının ve paravanların taşınması esnasında İl Yönetim Kurulu üyeleri Kadem Çakıroğlu, Numan Yardım ve Bukeyir Çakmak’ın paravanları taşımaları da dikkatlerden kaçmadı. 

ESKİ BAKANLAR VE PROTOKOL ak parti trabzon genel kurul ile ilgili görsel sonucu

AK Parti’nin Trabzon 7. Olağan Genel Kurulu’na A protokolde 50 davetli katıldı. Eski bakanlar, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, kurucular ve çok sayıda isim Trabzon kongresine katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından isimleri tek tek anons edilip teşekkür edildi.

Bu isimler şu şekilde: 

Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve eşi Pınar Kandemir, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İl başkanı Sezgin Mumcu ve eşi Gülderen Mumcu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Önceki Dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Teşkilat Koordinatörleri Mustafa Esgin, Yahya Çelik, Davut Coşkun Şiviloğlu, Polat Türkmen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak, Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kurucular Kurulu Üyesi Aydın Dumanoğlu, Önceki dönem Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Ayşe Sula Köseoğlu, Kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin, Önceki Dönem İl Başkanları Ali Rıza Akdeniz, Ahmet Metin Genç, Haydar Revi, Önceki Dönem Trabzon Belediye Başkanları Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Niyazi Sürmen, Önceki Dönem Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın ,MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Yıldız Seferioğlu, Zehra Mumcu, Mehmet Fatih Mumcu, Muhammet Talha Mumcu, Zeynep Mumcu Önceki Dönem Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Fikri Usta,

MUMCU ELEŞTİRİLERE NE CEVAP VERDİ Resim

AK Parti’nin çiçeği burnunda il başkanı Dr. Sezgin Mumcu genel kurul sınavını başarı ile geçti. Zorlu bir yönetim kurulu oluşturma süreci sonrası 50 kişilik asıl, 25 kişilik yönetimini kuruldaki isimlerle birlikte divana sundu. 

Mumcu eski yönetimden 21 yol arkadaşını listeye aldı, listesinden en dikkat çeken isim ise Ömer Topaloğlu oldu.

Aslında amcasının oğlu Hanefi Topaloğlu’nun listede yer alması herkes tarafından bekleniyor, fakat Hanefi Topaloğlu ‘Siyaset bazen fedakarlık yapmayı gerektirir’ diyerek büyüğüne bu konuda ön verdi. 

Ömer Topaloğlu’na ‘Hanefi bey daha genç ama sizin olmanız konusunda fedakarlık yaptı’ deyince ‘Seni beni yok, biz zaten bu davanın birer neferiyiz. ‘Ben Hanefi’den daha gencim (Gülerek esprisi yaptığını belirtti). Ben yönetimde onlar için daha fazla gayret göstereceğim. Yolumuz bir davamız bir’ ifadelerini kullandı. 

Listede eski il başkan yardımcısı ve sevilen iş insanı ve Mustafa Usta’nın olmayışı şok etkisi yarattı, sevilen siyasetçinin neden listeye alınmadığı ile ilgili çeşitli spekülasyonlar var. 

Listeye son dakika giren Nihat Yılmaz’ın kongreye de son dakika yetişmesi ve zor bela salona giriş yapması da gözlerden kaçmadı. Aranmayı unutulan Yılmaz ‘Olsun sorun yok, olur böyle şeyler, partimizin emrindeyiz’ dedi. 



Bu arada İl Başkanı Sezgin Mumcu oluşturduğu yeni yönetim kurulu ile ilgili gelen bazı eleştiriler üzerine ‘Yeni bir yönetim yaptık, 21 yol arkadaşımızla eski yönetimden olan arkadaşlarımıza yeni yönetimde yer verdik.

Yani parti hafızamızı koruduk, her kesime kucak açtık, sanayici, doktor, iş kadını v.b gibi her kesimin yeri aldığı bir yönetim yaptık. 

İlçe dengeleri., kadın ve gençlik kontenjanları vardı. 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan bana görevi verirken ‘Kadın kontenjanına özellikle dikkat et’ diye uyarı yapmıştı. 

Bizde her kesimi kucaklayacak bir yönetim yaptık. HAS Partililerden oluşan yönetim iddiasına ise Mumcu, ‘Ak Parti merkez sağı toparlayan zemini Saadet Partisine ulaşan çizgide yapıları toparlayan bir partidir. Klik bir yapıyı barındırmayacak kadar geniş tabanlı bir partidir. Trabzon’da yüzde 70’lere varan oy oranına sahip olan Ak Parti’yi bir yapıya sıkıştırmak yanlış olur. Biz hepimiz Ak Partiliyiz, HAS Parti AK Parti bünyesine katılmış bir partidir. Ve bu yönetimde olan sayı sınırı olduğu için olmayan tüm Ak Partili dava arkadaşlarımızla artık hedefimiz 2023 seçimleri olacaktır.

ERDOĞAN İSİM KOYDU MOTİVE ETTİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını tamamladıktan sonra ayak üstü AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Martın ilk haftası doğacak çocuğuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ad vermesini istedi. 


Cumhurbaşkanı biraz düşündükten sonra Emine Erdoğan’a dönerek ‘Başkanımızın erkek evladı olacak, ismini bizim koymamızı istiyor, ne önerirsin’ diye sordu. 
Emine Erdoğan ‘İki isim konulsun, bir isim ailesinin hakkıdır, bizden öneri istemesi gerçekten çok ince bir davranış. Ben bir isminin Yusuf olmasını diğerini ailenin koymasını isterim’ dedi.


Başkan Küçükali’de oğluna koyacağı isimlerden bir tanesinin mutlaka Yusuf olacağını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür etti. 

Görüşmenin sonunda Erdoğan gençliğin heyecanından ötürü de özelliklere gençlere teşekkürlerini iletti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da Cumhurbaşkanı ile ayak üstü konuşmasında belediyenin yaptığı çalışmalar ve projelerden detaylı bir şekilde bahsetmesinden duyduğu memnuniyeti die die dile getirerek Beşirli’ye yapılacak olan kadın Yaşam merkezi hakkında da Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a bilgi verdi. 


Cumhurbaşkanının Eşi Emine Erdoğan özellikle kadınlarla ilgili bu projelere özel önem gösteriyor. Zorluoğlu’da ‘Beşirli tenis kortlarının olduğu alanda projesini hazırladığımız bir Kadın Yaşam Merkezi oluşturuyoruz. Projesi tam olarak bittiğinde 2021 yılının mart ayı gibi ihalesini yapmayı planlıyoruz. İçerisinde yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, toplantı odaları, spor salonu, kadınlarımızın gelip çalışabilecekleri atölye alanları, kadın dayanışma merkezi gibi alanlar da olacak. Bu manada şehre çok önemli katkı yapacak, sadece kadınlarımıza özel bir yatırımı da hayata geçirmiş olacağız’ diyerek açılışına Emine Erdoğan’ı davet, etti. 

Zorluoğlu Erdoğan’ın belediyenin projelerinden detaylıca bahsetmesinin kendilerini motive ettiğini çok yerinde projeler olduğunu ve nokta atışlar yapmış olduklarını anladıklarını ifade etti. 

KILIÇDAROĞLU TRABZON’U DİNLEDİ kılçdaroğlu tbmm ile ilgili görsel sonucu

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin meclis grup toplantısında kürsüye çıkmadan önce Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ve Rize il kongreleri ile yaptığı temaslar konusunda Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile özel bir görüşme yaptı..

Ve Kılıçdaroğlu o özel görüşmede Kaya’nın izlenimlerini konuşmasında harmanlayarak dile getirdi..

Trabzon ve Rize tespitleri ile ilgili olarak genel başkanı bilgilendiren Kaya, esnafın özellikle Ak Parti kongrelerine karşı tepkisinin mecliste dile getirilmesi ile ilgili olarak özellikle ricacı olduklarını ifade ederek bunu genel başkan olarak siz dile getirin diye de tespitte bulundu..Ahmet Kaya sadece kendi seçim bölgesi değil partinin ülke genelinde görevlendirdiği bölgelerde de esnafla dertleşerek genel merkezi bilgilendiriyor..

CHP İL BAŞKANI BİZZAT ARANDI 

Ak Parti’nin dün yapılan il kongresinde başkan Sezgin Mumcu, diğer siyasi parti il başkanlarını bizzat, telefonla arayarak kongresine davet etti..

CHP il başkanını da arayan Mumcu, Ömer Hacısalihoğlu’na da kongreye davet etti..

Hacısalihoğlu da Mumcu’nun bu nazik davetine teşekkür etti pandemi nedeni ile bizzat kongre salonuna gidemedi ama partisi adına bir çiçek gönderdi…