BALTA “ 4 BAKANLIKTAN SONRA….”

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, hükümette 4 Trabzonlu bakanın görevlendirilmesinden sonra kendi ile ilgili olarak umutsuz bir ruh hali vardı.. TBMM çevre komisyonu başkanı olan Balta, bu dönem, Trabzon’a bir komisyon başkanlığının verilmeyeceği kanaatindeydi. Hatta bunu yakın siyasi arkadaşlarına da dedi.. Trabzon’dan üç bakan olduktan sonra komisyon başkanlığı da Trabzon’a verilmez demişti. Ancak öyle olmadı. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti’nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevre komisyonu başkanlığı için Muhammet Balta’yı işaretlediğinde kendisine büyük bir sürpriz geldi. Aslında komisyon başkanlığı döneminde başarılı işlere imza atan Balta, Trabzon’dan üç bakanın kabinede yar almasından sonra kendisine böyle bir başkanlık verilmeyeceğini tahmin etmesi son derece normal ve doğal. Ancak, Cumhurbaşkanında böyle bir kanaat oluşmadı ve Balta’ya görev verdi. Bu durum tabi Ankara siyasi kulislerinde çok konuşuldu.. Trabzon’un siyaseten ağırlığı komisyon başkanlığı da alarak devam ediyor yorumlarını beraberinde getirdi. Balta, şimdi hükümette 4 bakan kendi de komisyon başkanı olarak kolları sıvadı. Bu Trabzon için büyük şans.. Ve Erdoğan’ın hem Trabzon’a hem de Balta’ya olan sahiplenme duygusu bir kez daha öne çıktı..

AHMET KAYA’YA KRİTİK GÖREV..

CHP’nin Trabzon milletvekili Ahmet Kaya da TBMM komisyonlarında en önemli komisyon üyeliğine seçildi. Partisi tecrübeli vekillerin yer aldığı KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) Komisyonu  üyeliğine Ahmet Kaya’yı gösterdi. Kaya, milletvekilliğinin ilk döneminde böyle önemli bir komisyonda görev alarak, parti içinde parlayan yıldız oldu. KİT komisyonu üyeliği özellikle muhalefet partisi üyeleri için çok önemli. Zira, KİT’lerle ilgili olarak muhalefetin pür dikkat olduğu biliniyor. Kaya’nın TBMM’sindeki ilk yılanda bu komisyon üyeline önerilmesi ve seçilmesi, Kaya için önemli bir gelişme…

CHP’DE HENÜZ İMZA YOK.

İddia o ki, Muharrem İnce yanlıları, 130’a yakın kurultay imzası aldı. Henüz ilk gün bu rakam ciddi bir rakam. Ancak genel merkez imza sayısının bu kadar olmadığı yönünde açıklama yaptı. Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak. CHP Trabzon’un 11 kurultay delegesi var. İl Başkanı Güzide Uzun’u aradık. Trabzon’da henüz imza veren yok dedi. Ancak üç gün içinde, bir karara varacaklarını da belirtti. Dünden bu yana Uzun örgütün bütün kademeleri ile yüz yüze görüşüyor. Toplu görüşmelerde de bulunuyor.

BAHAR AYVAZOĞLU’NUN EV ARKADAŞI…!

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, kendinden önce Ankara’ya giden, İçişleri Bakanlığı'nda özel kalemde görev yapan Serap Ayvaz’a ev arkadaşı oldu. Bahar Ayvazoğlu, Ankara’da ev tutmayacak.Serap Ayvaz ile teşkilatta birlikte çalışan Bahar Ayvazoğlu, meclis çalışmalarının haricinde Trabzon’da kalacak. Bu arada Ayvazoğlu da TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonuna seçildi. Ayvazoğlu kendisine hangi komisyonda görev almak istersin dediğinde seçildiği komisyonda çalışmak istediğini parti yetkililerine iletti. Ayvazoğlu’un bu alanda ciddi çalışmaları var ve tam istediği komisyonda görev aldı. Bu arada Ayvazoğlu, mecliste birlikte çalışacağı danışman arkadaşlarını seçti. Ancak Ekim ayında birlikte olacaklarından adlarını vermedi bir aksilik olur diye. Ayvazoğlu’nun bir danışmanı Trabzon teşkilatından.

GÜNNAR İSTİHBARATI SEVDİ..

Ak Parti Trabzon Milletvekimiz Adnan Günnar iki dönemden bu yana TBMM’de Milli İstihbarat komisyonunda görev yaptı.. 27’inci dönemde de yine aynı komisyonda görev yapacak. Bu komisyona yeniden aday gösterilen Günnar için vekil arkadaşları Adnan Bey istihbaratı sevdi yorumlarını da beraberinde getirdi. Adnan Günnar, önümüzdeki günlerde meclisi gelecek olan bedelli askerlik yasası ile ilgili olarak da şunları söyledi…”Ak Parti, bu millete ne söz vermiş ise onu yerine getiriyor. Bu konuda da öyle olacak. Toplumun asgari müştereklerinde bir olacağı bir yasa çıkacak” dedi.

BU GÖRÜNTÜ MAHKEMELİK OLUR!

Burası Zağnos’ta yapılan Ortahisar Belediyesi ile kaymakamlık hizmet binası… Vadi, çarpık yapılaşma nedeni ile kentsel dönüşüme uğradı. Burada evi olanların evleri istimlak edildi. Ortahisar belediyesi ile kaymakamlım istimlak edilen evlerin arsaları üzerinde hizmet binası yapıyor. Hizmet binasının yanı sıra, 61 dükkan, 16 ofis ve 29 konut da inşa ediliyor. Bunların satışı da önümüzdeki hafta yapılacak. Bir de hem Belediye hem de kaymakamlık hizmet binası, denizden vadiye sürkilasyona engel gibi.. Projedekinden daha fazla kat çıkıldı. Bu durum hava sürkilasyonu açısından sakıncalı olmakla birlikte anılan yerde, mülkleri istimlak edilen hak sahipleri ofis, dükkan ve konut satışına mahkeme yolu ile engel olabilirler. Bu konuda hak sahiplerinin yine Ak Parti’ye yakın avukatlarla anlaştıklarına dair bilgiler kulağımıza geliyor.