SAADET PARTİSİNE BÜYÜK İLGİ

Saadet Partisi Trabzon teşkilatı iki gün yerel seçimlerle ilgili olarak bütün birimlerini bir araya topladı, Hilton otelin’de bir çalışma yaptı. Saadet geleneğinde bu tür çalışmalar etkinlikler vardır ve AK Parti’de hala bu gelenekten hareketle teşkilatlarını diri tutuyor. Saadet Partisi, Trabzon’da cidden çok iyi çalışıyor. İl Başkanı, ekibin, partililerini diri tutuyor. Hemen hemen her hafta bir etkinliği bir çalışması var. Düzenli basın toplantısı yapıyorlar. Sözünü ettiğimiz Hilton Otelin’deki yerel yönetimlerle ilgili çalışmasına habercilik açısından yazılı yerel medyada büyük ilgi gösterdi. Bütün yazılı gazeteler SP’sinin sözünü ettiğimiz bu çalışmasını tam sayfa verdi. Her gazetenin tam sayfadan gördüğü SP’nin çalışmasından kamuoyu da böylelikle haberdar oldu. Bütün yazılı medyanın tam sayfa verdiği Hilton oteli buluşması böylelikle amacına ulaşmış oldu. Bazı çevreler, söz konusu tam sayfanın ücreti mukabilinde SP’ine ayrıldığını söylese de böyle olsa bile SP iyi hamle yapıyor demektir ki, SP önümüzdeki her türlü seçimin Trabzon’da da belirleyicisi olacak gibi.

Kısacası SP’si her türlü imkanlarını kullanarak geliyor.

İYİ PARTİ'NİN ADAYLARI

Bu yerel seçimlerde İYİ Parti’nin Trabzon özelinde Ortahisar ve Büyükşehir adayları kim olacak. Kimlerle seçimlere girecek. Bu merak edilen konuların başında. İYİ Parti henüz, il binasını açmadı. Tabelayı taktı ama açmadı. Bize gelen bilgilere göre, il binasının açılışı Trabzon’da oynanacak F.Bahçe maçı günü açılacak. Bu İYİ partinin bir hamlesi. O gün şehir de kalabalık olacak ve İYİ Parti’nin meydandaki il binasının açılışının daha bir al benisi de olacak.

İYİ Parti’nin Trabzon’da Ortahisar ve Büyükşehir için adayları kim olabilir.

Partililer ile konuşuyoruz, tanıdık bildik birileri olacak.

Bir ilkeleri de var yeni bir yüz olacak.

Yani, aynı il başkanı gibi… İl Başkanı belirlerken İYİ Parti herkesi şaşırtmıştı. Siyasete yeni bir yüz genç bir ismi kazandırmış oldu.

Kulislerde İYİ Parti’nin büyükşehir için adayı Volkan Canalioğlu olur deniyor. Hüseyin Örs olur deniyor. Aslında ikisi de olmayabilir. İYİ Parti yeni bir yüz derken, sürpriz bir isim peşinde.

Bu sürpriz ismin iş dünyasından bir isim olması mümkün.

DP kökeninden gelen teknik biri de.. Mesela Ortahisar için; Gürol Ustaömeroğlu Büyükşehir için Yılmaz Odabaş

BİR AÇIKLAMA İÇİN TAM 3 SAAT

Trabzon’da yaşanan uçak kazası ile ilgili olarak resmi açıklamalar öyle sıkı bir denetimden geçerek yapılıyor ki, sonra ortalıkta söylenti, dedikodu haberleri alıp gidiyor. Resmi makamların bu anlamda kılı kırk yarması en doğrusu ama ortamı da boş bırakıyorlar. Doğal olarak bu boşluğu da dedikodu haberleri dolduruyor. Oysa, daha bir acele olunsa ve günün teknolojik gelişmişliğine uygun süratli bilgilendirme olsa, ortalıkta kontrolsüz bilgiler olmayacak.

Mesela dün, Ortahisar kaymakamı uçağın kurtarılması ile ilgili olarak bir açıklama yapacak. Gazeteciler o açıklamayı tam 3 saat bekledi. İki satırlık açıklama için 3 saat beklenir mi..? Açıklama şu, havaalanı bir gün uçuşa kapatılacak, uçak kurtarma çalışması yapacak.. Bunun için bu kadar uzun süre beklemek çok da mantıklı değil. Duyduk ki her resmi açıklama önce valiliğin bilgisinden sonra ilgili banklığın onayından geçmeli. Bu da zaman kaybı demek.

KLAVYE HATASI, MECLİSİ YORDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dünkü çalışmasının tümünü, imar değişikliklerinde yaşanan klavye hatasını düzeltmeye ayırdı.

Trabzon genelinde, Trabzon Büyükşehir 8 bin imar kararı aldı. Bunların yazımında özellikle rakamlarda, bazı hatalar yapıldı. Mesala 201’in parsel yazılacağına klavye hatasından 101 ya de 202 yazıldı. Tabi bu hataların düzeltilmesi gerekiyordu. Zira, bu yanlışla kabul edilen imar düzenlemelerin böyle hayata geçmesi mümkün değildi. Dün Belediye meclisinde tam 12 tane buna benzer klavye hatası düzeltildi. Uzmanlar 8 bin yazımın içinde 12’nin çok büyük bir hata olmadığını belirttiler ama, bu imar düzeltmeleri okunup oylanırken bürokratik işlemler, meclis üyelerini çoğunu uyuttu..

UÇAĞA TALİP OL BAŞKAN

Çamura saplanan uçak, ne olacak?

Uçağın sahibi Ali Sabancı Trabzon’a gelecek mi..?

Trabzonlular bu konuda Büyükşehir Belediye başkanına bir çağrıda bulunuyor. Sosyal medyada bu konu da oldu kampanyaya dönüştü. Trabzonlular Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na şöyle sesleniyorlar.

Uçağa, büyükşehir olarak talip ol.

Sahilde bir yerde uçak cafe olarak değerlendir. Bunun örnekleri çok.

Başkan böyle bir adım atar mı..?

Bakalım uçak ne olacak?

Sökülüp sökülüp parçalanıp mı Trabzon’dan gidecek.

Ya da sigorta şirketi kargo uçağı ile uçağı taşıyacak mı?

NİHAT BİRİNCİ VE HASAN SAKA NE KONUŞTU…

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Olağan Genel Kongresi gerekleştirilmiş, kongreye diğer siyasi partilerin temsilcileri katılmıştı.

Kongreye sonradan katılan İYİ Parti il Başkanı Hasan Saka ve MHP İl Başkanı Nihat Birinci arasında geçen diyalogu öğrendik.

İYİ Parti İl Başkanı Saka oturmadan önce Nihat Birinci’ye elini uzatmış tokalaştıktan sonra yanına oturup “Nasılsın abi?” demiş. Nihat Birinci’de gülümseyerek cevap vermeyi seçmiş.

İlk kez orada karşılaşmışlar.

Nihat Birinci’nin İYİ Parti için aşure partisi ifadesine ise Hasan Saka ifadeleri doğru bulduğunu söyledi. Kendilerinin aşure partisi olduğunu kabul etti.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÜMRÜKÇÜOĞLU ETKİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantıları devam ediyor. Son iki toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katılmadı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yokluğunda Meclis başkanlığını Başkan Vekili Seyfullah Kınalı yapıyor.

Seyfullah Kınalı başkanlığında gerçekleştirilen son 2 meclis toplantısının en fazla yarım saat sürdüğü görüldü.

Gümrükçüoğlu varken gündem içi ve gündem dışı söz alan üyeler Gümrükçüoğlu’nun yokluğunda söz almayı bırak kendi aralarında konuşup meclis toplantısında her bir taraftan ses gelmesine sebep oluyorlar.

Toplantılar gündem maddelerinin okunmasının ardından bitiyor. Hatta bazı meclis üyeleri gündemi dinlemeden salonu terk ediyor.