KALEPARK’A OTEL YAPALIM

Kalepark’ın hakla açılması ile ilgili bir gündem oluştuğundan bu yana, özellikle bir kesimin, halka açılması demek imara açılması demektir kampanyasının ne kadar etkili olacağı merak edilirken, Kalepark ile ilgili ilginç bir gelişmeli, şehrin yakın tarih hafızası eski Belediye meclis üyesi Selahattin Ahıbkalıoğlu,  bakın ne anlattı..

“Yıl 1974, CHP-MSP koalisyon hükümeti kuruluş. Turizm Bakanı CHP’den Alev Çoşkun. Alev Çoşkun’un bir danışması var. Trabzonlu mimar bilim insanı Halil İbrahim Şanlı… Şanlı, o yıl Trabzon’a geldi. Şehre bir otel gerekli dedi TTSO’da toplantı yaptı. TTSO o zaman Maraş caddesindeki Garanti Bankasının binasını kullanıyordu. Toplantıda. Otelin Boztepede’de yapılması gündeme geldi. Bir çok kişi Boztepe çok yukarıda, yolu da yol Oteli Kalepark’a yapalım önerisi getirdi…Ancak Boztepe’de karar kılındı…”

Kalepark’a 1974 yılında otel yapalım diyenler şu anda hayatta..İyi ki, Kalepark, bu anlamda kullanılmadı. Kullanılmayacakta. Kalepark mevcut hali ile korunmalı.. Halka öyle açılmalı. Ve hatta,gerekirse, Kalepark’a giden güzergah ciddi şekilde kentsel dönüşümle yeniden düzenlenmeli..

GÜMRÜKÇÜOĞLU O İHALEYİ ONAYLADI MI?

Trabzon’un meydanında eski belediye binasının yanında eski adı ile Mora otel’inin belli şartlar ile restoran ve cafe olarak işletilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihalenin sonucu onaylandı. Başkan OFG, ihale kararını onaylayarak karar kesinleşmiş oldu.

Bilindiği gibi ihaleyi,  Türkiye genelinde şubeleri bunan Coffe Shop kazanmıştı. 60 yıldır 30 ülkede 400 şubesi bulunan yabancı şirketin Türkiye temsilciliğine Yozgatlı bir aile yapıyor. İhaleyi alan Coffe Shop, kira bedeleni 2 yıllı peşin ödeyecek.

Aylık 37 000 artı kdv den 24 aylık 1 milyon 48 bin tl Büyükşehir belediyesinin kasasına girecek.  İhalenin onaylanmazı ile 15 günlük askı süresi de başladı.

ihaleyi alan firma yetkilisini sözleşme imzalamak için çağırıldı. Şirket yetkilileri de kısa süre için de sözleşme imzalamak için Trabzon’a geleceklerini öğrendik.. Şirketin nasıl bir konseptle binayı hazırlayacağı da Trabzon kamuoyuna bir basın toplantısı ile açıklanacak.

KINALI EL HER YERDEN GÖRÜNECEK

Dün, İYİ parti’nin önemli isimlerinden Yavuz Aydın ile bir sohbetimiz oldu. Aydın, Trabzon’da.. Adı Trabzon il başkanlığına geçerken bir anda Hasan Saka’nın il başkanı olması ile ilgili olarak Aslan, medya bizi iyi takip etti ama il başkanı konusunda bir çok isim ortaya attı, tahmin edemedi dedi.

Yavuz Aydın, Hasan Saka’nın toparlayıcı bir isim olduğunu belirtti.. Atamadan sonra tabanda kısa sürede bütünlük sağlandığını da sözlerine ekledi. Aydın, şimdi iyi parti, Trabzon’un merkezinde ayak üstü, güzel bir il binası aradığını belirterek, o binasından Genel Başkanımız Meral Akşener’in o kınalı eli var ya, her yerden görülecek dedi.

Aydın, partiye büyük bir teveccüh olduğunu da özellikle belirterek “Trabzon sokaklarına geziyorum, Türkiye’nin bir çok yerine de gittim. Partimizin sokakta karşılığı var. Toplum sıkıştı.. Gidecek yer arıyor. İYİ parti büyük bir başarı elde edecek, bunu görüyoruz” dedi. Aydın, Trabzon il başkanlığı binasına geçtiğinde, çok daha aktif bir şekilde çalışacak dedi.

O TRABZONSPORLU EVSİZ KALDI!

Sosa, futbolu ile değil ama birçok diğer özellikleri ile gündemdeki yerini koruyor. Bir türlü istenilen başarıyı gösteremeyen Sosa ile Rıza Hoca da özel ilgileniyor. Sosa’nın derdi neyse, öğrenmeye çalışıyor. Sosa ne istiyor. Sıkıntısı ne? Bunları önce öğrenmeye çalışan Rıza Hoca sonra da doğal olarak Sosa’dan kendi isteklerini sıralayacak. Bunun için Sosa ile özel görüşmelerini yoğunlaştıran Rıza hoca her futbolcusundan istediğini Sosa’dan da istemiş durumda. Herkes, özel sorunlarını takıma geldiğinde maça çıktığında orada bırakacak, sahaya ve idmanlarına yansıtmayacak. Bu arada Sosa’nın eşine gösterilen evlerden henüz hangisini beğendiği de belli olmadı. Sosa, eşi ile birlikte Ramada otelinin kral dairesinde kalıyor ve ücreti de Trabzonspor ödüyor. Son faturaları ise Ramada’nın sahibi, Trabzonspor’un eski yöneticisi Hüseyin Başaran kendi üstlenmişti. Yani Sosa, Ramada’nın misafiri. Ekmek elden su gölden misali. 

RIZA HOCA’NIN İLGİNÇ YÖNTEMİ!

Rıza hocanın çok özel yöntemi Aldığımız bilgilere göre, Rıza Hoca, Antalya kampında futbolcular ile birlikte ligdeki önemli maçların CD’lerini yeniden izlerken her futbolcunun izlenilen maçta yapılan hataları anlatmasını istemiş. Yani, futbolcular birbirlerinin hatalarını maçtaki performanslarını kendi değerlendirmiş. Böylelikle güzel bir eleştiri özeleştiri ortamı oluşmuş. Böylelikle futbolcular sadece teknik adamdan değil kendileri de gördükleri eksiklikleri seslendirerek, karşılıklı olarak en güzeli bulmaya çalışıyorlar. Rıza Hoca’nın bu yeni tekniği bakalım takımın oyununa nasıl yansıyacak. 

VOLKAN ŞEN PATLAYACAK MI? 

 Volkan Şen’den patlama Rıza Hoca, milli maç arasında özellikle Volkan Şen ile de yakından ilgilendi. İdmanlardaki yüksek tempolu aşırı hırsından memnun kalan Volkan Şen’den patlama beklediğini kimseden gizlemeyen Rıza Hoca’nın bakalım milli maç arasından sonraki ilk resmi maçta Volkan’a şans tanıyacak mı? Volkan da, Antalya kampının kendine çok iyi geldiğini belirterek “Hocamın bana güvenini yerine getireceğim” diyor. 

Öte yandan, Rıza hoca, bu nasıl bir durum diye isyan etmiş Yine kulağımıza gelen bilgilere göre, Rıza Hoca bu zamana kadar Trabzonspor adına izlenen futbolcular ile ilgili olarak kulüpten bir rapor niteliğinde dosya var mı yok mu istemiş... Ortaya bir veri çıkmamış. Yani anlayacağınız Trabzonspor’da, “genç yetenekler var mı?” diye yurt içine, dışına gönderilenlerin tutuğu rapor yok. Ya tutmadılar bu kişiler raporu ya da o raporları biri aldı. Yönetim uyuma.