DERNEKLER MASASI VE İŞLEYİŞİ

Trabzon'da bir dernekler masası var tam bir fiyasko. Yeri geliyor bakanın bile haklı talimatını dinlemiyorlar…
Nasıl oluyor derseniz biz de anlamıyoruz...

Vali yardımcıları da bu dernekler masasının onayladığı dernek ismi altındaki mesleği belirsiz isimlere onay veriyor, imza atıyor, resmiyete kavuşturuyor…
Yeni isteyen istediği gibi dernek kurabiliyor.

Mesela kasaplar birleşip belediye başkanları derneği kurabilir, balıkçılar toplanıp valiler derneği kurabilirmiş…

Vallahi şaşkınlık verici.Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS)

Dernekler masasına bugüne kadar verdiği dernek izinleri için bir soruşturma açılmalı.

Meslek erbabı olmayan, mesleği icra etmeyen kişilere nasıl o meslek adının altında dernek kurdurabiliyorsunuz, resmiyet kazandırabiliyorsunuz?

Ve bu derneği kuranları kabul eden şehrin bürokratlarına da şaşırıyoruz.

Yani sizi ziyarete gelen bir derneğe bakmıyor musunuz? Bu dernekteki adamın mesleği nedir, nasıl bir oluşumdur? Çok ilginç…

Trabzon’da 2021 yılında kayıtlı 1.748 dernek varmış. Kaçı ilgilileri tarafından hakkı ile kurulmuştur?

Dediğimiz gibi, İçişleri Bakanlığı bu noktada hem şehrimizde hem de ülkenin genelinde bir çalışma başlatmalıdır. 

Meslek erbabı olmayanlara dernek nasıl kurdurulup sonra bakanın talimatına rağmen bu dernekler nasıl kapatılamayıp üstüne üstün devletin en üst organlarına ziyaretler gerçekleştirebiliyorlar.
Vallahi de pes dedirtecek işler…

KENT KONSEYİ KİMİ DİNLEMEDİ?Trabzon Kent Konseyi Binasına Kavuştu | TRABZON HABER AJANSI

Trabzon Kent Konseyinin Trabzon Büyükşehir Belediye meclis toplantı salonunda yaptığı turizm planı çalışması içinde yeralan bir madde dikkatimizi çekti.  Tesisler yeterli hizmet ve çalışanlar yetersiz. Bizim de tanıdığımızı Trabzon’da birden fazla dil bilen yıllarını bu işe vermiş bir çok yabancı ülkeden veya batıdaki otellerden teklif alan otel çalışanları var.

Şehirlerini terk etmemek için azami gayret sarf ediyorlar ama olmuyor çünkü asgari ücretin üzerine çıkamıyorlar, görevde yükselemiyorlar çünkü yükselecekleri bir birim olmuyor. Trabzon’da kalifiye elemana yeterli ödeme, gereken hakları verilmemeside önemli bir sorun değil midir?  Bu çalışanlar acaba hiç dinlenilmiş midir.  

Sonuçta bütün turistler hizmet veren bunlar onların dilinden acaba turizim hiç dinleyen oldu mu. Bizce en iyi veriyi bu insanlardan alabilirsiniz. Kent konseyi olarak veye turizm dernekleri olarak müdürleri değil
ha bir kez olsun çalışanları dinleyin. O zaman çok daha hızlı mesafe kaydedersiniz emin olun. 

TRABZON’DA MÜDÜRLER ROTASYONU 

Trabzon’da halen daha 1,5 senelik turizm il müdürlüğü koltuğu boşta fakat iki müdür rotasyonunda. Turizm İl Müdürlüğünde kimlerin adı geçiyor?Yine turizm il müdürlüğünün gündemde olmadığını belirtelim. Ama çok konuşulan iki önemli il müdürünün değişimi ile ilgili düğmeye basıldı. 

Bir müdürün ‘Görevden alındı’ denmemesi için emekli olması istenirken diğer müdürün başka bir büyükşehire görevlendirilmesi gündemde. 

Fakat o müdürün belediyeye geçmek için gayret sarfettiği gelen bilgiler arasında. 

Ak Parti tarafından göreve getirilen bir müdüründe Ak Parti’nin değişim talebi karşısında MHP il yönetiminden destek istediği öğrenildi. 

VEKİLLERİ YOK SAYAN BAKANLAR Bakanlar Kurulu Toplanıyor: Yeni önlemler gündemde | Aydınlık
Yeni hükümet sisteminde taban siyasetini bilmeyen ve bürokrat gibi davranan bası bakanlar illere yapılan atamalarda milletvekillerini ve il yönetimini yok sayıyormuş.

Trabzon’da da bu tür olaylar yaşanıyormuş, bakanlar vekillerin görüşünü almayı bırakın onlara haber bile vermeden atama yapıyorlarmış.

Bu tabi ki önemli krizleri de beraberinde getiriyor. Vekiler ve ildeki siyasi irade burada zor duruma düşüyormuş.

Bu konuda genel merkeze çok sayıda şikayet gitmiş ama genel merkezin duruma müdahale edemediği ve bazı bakanlıklarda sistemin aynı şekilde devam etmesi vekillerin bayağı canını sıkıyormuş. 

FEDERASYON’DAN BASINA AMBARGO 
Trabzon Dernekler Federasyonu’nun bu yıl krizle başlayan Trabzon tanıtım günleri sadece 1 bakanın katılımıyla çok sönük başladı. Her geçen yıl daha geriye giden tanıtım günlerini katılan vatandaşlarda her yıl aynı şeyleri görmekten ve hiçbir farklılık olmayışından şikayetçi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne İstanbul'da yoğun ilgiZaten katılımın düşük olduğunu katılan belediyeler de söylüyor. Dün yine tatsız bir olay yaşandı ve Federasyon Başkanı belediye standına girip sis cihazını kapatmaya çalıştı. Tartışma çıktı ve kendi organizasyonunda belediye tarafından kınandı. Yazık vallahi yazık. 

Bu yıl ki tanıtım günleri ile ilgili bir diğer ilginç gelişme Trabzon Dernekler Federasyonu’nun parasızlıktan sürekli dert yanması.

Federasyon yetkilileri Trabzon günlerine Trabzon basınını davet etmemiş. Sadece TGC başkanına sizin biletinizi alalım ama başka kimseyi getirmeyiz demişler.  Tabi ki Başkan bunu kabul etmemiş basının olmadığı yerde Trabzon nasıl tanıtılacak, onlar yoksa bende gelmem demiş. 

Basın ile ilgili  önce mazeret olarak bütçemiz yok demişler. Belediyelerin ve valilik personelinin konaklama yeme içme ve organizasyon gibi masraflarını üstleniyoruz çok giderimiz var demişler. Sonra da ağızlarındaki baklayı çıkarmışlar ‘Daha önce basını çağırdık ama bizi eleştirdiler, eksiklerimizi yazdılar, onun için Trabzon basınını getirmeyeceğiz’ demişler. Ve Trabzon’daki bazı gazeteciler, organizasyon bileşenleri ve cemiyette bu heyeti ağırlayan kişi de bu lafları yutmuş. 

Evet basın önceki organizasyonu eleştirmişti çünkü Diyarbakırlı bir adam zeytinyağı kazanının içinde Akçaabat Köftesi adı altında bir ürün satıyordu. Yine başka bir ilden vatandaş Trabzon simidi diye Rize simidi satıyordu. Çünkü Trabzon tanıtım günleri artık maksadını aşmıştı. Amaç masrafları çıkaracak birini bulalım ne sattığı önemli değil... Federasyon şunu bilmeli Trabzon basını sizlerin bir telinize muhtaç olmadan gelir orada işini yapar ama o kadar nezaketsizsiniz ki basını davet bile etmediniz korkunuzdan. Çünkü yaptığınız işin iyi olmadığını sizlerde biliyorsunuz. Zaten öyle de oldu kriz ile başladı ilgisizlikle devam ediyor. Yazık, Trabzon markasını taşıyamıyorsunuz.

ATEŞ PAHASI TRABZONSPOR FORMALARI

Trabzonspor'a bugünlerde destek vermek için forma satışları gündemde. Bordo mavi sevdalıları forma alarak takımlarına güç katılıyor.

Bu formalar gelecek nesile anı olarak da kalacak.

Tam bu noktada internet satış sitesinde dikkat çeken forma rakamları görüldü. 

Trabzonspor'un en efsane dönemlerinin formaları ateş pahası rakamlara satışta. 

Satıcılar Hami Mandıralı'nın imzalı maç formasını 70 bin liraya, 120 adet koleksiyon formayı 35 bin liraya, 1997-1998 sezonun orjinal formasının 25 bin liraya, Trabzonspor'un 2011-2012 sezonunda bulunan bütün oyuncularının imzaladağı, Selçuk İnan'ın giydiği orjinal formayı 15 bin liraya satıldığı görüldü.