ALİ BABACAN’IN SAĞ KOLU

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın dünkü basın mensupları ile buluşmasında dikkatimizi çeken bir gelişme oldu..

Partinin Trabzon’dan kurucusu Prof Dr İhsan Günay’ın Babacan ile çok samimi içten ve rahatlıkla sohbet ediyor.

Babacan da Günaydın’a yakın ilgi gösterdi…

Babacan basın toplantısında bir soru üzerine de partisin Trabzon’dan kurucu üyelerinin dik özverili olduğunu belirtirken, partiyi kurarken siyasette sıfır kilometre olanlarla yola çıktı.

Daha sonra diğer partilerden gelenlere kapımızı açtık derken, kendisi ve partisi için Trabzon’un çok önemli olduğunu belirtti..

KTÜ’NÜN KARL MARX’I

Komünizmin ana felsefesini kaleme alan düşünür Karl Marx’ın etkinliği etkisi ve hala fikirlerinin geçerliliği dünya üzerinde ilgi görüyor, taraftar da buluyor..

Bilim dünyasında da felsefesi ders olarak okutuluyor..

KTÜ iktisat bölümünde çizgi dışı bir hocamız var, Prof Dr Kenan Çelik..

Çelik özellikle KTÜ’de rektörlük seçimlerinde tavırları ile tanındığı gibi doğaya ve dağa aşık denizle de barışık biridir..

Son günlerde Kenan Hoca’nın stili değişti.. Sakal bıraktı..

Ama sakalı Karl Marx’a benzedi.

Bunun için de Çelik’in yakın dostları o artık KTÜ’nin Karl Marx’dır demeye başladılar.

Bu arada her rektörle sıkıntılı sorunlu olup muhalif olan Kenan hoca şimdiki rektörler dostlarının ifadesi ile arası da çok iyi..

SORUN OTOGAR DEĞİL, VADİ...

Trabzon’un önde gelen sivil toplum kuruluşlarından oluşan Trabzon İKK (İl Koordinasyon Kurulu) dün akşam KTÜ sahil tesislerinde bir toplantı organize etti.

Amaç Trabzon basını ile gündemi değerlendirmekti ana bir gündem maddesi yoktu, fakat toplantı ilerledikçe ana gündem maddesinin yeni otogar binasının yerine karşı duruş olduğu ortaya çıktı.

Şehirde çok sayıda medya kuruluşundan sadece bir kaçı toplantıya katıldı.
Yani İKK burada koordinasyonu tam anlamıyla sağlamayamadı.

Toplantının ana bir gündem maddesi yoktu, basının soruları üzerinden toplantı sürdürüldü. Sonrasında ise katılımcılar yeni otogar yerine yoğunlaştı.

Bazı basın temsilcilerinin soru sormak yerine şehirdeki kurumlarla ilgili yaptığı sert tahlil ve eleştiriler dikkatlerden kaçmadı.

Birçok oda başkanı basının kendilerine ulaşmadığını konular hakkında değerlendirme almadığını belirtirken kendilerinin basına ulaşma noktasında uyguladığı yöntemlerde hatalar olduğunun da farkına vardılar.

Toplantıda genel olarak şehirdeki yapılaşmalar konu edildi.
Şehir Hastanesi’nin yerinin yanlış olduğu, Boztepe tünellerinin görüntüsünün ve güzergah tercihinin yanlış olduğu yeni otogar yerinin her ne kadar bilimsel verilere dayandırılarak yapılsada yer tercinin yanlış olduğu konular üzerinde duruldu.

Başkanlar direk olarak yeni otogarın yerine değil de Değirmendere Vadisi’nin genel olarak imara açık olmasına tepki göstererek sadece buranın değil şehirdeki birçok ilçenin yanlış yere kurulduğunu, tüm dere yataklarının tehlike oluşturan bazısı kaçak bazısı yasal ama riskli yapılarla dolu olduğunu bunların önüne geçmek için topyekun bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ettiler.T

TGC’DE İLGİNÇ KRİZ…

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde önceki gün ilginç bir kriz yaşandı..

Yeni restore edilen cemiyet lokali hakikatten çok iyi oldu.

Üyeler ve misafirler klas bir ortada vakit geçiriyor. Tartışıyor.

Haberlerini yazıyor, gündemi  konuşuyor, Trabzon’u değerlendiriyor..

Cemiyetin duayeni ve genel müdürü Nevzat Yılmaz da simit peynir ile cemiyette o anda kim varsa ikramını yapıyor..

Duayen abimiz Nevzat Yılmaz’ın bir fotoğrafı da yeni yapılan lokale asıldı..

Fotoğrafa da bayağı dikkat çekti..

Önceki gün fotoğrafın yerinde olmadığı görüldü.

Bir anda ortalık karıştı. Nevzat Yılmaz’ın bundan haberi oldu.

Cemiyete geldi, fotoğrafın yerinde niye neden olmadığını araştırdı bir sonuca varamadı..

Sinirlendi, cemiyetten çıktı..

Az sonra geri döndüğünde fotoğraf yerine konmuştu.. Kısa süreli kriz de böylece çözülmüş oldu.

MURAT ZEKİ SOLAK’IN ADAY TAHMİNİ…

Faruk Nafiz Özak - BiyografyaÖnceki gün, Ali Savaş 61saat’deki köşe yazısında Ak Parti’de büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili kulislerde gezen isimleri yazdı.

Bir dönem AK Parti’nin il yönetiminde güçlü bir pozisyonda olan şimdilerde TTSO yönetiminde yer alan Ortahisar Platformu Başkanlığı da yapan Solak, Ak Parti büyükşehir belediye başkan adayları için dört isimi gündeme getirdi.

Bu isimler şunlar.

Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar, Cahit Turan, Murat Zorluoğlu..

AKŞENER VE TRABZON

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yakın bir kaynak, Akşener’in en güvendiği illerden bir ‘’Trabzon’’ dedi ve önümüzdeki yerel seçimlerde Trabzon’da çok başarılı olunacağına ‘’Akşener inanıyor’’ dedi..

Özellikle partinin teşkilatlarından sorumlu genel başkan yardımcısı Koray Aydın’dan da kaynaklanan Trabzon’a güveninde özellikle teşkilatların ve her Trabzon’a gelişinde heyecanlı bir kalabalık tarafından karşılanıyor olması da Akşener’in gönlünde Trabzon özel bir yer edindi.

İYİ Parti kurmayları Trabzon genelinde birinci parti olduklarını ısrarla iddia ederken Akşener’in Trabzon ilgisinin de bunda çok önemli bir faktör olduğunu söylüyorlar.