TRABZONSPOR’DA ŞAŞIRTAN İDDİALAR 

Trabzonspor tüm Trabzonluları ve Trabzonspor’u adeta kanser etti. Artık şehirde kimse takımını konuşmuyor.  Ağaoğlu uzun süren sessizliğini ise bugün bozma kararı aldı.

Yapacağı açıklamaların kafalardaki birçok soruyu cevaplandırması bekleniyor.

Trabzonspor Kulübü yetkili makamları yalanlasa da teknik direktörün istifası kabul edilmedi.  Herkesin kafasında ve dilinde tek soru? Ne olduda alınmasına kesin gözüyle bakılan maçlar bir bir verildi, veya berabere kalındı?

Maaşsa maaş paraysa para primler bile günü güne ödendi. Türkiye'de hiçbir kulüpte böyle bir sistem görülmedi. 

Ne olduğunu kimse bilmiyor.

Hal böyle olunca ipe sapa gelmez dedikodular da alıyor başını gidiyor.

Kimi Başakşehir Katarlılara satılacağı için şampiyon olacağına dair bir yelere söz verildiğini Başakşehir'in bu sepepten federasyonca kollandığını ve maçlardaki skandal hataların bu sebeple ortaya çıktığını söylüyor, kimi futbolcular arasında kavga çıktığını söylüyor, kimi teknik patron ile yönetim arasında bazı sıkıntıların olduğunu yönetimin o yüzden istifayı kabul etmediğini ifade ediyor. 

Ortalıkta dolaşan kimse tarafından doğrulanmayan ama fotoğrafa bakıldığında konuşulan iddialar var. 

Taraftarın takımı meşalelerle stadyuma kadar uğurladığı Ankara Gücü maçına giderken takım içindeki cenaze havası ile ilgili geldi. Şampiyonluğa giden takım otobüsünün içindeki moralsiz görüntü herkesin diline dolanmıştı. 

Normal şartlarda böyle durumlarda taraftarı selamlayan veya kısa videolar çeken oyuncu grubu hiçbir şey yapmamış ve tedirgin gözlerle dışarıyı seyrediyordu.

Hal böyle olunca bu işin de dedikodusu çıkıyor. Futbolcular arasında kavga çıkmış olay nedeniyle herkesin yüzü asıkmış. Yalan ise birileri yalan demeli, doğru ise de olaya açıklama getirmeli.  

Çünkü bir değil iki değil herkes bu işi konuşuyor ve şehir efsanesi gibi yayılıyor.

Sorduğumuz herkes böyle bir işin yaşanmadığını söylüyor ama tatmin edici cevaplar değil.

Bu arada iplerin koptuğu herkesin küplere bindiği Denizlispor maçı ile ilgili de bir iddia yine gündeme bomba gibi düştü.

İddialara göre tribünden teknik heyete maçın sonlarına doğru bir not gittiği.

Herhangi bir yönetici, teknik patrona değişiklik yapması yönünde ısrarını içeren bir not gönderdi mi?

Bakıldığında çok garip bir iddia ama bu da konuşulanlar arasında.

Sezon boyunca büyük oyunların içinde kalan hatta ve hatta son Denizli maçında kaşla göz arasında iki penaltısı çalınan Trabzonspor'un tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı emekleri yukarıdaki iddialar yüzden mi gitti. Büyük belirsizlikler hakim. Bakalım Başkan Ağaoğlu pskolojisi yerle bir olmuş bu şehrin taraftarın içini ferahlatacak bir şeyler veya bir yalanlama yapacak mı?

ORTAHİSAR PLATFORMU  SINAV’DA TOPLANDI 

Trabzon’un son dönemlerde kurulan en geniş kapsamlı ve siyaset üstü sivil toplum kuruluşu olan Ortahisar Platformu, toplantılarını zaman zaman platform üyelerinin sahibi olduğu iş yerlerinde veriyor.
Bu buluşmalardan bir tanesi de Trabzon Sınav Koleji’nde gerçekleşti.

Ev sahipliğini Ortahisar Platformu Üyesi olan aynı zamanda Sınav Koleji yöneticilerinden Ahmet Kazaz ile Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kazaz’ın yaptığı bu buluşmaya Ortahisar Platformu Başkanı Murat zeki Solak geçirdiği maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle katılamadı. Çok şükür ki Solak ve ailesinin burnunun bile kanamadığı kazada araç kullanılmaz hale geldi. Solak ailesi geçmiş olsun diyoruz.

Sınav Koleji’nde barbekülü akşam yemeğinde Ortahisar Platformunun yöneticileri TGC Başkanı Ersen Küçük Sanat Evi Başkanı Adnan Taç  ve gazeteciler katıldı. 

Bu güzel buluşmada Ahmet Kazaz’a da sürpriz doğum günü pastası kesildi.

Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kazaz Ortahisar Platformu’nu Sınav Koleji’nde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

Ortahisar Platformu adına konuşan platform üyesi Nazım Özcan’da söylesine nadide şehre prestij katan önemli bir eğitim kurumunu Trabzon’a kazandırın Sınav koleji ailesine bu nazik davetlerinden ötürü platform adına teşekkür etti.
Bu önemli buluşmada Sınav kolejinin eğitim kampüsü Platform üyelerinden tam not alırken, toplantıda Ortahisar Platformu’nun ilk faaliyetlerinden olan Trabzon’dan gün batımı Fotoğraf yarışması ödül töreni ile farklı konularla ilgili bir takım kararlar alındı.
6 bin TL ödüllü fotoğraf yarışmasının sonuçları belli olmuştu. Önümüzdeki günlerde geniş katılımla düzenlenecek uygun bir mekanda hem fotoğraf yarışması ödül töreninde yayınlanma hakkı kazanan diğer eserlerde sergilenecek.

TRABZON'DAN 251 AİLEYİ ARADILAR

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 4 yıl geçti. Ama o günkü yaşananlar 44 yıl da geçse unutulacak şeyler değil. Trabzon da 15 Temmuz şehitleri verdi. Tüm Türkiye’de tek gecede 251 şehit verildi. Ama o şehitlerimizi Trabzon’dan unutmadılar. Ak Parti Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Nahide Ocak Cihan ve yönetimi çok hassas bir iş gerçekleştirdi. AK Parti Ortahisar Kadın Kolları olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4.sene devriyesinde 251 şehit yakınını ilçe binalarında arayarak şehitlerimizi rahmetle andılar, acılarına ortak oldular. Görüştükleri ailelerle dertleşen kadın kolları ekibi tüm şehit ailelerine il ve ilçe başkanlarının selamlarını da ileterek Trabzon’dan, Trabzonlulardan bir talepleri olmaları halinde emirlerine amade olduklarını ilettiler. Bazı şehit aileleri duygulanarak gözyaşlarına hakim olamazken bazı aileler de teşekkürlerini ilettiler.

AKÇAABAT HELAL OLSUN DEDİRTİYOR Resim

Akçaabat ilçesindeki tabelalara baktığımızda, Akçaabat Belediyesi’nin yazılarını okuduğumuzda “KÜLTÜR SANAT ve TURİZM ŞEHRİ AKÇAABAT” ifadelerini görüyoruz. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim bu sloganı sadece yazıda bırakmıyor fiiliyatta da uyguluyor. Geçtiğimiz günlerde Akçaabat’ta,  Bölgede ilk olan şehrin spor turizmine katkı sağlayacak plaj ve su sporları sahalarının açılışı yapılmıştı. Şimdi ise yine ilk olma özelliğine sahip, Akçaabat Belediyesinin organizasyonuyla Açık Hava Tiyatro Festivali hayata geçiyor.

 Festival altı gün devam edecek ve her akşam saat 200:15 te başlayacak. Başkan Ekim bu organizasyonda Şehrin Kültür Sanat Hayatına katkı sağlamayı ve pandemi sonrası normalleşme sürecinde halkının moral bulmasını hedefliyor. 

Hatırlarsanız 2020 yılı Mart ayında yapılması planlanan Erol Günaydın Tiyatro Festivali pandemiden dolayı iptal edilmişti. Görünen o ki Başkan Osman Nuri Ekim halkının tiyatrosuz, sanatsız kalmasını istemiyor. Böyle giderse Başkan Ekim de “ilklerin Başkanı” sloganı ile anılacak. Sanatsever Başkanı izlemeyi sürdüreceğiz.

İL BAŞKANLIĞI DEĞİL ORTAHİSAR 

Trabzon Ak Parti’de şu sıralar Ortahisar İlçe Başkanlığı için kıyasıya bir mücadele var.
Çok sayıda isim her koldan saldırıyor. Açık açık muhtarlara, çevresindeki isimlere sosyal medyadan destek paylaşımları yazdıranlar bile varmış.

Bu isimler Haydar Revi’nin de değişeceğini alttan alttan seslendiriyormuş.
Öte yandan bazı isimler de var ki, herkes tarafından taktir edilip o makama layık görülseler de sessiz kalarak hemen ortaya atlamayarak mütevazilikleri ile taktir kazanmayı dikkat çekmeyi başarıyorlar.

Ama şunu belirtelim ki Ortahisar’ın yarışı il başkanlığı ile ilgili kulislerin de azalmasına il başkanı Revi’nin daha az gündem olmasına daha az tartışılmasına bir vesile oldu.

Şu sıralar Revi devam edeceğinin net sinyalleri ile çalışmalarını hızlandırmış durumda. Fakat başka bir kesim değişeceğine kesin gözüyle bakıp devam edecek diyenlere ‘O kadar emin olmayın’ diyormuş.

Başkan Revi Ortahisar İlçe Başkanlığı için hem teşkilat içinde hem Ankara bazında temaslarını sürdürüyor. Genel Merkez, kendisine iletilen isimler ile ilgili Revi’den referans ve derin bilgiler alarak dosyalara yerleştiriyor.
Tabi ki sadece Revi’nin görüşleri değil vekillerin ve Trabzonlu bakanların da refere ettiği isimler Ortahisar’da aday adaylığı yarışına girecek.
Ama kongrenin kuvvetle muhtemel il başkanlığında ve özellikle Ortahisar’da tek aday olması yönünde genel merkezde bir fikir birliği var.  Trabzon buna uyar mı, bazı isimler uymayacaklarını yüksek sesle dillendiriyor.
Ak Parti bu saatten sonra bir bölünmeyi daha kaldıramaz o nedenle genel merkez bu konuda çok net ve sert olacak, ince eleyip sıkı dokuyacak, bunu özellikle belirtelim. 

TİSKİ O ATAMALARLA ELEŞTİRİLMİŞTİ.. 

TİSKİ’de bazı çalışanların ilçelerde görevlendirilmesi ile ilgili yapılan eleştirilere TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş açıklık getirdi.
Hatırlanacağı üzere bu kişiler ilçelere Kantrol Mühendisi olarak görevlendirilmiş ve ardından bir çok iddia dile getirilmişti.
O iddiaları burada dile getirmeyeceğiz ancak şunu belirtelim ilçelerde Kontrol Mühendisi olarak görevlendirilen çalışanlar geçen hafta itibariyle geri döndü.
TİSKİ Genel Müdürü Tekataş, bu kişilerin ilçelerde görevlendirilmesinin nedeninin ise mesela Şalpazarı’nda bir vatandaş “Kanal Katılım Ruhsatı ile abonelik işlemleri” için merkeze gelmek zorunda kalıyordu bu gibi sorunları çözmek için bu uygulamaya gittiklerini söyledi.
Yani TİSKİ, ilçelerde vatandaşların bir abonelik için merkeze gelmelerini engellemek için yeni çalışanlar aldı ve bu çalışanların eğitimi için de merkezde ki isimleri ilçelerde görevlendirdi. Bu kişiler yeni çalışanları eğitti ve onlara artık ilçelerde ihtiyaç kalmayınca yeniden eski görevlerine geri döndüler.
Tekataş, “vatandaşın bir Kanal Katılım Belgesi için, bir Abonelik için merkeze gelmesinin doğru olmayacağını düşündüğümüz için yeni alımları bekledik. Yeni alımları yaptıktan sonra bu arkadaşlarımızı orada yeni alınan arkadaşlara bu işi öğretmeleri için görevlendirdik.
Bu bir atama değildi. Yeni arkadaşlarımız önemli ölçüde bu işleri öğrendikleri için o arkadaşlarımızı tekrar merkeze eski görevlerine döndürdük” dedi.