TRABZON AĞLADI.

Dün Maçka’daki şehit haberi Trabzon’un üzerine kara bir bulut gibi çöktü. Yaklaşık bir hafta önce, istihbarat birimleri PKK hücre elemanlarının Karadeniz bölgesine sızdığını sızdırıldığını eylem hazırlığı içinde olduğunu güvenlik birimlerine bildirmişti. Halkın da çok dikkatini çekmeden gerekli tedbirler alınmıştı ama bir şehit verdik. Şehit verdiğimizin haberi duyulması ile birlikte Trabzon hem kan ağladı hem de teröristlerin peşine düştü. Araziye çıktı. Duyarlılığını gösterdi.
Böyle sıcak temas kurulabilir mi?

İhtimal var, kurulabilir. Bunun için herkesin uyanık olması gerekiyor.

Devlet tam bir alarmda.


Bütün birimleri ile ayakta.

Allah, güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet versin.

BURADA SİYASET KONUŞMAK YASAK

Dün, ANAP döneminin güçlü isimlerinden ilçe ve il başkanlığı da yapmış biri Nazım Özcan’ı ziyaret ettik. ANAP’tan DYP’ye oradan da CHP’ye geçerek siyasi hayatını devam ettiren Özcan artık siyaseti bıraktığını söyledi. Hatta, bürosunda göze batan bir yere de şu tabelayı astı.

Burada sigara içmek ve siyaset konuşmak yasaktır.

Ziyaretine kim gelse o tabelayı gösteriyor.


Bizim hatırımıza siyasi bazı yorumlar da yaptı. Zorlayınca. Geçmişten bazı anılarını paylaştı. Muhammet Balta’nın milletvekilliğe giden siyasi yolculuğunda ANAP il başkanı iken nasıl belirleyici olduğunu da anlattı. Ali Kemal Başaran’ı her koşulda ANAP’taki parti içi çekişmelerde ve kavgalarda desteklediğini ama en vefalı adamın da Eyüp Aşık olduğunu söyledi.

Sohbetimizin sonuna doğru çok ilginç bir şey daha dedi  Nazım Özcan.

Kamuoyunda AK Parti, ANAP’laşıyor algısına katılmadığını belirterek, şunları söyledi…” Bana ANAP iktidarında zengin olan 10 adam ismi söyleyin. Bulamazsınız. Ama AK Parti’de bir çırpıda bulursunuz….”
Yorum, okurlarımızın.

GÜNDEM ABD AMA MKYK KULİSLERİ BAŞLADI

Ak Parti’de gündem Erdoğan’ın ABD gezisi ve Trump ile görüşmeleri. Siyaset bu gündeme kilitlenmişken, 21 Mayıs’ta Ak Parti’nin başına geçecek olan Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın partinin en yetkili organı MKYK’ya Trabzon’dan kimi alabileceğine de dikkatler yönelmiş durumda.

Şu anda MKYK’da Ayşe Sula Köseoğlu var.

Köseoğlu’nun yeniden MKYK’da yer alması zor diyenler çoğunlukta. Trabzon siyasetinde görünen o ki, Salih Cora sıyrılıyor gibi. Ancak, Muhammet Balta’nın Erdoğan nelindeki güvenirliliği de önemli.
MKYK’dan Trabzon’dan biri olacak. Buda akti siyasetin içinden gelecek.

Bakalım, kim olacak..

O FENERLİYE CEVAP YOK MU?

Fenerbahçe’nin tescilli şikeci yöneticisi Şekip Mosturoğlu’nun Trabzonspor’u kurumsal olarak FETÖ terör örgütüne bilerek bilmeyerek yardımcı oldu açıklamalarının üzerinden bir tam gün geçti.
Trabzonspor cephesinden tık yok.

Niye?

Muhatap mı alınmıyor?

Alınmıyorsa neden?

Yoksa, it ürür kervan yürür politikası mi yürütülüyor.

Taraftarlar bunu bilmek istiyor.

Mosturoğlu sessizliği niye…?

HÜSEYİN KIRAN GİBİ OLABİLMEK

Otelinde bir müşterisinin FETÖ’cülerin haberleşme programını indirmesi nedeni ile emniyette ifadesi alınan ülkücü milliyetçi,yurtsever siyaset adamı Hüseyin Kıran serbest kaldı ve işinin başına döndü. Kıran’ın Sarp’ta göz altına alınıp, Trabzon’a getirilmesine kadar geçen süreçte bütün bir Trabzon bu olaya kilitlendi. Geniş bir çevresi, dost canlısı bir özelliği dava arkadaşlarını her fırsatta omuzlayan sahiplenen bir yapısı olan Kıran’ın yakın dostları tanıdıkları emniyette misafir edildiği sürece pür dikkat gelişmeleri takip ettiler. Ne mutlu böyle dostları olan insanlara.

Hüseyin Kıran, böyle bir sahiplenme ile dost canlası olduğu, dava adamı olduğunu kanıtlamış oldu.

Kıran’a yeniden tekrar geçmiş olsun diyoruz…

EFES Mİ TELEKOM MU?

Trabzonspor basketbol takımı bilindiği üzere ligde zor günler yaşıyor ve ödeme sorunluları ile boğuşan bir takım halinde ve bir takım ile birleşmesi gündemde

İlk etapta Türkiye’nin en büyük kulüplerinden Efes ile masaya oturan Bordo Mavililer bir diğer takım olarak Türk Telekom ile masaya oturmaya hazırlanıyor.

2 takımlada görüşecek olan Bordo Mavililer uzun soluklu bir anlaşma yapıp hem ödeme sorunlarından kurtulmak hem de zirveye oynayan bir takım kurmak için çaba sarf edecek. 
Bu konularda Başkan Usta tarafından yetkilendirilen tek yetkili ise Trabzonspor Medikal Park Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu.