FOTOĞRAFTAKİ AYRINTI

Hiç kuşkusuz, Ak Parti’nin Trabzon milletvekili, İçişleri Bakanı, İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu, bu seçim döneminde olduğu gibi şimdi de en çok ilgi gören bir sevgi yumağı ile halk tarafından sahiplenen siyasetçilerinden biridir. İstanbul’a canlılık parti teşkilatına hareketlilik katan Soylu’nun performansına ve çalışma temposuna İstanbul teşkilatı ayak uydurmada zorlunsa da teşkilatın bütününe bir hareketlilik canlılık getirdiği kesin..

Soylu, istansul’daki seçim çalışmaları ile birlikte, Trabzon’daki gelişmeleri de takip ediyor.

İstanbul’da alan çalışması yaptığında Trabzonlu seçmenlerde Soylu’ya büyük bir ilgi gösteriyor.

Soylu’nun istanbul’daki seçim çalışmalarında elimize bir fotoğraf geçti.

Fotoğrafa iyice bakın.

Soylu ile selfi çeken seçmenin;

Kolundaki Atatürk dövmesi..

Bıyıkta milliyetçilik vurgusu.

Gönülde Süleyman Soylu sevgisi…

İşte Soylu böyle bir sentez..

Millet değerleri ile mutlu..

VEHBİ KOÇ’UN SOKAKTAKİ HALİ

Türkiye’nin gündemine bir anda Sakarya’da ayakları ve kuyruğu kesilen minik köpeğin dramı oturdu. Neredeyse, seçim gündemini ikinci plana attı. Minik Köpek için herkes seferber oldu. Hükümet, seçim sonrası köpeklere işkence edenlerle ilgili yeni yasal düzenlemeler yapacağını açıkladı.. Türkiye ayaklandı. Bu konuda birlik içinde oldu. Muhalefet de iktidara gelirse çok sert yasal tedbirler alacağını açıkladı.

Trabzon Ak Parti milletvekili Vehbi Koç, sokak ve alan çalışması yaparken bir sokak köpeğine rastladı… O sokak köpeğini sevdi… İlgi gösterdi.. Sakarya’daki minik köpeğe yapılan zulmü protesto ettiğini söyledi. Trabzon büyükşehir belediyesinin sokak hayvanları ile ilgili yaptığı bölgenin en büyük barınağını da örnek göstererek, 24 haziran’dan sonra TBMM’sine vekil olarak gittiği taktirde hayvan hakları ile ilgili özel çapa göstereceğini konu ile ilgili kanun tasarılarının hazırlanmasında milletvekili etkinliğini kullanacağın belirtti. Koç’un sokak ortasında köpek sevgisi, onu izleyen seçmenler tarafından da taktirle karşılandı.

TRABZONSPOR’A SİYASETİN ETKİSİ!

Trabzonspor’un Bayramlaşma töreni dün yapıldı. Aslında Bayramlaşma törenleri her zaman olduğu gibi Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde değil bu kez hemen yan taraftaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tesislerinde gerçekleşti.

Neden burada yapıldığına gelince, hem hava sıcak hem de yağmur yağma ihtimaline karşılık burada yapıldığı belirtildi

Trabzonspor’un bu şekilde geniş bir salonu olmadığı için de mecburen bayramlaşma törenleri buraya alındı.

Bayramlaşma töreni aslında son yılların en geniş katılımlı töreni olduğunu söyleyebiliriz. Hoş her yönetimin ilk bayram törenleri bu şekilde oluyor. Sonradan işler kötü gidince katılımda ister istemez azalıyor.

Ayrıca 24 Haziran’da seçimler olduğu için bütün siyasi partiler Trabzonspor’un bayramlaşmasına Milletvekili adayları ve il yönetimleri ile birlikte katılınca ortaya böyle bir tablo da çıkmış oldu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, başkanlığı döneminde ki ilk törene ise işleri dolayısıyla katılamadı. Trabzonspor kurmaylarına bu bayramda Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu liderlik etti.

Katılmayanlar arasında Trabzon kanadından Faruk Kanca’yı da sayabiliriz. Kanca’nın yanı sıra Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit Alp, Önder Bülbüloğlu’da törende yer almayan isimlerden... Aslında yönetimden kimler katıldı diye saysak belki de daha mantıklı..

Burada yönetime en büyük desteği veren isimlerden Devlet Eski Bakanı Faruk Özak’ı da göremedik.

CHP’NİN ŞEKERLERİ, KÖSEOĞLU’NUN İSTİKRARI.

Bayramlaşmanın en ilginç görüntüsünü ise CHP verdi.

CHP heyeti Trabzon İl Başkanlığındaki bayramlaşmanın ardından Trabzon Milletvekili adayları ile birlikte bayramlaşmaya katıldı. CHP heyeti içeri girdiğinde beraberlerinde şekerlerini de getirdiler. CHP Heyeti hem bayramlaştı, hem de Şeker Bayramı olarak da dillendirilen Ramazan Bayramının önemine binaen herkese şeker ikram etti.

Bu görüntü salonda bulunanların da ister istemez dikkatini çekti.

Bayramlaşma törenine katılan hemen hemen herkes CHP’nin şekerlerinden de tatmış oldu...

Trabzonspor’un her bayramlaşmasının aslında tek müdavimi var. O da AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu.. Köseoğlu, belki de Trabzonspor’un bütün bayramlaşmalarına katılan nadir isimlerden bir tanesi...

Bizim hatırladığımız kadarıyla Köseoğlu, hem görev süresinde hem de öncesinde Trabzonspor’un neredeyse bütün bayramlaşmalarına katıldı.

Bu bayramda da herkesten ayrı olarak salona ilk gelen isimlerden biri. AK Parti İl Yönetimi ve diğer milletvekili adalarından önce ve açıklanan saatten erken salona gelen Köseoğlu, buradakilerin hepsiyle bayramlaşması dikkat çekti... Köseoğlu bilindiği gibi önümüzdeki dönemde AK Parti’den Trabzon Milletvekili adayı gösterilmedi. İsmi bakanlık için konuşulan Köseoğlu’nun salona gelmesi taktirle karşılandı....

SÜMER VE KARAMAN REHİN ALINDI

Bayramlaşmanın en çok ilgi çeken ismi ise Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman oldu. Ünal Karaman, bayramlaşmaya katılan hemen hemen herkesle tokalaştı, fotoğraf çektirdi.

Bu isimlere Trabzon’un protokolü de dahil.

Onları tek tek saymayacağımız ama Ünal Karaman, bayramlaşma töreninde bir an olsun yalnız bırakılmadı.

Trabzonspor teknik direktörlüğüne geldiğinde, hem taraftar nezdinde, hem de camianın içinde büyük kabul gören Ünal Karaman’a olan bu ilgiye de şaşırmamak lazım.

Aslında bu başlığı espri amaçlı attık ama bir noktada haklılık payı da var. Burada bahsettiğimi isimlerden kendimizi ayırmıyoruz.

Neden mi?

Trabzonspor Genel Koordinatörü Özkan Sümer, salona girdiği andan itibaren en çok ilgi gören isimlerden. Ancak transfer dönemi olduğu için gelecek gidecek oyuncularla ilgili son dakika bilgilerini almak için basın mensupları Özkan Sümer’i deyim yerindeyse rahat bırakmadı.

Özkan Sümer, salona girdiği andan itibaren röportajlar vermeye başladı.

Bu röportajlar, bayramlaşma bitene kadar devam etti.

Bayramlaşma törenini bu şekilde fırsata çeviren basın mensupları, törenden elleri boş dönmedi. Ancak Sümer, Trabzonspor camiasının ne kadarı ile bayramlaşabildi işte orası biraz meçhul?

ESKİ YÖNETİCİNİN DERİN HATIRLATMASI

Trabzonspor eski yöneticilerinden Nuri Albayrak’ın yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Ak Parti Trabzon il yönetiminde de yer alan Ahmet Uğur Zihni, Trabzonspor’daki bayramlaşma ile ilgili bir ilginç tespit yaptı.. Trabzonspor’da bayramlaşmalar genellikle adamına göre Trabzonsporluluğun dışa vuruş biçimidir. Hangi yönetim iş başındaysa camianın akil isimleri duayenleri ve de etkili yetkili kişileri o yönetime yakınsa bayramlaşmaya gelir, değilse gelmez… A.Uğur Zihni bu duruma dikkat çekerek bakın de dedi..

“Belki aklınıza gelir siz Nuri Albayrak’la yönetimde iken veya diğer başkanlar yönetimde iken bugün yönetimin başında olan ağabeyleriniz sizin bayram kutlamanıza teşrif etmemişlerdi diye.

Biz kurumlara saygı gösterir ve kutlarız şahısların değil.Bundan sonraki arkadaşlarımızda bu nezaketi göstermesi dileğiyle..

Sevgiler..”