TRABZON’DA BAKAN RÜZGARI ESECEK 


Kabinede Trabzonlu 4 bakan olunca, seçim dönemlerinin en hareketli şehri de Trabzon oluyor. Bu tabi ki adaylar için büyük bir şans fakat bürokratlar için, memurlar için tabiki çok da iyi değil. 
Çünkü her bakan geldiğinde tüm hazırlıklar tedbirler çalışmalar tam takırında olması gerekiyor.

Trabzon’un bu haftaki konuğu Trabzon’un evladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak. 19 Mart Salı Günü Trabzon’a gelecek olan Bakan Albayrak memleketi Dernekpazarı’nda halka seslenip Gençlik merkezinin açılışını gerçekleştirecek.
Aynı gün içinde de Trabzon KTÜ’de TÜGVA tarafından organize edilecek bir programa katılacak. 
Henüz netleşmese de Albayrak’ın Trabzon planı bu şekilde.
Görünen o ki salı günü de şehir bayağı hareketli olacak. 
Bu arada Bakan Albayrak’ın danışmanı hemşerimiz Ufuk Hacıahmetoğlu kalp krizi geçirmiş. Ankara Koru Hastanesi’nde anjio olmuş. Sağlık durumu iyi. Evde istirahat ediyor. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

AKYÜZ 5000 KİŞİLİK SÖZ ALDI



Saha çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Millet ittifakının adayı CHP’li Salih Akyüz, dün Pazarkapı-Hacıkasım bölgelerinde vatandaşı ziyaret edip, akşamda Erdoğdu Mahalesi’ndeki çay ocaklarına tek tek uğradı. 

Akyüz önemli projelerini anlatmanın yanında, vatandaşa dürüstlüğü, samimiyeti ve şehrin kaybedilen değerlerini de hatırlatarak karşısındaki kişinin onay verdiği olumsuzluklar üzerine sohbete girişiyor.
İlginç bir ikna kabiliyeti olan Akyüz’a İstanbul’dan da büyük destek var. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonrası Trabzon ile özel ilgileneceği, Akyüz’ün vaadettiği projeleri hayata geçirmesi için İstanbul’dan gereken desteğin kendisine sağlanacağını ifade etmiş.
Bu arada destek demişken Trabzon’daki sayılı işadamlarından da yoğun destek alan Akyüz iki işadamında 5000 kişilik spor salonu sözü almış. Akyüz’ün kazanması durumunda yapılması için gereken desteği vereceklerini ifade etmişler.
Saha çalışmalarında özellikle de kırsalda derin bir dip dalgası geldiğini ifade eden Akyüz bu seçim sonuçlarının, dereye görmeden paçayı sıvayanlar için hayal kırıklığı yaratabileceğini de sözlerine ekledi. 

TRABZONSPOR’DA DOKTOR OPERASYONU

TRABZONSPOR SAĞLIK ile ilgili görsel sonucu

Evet başlığı yanlış okumadınız. Aldığımız duyumlara göre Trabzonspor’da sağlık ekibi baştan sona kadar yenilenecekmiş.
Sebebi ise yaşanan sakatlıklar ve oyuncuların geri dönüşlerinin uzaması..
Başta Abdülkadir Ömür olmak üzere oyuncuların büyük bir bölümü haftalarca geri dönemedi.
Tabi bu sırada takım sorunlar yaşadı maçlar kaybetti, para da kaybetti.
Trabzonspor yönetimi konuyla ilgili düğmeye bastı.
Kulüpte görev yapan doktorlardan fizyoterapistlere kadar herkes mercek altına alındı.
Yakında operasyonun bir parçası olarak hamleler gelebilir.
Konunun takipçisi olacağız.

PROJE TANITIMI MİTİNGE DÖNDÜ

Mümin Nuhoğlu proje tanıtım toplantısı

Trabzon’da sonucu merakla beklenen Çarşıbaşı’nda Cumhur İttifakı’nın adayı Mümin Nuhoğlu’nun proje tanıtım toplantısını takip ettik.
Adı üstünde proje tanıtım toplantısı…
Bildiğiniz miting gibiydi.
Açıkça söylemek gerekirse AK Parti’nin bütün temsilcileri açıklamalarda bulundu.
Saatler aldı, insanlar sıkıldı, bunaldı.
Proje tanıtım toplantısı miting havasına döndü başlı başına bu olay katılım gösteren vatandaşları yordu. 1 buçuk saat boyunca ardı ardına açıklamalar yapıldı.
Tabi herkes konuşmak isteyince kıdem sıralamasında hata yapıldı. Önce Muhammet Balta konuşmasını yaptı, ardından Bahar Ayvzaoğlu davet edildi.
Bahar Ayvazoğlu sahneye çıkarken Balta’dan icazet alındı, bu anlar gözlerden kaçmadı.
Bahar Ayvazoğlu ise konuşmasını yaparken büyük bir gafın eşeğinden döndü. 
Açıklamalarının hemen başında selamlamalarını yapan Ayvazoğlu AK Partili isimlerin selamlamalarını bitirip MHP’lilere geçmek istedi. Bu sırada ağzından “Sayın Cumhuriyet Halk P..” Sözleri kaçtı hemen reaksiyon verip özür dileyen Ayvazoğlu Sayın MHP’liler diyerek konuyu toparlayıp gaf yapmaktan kurtuldu.
Gelelim toplantının detaylarına yaklaşık 3 saat sürdü.. En az 1 saati Muhammet Balta’nın konuşmasıydı. Herkese söz verildi neredeyse… Ardından sahnenin gerçek sahibi Mümin Nuhoğlu mikrofonu alıp projelerini anlatmaya başladı. Murat Zorluoğlu, Ahmet Metin Genç, Atakan Aksoy, İbrahim Sağıroğlu gibi adayları dinledikten sonra Nuhoğlu’nu dinlemek istedik.
Projeleri Çarşıbaşı’nın daha nezih bir ilçe olması açısından oldukça iyi projeler olduğunu söyleyebiliriz. Nuhoğlu’nun performansına gelecek olursak oldukça heyecanlıydı. Hatta sahnenin ön bölümünde bulunan kadın partililer “oğlum iç bi su” diyerek Nuhoğlu’nu uyarmayı ihmal etmedi.

İŞKUR ALIM YAPACAK MI



Trabzon’un neresine giderseniz gidin, herkes o soruyu soruyor.
İş-Kur 1500 kişilik alımı ne zaman açacak. 
Herkesin beklentisi seçim öncesi açılacağı yönündeydi fakat, buradan merakla, umutla bekleyenlere kötü haberi verelim. Seçimden önce İş Kur alım yapmayacakmış.
Aslında alım ile ilgili bir sıkıntı yokmuş mali yönden, Fakat daha önceki seçimlerde seçim öncesi yapılan İş Kur alımlarının hepsinde parti büyük tepkiyle karşılaşmış, alınacak kişi sayısının 10 katı kadar kişi müracaat edince giremeyen herkes tepki göstermişti. 
İşte bu nedenle
İş kur seçim sonrasına atılmış, seçimden sonra 1500 kişilik alım gerçekleştirilecek miş. Merak edenlerin bu mana da merakını giderelim dedik. 

TRABZON’DA ANKETÇİYİ TROLLEYEN BAŞKAN 

MUHAMMET ERKAN ile ilgili görsel sonucu

İYi Parti İlçe Başkanı anket çalışması yapan ve kendisini tanımayan Üniversite öğrencisini trolleyince anketin sonuçlarını da öğrenivermiş. 
Muhammet Erkan, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı. Kliniğinde anket için gelen öğrenciye ‘Ne olacak bizim AK Parti’nin hali’ diye sormuş, anketör ‘Sizin AK Parti’nin durumu iyi değil. Trabzon’da günlerdir anket yapıyoruz neredeyse AK Parti ile İYİ Parti kafa kafaya, İYİ Parti sizi geçti geçecek’ demiş. 
Tabi ki Erkan kendisini tanıtmamış, sohbeti devam ettirmiş anketöre çayını söylemiş kendisi ile vedalaşmış. 
Erkan İYİ Parti Merkezi tarafından Trazon’da yapılan anketlerden de bahsederek ‘Trabzon’da şu anda İYİ Parti ile AK Pati adayı arasında 7 puan var. Fakat yüzde 29 lük bir kararsız seçmen var.
Bu seçmenler bir önceki seçimde MHP veya AK Parti’ye oy verdiklerini söylemişler. Aslında MHP ve AK Parti seçmeni oyunu açık açık söylemekten çekinmezdi. Demek bir sorun var. İşte bu nedenle Trabzon’da seçimi kimse çantada keklik görmesin’ ifadelerini kulandı.