BAYRAKTAR’DAN SOYLU AÇIKLAMASI
Haftalardır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili başlatılan linç kampanyası dünkü bütçe komisyonu görüşmelerine de yansıdı. Muhalif siyasiler geçmişe dalarak, bulduğu küflenmiş söylemleri gündeme getirip Trabzon’un bakanı Süleyman Soylu’yu yerden yere vurdu. Muhalefetin her zaman bu kirli siyasi oyunlarla gündemde kalmaya çalıştığını, AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratsam da nasıl yıpratsam diye plan yaptığını ve son dönemde de bunu Süleyman Soylu üzerinden yürüttüğünü belirten Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar, ‘Belli ki burada muhalefet kendine bir kurban arıyor. Ama bu kurbanın Süleyman Soylu değil kendileri olması lazım.

Kiminle nasıl işbirliği yaptıklarını hem genel seçimlerde, hem yerel seçimlerde hem de referandumda herkes görmüştür. Bu nedenle muhalefetin bu tahriklerine kulak asılmaması ve özellikle Trabzon şehrinin bakanına sahip çıkması gerekmektedir. Trabzon’un güçlü bir bakanlığa sahip ismi olan, milletvekili Süleyman Soylu’yu yalnız bırakmaması lazım. Eğer şehir kendi değerlerine bugün sahip çıkmaz ise, yarın, maalesef bugünden daha fazla bir kayıp yaşar.

Bakanlık makamları önemlidir, şehirler için güçtür. İşte bu nedenle Trabzon’un Bakanına sahip çıkması gerekir. Eğer bugün ona yapılan linç kampanyasına sessiz kalınırsa, yarın partimiz, ülkemiz, şehrimiz adına yapacakları hain planlarda, hainler cesaretle hareket ederler’ ifadelerini kullandı. Doğru çıkışları ve yerinde tespitleri ile her zaman gerektiği yerde gerektiği lafı söylemekten geri kalmayan Bayraktar’ın şehrin değerlerine sahip çıktığı bu davranışının, sahip çıkması gerekip de çıkmayanlar tarafından önemli bir mesaj olarak algılanması gerekir.



TRABZON YİNE YAPTI YAPACAĞINI
Diyoruz ya Trabzon her zaman Türkiye’nin T’sidir, çimentosudur diye. Trabzon dünyanın kalbinin attığı gözünün üzerinde olduğu bir şehirdir aslında. Sporda da, siyaset te de, kültürde de, dini hassasiyetlerde de Trabzon her zaman göz önünde olan, davranışları yakinen takip edilen, Türkiye’nin rotasını çizen bir şehirdir. Bunun da en güzel örneklerinden birini dün göstererek Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti ilan edilmesine en sert tepkiyi gösterip, Filistin halkına ve İslam ülkelerine en sıkı desteğini verdi. 20 bini aşkın vatandaş, STK üyesi, siyasi parti üyesi, STK Başkanı, Siyasi Parti Başkanı, taraftar ve vatandaş Filistin halkına Trabzon’dan selamını, sevgisini gösterdi, ABD’ye ve Yahudilere adeta ültimatom verdi, başaramayacaksınız dedi.

Organizasyon Kudüs Platformu tarafından gerçekleştirildi. Günlerdir şehirde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, AK Partisiyle, CHP’siyle, MHP’siyle, SP’siyle, İYİ Parti'siyle ve diğer siyasi partilerin birlikteliği ile, karşıt görüşlü STK’ların buluşmasıyla, karşı siyasi partiden olan belediye başkanlarının, eski belediye başkanlarının ve siyasetçilerin buluşmaları ile güzel bir ittifak sağlandı Kudüs için. Bu ittifakın sağlanması için kurulan Kudüs Platformunun çalışmalarından Halil İbrahim Demirtaş, siyasi partisini bir kenara koyup gecesini gündüzüne katarak çalıştı, Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve diğer tüm Kurumlar Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un da himayelerinde coşkulu bir kalabalığın toplanmasına vesile oldu.



Platform üyeleri kimlerdi diye merak edenler için onlara da yer verelim. Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Türk Mühendisler Mimarlar Odaları Birliği Trabzon Sekreteri Şaban Bülbül, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, Türk İş İl Temsilcisi, Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, Kamu Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Hak İş İl Başkanı İhsan Bülbül, Memur Sen İl Başkanı Mehmet Kara, Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Zekeriya Ertürk, Şevket Çelik, Halil İbrahim Demirtaş, Mustafa Akkaya.

SP’NİN ŞARTLARI KABUL EDİLMİŞ Mİ?
Trabzon’da gerçekleştirilen Büyük Kudüs mitingi ve şüphesiz bu konudaki hassasiyeti büyük olan Saadet Partisi İl teşkilatları da tam katılım gösterdi. Platform çalışmaları esnasında bir takım çatlaklar çıkmış, özellikle İslam Ülkeleri tarafından Kudüs’ün tamamının değil de Doğu Kudüs olarak Filistin’in başkenti ilan edilmesi ifadesinin yerine, Kudüs’ün tamamının Filistin’in başkenti olduğu şeklinde düzeltilmesi istenmişti.

Bunun yanında başka bir takım önemli uyarılarda da bulunmuştu SP. Ve Kudüs Platformu Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’un bu uyarıları ile toplu basın metninde değişikliğe gitti. SP şartlarını kabul ettirdikten sonra ortak açıklamaya tüm teşkilatları ile katıldı. SP’nin dik duruşuna platformdaki bir çok temsilci tarafından da destek verildi.

MİTİNGTE SİYASETE BAŞKANLARDAN TEPKİ
Dünya çok kritik bir süreçten geçerken, Trabzon Kudüs için güzel bir organizasyona imza attı. Mitingte kimin konuşma yapacağı da komisyon tarafından ortak karar ile belirlendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Trabzon Valisi ve tüm Kudüs Platformu bileşenlerinin ortak açıklama yapmasına karar verildi. Metinde mutabakat kalındı kalınmasına ama, sponten konuşmalarda araya bulaşan siyasi açıklamalar CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve SP İL Başkanı Cevat Kurt tarafından tepki gördü. Bu tepki yüzlerine de yansıdı. Kürsüde konuşmacılar siyasete girdiğinde hem CHP Trabzon İl Başkanı hem de SP il başkanı tebessümle birbirlerine bakarak tepkilerini dile getirdiler. Alandan ayrılabilirlerdi fakat oraya siyaset için değil, Kudüs için geldiklerini belirttiler. Bu tepkileri konusunda iki başkana da sorduk.



Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt: Metin ile ilgili çalışmalar biz de katıldık. Ortak deklarasyonda sorun yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da konuşmasında sadece bir yerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bahsetti o konuda da İslam Birliği Ülkelerinin aldığı kararı dile getirdi. Fakat Orhan Beyden sonraki konuşma siyasi içeriklerle doluydu. İktidarın yatırımları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler, Başbakan ve bakanların selamlarının gönderilmesi. Buna ne gerek vardı ki. Orada her parti nezaket gösterip davetinize gelmiş. Sonuçta Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı değil mi? Bence ortak noktalar ön plana çıkarılmalıydı” ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’de Kudüs programında ucuz siyaset yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı. Bize gelen Kudüs Platformu Kudüs için bir miting ve yürüyüş yapılacağını söyledi. Bizde ABD tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesine karşı olduğumuzu, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu belirterek, ABD’ye tepki göstermek için tüm samimiyetimiz ve temiz kalpliliğimiz ile oradaydık. Fakat ne yazık ki ucuz siyaset peşinde olanlar iktidarın icraatlarını dile getirdiler, Kudüs için toplanan kalabalığa karşı çaktırmadan siyaset yapmaya çalıştılar. Sonuçta oradaki kalabalık halisane temiz kalpliliği ile Kudüs için verilecek mesajlar için oradaydı. Partili bir genel başkanın veya başbakanın veya bakanların zikredilmesine gerek yoktu. Böyle olmasını istemezdik’ ifadelerini kullandı.


HAYDAR REVİ’DEN YENİ YÖNETİM SİNYALLERİ
AK Parti Trabzon teşkilatları son yapılan Ortahisar İlçe kongresinin ardından Ocak ayının ikinci haftası gerçekleştirilmesi planlanan Olağan İl kongresine çevrildi. Genel Merkez Haydar Revi ile devam deyince. Revi’de yeni oluşturacağı 50 kişilik asıl 25 kişilik yedek yönetim kurulu listesi için çalışmalarına başladı. Havuzunda 100’ü aşkın yeni isim bulunan Revi, çok ince eleyip sıkı dokunuyor.



Masasının üzerinde il yönetimlerinin oluşturulmasında seçilecek kişilerin özelliklerinin yazılı olduğu tüzük kitapçığı yer alıyor. Partinin ismini yıpratmış, partiyi kamuoyunda tartıştıran, kamu kurumları ile iş yapan, kamu kurumlarında veya yerel yönetimlerde çalışan taşeronların yer almayacağı her zamankinden daha hızlı koşacak bir yönetim için kolları sıvayan Revi’nin, özellikle kadın ve gençlik kolları ile ilgili rakam veya yüzde dayatılması konusunda genel merkezin rahatlatan ‘Büyükşehirler bu konuda daha rahat davranabilir’ açıklaması ile önü açık. Şehrin tüm dinamiklerini, tüm kesimlerini, tüm ileri gelenlerini, tüm sosyo kültürel yönden hizmet veren derneklerini kapsayacak bir yönetim oluşturma gayreti içine giren Revi, aşırı talepten de oldukça memnun. AK Parti’ye olan ilginin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevginin çoğalarak devam ettiğini belirten

Revi ‘Ülkemizin 2023-2053-2073 hedeflerine ulaşması adına partimizin temellerini çok sağlam atan kurucularımızdan, bugüne kadar davaya hizmet eden partililerimizden ve en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun hızına yetişmek tabi ki mümkün değil, ama Trabzon olarak ona en büyük desteği vermeye devam edecek bir yönetim oluşturacağız.

Çok farklı, çok çalışkan ve her kesimi kapsayan bir yönetim olacak. Şehrimizin önde gelen STK’larından önemli isimleri bünyemize katacağız.

Teşkilatlarımıza emek vermiş partimizi bu günlere taşıyan dava arkadaşlarımızın görüşlerinden faydalanacağız ve şehrimiz ve ülkemiz için en güzel isimlerle yeniden Bismillah diyeceğiz’ ifadelerini kullandı. Parti’nin mevcut yönetiminden devam etmek veya etmemek isteyen isimlerle ilgili de görüşlerini sorduğumuz Revi ‘Güzel bir yönetimle iyi işler başardık. Tabi ki yorulanlar var, tabi ki ailesinden, işinden, çoluğundan çocuğundan feragat edip günlerini, aylarını yıllarını bu davaya atayan arkadaşlarımız var. Hepsi bizim için değerli. Sağ olsunlar bizlere yeni yönetimin oluşturulması noktasında da önümüzü açan ifadeler kullanıyorlar. Bizde gereğini yapacağız, bu şehrin ve partimizin ihtiyacı olan arkadaşlarımız var. Ayrılmak isteyenler var, hepsi ile tek tek görüşüp, en iyi kararı vereceğiz’ ifadelerini kullandı.


TRABZON İYİ PARTİ’DEKİ AK PARTİLİLER
Trabzon’da örgütlenmesini yavaş yavaş tamamlayan İYİ Parti’de Trabzon il yönetiminin açıklanmasıyla birlikte gözler Meral Akşener’in 2 hafta sonraki Trabzon ziyaretine çevrildi. Akşener Trabzon meydanında miting havasında bir açılış yapmayı planlıyor. Bu konuda Hasan Saka Başkanlığı’ndaki Trabzon teşkilatları da şimdiden hızla çalışmalarını sürdürüyor.

İYİ Parti’nin 53 kişilik il yönetimi ile ilgili 61saat.com’un yaptığı araştırma sonrası ortaya çıkan durumu herkesi şaşırttı. Partideki 6 ismin İYİ Parti yönetiminde olmasına rağmen AK Parti’ye üye olması durumu partide ufak çaplı kriz yaratsa da gerçek kısa sürede ortaya çıktı. AK Parti’ye üye olanların bir çoğunun partiye üye olduğundan haberleri bile yok.

Bir zamanlar bu konu gündeme gelmişti, yanlışlıkla yazılanlar veya haberi olmadan AK Parti’ye üye olanlar itiraz ederek üyeliklerini düşürmüşlerdi. İYİ Parti’deki AK Parti’ye üye isimlerde haber merkezimizi arayarak Seçim Kuruluna itiraz edip AK Parti’deki üyeliklerinin düşürülmesini istediklerini talep etti. Bu isimlerden bir tanesi de Serkan Kul. Özellikle Sosyal medyada AK Parti’ye en sert muhalefeti yapan Kul, haberi okur okumaz ilçe seçim kuruluna itiraz ederek istifasını sundu.

Diğer arkadaşlarının da aynı şeyi yaptığını, istifa ettiklerini belirtti. Bunun bir sızma olarak algılandığı yönündeki ifadeyi de kabul etmediğini ifade etti. Türkiye genelinde birçok vatandaşın yaşadığı bu sorunla muhatap olan 6 yönetici artık tamamen İYİ Partili oldu.