CHP GÜMRÜKÇÜOĞLUNU İSTİYOR!

Dün, saat 16’da Halk TV’de yayınlanan canlı bir programda Halk TV’nin parlamento muhabiri Fatih Ertürk partilerin olası büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili tahminlerini seslendirirken, Trabzon ile ilgili ilginç bir tespit etti.

Ertürk, Ak Parti’nin üst düzey bir yöneticisinden aldığı bilgiyi programda izleyenlerine açıkladı.

Ertürk, parlamentoda Ak Parti’nin üst düzey bir yönetici ile konuştum, sözüne güvenilir Karadeniz’de Samsun ve Trabzon’da mevcut belediye başkan adayları ile devam edeceğiz dediğini söyledi.

Ertürk’e göre, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dayandırdığı bir kaynağa göre Ak Parti’nin yeniden adayı olacak..

Tabi Ertürk’ün bu açıklaması Trabzon’da çok ciddiye alınmadı.

Ak Parti kulislerinde CHP’nin yayın organı olan Halk TV, Trabzon’da Gümrükçüoğlu’nun yeniden aday gösterilmesini istiyor dediler.

TEŞKİLAT YÜZLEŞMESİNDE KİM ÖNDE

Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayları ilçe teşkilatlarının karşısına çıkıp, kendini tanıtıyor.

Bu seri görüşmelerde edindiğimiz izlenim, Mazhar Yıldırımhan’ın birkaç adın önde olduğunu gösteriyor.

Yıldırımhan son derece yapıcı ve uzlaştırıcı konuşuyor. Her seçim alana indiğini söylüyor. Rakiplerini övüyor hepsi bir değerdir diyor.

Kim belediye başkan adayı gösterilirse alanda olacağını söylüyor.

2002’den bu yana parti çalışmalarına katıldığını hatırlatırken büyükşehir adayı olursa Trabzon’u ortak akıl ile muhabbet ile samimiyet ile ve teşkilat ile yöneteceğini de vurguluyor.

Hitabet anlamında diğer rakiplerinden daha dikkat çekici tespitler yapan Yıldırımhan’ın teşkilat huzurunda rahatlığı da dikkat çekiyor..

AHMET METİN GENÇ DE ŞAŞIRDI

Mart seçimleri yaklaşıyor. Aday adaylık başvuruları dün akşam itibariyle son buldu. Şimdi herkes 18 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşecek olan temayül çalışmalarına odaklanmış durumda.

Bu süreçte bir kısım kişi tarafını alenen belli etse de büyük bir kesim tarafını belli etmiyor.

Çünkü aday kim çıkacağı konusunda net bir şey kestirilemiyor.

Aday adaylık sürecinde tam desteği vermeyenler adaylık sürecinde adayları markaja almayı planlıyor.

Ama durum böyleyken bazı isimler Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sosyal medya üzerinden alenen destek veriyor.

“Büyükşehir’e Genç Başkan”, “Hizmet Aşk Gönül Muhabbet işidir” sloganlarıyla paylaşımlar yapılıyor.

Sosyal medyada başlatılan bu kampanya ile birlikte binlerce kişi Ahmet Metin Genç’e destek verdi. Bu durumu yakın ekibi, Başkan Ahmet Metin Genç’e iletti.

Genç de sosyal medyada oluşan bu hareketliliğe şaşırmış durumda.

Çünkü bugünlerde herkes safını saklarken onun için paylaşımlar dönüyor.

Bakalım seçim yaklaştıkça daha neler yaşanacak?

TRABZONSPORLU FUTBOLCULARA ÖDÜL!

Trabzonspor’da geçtiğimiz günlerde dikkat çeken kararlar alınarak Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak kadro dışı bırakılmıştı.

Telekonferans yöntemi ile gerçekleşen bu toplantının yankıları şehirde halen sürerken yönetim oyunculara izin verdi ve Fenerbahçe maçında Trabzon’da olmalarını istedi.

Cezanın verildiği akşam diğer oyuncuların ismi de masaya geldi. 5-0’lık mağlubiyetin sorumlusu olarak bir çok isim öne çıktı farklı cezalar verelim dediler. Onur ve Burak’la sınırlı kalmasın diye.

Karaman’dan gelen rapor doğrultusunda ceza 2 oyuncuda sınırlı kaldı ve teknik heyetten oyunculara 100 Bin TL ceza verildi.

Bu cezanın ardından Trabzonspor yönetimi dikkat çeken bir karar daha aldı. Ceza varsa ödül de var mantığını devreye sokacak olan Bordo Mavili yönetim Fenerbahçe maçı için prim verecekmiş.

Bu primin rakamı henüz belli olmazken cezadan kat ve kat daha fazla olacağını duyduk.

Cezayı yiyen Bordo Mavili kadronun Fenerbahçe maçına özel motivasyonla çıkacağı ve maç öncesi moral yükseltmek amacı ile çeşitli organizasyonlar planlandığı gelen bilgiler arasında…

ORHAN BAŞKAN'DAN FOTOĞRAFLI PROPAGANDA

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbiseTrabzon'un genç fotoğrafçılarından Onur Emre Sarısoy dün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde ilk sergisini açtı.

Sergide bulunan fotoğraflar son zamanlarda yapılanlar olunca sergiye katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da aldı sazı eline diyebiliriz.

Sarısoy'un fotoğraflarını Başkan Gümrükçüoğlu katılımcılara tek tek anlattı.

Normalde 10 dakikada seyir zevki yaşanılacak sergi Başkanın konuşmalarıyla yaklaşık 1 saat sürdü.

Gümrükçüoğlu hem fotoğraflara övgüler dizdi hem de fotoğraflarda yer alan yerlerin nasıl o hale geldiğini anlattı.

Sanatsal gözle çekilen fotoğrafları sergiye gelenler çok beğenirken Başkanın konuşmalarını da pür dikkat dinlediler.

Öyle ki katılımcılar arasında Başkanım bu fotoğrafı biz de isteriz diyenlere de tamam siz alın ben ödeyeceğim diyerek jest de yaptı.

Sanat dolu bir açılış sanata da kıymet veren Başkanın konuşmaları ve jestleriyle ayrı güzel oldu.

Katılımcıların daha yoğun olmasını bekleyen Sarısoy birçok davet ettiği ismin Ankara'da olduğunu ve bugünle yarın ziyarete geleceklerini ifade etti.

Trabzon'a farklı bir gözle bakmak isteyenleri Hamamizade’ye davet ediyoruz, kaçırmayın deriz.

MUHALEFET AK PARTİLİ ADAYI DESTEKLEYECEK

AK Parti bu seçimde oy odaklı aday belirleme politikası izleyeceğini belirtiyor.

Büyükşehirde vizyon bir isim seçerken ilçelerde ise daha fazla oy alabilecek muhalefeti etkileyebilecek isim arıyor.

Bu isimlerden bir tanesi de Çarşıbaşı’nda aday adayı olan Kamuran Çalış.

Çarşıbaşı Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Kamuran Çalış ilçede çok seviliyor.

2003 ve 2008 seneleri arasında ilçe başkan yardımcılığı ve ilçe başkanlığı yapan Kamuran Çalış, Çarşıbaşı’nda muhalefet partilerin de desteğini alıyor.

Makine Mühendisi olan Çalış, ismiyle beraber derinde bir ittifak yarattığı ve diğer partilerden önemli isimlerin de Çalış’ın aday gösterilmesi durumunda onu destekleyeceklerini ifade ediyor.

Ankara’da çok sıkı bağlantıları olan Çalış’a pazar günü yapılacak temayülde de büyük destek geleceğe benziyor. 4 aday adayı olan ilçede nasıl bir tercih olacağını Aralık ayında göreceğiz.

O ADAY ADAYI PROJE ATÖLYESİ KURDU

Görüntünün olası içeriği: Murat Zeki Solak, takım elbiseAk Parti’nin belediye başkan adayları önümüzdeki günlerde yapılacak olan elektronik temayül yoklaması için teşkilat mensuplarına dönük teşkilat çalışması yaparken ilginçtir Ortahisar için aday adayı olan Murat Zeki Solak hemen proje ofisi kurdu.

Gençler, teknik elemanlar, STK’lardan temsilciler ve özellikle Üniversite öğrencilerinden oluşan proje ofisi, Ortahisar için neler yapılabileceğine dair fikir jimnastiği yapıyorlar..

Bu anlamda Solak, hemen farkını gösterdi..

Solak şehrin en güçlü STK’sı Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulunda olmanın verdiği avantaj ile özellikle ticari alanlarda Ortahisar’da nasıl insan odaklı nasıl projeler geliştirilir buna da kafa yoruyor.

Bu arada tabi teşkilatlara da kendini anlatmayı ihmal etmiyor..

Solak, Ortahisar’da seçim projeler üzerinden belirleyici olacak derken, proje atölyesindeki ekip ile sık sık bir araya geliyor.