BAŞKANLIĞIN ŞİFRESİ 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti dün olağanüstü genel kurulunu yaptı. Mayıs seçiminde 4 aday varken dün Yusuf Turgut ve Tekin Atay olmak üzere 2 aday yarıştı. 
Kongrede Başkan adayları hariç kimse söz almadı. Geçen seçime damga vuran gündem dışı konuşmalara dün oylamayla beraber izin verilmedi. Bu hamleyle beraber kişisel sürtüşmeler yaşanmadı. 

Tekin Atay ilk konuşmayı yaptı. Yusuf Turgut ve ekibinin faaliyet raporunu eleştirerek daha büyük planlarımız olmalı dedi. Yusuf Turgut ise kısa sürede en öncelikli sorunların yapıldığını uzun süreçte de gerekenlerin yapılacağını söyledi. 
İki konuşma ardından seçime geçildi. İki taraf da gazetecilere yakın markaj uyguladı. Fazla katılım beklenmemesine rağmen 200 oy kullanıldı. Mayıs ayında da 206 delege oy kullanmıştı.  


Zaman zaman gergin anlar yaşansa da demokratik bir seçim oldu. Yusuf Turgut 33 oy farkla kazandı. Seçim sonunda iki aday da sarılarak cemiyeti beraber yöneteceğiz mesajı verdi. Gazeteci camiasına yakışır bir görüntü verildi.  
Bu seçimle beraber Yusuf Turgut'un içine sinmeyen başkanlığı tamamen resmileşmiş oldu. Şimdi icraat vakti. 
 
TURGUT’UN LİSTESİNE KİM MÜDAHALE ETTİ  

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimleri yapıldı. Bir önceki seçimde liste krizinin ardından tekrar seçime giden Trabzon’da gazeteciler yeni başkanı olarak Yusuf Turgut’u seçti.  Turgut’a yeniden başarılar diliyoruz, bugüne kadar yaptıklarını kat bi kat arttırarak camiaya en iyi şekilde hizmet edeceğinden şüphemiz yok.  
Başkan seçilen Turgut’un listesinde değişiklikler dikkatlerden kaçmadı. 

Önceki seçimde başkan adayı olarak yarışan Nevzat Yılmaz’ı yönetim kurulu asıl üyelerine ekleyen Turgut’un İhlas Haber Ajansı’ndan Ersen Küçük’ü ve yönetim tüm listelerden çıkarması dikkat çekti. Ayrıca yine İhlas Haber Ajansı’ndan Öner Seven’inde listeden çıkarıldığı görüldü. 

Listede yapılan bu değişiklik dikkat çekerken İhlas Haber Ajansı’nda görevli iki ismin dışarıdan bir gazete patronunun müdahale ederek çıkarıldığı gelen bilgiler arasında… 
Ersen Küçük ve Öner Seven’i kimin baskısıyla listeden çıkarıldığı ise merak konusu oldu. 

Hatta Turgut’a İhlas Haber Ajansı’nın cemiyet listelerinde yer almaması yönünde baskı yapıldığı da ifade edildi. 
Ancak dikkat çeken bir detayda Doğan Haber Ajansı’nda görevli Fatih Turan ve Osman Şişko’nun Yusuf Turgut’un listesinde görev alması oldu. 


Turgut cemiyet başkanlığını 116 oy alarak kazandı. Diğer aday Tekin Atay ise 83 oyda kaldı. 

AKYAZI STADI EKİMDE AÇILACAK MI?  

Gelelim merakla beklenen Akyazı stadının açılış tarihine…  
Trabzonspor bayramlaşma törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta arasında geçen diyalog dikkatlerden kaçmadı. 
Ayaküstü yapılan görüşmede bakan Soylu’nun Akyazı Stadı’nın Ekim ayında açılacağını sık sık vurgulasa da başkan Usta ara sıra söze girerek ‘Ekimde açılacak bir açılış olacak ama maçlar belki…’ diyerek sözünü yarıda kesmesi stadın tamamen hazır olmadığını hissettirdi. 
Anlayacağımız Ekim ayında Akyazı Stadı’nın bir açılışı yapılacak ama lig maçlarının oynanması sezonun ikinci yarısına sarkabileceği gelen bilgiler arasında… 
Ayrıca kombine satışlarının Akyazı Stadı’na göre yapılması stadın geç açılması durumunda farklı bir krize neden olabileceği ifade edildi. 

Trabzonspor’da Akyazı Stadı’nın açılışı takımın performansının önüne geçti. Ligde sergilediği performans ile sabırları erkenden taşırmaya başlayan Trabzonspor’da yöneticilerin Akyazı Stadı’nın konsantre olması performansın önüne geçmesine neden oldu. 
Peki Trabzonspor’da camia Akyazı Stadı’nın açılışa kenetlenmişken stadın açılması konusunda henüz net bir tarih verilmemesi dikkat çekti. 
Kamuoyu baskısıyla TOKİ Başkanı’nın sık sık Trabzon’a gelerek stadı denetlemesi büyük bir baskının olduğunu gözler önüne serdi. 
Bu baskı Akyazı Stadı’nda yapılması planlanan bazı şeylerin eksik olmasına kapı açacak gibi görünüyor.  
  
TRABZON MİLLETVEKİLLERİ İLE SOYLU  

Trabzon’da şöyle bir algı var, özellikle seçim döneminde ve sonrasında milletvekilleriyle Süleyman Soylu hep bir kıyaslama karşılaştırma ve yarış halinde. Yani bunu böyle sorgulayanlar var. Ve birçok yerde Bakan ile vekillerin arasında bir soğukluk olduğu, kopukluk olduğu dillendiriliyor.  
Öncelikle şunu belirtelim Bakan Soylu her fırsatta Trabzon ekibiyle toplantı yapma gayretini sarf ediyor. 
Son olarak da Trabzon ziyaretinde 2 saat Trabzon’un 4 milletvekili ve il başkanı ile birliket KTÜ Sahil Tesisleri’nde yatırımlar ile ilgili toplantı düzünledi.  
Toplantıda Trabzon Milletvekillerine yapacakları her yatırım planlama ve projede arkasında olduğunu, Trabzon’u hiç ama hiç boş bırakmayacağını yatırımların hiç ara vermeden hatta öncekinden daha hızlı devam etmesi için Trabzon milletvekili arkadaşlarının daha yoğun tempo ile çalışmaları gerektiği ve bunu yapacaklarından da şüphesinin olmadığını ifade etti.  

Milletvekilleri’de dünkünden daha hızlı, daha aktif, daha gayretle Soylu’ya destek sözü verdi ve ‘Gözünüz arkada kalmasın Bakanım’ dediler.  
Zaten teşkilat Bayramlaşmasında da vekiller  konuşmalarında Bakan Soylu’ya olan destek ve sevgilerini uzun uzun ifade etmişlerdi. Yani tablo gösteriyor ki Trabzon ekibi Ayşe Sula Köse’nin dediği gibi Voltran’ı oluşturdu, Muhammet Balta’nın dediği gibi kardeşçe, Adnan Günnar’ın dediği gibi samimi bir şekilde Salih Cora’nın ifade ettiği gibi öncekinden daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.  
  
BÜYÜKŞEHİR DEVRE DIŞI  

Bilindiği üzere Trabzon’da İş-Kur projeleri üzerinden işsizlik rakamları bayağı bayağı aşağı çekiliyor, önemli oranda bir istihdam sağlanıyor. Özellikle Milli Eğitim-Belediyeler-Muhtarlıklar-Camiler İŞ-Kur sayesinde önemli bir hizmet elemanı açığını kapatyorlar.  
Bugüne kadarda tüm kurumlara işçileri İŞ-kur kayıt eder Belediye üzerinden proje ile dağıtırdı. Yani muhtarlıklar, diyanet falan ayrı ayrı proje açmazdı. İşin hamallığı ile birlikte alınacak kişilerin seçimide belediye üzerinden yapılırdı. Fakat aldığımız duyumlara göre artık İş-Kur projelerini belediye üzerinden yapmaktan vazgeçilmiş. Özellikle son 1000 kişilik büyük alımı Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden yapmaya karar vermiş. Kurumun bağlı olduğu bakanlık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanılğı olunca da akla ister istemez Büyükşehir ile arası bek iyi olduğu söylenemeyen Müsteşarımız Mazhar Yıldırımhan geliyor.  
Acaba Yıldırımhan mı ‘Belediye bu işten yeteri kadar prestij yaptı’ diyerek işi milli eğitime yönlendirdi sorusunu soran sayısı az değil. Geçen sene bu dönemde Büyükşehir belediyesine de İş-Kur projesi üzerinden destek verilmişti. Bu sene bu da yok. Belli ki Büyükşehir birçok konuda artık iki bakanlık tarafından blok yiyecek.   
 
 TRABZONSPOR’DA FORMA CİDDİYETSİZLİĞİ  

Trabzonspor'un dün gece karşı karşıya geldiği Alanyaspor karşılaşmasında ilginç bir an yaşandı. Bordo Mavililerin Slovak yıldızı Bero, bir anda kenara doğru koşmaya başladı. Kameraların da dikkatini çeken durum ise hemen anlaşıldı. Futbolcunun formasında yer alan 
Trabzonspor logosu yerinden dümüştü... İşte o tuhaf an kameralara böyle yansıdı... 
Beyaz formalarda oluyor... 
Bero'nun formasından Trabzonspor armasının düşmesi sosyal medyada -haliyle- yenilgi ile birlikte çok konuşulanlar arasında girdi. Öte yandan formadan Trabzonspor logosunun düşmesinin beyaz formalarda yaşanan bir durum olduğu da belirtildi.