ONU DA VAR HESAP ETSİN

Trabzonspor dün akşam 2-0 öne geçtiği Beşiktaş karşısında alnının akıyla mücadele etti. Ünal hocanın saç baş yolduran oyuncu değişiklikleri zamanlaması ve bazı oyunculara karşı zaafı ve bazılarına ön yargısını bir kenara koyalım.

Ha birde Beşiktaş gibi bir takımla oynadığımızı ve onların sahasında onların taraftarı önünde 2-0 öne geçtiğimizi de unutmayalım.

Yani emeğe saygı gösterelim. Özellikle Yusuf ve Abdulkadir ile takımın neredeyse tamamına Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak sonrası gelen özgüveni ve hırsı da bir kenara not edelim. Keşke çok önceden bu iki ismi gönderseydik de, takım zamanında rayına otursaydı diyenler az değil.

Bir de ‘Şenol Güneş Trabzonspor’a karşı daha hırslı oynuyor’ iddiaları, saçma sapan yakışıksız ifadeler.

Şenol Güneş Trabzonsporludur, bunu herkes böyle bilir ve tartışılmaz, ama oynattığı takımda kim olursa olsun onun kazanması için dişini tırnağına katacak kadar da onurlu şerefli kendisine emanete ihanet etmeyecek bir insandır.

Gelelim 2-0’dan 2-2 meselesine. Yani hadi maçın içinde olanlar, bitenler, VAR olmasa ol sayılacak bir ofsaytı, verilmeyen penaltıyı, kırmızı kartı bir kenara bırakın.

Yahu 7 dakika uzatma nedir. 7 dakika uzattı 9 dakika oynattı. Neredeyse bi devre daha oynayacaktık.  Sen nasıl hakemsin, ne olmuş, sahaya yabancı madde mi atılmış, biri sakatlanmış da 5 dakika ara mı verilmiş, klasik duraklamalar haricinde ne olmuş.

Ayıptır, yazıktır yahu. Haram zıkkım olsun sizin gibilere aldığınız maaşlar. Bu kadar taraftarın ahı üzerinde olacak.  Buradan TFF yetkililerine sesleniyoruz madem her şey sistematik ve dijital ile kontrol altında tutulabiliyor, o zaman maçtaki duraklamaları da aynı sistem hesaplasın. Kimse kafasına göre uzatma kısaltma vermesin, Uzatmalarda da VAR devreye girsin.

Yani bu takım ancak böyle katledilir. Hakem Beşiktaş atana kadar devam dese daya iyiydi.  

Yine de galip gelmedik, ne yapalım tek tesellimiz bu olsun. 7-0 yediğimiz günlerden Beşiktaş’a evinde beraberliğe üzüldüğümüz günler. Bu da iyi…

Bu soğukta kalkıp İstanbullara giden cefakar Trabzonspor taraftarlarına, oyuncularımıza ve teknik heyete teşekkür ederiz. İnşallah daha güzel günler bizleri bekliyor.

İHALEYE ÇIKTI MI ÇIKMADI MI?

Ä°lgili resim

Trabzon’da bazen öyle şeyler oluyor ki, kaşla göz arasında bakıyorsunuz bir yer birine verilmiş, başka bir yer başka birine verilmiş, ya da verildi gibi dedikodusu yapılıyor.  

Trabzon eski belediye binasının altının Turkuvaz Gruba verilmesi gibi. Aylar önce dedikodusu çıktı, sonra ne ara ihalesi yapıldı kaça gitti anlamadan baktık işletme hizmete açıldı.

Güzelde bir yer oldu fakat Trabzon’da bu tür göz önündeki yerlerin verilişinde bir dedikodu olmasına müsaade edilmese sanki kıyamet kopacak.

Son günlerde iki üç yer ile ilgili aynı dedikodu yayılıyor. Bir tanesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin becerip işletemediği, şehrin meydanındaki, meydan parkındaki yer. Yan taraf ayda 40 bin TL kira ödeyip takır takır parasını kazanırken, Büyükşehir Belediyesi İflas bayrağını çekti zarar ediyorsa kapatalım dedi.  Boşalttı güzelim yeri. Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’ya o zaman sorduk, ihaleye çıkacağız dedi.

Ama sonra ne oldu bilemiyoruz. Ora başka birine söz mü verildi yoksa. Bilemiyoruz. Aynı şekilde Ayasofya Müzesi’nin hemen girişindeki yeni yapılan koca tesis ve balkonu. Orası da ihaleye çıkacaktı, ama kimse ne duydu, ne haberdar oldu,   takip eden birkaç kişi ‘Galiba birine vermişler bizlerde ihaleyi bekliyorduk, demek çıkmış fark edememişiz’ dedi.

Aynı şekilde Ayasofya’nın mevcut eski bahçesinin ihalesi de kaşla göz arasında sürekli yenileniyor ama kimse duymuyor görmüyor bilmiyor.  Nasıl gizliyorlar, saklıyorlar akıl sır ermiyor.

Yine şehirde bekleyen ama müteahhit firmaların ‘Belediye seçim üzeri bu işe kalkışamaz’ dediği yasa dışı tahkimat ihaleleri var. Aylardır bekleyen. O da yapıldı mı, yapılacak mı bilemiyoruz.

Ama zaten adaletin oldukça fazla tartışmaya açıldığı bu günlerde bizce bu konuları daha şeffaf  ve halka ilan şeklinde yapmalılar ki insanlar aynı memurluk başvurularında sıradayken ‘Geldik ama kesin torpilliler alınır’ algısı gibi olumsuz algılara kapılmasın.

ZORLUOĞLU GÖRÜNCE BAYAĞI SİNİRLENDİ

AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, iyi bir gözlemci, hem valilik hem de belediye başkanlığını aynı anda yaptığı içinde her şey gözüne takılıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir ilçe programına giderken Karadeniz Sahilyolu orta refüjünün otlarla kaplı olduğunu, insanların ve şoförlerin görüş açısının oldukça daraldığını fark edince sinirlenerek, ‘Burası Uluslarası bir yok, yani her gelen bu yoldan geçiyor, şehrin aynası burası, Trabzon’da hizmete bu yol üzerinden not veriyor. Ama daha biz uluslararası yolun otunu temizleyememişiz. Kimse sorumlusu, Karayolları ise Karayolları Belediye ise belediye buna müsaade etmemeli’ ifadelerini kullanmış.  Yerinde de bir tepki göstermiş. Bizde o kadar gider geliriz ama gözümüz alıştı artık.

Zorluoğlu şu anda seçilmiş belediye başkanı olsaydı eminiz anında oranın sorumlusu kim ise alo deyip gerekli talimatı verecekti.

Ama eğer seçilirse belli ki çok şey gözüne batacak. Çünkü daha şehrin içerlerine girmedi, girince eyvah diyeceği çok yer onu bekliyor.

CHP’NİN TRABZON’DA  İYİ PARTİ RAHATSIZLIĞI

chp iyi parti ile ilgili görsel sonucu

İYİ Parti’nin ittifak öncesi hızlı davranarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklaması, ittifak sonrası CHP’ye Trabzon’da Ortahisar’ı bıraktı.

İyi Parti burada işi biliyordu da kurnazlık mı yaptı, yoksa erken başlayalım dedi de şans yüzüne mi güldü bilemeyiz.

Fakat CHP’liler bundan oldukça rahatsız.

Hele de özellikle Koray Aydın’ın Trabzon’da CHP’nin Ortahisar adayının Canalioğlu olması yönünde temennisi olduğu söylentileri ortalığı iyice karıştırdı.

CHP’liler ‘CHP şimdi İYİ Parti’nin öğrencisi mi oldu, CHP kaç yıllık parti iki günlük partinin kontrolüne mi girdi,  eğer genel merkezimiz partiyi böyle ayaklar altına düşürecekse, CHP’yi İYİ Parti idare edecek ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Akşener partileri birleştirsin. Böyle saçmalık olur mu? İfadelerini kullandılar.

Bu iddialar kimine göre ‘Asılsız kardeşim nereden çıktı’ denilerek kulak arkası ediliyor. Fakat Salih Akyüz’ün aslında Ortahisar’ın adayı olarak açıklanacağı fakat İYİ Parti ittifak görüşmeleri esnasında yayınlanacak olan listeden çıkartılıp beklesin dendiğini herkes biliyor.

Ama bu konuda Trabzonlu Hemşerimiz Mehmet Akif Hamzaçebi dahil çok sayıda partilinin Akyüz’ü tebrik edip ‘Sıkıntı etme sorun yok’ dediğini de biliyoruz. Bu saatten sonra böyle bir şey olursa da gerçekten CHP Trabzon tabanında çok ciddi sancılar yaşar. Çünkü Akyüz mayası Trabzon’da tuttu. Bunu sadece CHP’liler değil diğer partilerin mensupları da söylüyor.

TRABZON’UN HANGİ VEKİLİ ZİRVEDE

Trabzon’un yeni dönem milletvekilleri arasında en fazla konuşma yapan isim İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs. Muhalefette olmasına rağmen hemen hemen her hafta bazı haftalarda da iki kez konuşma yapıyor, partisi adına kendisine söz veriliyor.

Hani partisinde başka konuşacak adam mı yok diyeceksiniz, ama  birçoğu akademisyen, profesör falan.

Çıktığında parti falan da çok konuşmuyor, varsa yoksa Trabzon.  Örs’ten sonra sıralamada CHP’nin Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya geliyor. O da partisi adına ilk dönemler çok söz alıyor Trabzon’u konuşuyordu. Son günlerde seyrekleşti.

Fakat AK Parti’nin Trabzonlu 4 milletvekilinden bir tanesi bile uzun zamandır kürsüde bir konuşma yaparken göremedik.

Trabzon’un bir yatırımına sahip çıkarken veya başka bir şey konuşurken rastlamadık.

Meclisin yeni AK Partili milletvekili Bahar Hanım söz alır diye bekledik epeydir ama yok.

Ant içmenin dışında bir sözü yok şimdiye kadar.

Bir başka açıdan bakarsak muhalefet için konuşmak daha kolay, sürekli eleştiren ve isteyen taraftasın. İktidar olarak konuştuğunu yapmak zorundasın.  

Acaba bundan mı bilemiyoruz ama ara sıra AK Parti’nin Trabzon Milletvekillerini de TBMM kürsüsünden görmek isteriz.

BÜYÜKŞEHiR'E VE ORTAHİSAR'A İSİMLER NETLEŞTİ

mhp ile ilgili görsel sonucu

Trabzon’da ne yapacağı, aday çıkarıp çıkarmayacağı merak edilen bir diğer partide, genel seçimlerde Trabzon’da AK Parti’den sonra en çok oyu alan Milliyetçi Hareket Partisi. Partinin gündeminde yerel seçimler pek yok gibi, genel siyaset ile ilgili rütin açıklamalarla devam ediyorlar.

Şu ana kadar Ortahİsar için Ayhan Sürmen’in aday adaylığı müracaatının yanında ses getiren bir isim olmadı.

Geçtiğimiz günlerde birkaç MHP’li ile oturduk. Nedir plan dedik. Bizde sağdan soldan duyuyoruz dediler. Ne duyuyorsunuz dedik.

Süleyman Latif Yunusoğlu Büyükşehre, İsmail İnan Ortahisar’a Belediye Başkan adayı olacak deniyor.  Oktay Kaplan ismi de tabanda konuşuluyor fakat parti yönetimi ne yapar bilemeyiz.

İsabetli isimler bu sayılanlar ama daha çıkar birkaç isim daha bekleyeyim diyoruz.  

Bir ara Tekin Küçükali ismi ortaya atıldı ama o da hiç tutmadı . MHP Trabzon’da eski il başkanı Muammer Demeli ile yeni İl Başkanının ekibi arasındaki soğukluk halen daha tam manasıyla giderilmiş değil. MHP kısa sürede birlik beraberlik adına tüm küskünlerini toplayıp topyekun harekete geçmeli.

Bu arada meclis üyelikleri ile ilgili bir miktar 20 bin TL kadar bir para konuşuluyormuş. Sıralamaya göre, fiyat belirlenmişmiş. Bu çok garip ve yakışıksız bir iddia ama partililerin dilinde. MHP önce iyi bir isim bulmalı sonra para pul işlerine bakmalı. Millet paraya oy verseydi sıralamayı para ile alt üst edenler bugün mecliste olurdu.  Bu unutulmamalı.